Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Ми явно не съм добър художник...

оргазъм над главата исках да нарисувам, ама вие друго разбрахте Публикувано изображение

Вальо, само да искаш.

:speak:

мрака на никой не е отказал...

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм, с това си желание в к`во ли ще се преродиш?! :speak:Публикувано изображение

В Овен - погледни Зодиака отзад напред като движение. Те нали са рогати зодии...

И като стана въпрос за телета, крави, и чифтокопитни (с разрешение на модератора) бих искал да разкажа един астро виц:

Лъвът и Бикът разговарят. Бикът пита:

- Ти по колко оправяш на ден?

- Как по колко? Моята Лъвица само. - отговорил Лъвът

- Гола вода си - измучал Бикът - Аз поне по пет крави ги оправям всеки ден

- Да, ама ти в къщи имаш крава, а пък аз си имам Лъвица - многозначително отвърнал Лъвът

Публикувано изображение

Ти лъв ли си? С твоя царствен ник... :speak: Това с прераждането в овен ме съмнява малко. Може ли след егоистичния ми телешки нрав така да започна да се раздавам. По-вероятно е да се пръкна лъвица.

Ми явно не съм добър художник...

оргазъм над главата исках да нарисувам, ама вие друго разбрахте Публикувано изображение

Вальо, само да искаш.

:lol6:

мрака на никой не е отказал...

Е, нали ще се прераждам в бухал, мракът не ме плаши, ма хич. Така че... :speak:

Е, нали ще се прераждам в бухал, мракът не ме плаши, ма хич. Така че... :lol6:

:speak:Публикувано изображение

Аз още се стряскам да не дойда кукумявка обаче...

:slap1:Публикувано изображение

Аз още се стряскам да не дойда кукумявка обаче...

ммммммм, ние, бухалите, обичаме кукумявки!

куку-мяв-ки...хем кукат, хем мявкат, ммммм!!! :P

ммммммм, ние, бухалите, обичаме кукумявки!

куку-мяв-ки...хем кукат, хем мявкат, ммммм!!! :P

Баш зодия "спамър" Публикувано изображение

Хем кукат, хем мявкат, хем предизвестяват смъртите човешки.

Баш зодия "спамър" Публикувано изображение

Хем кукат, хем мявкат, хем предизвестяват смъртите човешки.

карай, точно по-бързо ще се преродим - какво толкова да чакаме я :P

Ти лъв ли си? С твоя царствен ник... :P

Това с прераждането в овен ме съмнява малко. Може ли след егоистичния ми телешки нрав така да започна да се раздавам. По-вероятно е да се пръкна лъвица.

Овен да се раздава? Нещо се бъркаш. Овена е Его 100% и много малко от други качества. Това, което казах за прераждането в Овен в следваща инкарнация е само принципно, но не и задължително. Има много фактори, които го обуславят. Зодиакалната карта на дадена душа може да се определи като "фотография на дадения момент" - нищо повече - - снимка в развитие. И тъй като всеки човек е уникален в своето развитие така и няма две еднакви карти на различни хора. Даже и еднояйчните близнаци се различават (колкото и да са сходни).

До колкото знам има двама астролози (от целия свят), които могат да кажат всички минали и бъдещи инкарнации на даден човек. Единия е Робърт Ханд, а другия е в Непал в момента - от три години е в транс - даже чифутоидната-комуноидна революция не го е извадила от транса му. Казал е, че ще излезе от него в 2011 година.

Ако искаш да научиш и разбереш нещо стойностно (а не само буламачи) за астрологията - чети Ханд (май не съм срещал български издания на неговите книги). Защото Астрологията е средство за саморазбиране (на себе си) и обяснение за илюзията, която ни поднасят петте ни сетива.

За еднаквостта и различията го повтарям това от как се помня. Астрологията за мен е ненужен "спам"... съжалявам...

Този въпрос занимава по-голяма част от РаЗумното човечество от момента когато Ева изпапкала ябълката... Публикувано изображение

За еднаквостта и различията го повтарям това от как се помня.

Астрологията за мен е ненужен "спам"... съжалявам...

Православна съм и имам близки свещеници - те отричат прераждането и тожа е забранена тема за тях, също и са ми са обосновавали, но кой да помни. А под купола на Рилски манастир има стенопис с Иисус Христос и зодиака и аз съм им го казала.

За зодия Овен - много са упорити, но са добродушни и щедри, жертвеготовни са.

А за моята зодийка - родена съм на 22 април - е, ние сме готини, а за егото и рисуването, да там сме в добра кондиция. Публикувано изображение

http://www.vbox7.com/play:b269fe90

Защото Астрологията е средство за саморазбиране (на себе си) и обяснение за илюзията, която ни поднасят петте ни сетива.

Всички науки са това.

Православна съм и имам близки свещеници - те отричат прераждането и тожа е забранена тема за тях, също и са ми са обосновавали, но кой да помни. А под купола на Рилски манастир има стенопис с Иисус Христос и зодиака и аз съм им го казала.

Знаете ли дали в средновековните манастири има такива рисунки - на Христос със зодиака?

Тъй като спомена бухала, хвърли едно погледче на този линк:

http://www.google.com/search?hl=en&rlz...sa=N&tab=iw

Грешиш! Бухалът има много отговорности. Преди всичко, той трябва да е мъдър. Знаеш, че бухалът е символ на мъдростта. Трябва да оправдаеш оказаното ти доверие. Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Assett (преглед на промените)

Знаете ли дали в средновековните манастири има такива рисунки - на Христос със зодиака?

Интересно ще ти бъде, предполагам, да почетеш и за онези, които църквата заклеймява/ла като еретици...

Ето една такава - Рилски манастир:

http://1.bp.blogspot.com/_eLIH-xD9eBU/SKiB...h/Rilski-53.jpg

Ето тук още нещо интересно:

http://www.newchron.narod.ru/picts/apollo.jpg

Чувала съм също, че Зодиакалният кръг е изографисан от дясно на олтара на прочутата Страсбургска катедрала.

Няма живинка, от която живота да не се възползва.

Бодилите не ги ли похапват магаретата... Публикувано изображение

И аз това му казах Публикувано изображение

Нали знаеш истината У-Ра, че във всяко стадо има и мърша. Тази жена ми се струва, че е оправдавала огромната си кражба с хули по адрес на монахините!!!

Ако събереш сили и желание, лятото или по Великден ще те заведа да видиш друг свят и други отношения.

Ти все пак не ми отговори - Какво по-специално има в белите котета.

Наистина животните имат различни характери и обичат и мразят, но може би това е инстинкт при тях!

Един двновист на времето ми бе казал, че Петвр Дънов - с всичкото си уважение към този човек аз не съм съгласна, че човек може да се прероди и в бройлер от магазина - май го имаше на техен филм...

Може, Ади, може не само в бройлер, но и в амеба да се прероди. Безсмъртето на душата означава да излезе от материята. Ако вярва в Исус, но тайничко подръпва дявола за опашлето, може да се прероди и в гергьовско агне.. Публикувано изображение

И аз съм гледал христянски филми, ма няма смисъл да ти разправям, защото ти ги гледаш в живия живот. Публикувано изображение

Бялото котенце си е като черното. Същата душа носи. :P

• 2 месеца по-късно...

Здравейте на всички, Пристигам пак тук при Вас. За прераждането в животни моят духовен учител Иеова /с когото имам връзка вече около 20 години и от 5 години го бях попипатала за прераждането и душата за което ме е яд,че не го попитах по-рано/ ми каза за животните когато разговаряхме дали животните се прераждат в хора и хората в животни - в индийската митология така пише - но той моят духовен учител Иеова ми каза, че хората се прераждат само в хора, защото "как така нали сме ви създали по наш образ и подобие, та ние боговете да не би да се прераждаме в животни".

Разбира се че прераждането е обективен факт.

Който отрича прераждането , все едно твърди че:

1.човешкия живот НЯМА СМИСЪЛ

2.човекът и животното са едно също

с една дума който отрича прераждането счита себе си за животно.честито!

и само да добавя- животните не се прераждат и човек може да се прероди само в човешко тяло.

лек ден!

Разбира се че прераждането е обективен факт.

Който отрича прераждането , все едно твърди че:

1.човешкия живот НЯМА СМИСЪЛ

2.човекът и животното са едно също

с една дума който отрича прераждането счита себе си за животно.честито!

и само да добавя- животните не се прераждат и човек може да се прероди само в човешко тяло.

лек ден!

Животните СЕ прераждат, но не знам ти дали ще го сториш?

"Който отрича прераждането счита себе си за животно", тъй като НЕ счита именно, че животните се прераждат.

Човек не само, че може да не се прероди наново в човек, но и може да мине в животинска форма на трол, муха до гъба и амеба...

Животните СЕ прераждат, но не знам ти дали ще го сториш?

"Който отрича прераждането счита себе си за животно", тъй като НЕ счита именно, че животните се прераждат.

Човек не само, че може да не се прероди наново в човек, но и може да мине в животинска форма на трол, муха до гъба и амеба...

неотричам че заблудени като тебе също се прераждат.

разбира се примитивно е да се смята че животните се прераждат.

ако човек не е примитивен, ще знае че може да се прероди само ИНДИВИДУАЛНОСТ.

а ако човек е примитивен може да си мисли че и камъните се прераждат.

неотричам че заблудени като тебе също се прераждат.

разбира се примитивно е да се смята че животните се прераждат.

ако човек не е примитивен, ще знае че може да се прероди само ИНДИВИДУАЛНОСТ.

а ако човек е примитивен може да си мисли че и камъните се прераждат.

Всички се прераждат докато постигнат съвършенство и преминат отвъд материята. Рудолф Щайнер със сигурност е прероден някъде сега, тъй като определено не е стигнал съвършенство, дори си поиграл с него. Може и да е "групова животинска душа"(както той си фантазираше)- в някое куче, или група кучета с групове с..кс, може и да е рибка в Аквариум, промерно - скалария, тъй като бе зодия "Риби", но с минерално съзнание. :)

Ти се моли животните да се прераждат, че хем няма да се освободиш от прераждания, хем ще си останеш в тази форма, дето ти е аватара.

Камъните нямат душа, как да се преродят?

Щайнер какво казва за минералното съзнание-че има душа ли?..

Индивидуалността е именно душата, индивидуалната.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Всички се прераждат докато постигнат съвършенство и преминат отвъд материята. Рудолф Щайнер със сигурност е прероден някъд сега, тъй като определено не стигнал съвършенство, дори си поиграл с него, може и да е "групова животинска душа" с някое куче, или група кучета с групове с..кс, може и да е рибка в Аквариум, промерно - скалария, тъй като бе зодия "Риби", но с минерално съзнание. :)

Ти се моли животните да се прераждат, че хем няма да се освободиш от прераждания, хем ще си останеш в тази форма, дето ти е аватара.

Камъните нямат душа, как да се преродят?

Щайнер какво казва за минералното съзнание-че има душа ли?..

Индивидуалността е именно душата, индивидуалната.

Знам че си доста заблуден и предпочитам да не водя диалог.

Но индивидуалността се нарича АЗ.

Това което е общото между хората и животните се нарича ДУША.

Растителния свят НЯМА ДУША,а Етерно тяло.

–––ЧОВЕК: ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО,ЕТЕРНО ТЯЛО,ДУША,АЗ

ЖИВОТНИ: ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО,ЕТЕРНО ТЯЛО,ДУША

РАСТЕНИЯ: ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО,ЕТЕРНО ТЯЛО

МИНЕРАЛИ: ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО

ЧОВЕКЪТ е ВЕНЕЦА на СЪТВОРЕНИЕТО ИМЕННО ПОРАДИ АЗ-а.

Просто разликата между човека и животните е една еволюционна степен.

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.