Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

И аз да се включа с разсъждения по темата. По принцип вярвам, че след смъртта на човека остава нещо - енергия , душа... Ето нещо, което се е случвало на всеки вероятно и аз не мога да си го обясня по друг начин, освен като спомен от предишни животи, а именно : срещате човек, който никога не сте виждали преди, но той ви се струва познат и близък ... как да обясним това ?

Ето това показва близостта с непознат човек, това също показва, че чувствуваме влечение към него от предишен наш живот. Пожелавам ви на всички тук през новата година всичко най хубаво.
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето това показва близостта с непознат човек, това също показва, че чувствуваме влечение към него от предишен наш живот. Пожелавам ви на всички тук през новата година всичко най хубаво.

Мерси Маруся!

А какво ще каже нещо по ана-темата нашия духовен приятел 'ЯХОВА'?... ;)

:)

Знаете ли, че в момента чета за катарите,богомилите и манийството,които са били най-ранните християни и са вярвали в прераждането? Какво мислите за тях? В древността католическата църква много са ги преследвали и гонили и са ги горели живи на клада заради истината, какво ще кажете за тази жестокост от тяхна страна? Значи прочетох даже и за един католически папа Александър VІ,ист.име Родриго Борджия , който вярвал в прераждането и тогава бил заповядал да му нарисуват във Ватикана в спалнята му по таваните от сцени от др.егип.митология защото вярвал, че бил от рода на Озирис, сина на Озирис, Хор. Също така и френските крале Шарл Х и Луи Филип също са заповядали да направят статуя на ег.богиня Изида на един площад в Париж, също така и ег.пирамида. Та попитах за тях кралете те били египетски фараони в минал живот /та др.егип. религия също проповядва прераждането/.

Знаете ли, че в момента чета за катарите,богомилите и манийството,които са били най-ранните християни и са вярвали в прераждането? Какво мислите за тях? В древността католическата църква много са ги преследвали и гонили и са ги горели живи на клада заради истината, какво ще кажете за тази жестокост от тяхна страна? Значи прочетох даже и за един католически папа Александър VІ,ист.име Родриго Борджия , който вярвал в прераждането и тогава бил заповядал да му нарисуват във Ватикана в спалнята му по таваните от сцени от др.егип.митология защото вярвал, че бил от рода на Озирис, сина на Озирис, Хор. Също така и френските крале Шарл Х и Луи Филип също са заповядали да направят статуя на ег.богиня Изида на един площад в Париж, също така и ег.пирамида. Та попитах за тях кралете те били египетски фараони в минал живот /та др.егип. религия също проповядва прераждането/.

дали пък катарите не са вярвали в КИТАРИТЕ, а не в духовния учител йехова?... :)

:):eek:

Целта на Божието съзнание е не да отрича преражданието а да го надмине и постигне вечност.

....как може след като отричаш прераждането -да вяраш в Бог. Все едно първолакът 'да отрича основното образование' и да иска диплома за висше.

първолакът казва така: "не ми търябва вашите дипломи за основни образования, аз си искам дипломата за висше!". :)

Ами те кралете и кралиците като видели, че египетските фараони ги сравняват с богове, им се приискало и на тях да са богоподобни и си нарисували рисунчици, които да ги карат да се чувстват "по-величествени".

Целта на Божието съзнание е не да отрича преражданието а да го надмине и постигне вечност.

....как може след като отричаш прераждането -да вяраш в Бог.

Може! Може!

И как можело да се постигне вечност и да се надмине прераждането? За вечност на душата ли говориш?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Не стои точно така нещата с Трансцедентализма.

Това, което описваш е Висш Лунен култ и йогите-аскети.

Трансцеденталния култ ангажира сетивата ЗА БОГА, казваме, че 'страстта не низша'. Но трябва да се наслаждаваш без кармични резултити, примерно КАРМИЧНА ХРАНА. да ядеш месо и други кармични храни е наслада за демоните, не за Бога! :lol6: Или кармични звукови вибрации.

"Пустутата" е харакерна за Висшите Лунни култове, тъй като те се изчистват от мръсотията на низшия лунен култ, в който съзнанието им е попаднало от невежество.

Трансцедентализмът е Слънчев култ, което ще рече НЕ "кланене на Слънцето като селестиално тяло", а на ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ, които има(така както примерно хитростта е характеристка на лицицата, страхливостта на заека и т.нат.- ТОВА СА ДУХОВНИ КАЧЕСТВА, които носи Слънчевия култ(.

Слънцето за нашата Слънчева система е Царят, източника на нашата енергия и живот, после Той е непреходно, няма цикли, което означава, че се асоциира с Духовния свят.

Ако съзнанието реши, че има Слънце извън слънчевата система в което грубо-материалното тяло е попаднало, казваме, че Съзнанието търси ПРЕХОДНОСТ не само на материята, но и на Духа. Тогава вече казваме, че съзнанието е ЛУННО. Това не означава непременно, че се клани на Луната, като селестиално тяло(както абрахамци се правят на "дръж ми келимявката", те се правят и за други неща, като 'политеизъм', реинкарнация, карма и тнат., но това е друга тема).

Лунното съзнание, обаче условно се дели на 2: Висш лунен култ и Низш лунен култ.

Висшия лунен култ е това, което ти спомена 'отказване на всичко земно'. Висшия Лунен култ се е отказал от всичко земно, но не и от материалния свят. ;) Висшия Лунен култ ТЪРСИ АСТРАЛНИЯ СВЯТ или Слънцата отвъд нашето-т.нар. 'звезди'. те са други Слънца за други материлани тела, не за нашето. Но когато попаднат там след реинкарнация ще им се наложи да преповторуя СЪЩИЯ Урок, който Слънчевия култ ще им казва там. И ако потърсят друго Слънцето отвъд онова казваме, че душата РЕИНКАРНИРА ВЕЧНО в материлания космос.ТАКА, ЧЕ ПОЛУМЕСЕЦЪТ И ЗВЕЗДАТА са символ на материята в цикъл- СИМВОЛ ЛУНАТА, и на духът в цикъл- "цикличното слънце"(цикличния дух) се нарича САТУРН.

Тези две публикации са за това:

http://u-ra.blogspot.com/2008/12/siva-or-k...s-one-u-no.html

http://u-ra.blogspot.com/2008/12/17-23-dec-sat-u-rnia.html

Абрахамските религи са НИЗШ ЛУНЕН КУЛТ. те пунтират висшият само, че ОБЪРНАТ С ГЛАВАТ НАДОЛУ.

Те не само, че не се отказват от Земята, но и искат да я владеят, като си измислят свои духове за 'Бог'. Техния 'рай' е Астрален, т.е. обещава им се нещо БЕЗ НА ЗЕМЯТА ДА ГО ПРАКТИКУВАТ, дори могат да се стремят към ада на Земята, само и само да стигнат райа след биологичната смърт.

Къде е безплатно сиренцето? САМО В КАПАНА ЗА МИШКИ! ;)

U.ra - стана ми интересно - можеш ли да ми кажеш :

1.)как се решава (и кой) си е научил урока и отпада от самсара ?

2.)след като представителите на лунните култове ще се реинкарнират вечно - означава ли тоава , че Земята е изпълнена в този момент с човеци, които са били представители на лунните култове и са осъдени да се прераждат постоянно тук, на Земята ?

означава ли това, че постепенно те ще се увеличават в геометрична прогресия, докато накрая цялата Земя ще бъде населявана от такива хора ?

3.)Принцовете между хората, тези, които владея човеците и земята, ако не са преставители на Лунни култове, ами са вярващи във Ведите, следва ли да се реинкарнират по типа на "абрахамците", или те следват свой, собствен цикъл на самсара ?

4.)какво се случва с чандала при смъртта ?

имам и други въпроси, но тези изкочиха на първо четене ;)

U.ra - стана ми интересно - можеш ли да ми кажеш :

1.)как се решава (и кой) си е научил урока и отпада от самсара ?

2.)след като представителите на лунните култове ще се реинкарнират вечно - означава ли тоава , че Земята е изпълнена в този момент с човеци, които са били представители на лунните култове и са осъдени да се прераждат постоянно тук, на Земята ?

означава ли това, че постепенно те ще се увеличават в геометрична прогресия, докато накрая цялата Земя ще бъде населявана от такива хора ?

3.)Принцовете между хората, тези, които владея човеците и земята, ако не са преставители на Лунни култове, ами са вярващи във Ведите, следва ли да се реинкарнират по типа на "абрахамците", или те следват свой, собствен цикъл на самсара ?

4.)какво се случва с чандала при смъртта ?

имам и други въпроси, но тези изкочиха на първо четене :blink:

Във ведическата литература се казва, че от самсара освобождават аватарите за Вишну. След като обаче идва Крипна, като аватар на Вишну от Неговите думи става ясно, че Той е еквивалентен по материална потенция(100% материлана потенция), като Вишну, обаче казва, че Неговия свят е отвъд материлани космос, който очевидно е безкраен з аума, но краен за душата. Край е дателен патеж на църковно-славянски "к раю", а като кажеш "До виждане"(A sta la Vista) означава че душата остава в матер. свят все още, но каже ли се "С Богом"(A Deus)е символ на освобождаване от самсара.

1)Наистина само Кришна освобождава от самсара. Има много спорове между Ваишнави и Шайви за това, както в християнския свят има според дали Христос е син на Яхве(Алла) или има ДРУГ ОТЕЦ, който има други качества, отвъд материалните цикли.

2)Не, реинкарнацията на душата според ВЕДИческата философия не е 'вързана в кърпа' пак в човешка форма, след притежаването на такава вече. Това е повод за доста спекулации, но това е мнението на ВЕДИческата философия, която допуска различние, но не допуска смесването на различията. Т.е. никой ведически култ няма да те нарече 'неверник', нито ще се нарече 'богоизбран', а още по-малко да издеватеслва над тебе за твоето съзнание. Целта на ведическите култове шайви и ваишнавизъм е не да спасвява семето,а борави с трансмиграция на душата, която е отвъд семето(семето е "биджа"). Дали отвъд материалния космос или в по-високите му нива няма голямо значение-тука играе роля ИНДИВИДУАЛНОТО СЪЗНАНИЕ, за това казвам, че те са за "движда"(два-пъти роден в рамките на една инкарнация").Мисля, че ив Христянството има подобно нещо. Могато си 'два пъти роден в рамките на една инкарнация Смирението е на лице. Ти не търсиш светска изява, с която демоничния свят може да злоупотребява, т.е ти си защитен от Духовния свят, макар и все още душата ти да е в грубо-материланото тяло.

3) В настояншя век на кали се казва, че "принцовете", т.е КШАТРИИТЕ-КАСТАТА са сведени до кастата на шудра. Т.е. има само 'отзвук ' и отенък на класата. Но във понеже векът на КАЛИ, девите, полубоговете НЕ СЛИЗАТ на Земята то и кастовата система не същестува на практика. Това не означава, че не е същестуввала и, че всеки индивид не носи белег на една или друга каста, класа, която е на ДУХОВЕН принцип.

Примерно-ОГНЕНИТЕ АРХЕТИПИ носят белезите на "принцовете"(или КШАТРИИТЕ).

Абрхамците са извънкастови, те те не са и шудра дори. Но, и те като човеки същества носят белезите на тази или онази каста, НО РЕЛИГИИТЕ ИМ СА ИЗВЪНКАСТОВИ, това е съществено да с еотбележи.

Т.е. Христос, като гуру=чаваря на абрахамците Е КАЗАЛ НА СЕМИТИТЕ ДА ХОДЯТ ПОС ВЕТА И БЕЗ ЦЯР(принц) да проповядват Учението Му, което на Световен адепт. Същевремено е казал, че и Той е цар, както и не е отрекал нито царската власт на Пилат, нито ЦАРСКАТА ИНСТИТУЦИЯ, като цяло. "На Бога божественото- на кесара-кесаровото". НО Е КАЗАЛ НА СЕМИТИТЕ ДА НЕ СИ СЪЗДАВАТ СВОИ ЦАРЕ. Тъй като те са ИЗВЪНКАСТОВИ.

Все едно да дадеш на дете да си играе с кибрит. Това е -извънкастов да бъде цар. Джипси-кингс! ;)

Цикълът на самсара на висше ниво се ръководи от Кришна, но е ОТОРИЗИРАЛ Шива(и Брахма) за осъществяването им.

За абрахамците Шива им води реинкарнациите, като БЕЗЛИЧНОСТЕН ДУХ-РУДРА.

Примерно-Ка'аба, Кабала, Черния камък...всичко това е Шива, като Рудра или Кали само, че абрахамците не знаят. Шива се занимава с демони духове в материята, освен , ако Кришна не реши нещо САМ.

Това е все едно ротния ти командир да те действа по устава, но ако дойде генералът то генералът не злепоставя ротния ти предт е** но може да реши нещо различно от ротния. Което ще бъде крайното решение, нали....?..

4. Чандала е извънкаств. Не знам какво решава Кришна за всеки поотделно. Обикновене чандал не могат да се освободят от самсара, тъй като има материлани желания. Този, който има материално желание как да се освободи от Материлания свят?..

Бог дава това, което искаш, но ПО СВОЙ АРАНЖИМЕНТ. Но е сигурно, че да получиш нещо трябва да го искаш искрено. Има несъвместими неща,нали? Не може да искаш Вечността и да искаш 72 девици да ги оплождаш вечно, вместо ти да служиш ВЕЧНО на Бог-да ти сервират юноши голи в златни чаши безалкохолно вино и да идват само плодовете в устата ти?.. Това е илюзия, но Бог ще им зачете материалното желание на чандала. Може примерно да им даде кучешка форма и да бъдат кучета в знатни американски семейства, който да ги гледат по-добре от това как Българското правителство се грижи за човешките си граждани?... Публикувано изображение Кой знае конкретно?...

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Този, който има материално желание как да се освободи от Материлания свят?..

С други думи отново опираме до това , че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се - така ли е ?

От твоите думи излиза, че за да се освободи човек от циклите на преражданията трябва да няма желания тук, на света (като изключим минималното, което е нужнио за поддържане на тялото му) , нали ?

Заради това ли има толкова аскети из Индия ?

хрумна ми и нещо друго - исихастите са проповядвали подобни неща, като изключим целите (интересно)

Бог дава това, което искаш, но ПО СВОЙ АРАНЖИМЕНТ. Но е сигурно, че да получиш нещо трябва да го искаш искрено. Има несъвместими неща,нали? Не може да искаш Вечността и да искаш 72 девици да ги оплождаш вечно, вместо ти да служиш ВЕЧНО на Бог-да ти сервират юноши голи в златни чаши безалкохолно вино и да идват само плодовете в устата ти?.. Това е илюзия, но Бог ще им зачете материалното желание на чандала. Може примерно да им даде кучешка форма и да бъдат кучета в знатни американски семейства, който да ги гледат по-добре от това как Българското правителство се грижи за човешките си граждани?... Публикувано изображение Кой знае конкретно?...

А мислиш ли, че нарочно ни държат в недоимък, за да искаме само земни блага и по този начин да се отдалечаваме от Бога ?

Аз отдавна стигнах до извод, че по ложението в момента се дължи основно на рекламите - на кого е нужен нов телевизор например, ако стария му работи и то добре ?Освен на производителите единственото което те принуждава е суетата, и рекламата, с която ни пълнят главите от всякъде -телевизия, интернет, вестници, списания.

Защо трябва да ламтиш за нов модел кола, като старата ти работи добре ? Едно време хората по 15 години си караха старите коли.Същото е положението и с телефоните - та от както съм се родил, на село домашният телефон си е един и същ - и нито на дядо ми, нито на баб им е хрумвало да го сменят с друг.

А аз в мометна си сменям телефона през два-три месеца.Не че е престанал да работи - ами така, просто от суета.

Дали това не е част от по-голям план за поддържане на хората в състояние да не мислят за нищо друго, освен как да си подхранват суетата и да отхвърлят всичко духовно на заден план ?

p.s.освен девиците -забравяш и юношите, които ще са ти също на разположениеПубликувано изображение

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

С други думи отново опираме до това , че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се - така ли е ?

От твоите думи излиза, че за да се освободи човек от циклите на преражданията трябва да няма желания тук, на света (като изключим минималното, което е нужнио за поддържане на тялото му) , нали ?

Заради това ли има толкова аскети из Индия ?

хрумна ми и нещо друго - исихастите са проповядвали подобни неща, като изключим целите (интересно)

А мислиш ли, че нарочно ни държат в недоимък, за да искаме само земни блага и по този начин да се отдалечаваме от Бога ?

Аз отдавна стигнах до извод, че по ложението в момента се дължи основно на рекламите - на кого е нужен нов телевизор например, ако стария му работи и то добре ?Освен на производителите единственото което те принуждава е суетата, и рекламата, с която ни пълнят главите от всякъде -телевизия, интернет, вестници, списания.

Защо трябва да ламтиш за нов модел кола, като старата ти работи добре ? Едно време хората по 15 години си караха старите коли.Същото е положението и с телефоните - та от както съм се родил, на село домашният телефон си е един и същ - и нито на дядо ми, нито на баб им е хрумвало да го сменят с друг.

А аз в мометна си сменям телефона през два-три месеца.Не че е престанал да работи - ами така, просто от суета.

Дали това не е част от по-голям план за поддържане на хората в състояние да не мислят за нищо друго, освен как да си подхранват суетата и да отхвърлят всичко духовно на заден план ?

p.s.освен девиците -забравяш и юношите, които ще са ти също на разположениеПубликувано изображение

Не точно за 'давещите се' , според мене, е 'в 'ехните ръце', но ако не си подадат ръката как да разбере Господ, че иска да се спасят?.. :grimace: Може да им е приятно да ги вдигне Господ и те да си игря с водата отдолу.. ;)Публикувано изображение

Не съм на мнение, че "Барон Мюнхаузен може сам да се изтегли от блатото за косите", но съм на мнение, че ТРЯБВА ДА ПОЛОЖИ УСИЛИЕ за да разбере Господ. Но наистина момента е много 'тънък'(аз съм забелязал от моя живот)-ако съм имал премеждие, помолил съм Господ и ме издърпал з амомента си помислил, че и без Него мога вече...и той ми дава още повече и по-тежки премеждия ...нещо от рода-колкото повече мърдаш-толкова повече ти влиза.*за това, може би има толкова аскети в Индия?..ма и в християнския свят няма малко, преди де... ;) )

Да, наистина илюминатите ползват тази схема за поддържане на недоимък с цел РОБСТВО на тези, които управляват. Материалната енергия е като водовъртеж-тя завлича тези, които се втренчват САМО в нея. Във ВЕДАическата философия матер. енергия се нарича "майа" но НЕ непременно злото. Казва се, че тя има два аспекта- "Йога-Майа", която служи за реализиране на Божествено съзнание, и тази, която не служи на Бога- "Маха-Майа"(Велика Илюзия).

Когато бях в колежа учихме един американски мениджмънт теории "Х&Y"-едната бе, че човек е несъзнателен и трябва да се поставя постоянно вположение на кризи и войни за да се 'вразумява'. Това нещо го обвързвам не самият Сатурн(Шива, който е майстор на йогите и не е необходимо да сее войни за това, но тази негова ЛУННА страна, Сенчеста-която сее деструкция чрез конспирация за да може душата да се гърчи и страда вечно в материята. ;)

ПС: От'де я изкопа тази иконка?.. ахахаа- със зъбите на баба Яха! :ass:

какво лошо има да си се плицикаш във водата ?

пък и може на някои хора да им харесва влизането "по-навътре" Публикувано изображение

какво лошо има да си се плицикаш във водата ?

пък и може на някои хора да им харесва влизането "по-навътре" Публикувано изображение

ахахахаха, новата иконка?.. ахахаха Публикувано изображение

няма лошо, стига да не искаш вечно, трябва да не се ядосваш, когато тази игра свърш и Господ те изтегли, тъй като кармата свършва за добро! :computer2:

Правилно забеляза, че Господ не е "аскет с брада", или диктатор а Е КОСМИЧЕСКИ ШЕГОБИЕЦ.

Космическия танцьор се казва Шива(Натараджа), а космическия свирач-Кришна. Този, който плаща, той поръчва музиката. Танцът е само второстепенен.

....така, че да- Господ си има ЛИЛА(забавление), ние имаме КАРМА.

Когато разбираме ЛИЛА на Господът и му служим с ДХАРМА казваме, че нашата КАРМА е в синхрон и изчезва. :computer2:

Знае ли се от някъде колко човека са се оттървали от циклите на прераждането ?

Преблемът е там, че дори и да попаднеш ПАК в Трансцеденталния свят ПАК може да упаднеш в материята с нива.

така, че не само, че всички душИ са били едно време в Духовния свят без цикли, но и връщайки се пак там не е гарантирано, че ще останат вечно, АКО НЕ ГО ЖЕЛАЯТ НЕПРЕКЪСНАТО.

Духовният свят е място ан Доброволност, материалният е малко като казарма... Публикувано изображение

С други думи - винаги имаш право на избор и всичко зависи от това какво искренно желаеш , така ли ?

Абсолютно! За това с еказва, че душата е ВЕЧНА, тъй като тя живее постоянно със СОБСТВЕНО УСЕЩАНЕ.

Е? Винаги и се показва, че трябва да го съобразява, ма това е нейната цел-да разбира Публикувано изображение

Ние не сме ли убедени, че дори и по времето на диктаторите не може да се решава от наше име?..

Убедени сме, разбира се.

Но защо намекваш, че времето на Кали е "диктаторско ? Тя не е ли НАГА ?

Не, Кали не е нага.

Кали е вътрешната енергия на Шива, Девът на матрицата.

Шива е тази еманация от Кришна, която не е безсмъртна, и отговарят за реда в матрицата чрез покаяние от матер. енергия от директен сблъсък с грубата матрия.

Защо Шива е по-ниска еманация от Кришна се разбира по техните 'конзорти'-женските половинки, наречени техни 'ВЪТРЕШНИ енергии".

Вътрешната енергия на Кришна е Радха и тя е винаги така с Него:

Публикувано изображение

....докато с Шива ще се получи това: ;)

Публикувано изображение

ВРЕМЕТО НА КАЛИ Е ДИКТАТРОСКО, тъй като тази нага от шията на Шива вече започва да е без контрол и започва да пунтира КАЛИ!

Може би нашата Кали е нага?... :computer2: :computer2: ;)

Публикувано изображение

Шива е тази еманация от Кришна, която не е безсмъртна, и отговарят за реда в матрицата чрез покаяние от матер. енергия от директен сблъсък с грубата матрия.

Ясно. Така си мислех и аз - колкото по-надолу се слиза, колкото по-твърда материя има, толкова по-твърда ръка е необходима. Затова и Шива е строг. Той на гръцкия Зевс ли отговаря?

Ясно. Така си мислех и аз - колкото по-надолу се слиза, колкото по-твърда материя има, толкова по-твърда ръка е необходима. Затова и Шива е строг. Той на гръцкия Зевс ли отговаря?

мисля, че елините нямат негов еквивалент.

Зевс е ИндРа, или още ТангРа, Перун, Юпитер...

:huh:

Хаддес(Плутон) е Йама, но той не е самият Шива, въпреки, че Шива често слиза до ада, при разрушаване и прераждане с Лингама/фалуса на душата пак в материята.

Негов еквивалент имат нордическите племена- може да бъдеш сигурна, че царството на Один е ВалХааллаХ е и Баал и Бел и Бакх и Молох и Хала и Алла и Яхала , това е адхо-локас-"Патала' локас. Озирис е също еквивлент на Шива, като една от рудрите му. Всички духове на абрахамците, както и на някои мезоамериканци са рудри на Шива. Шива се занимава с духовете. ;)

Но щом Шива е една от еманациите на Кришна, то това не показва ли, че всичко е свързано...

Но щом Шива е една от еманациите на Кришна, то това не показва ли, че всичко е свързано...

Свързано е, но ходът на времето тече БЕЗВЪЗВРАТНО, въпреки, "частичното завръщане"(което показва, че е спираловидно), НО ВИНАГИ НИЗХОДЯЩА СПИРАЛА!

Шива е много популярен след САТйа йуга, и особено в кали-йуга, когато съзнанието е много материално. Това е нещо като уловка за Кришна. Шива хем му е гуна-аватар(представител), хем подсказва, че съзнанието трябва доброволно да го надмине, поради преходността му.

В Брахма-самхита(Брахма е популярен в САтйа-йуга, когато почти липсва греховност)се казва, че ще дойде Шива, който сравнен със Сурйа-Нараяна(Кришна) ще бъде като киселото мляко към първоначалното мляко. Т.е.: от мляко може да отидеш към кисело мляко, но от кисело мляко не може да се върнеш към мляко. :huh:

ПС: архетипите, които обичат най-много сладко са Везни, Рак, Телец и малко Риби Лъв, но първите три най-вече!

Планетата Венера на санскр. е 'Шукра', а съзвездието Везни е 'Тула(си)' или "базилика-босилек" и е име на Радха. ;)

U.Ra, а аз като обичам да си хапвам вкусна храна и като обичам и разни други материални удоволствия, това значи ли, че затъвам в материята и ще трябва да се прераждам отново, докато не се откажа напълно от материалните работи? :huh:

Ауууууууууууууууу, как позна, че телците обичат сладко!!! Публикувано изображение

Публикувано изображение

U.Ra, а аз като обичам да си хапвам вкусна храна и като обичам и разни други материални удоволствия, това значи ли, че затъвам в материята и ще трябва да се прераждам отново, докато не се откажа напълно от материалните работи? :)

Ауууууууууууууууу, как позна, че телците обичат сладко!!! Публикувано изображение

Публикувано изображение

Питай ба'ат си "Инджинерин" от темата за "Руската газ" от рубриката Политика! Публикувано изображение Той вече стана спец. по Астрология, тъй като видя "КОЙ КАРА ВЛАКА"?... Публикувано изображение

Свързано е, но ходът на времето тече БЕЗВЪЗВРАТНО, въпреки, "частичното завръщане"(което показва, че е спираловидно), НО ВИНАГИ НИЗХОДЯЩА СПИРАЛА!

Шива е много популярен след САТйа йуга, и особено в кали-йуга, когато съзнанието е много материално. Това е нещо като уловка за Кришна. Шива хем му е гуна-аватар(представител), хем подсказва, че съзнанието трябва доброволно да го надмине, поради преходността му.

В Брахма-самхита(Брахма е популярен в САтйа-йуга, когато почти липсва греховност)се казва, че ще дойде Шива, който сравнен със Сурйа-Нараяна(Кришна) ще бъде като киселото мляко към първоначалното мляко. Т.е.: от мляко може да отидеш към кисело мляко, но от кисело мляко не може да се върнеш към мляко. :idea:

ПС: архетипите, които обичат най-много сладко са Везни, Рак, Телец и малко Риби Лъв, но първите три най-вече!

Планетата Венера на санскр. е 'Шукра', а съзвездието Везни е 'Тула(си)' или "базилика-босилек" и е име на Радха. ;)

О, зная това. Но може би ти не знаеш, че на арабски език думата "шукран" е благодаря. Радха е почти идентично с нашето българско име - Радка.

U.Ra, а аз като обичам да си хапвам вкусна храна и като обичам и разни други материални удоволствия, това значи ли, че затъвам в материята и ще трябва да се прераждам отново, докато не се откажа напълно от материалните работи? :)

Публикувано изображение

Не. Затъване в материята е тогава, когато тя те води за носа, а не ти нея. Разбира се, че не може човекът без материята. Как без храна или вода и без светлина или топлина. Не е затъване да обичаш красивото и изтънченото, затъване е когато не можеш без него. Например - не е алкохолизъм, ако си сипеш вечер една чашка хубаво червено вино или някое любимо питие или пък - ако си хапнеш парче от любим сладък десерт. Затъване е когато злоупотребяваш с това и злоупотребата се превърне в твоя насъщност. Човек не затъва в материята, когато я е подчинил на духа - тоест, когато може и с две и с двеста. Ако можеш да гладуваш и да се радваш от това, не е престъпление и да се храниш с изтънчени блюда... Човек трябва да се научи да обуздава материята. Тогава, бидейки в нея, няма да бъде само част от нея, а нещо повече от това.

Не. Затъване в материята е тогава, когато тя те води за носа, а не ти нея. Разбира се, че не може човекът без материята. Как без храна или вода и без светлина или топлина. Не е затъване да обичаш красивото и изтънченото, затъване е когато не можеш без него. Например - не е алкохолизъм, ако си сипеш вечер една чашка хубаво червено вино или някое любимо питие или пък - ако си хапнеш парче от любим сладък десерт. Затъване е когато злоупотребяваш с това и злоупотребата се превърне в твоя насъщност. Човек не затъва в материята, когато я е подчинил на духа - тоест, когато може и с две и с двеста. Ако можеш да гладуваш и да се радваш от това, не е престъпление и да се храниш с изтънчени блюда... Човек трябва да се научи да обуздава материята. Тогава, бидейки в нея, няма да бъде само част от нея, а нещо повече от това.

Много ми харесва този твой пост! :speak:Публикувано изображение:help wanted:

U.Ra, дояде ми се от твоята леща. :help wanted: Много "вкусно" беше обяснил какви зеленчуци и други съставки слагаш в нея.

О, зная това. Но може би ти не знаеш, че на арабски език думата "шукран" е благодаря. Радха е почти идентично с нашето българско име - Радка.

Не, че не съм го правил, но това не би било духовно, тъй като всяка консумация на дадена храна би следвало да бъде съобразена с дадено божество. :)

Интоксикантите определно са към Лунните култове и Рудра и Кали. Публикувано изображение

Докато Шива изцяло е владетел на гуната на мрака и невежеството(ТАМАс), то Кали е смесена гуна- с гуната на Шива и Брахма, т.е НЕВЖЕСТВО и СТАСТ(енергия)-РАДЖАс

Не става въпрос за 'злоупотреба', а за употреба. Употреба на опияти е в гуната на невежеството. Отровата е в гуната на невжество, разбира се, когато поемаме отрова с цел да унищожим друга отрова(хомеопатия) не е акт на духовост. ;)

Днес 09.01.09 пред 65 г. е родена е една особа, която вземаше опияти, в 'разумни количества', :grimace:

но до ден днешен ценя тази особа, доста ми е помагала в моето емоционално и духовно развитие, но тя не би следвало да се счита за 'Либератор', а само за Отрезвител. ;) Нещо като ХОПЕОПАТ- "Подобното се лекува с подобно". Отровата неутрализра отрова, но не избавя от отровата, като цяло! :cheers:

http://www.youtube.com/watch?v=MAR0eeGfwJc

+ бонус : http://www.youtube.com/watch?v=py2CNPtK1-w...feature=related :P

Мисля, че българската версия на Джими Пейдж е "Димитър Пейчев". :lol6:Публикувано изображение

Много ми харесва този твой пост! :cheers:Публикувано изображение:beer:

U.Ra, дояде ми се от твоята леща. :rolleyes: Много "вкусно" беше обяснил какви зеленчуци и други съставки слагаш в нея.

Ми малко чушки, малко картофче, малко тиквички, малко морковче, такива работи...

Публикувано изображение

Чесън се слага против У-роки! :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.