Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българите в Кипър

Featured Replies

за тези който искат да работят в Кипър много полезно инфо:http://himiqta.blogspot.com/

• Отговори 505
  • Прегледи 191,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте!!! Днес открих този форум и се радвам много за което :help: Аз пристигнах в Ларнака преди 4 дни заедно с мой много добър приятел. Дойдохме при майка му,която ни намери квартира,не сме ползвали услуги на фирма,просто отидохме купихме по един билет и сега сме тук :help: Квартирата не е нещо особено,но за начало става,вчера и днес обикаляхме да търсим работа и съм прятно изненадана,че въпреки кризата и големия избор на работници,кипърците са склонни на компромиси. Аз знам доста добре английски и търся работа като сервитьорка,а момчето е готвач ,но не знае език :help: За сега започваме в един ресторант и се надявам да ни хареса,както и ние на тях :) На мен ми харесва много тук и силно се надявам да съумеем да се стабилизираме,както каза някой в едно предишно мнение,дали тук или в България все сме мишоци и милионери няма да станем,но мисля че хората тук живеят доста по спокойно :) Радвам се ,че ви има и ако мога да помогна с нещо,питайте /не че са сега знам много,но все пак/!!!

Здравейте!!! Днес открих този форум и се радвам много за което :giggle1: Аз пристигнах в Ларнака преди 4 дни заедно с мой много добър приятел. Дойдохме при майка му,която ни намери квартира,не сме ползвали услуги на фирма,просто отидохме купихме по един билет и сега сме тук :giggle1: Квартирата не е нещо особено,но за начало става,вчера и днес обикаляхме да търсим работа и съм прятно изненадана,че въпреки кризата и големия избор на работници,кипърците са склонни на компромиси. Аз знам доста добре английски и търся работа като сервитьорка,а момчето е готвач ,но не знае език :wors: За сега започваме в един ресторант и се надявам да ни хареса,както и ние на тях :wub: На мен ми харесва много тук и силно се надявам да съумеем да се стабилизираме,както каза някой в едно предишно мнение,дали тук или в България все сме мишоци и милионери няма да станем,но мисля че хората тук живеят доста по спокойно :)

Радвам се ,че ви има и ако мога да помогна с нещо,питайте /не че са сега знам много,но все пак/!!!

Добре дошли:)

Хубаво е, че сте намерили работа така бързо.Ларнака е курорт и ви очаква бачкане предстоящите месеци.Дано като свърши сезонът си запазите работните места.

Успех:)))

Редактирано от Тамио (преглед на промените)

Добре дошли:hush:

Хубаво е, че сте намерили работа така бързо.Ларнака е курорт и ви очаква бачкане предстоящите месеци.Дано като свърши сезонът си запазите работните места.

Успех:baby:))

Благодаря ти за пожеланията :clap: за сега само аз оставам на работа в един рибен ресторант,но мисля да търся нещо друго,че там много малко парички дават :clap: Като за 1-во време е добре.....като се поориентираме ще сме по-добре!!! А за моя приятел ще търсим някъде да има българи,че незнае много добре английски и е трудно с работата!

Привет на всички,изключително се радвам че намерих тази тема с радост чета всички коментари...незнам защо винаги ама винаги съм искал да живея в Гърция/Кипър. Обаче сега живота ми ме отвя на съвсем различно и далечно място където определено се чувствам "не на място"...но аз все още искам да отида и да пробвам в Гърция/Кипър и знам че някой ден ще го направя,но сега просто някак си не се "наемам" да сложа черта тук и да започна всичко от начало там..а си мисля дали не губя време,дали не трябва час по скоро да замина.Но незнам как стоят нещата за емигрантите там при вас Гърците/Кипърците :P но които по народност са като мен Българи ;) ,та ако можете да ми кажете дали е добре сега при вас за емигранти,дали мога да си намеря някаква работа какви са цените на кравртирите и нещо друго ако се сетите ще съм ви много благодарен,всяка информация ще ми е от полза! :)Иначе аз съм млад на 21 години,поназнайвам английски,имам ако мога да кажа доста добри познания в сверата на компютрите \"хардуер и софтуер\" ..и съм човек който може да работи всякаква работа без претенции колко часа и колко тежка тя,стига заплащането да е горе доло добро..не говоря за голяма заплата но.. колкото да мога да живея там и да спестявам по някои лев.Благодаря предварително на всички отзовали се..надявам се да ми дадете надежда пък нищо чудно да се навия да направя тази крачка!:)

Привет на всички,изключително се радвам че намерих тази тема с радост чета всички коментари...незнам защо винаги ама винаги съм искал да живея в Гърция/Кипър.

Обаче сега живота ми ме отвя на съвсем различно и далечно място където определено се чувствам "не на място"...но аз все още искам да отида и да пробвам в Гърция/Кипър и знам че някой ден ще го направя,но сега просто някак си не се "наемам" да сложа черта тук и да започна всичко от начало там..а си мисля дали не губя време,дали не трябва час по скоро да замина.Но незнам как стоят нещата за емигрантите там при вас Гърците/Кипърците :P но които по народност са като мен Българи ;) ,та ако можете да ми кажете дали е добре сега при вас за емигранти,дали мога да си намеря някаква работа какви са цените на кравртирите и нещо друго ако се сетите ще съм ви много благодарен,всяка информация ще ми е от полза! :)Иначе аз съм млад на 21 години,поназнайвам английски,имам ако мога да кажа доста добри познания в сверата на компютрите \"хардуер и софтуер\" ..и съм човек който може да работи всякаква работа без претенции колко часа и колко тежка тя,стига заплащането да е горе доло добро..не говоря за голяма заплата но.. колкото да мога да живея там и да спестявам по някои лев.Благодаря предварително на всички отзовали се..надявам се да ми дадете надежда пък нищо чудно да се навия да направя тази крачка!:)

Здрасти,моето мнение е да си стоиш там ,където си сега.Аз живея в Лимасол( Кипър),най-евтините квартири съм към 300 евро и то са някакви дупки,искат и депозит,един наем напред.Средната заплата е към 800 евро.Да си намериш работа бързо,трябва да си голям късметлия,доста хора са без работа,не могат да намерят или си я губят.Дали ще пестиш е малко съмнително,поне ще си малко по-спокоен и няма да се лишаваш от нищо.Кипърци не са лоши хора ,но са големи лицемери и са много лъжливи,вяра да им нямаш.Препоръчително е да знаеш добре английски и вече и гръцки.Успех! Не ти и трябва да идваш тук.

Здрасти,моето мнение е да си стоиш там ,където си сега.Аз живея в Лимасол( Кипър),най-евтините квартири съм към 300 евро и то са някакви дупки,искат и депозит,един наем напред.Средната заплата е към 800 евро.Да си намериш работа бързо,трябва да си голям късметлия,доста хора са без работа,не могат да намерят или си я губят.Дали ще пестиш е малко съмнително,поне ще си малко по-спокоен и няма да се лишаваш от нищо.Кипърци не са лоши хора ,но са големи лицемери и са много лъжливи,вяра да им нямаш.Препоръчително е да знаеш добре английски и вече и гръцки.Успех! Не ти и трябва да идваш тук.

Здрасти и благодаря много за бързият отговор...ами добре ще го имам в предвид това което ми каза,но ще се надявам и на други коментари,пък дано изкочи някой положителен. :)

Далеч съм от мисълта да те разочаровам,но не ти препоръчвам Гърция.Тук е почти невъзможно да се намери (ВЕЧЕ)добре платена работа,особено ако не владееш добре езика.Гърците за изявени националисти и заплатите на чужденците намаляха драстично.Може би е добре да се пробваш някъде в туризма за сезона,колкото да си "вземеш 5те пари".но имай в предвид че работата е къртовска.По добре наблегни на английския и помисли за някъде на Запад.

• 4 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Някой има ли си на идея каква е работната заплата в магазини "Зара"?

Едва ли е повече от 840(преди година беше 750), а и "Зара" не се славят като дашни.

Привет на всички,изключително се радвам че намерих тази тема с радост чета всички коментари...незнам защо винаги ама винаги съм искал да живея в Гърция/Кипър.

Обаче сега живота ми ме отвя на съвсем различно и далечно място където определено се чувствам "не на място"...но аз все още искам да отида и да пробвам в Гърция/Кипър и знам че някой ден ще го направя,но сега просто някак си не се "наемам" да сложа черта тук и да започна всичко от начало там..а си мисля дали не губя време,дали не трябва час по скоро да замина.Но незнам как стоят нещата за емигрантите там при вас Гърците/Кипърците :P но които по народност са като мен Българи :yanim: ,та ако можете да ми кажете дали е добре сега при вас за емигранти,дали мога да си намеря някаква работа какви са цените на кравртирите и нещо друго ако се сетите ще съм ви много благодарен,всяка информация ще ми е от полза! :yanim:Иначе аз съм млад на 21 години,поназнайвам английски,имам ако мога да кажа доста добри познания в сверата на компютрите \"хардуер и софтуер\" ..и съм човек който може да работи всякаква работа без претенции колко часа и колко тежка тя,стига заплащането да е горе доло добро..не говоря за голяма заплата но.. колкото да мога да живея там и да спестявам по някои лев.Благодаря предварително на всички отзовали се..надявам се да ми дадете надежда пък нищо чудно да се навия да направя тази крачка!:)

Аз ти отговарям за Никозия.

Тук, не говориш ли гръцки е трудно да намериш работа.Намериш ли я, то заплатата никак няма да ти допадне.Доста хора се оплакват, че нямало работа, но според мен просто ги мързи да търсят.

Квартира.Двустаен апартамен, обзаведен.В зависимост от района може да е от 450 до 650-700 евро.Ако имаш съквартирант/ка, то автоматично ще платиш половината.Токът и водата малко поскъпнаха, но са поносими.Тук се плаща и така нареченото "кинохриста", което е един вид обслужване на сградата-25-40 евро.

Не се сещам за друго, но ако ти трябва нещо-питай:)

Редактирано от Тамио (преглед на промените)

Някой да знае къде в Лимасол се провеждат курсове по гръцки за чужденци?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

здраввейте на всички,отдавна не съм писал(нямам време,много работа)как сте,много нови хора искат да дойдат и да потърсят късмета си тук в Кипър,опитайте няма нищо лошо.но имайте прдвит че вече е много трудно.

• 2 месеца по-късно...

Весела Коледа :cool: Абе я дайте да си спретнем една форумна среща след празниците. Какво мислите? :mad:

Честита нова 2011 година,нека тя донесе на всички много здраве радост и щастие.По въпроса за форумната среща аз съм ЗА. :engagementring3:

Здравейте и честита Нова Година. Някой може ли да помогне с идея за работа в Кипър за дърводелец - мебелист. Да ме насочите към фирма, работилница или.... ? Става въпрос за един приятел /няма компютъп/, човека е на 29 години, сам - не женен /ако това има значение/ Пишете ми на лични. Благодаря предварително на всички :whist:

Честита нова година на всички.Можели някои да ме оретира как е строителството в Кипар.Работил сам Гърция 10год.И владея езика.Търся работа в Кипар като фаянсаджия.Интересува ме намира ли се работа и как е надницата относно фаянс теракот и мрамор.Благодаря ви.

Редактирано от Iliqn. (преглед на промените)

Честита нова година на всички.Можели някои да ме оретира как е стоителството в Кипар.Равотил сам Гърция 10год.И владея езика.Търся равота в Кипар като фаянсаджия.Интересува ме намира ли се работа и как е надницата относно фаянс теракот и мрамор.Благодаря ви.

Здравей,и тук дойде кризата и то доста.От днес всички цени са вдигнати,работа все по трудно се намира.Работа в строителството можеш да намериш най-лесно в Никозия.В Ларнака,Лимасол и Пафос е много трудно почти са спрели строежите.Не вярвам като за начало някой да ти плаща надница по голяма от 40-50 евро.

Работа се намира все още но черните подбиват много цените.

Эдравейте пак сам аэ Илиян.Благодаря эа отговори те но не мисля да се откаэвам.Винаги сам желал да работя в Кипар.Ако има някои в сферата на строителството и може да помогне черпим яко.Търся работа като фаянс теракот мрамор и облицовки няма эначение в кои град. С Гръцкия еэик сам добре благодарим ви.

Редактирано от Iliqn. (преглед на промените)

Здравейте, И аз съм намислил да заминавам за Никозия и сега уча гръцки самостоятелно. Намерих един кипърски сайт за самообучение, който е много добър и бих го препоръчал на хората, които имат около 1-2 свободни часа на ден. http://www.kypros.org/LearnGreek/ Смея да кажа, че уроците наистина са добри и нещата са систематизирани. Много ми помага този сайт и съм сигурен, че с търпение и постоянство няма какво да ви попречи да напреднете в езика. Към всеки урок има и аудио. Курсът е записан през '60-те години от кипърци, но в началото на всеки урок има уточнение какви са разликите в някои от думите сега и преди, а те не са много. Опитайте!!! Успех!!!

Эдравейте пак сам аэ Илиян.Благодаря эа отговори те но не мисля да се откаэвам.Винаги сам желал да работя в Кипар.Ако има някои в сферата на строителството и може да помогне черпим яко.Търся работа като фаянс теракот мрамор и облицовки няма эначение в кои град. С Гръцкия еэик сам добре благодарим ви.

Лошо няма да пробваш,но да знаеш че тук има някои особенности,например се маже по различен начин.Ето виж това видео:http-~~-//www.youtube.com/watch?v=bhpH8Lwh0_c&feature=related

Това,разбира се,е в рамките на шегата.А иначе за този,който е майстор и си разбира от работата ,работа винаги ще се намери!

Пак казвам работа се намира ,друга тема е колко искаш да получаваш ,а това за работата става на место тоест трябва да си тук ,и какво значи с гръцкия съм добре киърският много се различава от гръцкия .

Пак казвам работа се намира ,друга тема е колко искаш да получаваш ,а това за работата става на место тоест трябва да си тук ,и какво значи с гръцкия съм добре киърският много се различава от гръцкия .

Здравейте, от една седмица мисля сериозно по въпроса дали да пробвам да замина към Кипър за някаква работа, моето желание е да се оредя с нормална работа, квартира, да привлека и семейството ми там и да се установим. До сега съм работил в Бг. и нелегално, като студент по кръчмите и железарските складове, и като компютърен администратор в едно училище, педагог съм по диплома, но от вътре ме влече да се занимавам с компютри. Това не е пречка да бачкам каквото и да е, стига да ми се плаща.

Чета много противоречиви мнения по форумите, за Кипър и съм объркан, дали да рискувам или да си стоя тук, където заплатата ми стига да си платя сметките за месеца, и след това трябва да чакам жена ми да вземе някой лев от частни уроци.

Избрал съм Кипър заради климата и това, че много ми харесва като идея да живеем там със семейството си, дъщеря ми да учи в нормално училище. Жена ми завърши магистратура с превод и лингвистика и в нашия град не може да намери работа, освен като учител.

Забравих да спомена, че и двамата с жена ми знаем английски и руски, аз допълнително френски, а тя румънски.

Моля изкажете мнение по въпроса! Благодаря Ви предварително!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.