Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Хайде пак размисли и страсти на глас!

Добре, форсмажорни знаеш ли какво означава? Или пък спиране на ток?

Като са ти казали, какво питаш и нас... да не очакваш да издържи и на ядрен взрив нета

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Хайде пак размисли и страсти на глас!

Добре, форсмажорни знаеш ли какво означава? Или пък спиране на ток?

Като са ти казали, какво питаш и нас... да не очакваш да издържи и на ядрен взрив нета

Като нямаш какво да кажеш конкретно по темата си спестявай коментарите или може би се състезаваш за постинги?!?!

Проблемите им започнаха преди "бурята". Не е нормално да има интернет за минути и после да се губи пак за толкова минути. Един прител имаше подобен проблем уикенда в Благоевград, но се оказа от DNS-те, което не е случая тук. Просто ми е интересно дали има други с подобни проблеми тук в София.

И да, определено очаквам да издържи нета на "бурята" снощи, особено от монополист като БТК при положение, че и най-обикновени кабеларки успяха да издържат невижданата "буря" от вчера!

Не виждам ти какво казваш, освен да извадим кристалните кълба. Или да взема да се обадя аз на техниците от твое име ли, какво очакваш да ми кажат

Имам чувстовото, че по стар български обичай си се прехвърлил от кабеларка на "монополист" (на какво в интернет е монополист бе пич?) и сега почваш да плюваш.

Продължавай, ся ще се намери някой хаксор, който ще ти каже кой бутон да натиснеш и всичко ще заспи.

От техническа гледна точка, по-новите модеми (АДСЛ2+) имат опция, включена по подразбиране "Seamless Rate Adaptation". Това означава, че ще ти се преключва скоростта на връзката в зависимост от капацитета на линията. Който не е константа. Както и честотната чистота на линия. Поради която може да ти прекъсва, възстановява и т.н. Както ти е казал техника.

Дано сега си доволен.

ПП. BTW ти два пъти едно и също не казваш "специално заради бурята" и "Проблемите им започнаха преди "бурята"" са противоположни неща.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Не виждам ти какво казваш, освен да извадим кристалните кълба. Или да взема да се обадя аз на техниците от твое име ли, какво очакваш да ми кажат

Имам чувстовото, че по стар български обичай си се прехвърлил от кабеларка на "монополист" (на какво в интернет е монополист бе пич?) и сега почваш да плюваш.

Продължавай, ся ще се намери някой хаксор, който ще ти каже кой бутон да натиснеш и всичко ще заспи.

От техническа гледна точка, по-новите модеми (АДСЛ2+) имат опция, включена по подразбиране "Seamless Rate Adaptation". Това означава, че ще ти се преключва скоростта на връзката в зависимост от капацитета на линията. Който не е константа. Както и честотната чистота на линия. Поради която може да ти прекъсва, възстановява и т.н. Както ти е казал техника.

Дано сега си доволен.

ПП. BTW ти два пъти едно и също не казваш "специално заради бурята" и "Проблемите им започнаха преди "бурята"" са противоположни неща.

Не съм тук да се заяждам с когото и да било. Ако погледнеш първият ми пост може и да разбереш, просто искам да разбера дали има други с подобни проблеми в София и като гледам до сега май няма и нещо пак ме будалкат "специалистите" на БТК. Ако имаха проблеми са длъжни да информират своите клиенти за тези проблеми, а не да седя аз над кристалните кълба чудейки се при БТК ли е проблема или при мен.

Монополист на ADSL пазара, не на Интернет "пич".

Техника не ми е казвал подобни неща, първо една мадама провери и каза да наистина имате много прекъсвания и ме прехвърли на техник който каза, че имали проблеми в разни части на София, изпратили били екип и до края на деня щяло да се оправи. Само дето още нищо не е наред.

ПП. Не виждам какъв е проблема, да прекъсванията започнаха към 16:00 и продължават и сега и да, попитах техника дали аварията е свързана с лошото време и той каза не.

А ти как очакваш да те информират?!? Със съобщение по радиоточката може би?! Извинявай, но Topper наистина е прав, защото в този форум е имало какви ли не изказвания и чудесии :clap: Само ще ти кажа, че в София и Варна е имало проблеми заради бурята. И това, че ти не си усетил кой знае каква буря неозначава, че на възлови места не е било по-сериозно. И как разбра за другите кабеларки, че са издържали - да не би да работиш там?! Това, че на комшията, който е на квартална ЛАН-ка му е работил интернета неозначава, че същата ЛАН-ка е нямала проблеми в другият край на града примерно. Варианти много! А като не си доволен от "специалистите" в БТК се прехвърли към други специалисти, които при подобен проблем, не само че няма да ти вдигнат телефона ами и ще седиш поне седмица без интернет. Айде успех и нека силата бъде с теб! :grimace:

Не е много трудно да се пусне съобщение на корпоративният им сайт, хем клиента информиран, хем си спестяват хиляди обаждания и натоварването на кол центъра.

Ти хубаво ми казваш, че е заради бурята, но аз пък ти казвам, че мойте проблеми започнаха ПРЕДИ бурята и техника на БТК с който говорех по тел също ми каза, че не е свързано с бурята. Именно за да се избегнат такива догадки трябва да има информираност, не е много трудно да се пусне нова новина на сайта им.

Не виждам какви толко изказвания и чудесии съм написал, просто си търся правата, до като всички си мълчим ще имаме проблеми.

Днес Интернета не прекъсва поне до сега. Надявам се, че всичко вече е ок.

Монополист на ADSL пазара, не на Интернет "пич".

ПП. Не виждам какъв е проблема, да прекъсванията започнаха към 16:00 и продължават и сега и да, попитах техника дали аварията е свързана с лошото време и той каза не.

Пак не си в час - има поне още 2 фирми (spnet+orbitel) които предлагат ADSL, пич!

Щом като друг тук не съобщи/запита за проблеми, това трябва ли да ти говори, че проблема е частен ?

Аз като имам проблеми, се обаждам на местните техници (не на хотлайни) и идват да проверят. Какво правят, дали мерят с SLT-та трасета, дали се обаждат за DLSAM-и, bras или не знам какво - не ме интересува. Не са идеални, но когато се обадя на лан-ката, че резервната ми връзка от тях нещо не работи, чувам едно сладко "Ти пък нищо не каза" и оставам с надеждата, че когато ми дотрябва, линията ще им е изправна.

Бих те посъветвал да поразровиш темата, да видиш възможните проблеми при теб, като дуплекс, ток, кабел, сплитер и т.н. и да се обадиш на МЕСТНИТЕ техници по поддръжката.

Колкото до повредите - на 0800 100 ти ги казват, опитай :lock:

Да предлагат ADSL, но само на бизнес абонати на безбожни цени. Конкуренция знаеш ли какво е?? В Германия примерно знаеш ли колко фирми предлагат DSL и какви са цените??

Алелуя виж как сам си отговори на мойте въпроси. Именно за това писах тук за да видя дали и други имат подобен проблем и както виждаш се оказа, че няма, т.е. техника ме е метнал по върбите и проблема е бил частен, но той излъга, че било в много части на София.

За местните техници не искам да говоря, като ми пускаха линията ги попитах какво трябва да сменя по настройките за да подкарам моя си WiFi рутер и те вдигнаха ръце " аа ето тук на лаптопа има интернет, нас само до толкова са ни обучавали оправяй се сам". Да не говорим, че административно 2 седмици не можаха да намерят новият ми адрес и твърдяха, че на него не може да се пусне телефонна линия въпреки, че имаше такава налична от старият наемател!!! Факт е, че БТК е монополист и услугите са им под всякаква критика, не казвам, че кабеларките са по-добри, но това не означава, че ние трябва да се примиряваме с това като клиенти нали??

Както и да е, казах, че не искам да споря с никого, днес нямам проблеми с нета и се оттеглям, явно тук не е форум за взаимопощ на потребителите, а за защита на БТК.

Хубав ден.

Да предлагат ADSL, но само на бизнес абонати на безбожни цени. Конкуренция знаеш ли какво е?? В Германия примерно знаеш ли колко фирми предлагат DSL и какви са цените??

Алелуя виж как сам си отговори на мойте въпроси. Именно за това писах тук за да видя дали и други имат подобен проблем и както виждаш се оказа, че няма, т.е. техника ме е метнал по върбите и проблема е бил частен, но той излъга, че било в много части на София.

За местните техници не искам да говоря, като ми пускаха линията ги попитах какво трябва да сменя по настройките за да подкарам моя си WiFi рутер и те вдигнаха ръце " аа ето тук на лаптопа има интернет, нас само до толкова са ни обучавали оправяй се сам". Да не говорим, че административно 2 седмици не можаха да намерят новият ми адрес и твърдяха, че на него не може да се пусне телефонна линия въпреки, че имаше такава налична от старият наемател!!! Факт е, че БТК е монополист и услугите са им под всякаква критика, не казвам, че кабеларките са по-добри, но това не означава, че ние трябва да се примиряваме с това като клиенти нали??

Както и да е, казах, че не искам да споря с никого, днес нямам проблеми с нета и се оттеглям, явно тук не е форум за взаимопощ на потребителите, а за защита на БТК.

Хубав ден.

Бъркаш - тук не е форум на БТК !!

Ако имаш оплаквания от техници, хелпедск, кабелни мрежи, моля, към техните служби.

Като кажеш при теб какъв е проблема, може и да ти помогнем.

Успех

Моля всички да се придържат към темата и да използват ЛС за междуличностни комуникации. Мнения извън темата ще бъдат изтривани безусловно

П.П. Както и стана с няколко мнения по-горе

До всички!

Имам нужда отпомощ.

Вързах се към ADSL .... Може ли някой да ми каже има ли възможност да вържа втори компютър към същата връзка и как. Пробвах какво ли не ...

Купуваш си рутер по твой избор,задаваш въпроси как се свързва,компетентните хора отговарят и enjoy.

До всички!

Имам нужда отпомощ.

Вързах се към ADSL .... Може ли някой да ми каже има ли възможност да вържа втори компютър към същата връзка и как. Пробвах какво ли не ...

Ами сподели какво си пробвал, щом е "какво ли не" ?!?! laugh.gif

Ами сподели какво си пробвал, щом е "какво ли не" ?!?! laugh.gif

Ами ... Купих си суич. Според Хелпа им, би трябвало да включи втория комп щото нали уж автоматично о разпознавали. Да ама не. Пак работи или единия или другия. Посъветваха ме за прокси ... хубаво ама пак опира до статично IP което гадината не притежава. Пробвах се да барникам настройките в My.Conntact ама съвсем се оплетох .... А прословутия телефон все си седи на изчакване .... И вече всички наоколо вдигат рамене ....

Ако успея да задам статичен IP на скапания модем всички проблеми ще се решат ... До сега такова чудо не беше ми се случвало.

Е, беше но с кабелен модем. Там пак има същия проблем - Липса на статичен IP. Хрумна мми даже за втора мрежова карта но проблема с насочването пак си стои ....

ПОМООООООООООООООООЩ!!!

Купуваш си рутер по твой избор,задаваш въпроси как се свързва,компетентните хора отговарят и enjoy.

Рутер, ама много пари ....

Не зная колко ти струва суича,но моят рутер е 60 лв.Освен безжичната връзка има още 4 извода за мрежова връзка.Специално в случая не съм ползвал суич,поизчакай да видиш какво ще ти отговорят.Но всички мои познати си разделят така сигнала-чрез рутер,независимо от доставчика.

Плащаш на бтк за бизнес абонамент - ще имаш и статично ип и като си закачиш комповете на суича ще имат нет на сичките и може да си насочваш който порт си пожелаеш към който комп си искаш от my contact. Иначе или рутер след модема или пц с 2 лан карти и някъв софтуер за разделяне на връзката обаче за да имат другите компютри интернет тоя с двете мрежови карти трябва да работи постоянно. Това е положението избирай cool.gif

Ами ... Купих си суич. Според Хелпа им, би трябвало да включи втория комп щото нали уж автоматично о разпознавали. Да ама не. Пак работи или единия или другия. Посъветваха ме за прокси ... хубаво ама пак опира до статично IP което гадината не притежава. Пробвах се да барникам настройките в My.Conntact ама съвсем се оплетох .... А прословутия телефон все си седи на изчакване .... И вече всички наоколо вдигат рамене ....

Ако успея да задам статичен IP на скапания модем всички проблеми ще се решат ... До сега такова чудо не беше ми се случвало.

Е, беше но с кабелен модем. Там пак има същия проблем - Липса на статичен IP. Хрумна мми даже за втора мрежова карта но проблема с насочването пак си стои ....

ПОМООООООООООООООООЩ!!!

Виж, от съпорта може да не са най-умните, но определено не вярвам това да са ти го казали. Ще се постарая да го кажа простичко, и вярвам че вече е казвано.

Когато си с обикновения модем за домашни потребители НЕ МОЖЕ да закачиш повече от 1 компютър БЕЗ РУТЕР(компютър с 2 мрежови карти пак е рутер). Защото модема дава точно 1 IP адрес. Маската е такава че няма как да има повече. Прави се нарочно, защото БТК са си БТК. Така че това с комутатора го забрави!

ПОМООООООООООООООООЩ!!!

Много ми е интересно по-знаещите тук що не се намесват. Проблема със суича се свежда единствено до това дали си знаеш паролата за модема. От там си пускаш колкото ти трябват ИП-та и си готов. Другия вариант е да си заявиж безжичен модем (ако имат в наличност, щото напоследък нямат) и тогава ще можеш да закачиш целия блок или там който искаш, въпреки че не виждам смисал да се закачат повече от 1-2 човека.

пускането на нет на повече от един комп след бтк модема само със switch се свежда само до знаенето на паролата за модема и променянето на настройките за dhcp сървъра , паролата за модемите е публична тайна ( с малко повечко търсене се намира примерно ) , оттам нататък влизаш в модема , в таб Advanced --> LAN IP Address Configuration --> променяш събнет маск от 255.255.255.254 ( за хоум тарифите ) на 255.255.255.0 ( за биз тарифите ) или съответно си изчисли сам маската спрямо колко компа мислиш да връзваш примерно 255.255.255.224 можеш да вържеш до 30 машини , после --> DHCP Server Configuration --> оставяш Start IP Address:192.168.1.2 и променяш End IP Address:192.168.1.30( според примера с нетмаска 224 ) , даваш Apply и си готов , сега модема вече ще раздава ип-та в рейндж от 192.168.1.2 до 192.168.1.30 и съответно ще можеш да вържеш до 30 машини след модема само със суитч като всяка машина свързана към суитч-а ще си взима сама автоматично ип от dhcp сървъра в модема

Забележка: прилагането на това е забранено от бтк ( хоум тарифите са само за 1 компютър , бизнес са за повече от един и затова има разлика в цените ) ако по някаква причина от бтк видят променените настройки обикновенно ресетват настройките до default-ските на бтк и ще трябва пак да ги конфигурирате

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

ето и моя проблем

на бтк съм 12 Mb/s

както и един приятел

направихме тест като 2мата пуснем да теглим един и същ торен от кадето и да е било

таа ето го и проблема

на него му тегли със 1200 kB/s , а на мен с 900 kB/s

със еднакви рутери сме

ZXDSL 831 II

дата на производство 2007.07

таа

има ли някакво решение на този проблем

обаждах се няколко пъти да дойдат да ми сменят рутера - не идват стана месец

таа

от какво и как се получава това...

ето и моя проблем

на бтк съм 12 Mb/s

както и един приятел

направихме тест като 2мата пуснем да теглим един и същ торен от кадето и да е било

таа ето го и проблема

на него му тегли със 1200 kB/s , а на мен с 900 kB/s

със еднакви рутери сме

ZXDSL 831 II

дата на производство 2007.07

таа

има ли някакво решение на този проблем

обаждах се няколко пъти да дойдат да ми сменят рутера - не идват стана месец

таа

от какво и как се получава това...

Явно линията ти не може повече. Има една камара неща, които и влияят. Прочети цялата тема обсъждано е многократно особено след като пуснаха тези скорости

Едит : Ако искаш потърси местните техници да ти премерят линията и евентуално да направят нещо, и аз съм на 12 Мбит ама е 9000Кбит и не може повече , на мен ми е достатъчно, така или иначе плащам по малко от преди а скоростта е по-висока. Освен това тези скорости не са гарантирани - също многократно обяснявано тук в тази тема

Редактирано от kaliobg (преглед на промените)

Виж, от съпорта може да не са най-умните, но определено не вярвам това да са ти го казали. Ще се постарая да го кажа простичко, и вярвам че вече е казвано.

Когато си с обикновения модем за домашни потребители НЕ МОЖЕ да закачиш повече от 1 компютър БЕЗ РУТЕР(компютър с 2 мрежови карти пак е рутер). Защото модема дава точно 1 IP адрес. Маската е такава че няма как да има повече. Прави се нарочно, защото БТК са си БТК. Така че това с комутатора го забрави!

Сенкс!

Покупка на микрофилтър или втори сплитер

Здравейте.

От месец юни съм с бТк ADSL 12Mbps в Бургас. Проблема ми е следния: имам включен втори телефон в другата стая на апартамента, преди този със сплитера за интернета и за да го използвам и да не прекарвам допълнително кабел през стаите трябва да включа микрофилтър или друг сплитер, на който да използвам изхода PHONE. Проблема е, че бТк не предлагат допълнително микрофилтър или сплитер. В интернет единствено намерих в София фирма multiplex / http://multiplex-bg.com /, която предлага сплитер MX.06.FL-POTS - CPE Splitter/Filter POTS / http://shop.netfinity.bg/?action=browse&am...mp;category=288 / на цена 13.20лв с ДДС, тяхно производство.

Въпросът ми е: някой ползвал ли е този сплитер и има ли наблюдения дали е качествен и евентуално може ли от някъде другаде да се закупи микрофилтър или друг сплитер.

Това са няколко адреса на схеми и описание на микрофилтри и сплитери, на които попаднах:

http://www.stream.ru/equipment/

http://www.epanorama.net/documents/telecom/adsl_filter.html

http://spblan.narod.ru/adsl.sp/adsl.sp.htm.

Предварително благодаря за отговорите.

Редактирано от bandev (преглед на промените)

Погледни и тези!

Благодаря ти. Видях ги, но на мен ми трябват да мога да ги купя от България.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.