Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

При мен поне е така :

kaldata2gy5.jpg

Как може да не си чувал ? Спецификация на принтер не ти ли е попадала ;)

Не, аз поне смятах, че говорим за мрежова скорост.

Много оригинално, направи тогава клип на човека. Да не забравиш хронометъра да измериш.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Само за нови клиенти или на който им изтича договора до м.Септември 2008 sad.gif

E, какво толкова? Тук става дума за някакви си 5 лв... До преди време си сърфирахме на къде по-малки скорости за къде повече пари, а сега...пак ще си намерим за какво да мрънкаме

Здравейте (:

В събота преподписахме договора си за скоростта 12мб/с, и от офиса казаха, че скоростта ще се вдигне до вчера следобяд. Е, вдигна се, но не колкото трябва...

276365351.png

От друга страна, с Биткомет снощи теглих с 1500 кб, което ми се стори страшно бързо...

Та искам да попитам нормално ли е скоростта да се повишава постепенно... или отново трябва да си отделя няколко часа, докато се свържа с БТК... и дано не става нужно да идват техници, защото тея в нашия район са особено некомпетентни.

Здравейте (:

В събота преподписахме договора си за скоростта 12мб/с, и от офиса казаха, че скоростта ще се вдигне до вчера следобяд. Е, вдигна се, но не колкото трябва...

276365351.png

От друга страна, с Биткомет снощи теглих с 1500 кб, което ми се стори страшно бързо...

Та искам да попитам нормално ли е скоростта да се повишава постепенно... или отново трябва да си отделя няколко часа, докато се свържа с БТК... и дано не става нужно да идват техници, защото тея в нашия район са особено некомпетентни.

Бе коментирано нееднократно че този индикатор е невалиден. Истинската скорост е тази, която получаваш, когато теглиш файлове и т.н. (макар че и това не е съвсем точен индикатор)

Съжалявам за глупавия въпрос, но колко е нормално да тегля, защото наистина не съм на ясно.

Съжалявам за глупавия въпрос, но колко е нормално да тегля, защото наистина не съм на ясно.

При 12 мегабита е нормално да се тегли с около 1.2 мегабайта в секунда, но това зависи от сървъра от който се тегли и ред други подробности

Хубав въпрос - нормално можеш да теглиш, колкото ти позволяват моментните параметри на линията. Стойностите може да са от 0 до 6Мб/с и от 0 до 12Мб/с за МАН мрежа (предполагам си на този план). Само имай в предвид, че вече много от сервиращите сървъри просто не могат да смогнат на тези скорости.

Хубав въпрос - нормално можеш да теглиш, колкото ти позволяват моментните параметри на линията. Стойностите може да са от 0 до 6Мб/с и от 0 до 12Мб/с за МАН мрежа (предполагам си на този план). Само имай в предвид, че вече много от сервиращите сървъри просто не могат да смогнат на тези скорости.

Прав си, разбира се, :-) за скоростите, започващи от нула. Аз се опитах да бъда малко по-оптимистично настроен

Прав си, разбира се, :-) за скоростите, започващи от нула. Аз се опитах да бъда малко по-оптимистично настроен

Оптимистично се ползва "до 12Мб/с" но вече песимистично го избягвам - потребителите го четата като "на всяка цена НА 12 Мб/с"

Аз пък преди малко изтеглих за 2 мин от The Pirate Bay един филм 700мв.На 12 -темпо съм и съм със старият модем.U-торента ми показа че тегля с 7мб/s.Пуснах филма да видя дали се е изтеглил да не е станала някаква грешка но нее.Тръгна си всичко върви.Какво става не знам.И от един сийдър ми показа че тегля ,той ми отдаваше с 7мб/s.

Аз пък преди малко изтеглих за 2 мин от The Pirate Bay един филм 700мв.На 12 -темпо съм и съм със старият модем.U-торента ми показа че тегля с 7мб/s.Пуснах филма да видя дали се е изтеглил да не е станала някаква грешка но нее.Тръгна си всичко върви.Какво става не знам.И от един сийдър ми показа че тегля ,той ми отдаваше с 7мб/s.

Е,чак пък за 2 минути-700мБ ohmy.gif

Е,чак пък за 2 минути-700мБ ohmy.gif

[/quo

Съжалявам че не направих снимка на торент програмата защото не вярвах на това ,което показваше .Докато се усетя тя беше го изтеглила.

Моля за помощ, кутийката която разделя кабела към телефона и кабела към модема ми прави проблеми, искам да я махна и да свържа директно кабелите (и 3-та кабела) и да ги увия с изолирбанд. Ще стане ли? Не мисля че ще проблем без кутийка, но нямам клещи в момента и като го направя няма как да сложа обратно накрайниците и искам да съм сигурен.

Моля за помощ, кутийката която разделя кабела към телефона и кабела към модема ми прави проблеми, искам да я махна и да свържа директно кабелите (и 3-та кабела) и да ги увия с изолирбанд. Ще стане ли? Не мисля че ще проблем без кутийка, но нямам клещи в момента и като го направя няма как да сложа обратно накрайниците и искам да съм сигурен.

Ще имаш проблем без "кутийката".Тази кутийка се нарича Адсл сплитер и без нея модема няма да ти работи нормално.По добре се обади на повреди и искай да ти сменят сплитера ако е избушил.

Редактирано от cakula (преглед на промените)

Ще имаш проблем бе "кутийката".Тази кутийка се нарича Адсл сплитер и без нея модема няма да ти работи нормално.По добре се обади на повреди и искай да ти сменят сплитера ако е избушил.

Сигурен ли си да не се окаже че сплитера е просто е 2 жички с в пласмаса :scared:

Сигурен ли си да не се окаже че сплитера е просто е 2 жички с в пласмаса :scared:

100%,ако не вярваш отвори я и виж.Освен това е писано във форума по този въпрос многократно.

Здравейте,

Ами моят проблем продължава и все още не мога да се свържа с хелп деска. Понеже четох, че от спеедтест скороста не е много реална ето снимка на сваляне от торент тракер - е не мога и не мога да ги кача тия прословути скорости. Някой със същия проблем или който да могне? Не знам към кой да се объна вече, защото в модема линейно скоростта е вдигната. Благодаря.

974555_t.jpg

Здравейте,

Ами моят проблем продължава и все още не мога да се свържа с хелп деска. Понеже четох, че от спеедтест скороста не е много реална ето снимка на сваляне от торент тракер - е не мога и не мога да ги кача тия прословути скорости. Някой със същия проблем или който да могне? Не знам към кой да се объна вече, защото в модема линейно скоростта е вдигната. Благодаря.

974555_t.jpg

Един съвет от мен:Дай всички задачи на пауза и пусни само задачата за сваляне.Каква ти е скоростта?Това е някакъв бъг на торент програмата/поне аз така си мисля/-и при мен се получават по-ниски скорости при много активни задачи.Когато,обаче е само една - се достигат максималните скорости.

Понякога при определени торенти - скоростта, която вдигам е ниска, въпреки големия брой сийдъри, да не говорим, че има случаи определени торенти и въобще да не започнат да се свалят... но проблема не вярвам да е в моята машина.

Тегленето на торенти не може да се ползва като измервател за скоростта на свързаността към Интернет.

Опитай speedtest.net въпреки "неточните резултати" опитай по един тест към София, Лондон и Копенхаген. Ако скоростта, която се измери е с 1-2 mbps по-висока от плана, на който си бил до момента, значи всичко би трябвало да е наред. :wors:

Един съвет от мен:Дай всички задачи на пауза и пусни само задачата за сваляне.Каква ти е скоростта?Това е някакъв бъг на торент програмата/поне аз така си мисля/-и при мен се получават по-ниски скорости при много активни задачи.Когато,обаче е само една - се достигат максималните скорости.

Ами пробвал съм го и това, но в много редки случки(най-вече вечер) мога да дигна до 500кб/с максимум.(пак казвам случва се много рядко и късно вечер). И също гледам, че торент програмата не иска да се свърже с повече от 40 сийдъра, по принцип са около 35, а съм махнал всички ограничения.

Понякога при определени торенти - скоростта, която вдигам е ниска, въпреки големия брой сийдъри, да не говорим, че има случаи определени торенти и въобще да не започнат да се свалят... но проблема не вярвам да е в моята машина.

Тегленето на торенти не може да се ползва като измервател за скоростта на свързаността към Интернет.

Опитай speedtest.net въпреки "неточните резултати" опитай по един тест към София, Лондон и Копенхаген. Ако скоростта, която се измери е с 1-2 mbps по-висока от плана, на който си бил до момента, значи всичко би трябвало да е наред

Преди 2 страници си постнах снимките от speedtesta и колкото и да не е надежден сайта все пак даже 1мбит не стига. В много редки случай стуга 2мбит и малко, но и това е доста рядко. Това е с тест към София, а за навънка да не говорим, че 1мбит мнооооогооо трудно мога да го стигна(към който и да е сървър).

Знам, че от торентите не може да се съди за скоростта, но не съдя само от там дадох го като пример. От където и да тегля без значение бг или външен над 300кб/с не съм минавал. Аз преди си теглех с 240кб/с. Това ако е вдигането на скоростите не знам, но мога да смятам и определено 9мбит не са 300кб/с. Не казвам, че трябва постоянно да тегля с 1мб/с, но определено трябва да е повече от 300кб/с. И тоя хелпдеск ме побарква вече, тая мелодия я научих на изуст. :rolleyes:

Благодаря на всички за отговорите.

Редактирано от vanky (преглед на промените)

В предишните постове си сложил снимка на тестове от Спийдтест с 800кб/с ?

Аз вече се обърках из оплакванията и не знам какво се иска - рецепта ???

Ако се съмняваш в торентите и АКО смяташ, че за това са виновни БТК моля, тествай с този тест (ще се увериш, че проблема не е в доставчика всъщност)

Линейната скорост ти е 12Мб, това дали сваляш с толкова не е гарантирано от БТК. Освен това ако си "настройвал финно" TCP/IP параметрите ги върни в първоначалните стойности. Най-малкото няма какво да се оптимизира на РС-то, защото то комуникира по Ethernet с модема и това е достатъчно (настройките по подразбиране). Колкото до това с колко сваляш торенти, мисля че се изписаха над 50 страници - с колкото ти позволяват сийдърите и техният доставчик. А не рядко и проблем е кеширането на диска, виж си настройките на мюТорента. Има си графика за това.

Ето го резултатът от този тест

Просто искам да знам, защо има хора, който достигат в speedtest 10мбит, а аз и 1 не мога. Може би звуча глуповато, не съм много на ясно с този адсл и за това питам. Не съм настройвал нищо "финно" имам лаптоп и десктоп пс и на десктопа уиндоусът е току що преинсталиран. Няма никакъв шанс да е от компа нещо. И не става въпрос само за торенти, по принцип не достигам скоростите. Благодаря за отделеното време.

Нас не ни интересува теста ти, за твое успокоение е.

Нито пък можем да ти дадем отговор какво става с линията ти - обърни се към хелпдеска. Има толкова много фактори, които въздействат върху линията ти (няма да изброявам, тук са изброявани поне 1000 пъти) а тяхната работа е да ги следят и предприемат действия.

Това тук в никакъв случай не е форум на БТК Хелпдеск.

ПП:Ако прегледаш темата, то ще почнеш да проверяваш със сплитер, без сплитер, буксите на кабела, евентуално скъсяване/подмяна на кабела и т.н. като всичко това не изключва замерване от страна на местните ви техници.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Извинявайте за глупавия въпрос обаче преди две години като се включих на ADSL бях на 512 после на 1024 после на 4мб сега съм на 12 мб и немога да достигна скороста дали трябва да ми се смени модема за да развия максимална скорост?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.