Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самолетни билети - въпроси, съвети и т.н.

Featured Replies

А обикновената Visa кредитна карта как се издава?В снисъм мога ли да слагам пари в самата карта или те си дърпат от картата,а пък аз плащам на банката?

Има два вида, едните обвързани със сметка в която има пари и имаш лимит до обема на парите като автоматично в края на месеца се теглят от сметката. При другия имаш кредит, който е за определена сума и ти трябва да погасяваш задължения по него към края на месеца. При втория не можеш да "внасяш" пари в тази сметка
  • Отговори 109
  • Прегледи 49,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи,ако ще се прави кредитна карта,трябва да е Visa,чрез която от самолетната компания те ще дръпнат парите,уредени за самолетния билет,а аз ще трябва да платя на банката размера на този билет,ако правилно съм разбрал,да?

Значи,ако ще се прави кредитна карта,трябва да е Visa,чрез която от самолетната компания те ще дръпнат парите,уредени за самолетния билет,а аз ще трябва да платя на банката размера на този билет,ако правилно съм разбрал,да?

Да, само че имай предвид че кредитни карти не се издават за два дни. Обикновено на сайта на банката има описана процедурата и сроковете

Да,ясно.Ами колко се плаща на месец за такава кредитна карта,а тази Visa карта,има ли някакво друго име или само Visa??

Да,ясно.Ами колко се плаща на месец за такава кредитна карта,а тази Visa карта,има ли някакво друго име или само Visa??

VISA, има нормална, златна, платинена и черна. Месечните и/или годишни такси зависят от банката

Понеже не ми трябват никакви привилегии,изкарвам си Visa обикновена в избрана от мен банка,а трябва ли да имам някакъв доход,защото нямам/ученик съм.

Понеже не ми трябват никакви привилегии,изкарвам си Visa обикновена в избрана от мен банка,а трябва ли да имам някакъв доход,защото нямам/ученик съм.

тук може да ти отговори само antifraud контрола на банката. Но честно казано се съмнявам на човек без доходи за издадат кредитна карта

В сайта на air bg пише,че ако при плащане на самолетен билет през интернет ти изчезнат парите или просто нещо стане - air bg не отговаря за последствията. Тоест не може да направиш нищо.По добре си купи билета от летището и си дай парите на ръка.

Е,добре де,не мога ли,например,да накарам майка ми или баща ми да си направят кредитна карта,а чрез нея аз да си поръчам билета,или от някой познат,притежаващ собствена кредитна карта?Това добро решение ли е според вас?

Е,добре де,не мога ли,например,да накарам майка ми или баща ми да си направят кредитна карта,а чрез нея аз да си поръчам билета,или от някой познат,притежаващ собствена кредитна карта?Това добро решение ли е според вас?

Това решение също работи, но зависи от antifraud системата на оторизацията на картата, защотот ще има разлика между името на собственика на картата и това, за кого се купува билета, но може и да мине

Ако има 18 години, не мисля, че ще има проблем, че картата не е на негово име. Иначе, Иве, много по-удобно е да си закупиш билета он-лайн, после отиваш само с личната карта или международния си паспорт и нямаш грижи. Е, зависи си и с коя компания ще лети. Да не се окаже някоя фалшива :wors: Аз лично с Wizzair нямах никакви грижи и резервирането става много лесно през сайта им. Дори нищо не трябва да се разпечатва. Само да си знаеш номера на полета и с кой самолет о толкоз :P

Ако има 18 години, не мисля, че ще има проблем, че картата не е на негово име.

Иначе, Иве, много по-удобно е да си закупиш билета он-лайн, после отиваш само с личната карта или международния си паспорт и нямаш грижи. Е, зависи си и с коя компания ще лети. Да не се окаже някоя фалшива :shy11: Аз лично с Wizzair нямах никакви грижи и резервирането става много лесно през сайта им. Дори нищо не трябва да се разпечатва. Само да си знаеш номера на полета и с кой самолет о толкоз :angry:

По-удобно е да,съгласна съм.Но нямам доверие (все гледат да те прецакат)не се знае какво ще стане и след като са написали че те не отговарят за последствията...няма смисъл от излишни нерви.

Аз се обаждам няколко дни преди полета за да резервирам.Отивам 2 часа преди полета,купувам билета и съм готова.Най-сигурният начин за мен.

Колкото до фалщивите - има ги много.Преди едни продаваха билети Испания-България за 50 евро и най-интересното,че много хора се вързаха.

По-удобно е да,съгласна съм.Но нямам доверие (все гледат да те прецакат)не се знае какво ще стане и след като са написали че те не отговарят за последствията...няма смисъл от излишни нерви.

Аз се обаждам няколко дни преди полета за да резервирам.Отивам 2 часа преди полета,купувам билета и съм готова.Най-сигурният начин за мен.

Колкото до фалшивите - има ги много.Преди едни продаваха билети Испания-България за 50 евро и най-интересното,че много хора се вързаха.

Именно поради това, че казват, че не са отговорни, трябва да си направим проверка на компанията. Дали може да й се има доверие, или не. На мен ми беше препоръчана от приятел, чийто родители работят на летището в София, и той, самият, е летял с тях не веднъж, прави си регистрациите само он-лайн. За това поне бях сигурна, че може да им се има доверие. А колкото до цената за 50 еверо-Уиз правят родовно промоции и не е невъзможно да има подобна цена. Преди година предлагаха полет София-Лондон, двупосочен билет само за 20 евро на човек. Но, както казах, трябва да се знае дали компанията е сигурна :mark:

Стигнах до решението,че ще е най-добре да си поръчам билета от някоя туристическа агенция(българска),а пък това с кредитната карта ще го оставя за по-нататъшен период във времето.Благодаря на всички отзовали се.

Ако все пак решиш да си изкараш кр. карта - нека да бъде Виза, а не Мастър Карт или Америкън Експрес, тъй като последните имат значително по-големи такси за обслужване и управление. А за това, че нямаш свои доходи - мн студенти, които учат в чужбина си изкарват кредитни карти без да имат свои доходи. Мисля, че няма да има проблеми за това, ако родителите ти имат стабилни и постоянни доходи. Резервациите на билетите става от сайтовете на съответните компании. Цените варират много, но има моменти, когато можеш да пътуваш и на безценица, ако улучиш някоя промоция. /Например преди известно време самолетен билет за Прага струваше 1 евро - без таксите, а с тях около 40 евро/.

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

То е ясно,че ще трябва да имам кредитна карта изкарана,но в по-късен етап.Точно сега нямам чак такава спешна нужда от нея. :)

• 4 седмици по-късно...

Продавам два двупосочни самолетни билетa за Лондон. Отиване и връщане с easyJet за 940 лева Излитане от летище София на 26 декември 11:35 часа Кацане на летище London Gatwick (North) 12:15 часа местно време Връщане - London Gatwick (North) на 3 януари 06:10 часа Кацане на летище София в 11:25 Багаж – две чанти по 20 килограма. Всички такси платени. Не съм агенция. Неотложен ангажимент осуети пътуването ми. Времето на полета също може да се променя, както името на титуляра на билетите. За контакт 0885589712

Търся самолетни билети от София до Мадрид и обратно за 20/21 декември моля ви помогнете

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Ами тръгването за коя дата е?

В момента има промоция с Air bg - 49 евро без таксите. (точно София-Мадрид)

С wizz air също е евтино.

В сайтовете има телефонни номера,там може да се обадиш за повече информация.

http://wizzair.com/?language=BG

http://www.air.bg/

http://www.flybulgaria.bg/

Това е информационен сайт.Правиш запитването си и те ти отговарят на електронната поща(намират най-изгодният вариант).Вече 3 пъти съм ползвала услугите им и съм доволна.

Здравейте, са за ваканцията ще пътувам до Холандия при приятел и най-вероятно ще използвам самолет, та препоръчайте ми някоя компания- мисля си за Air France- билета е 160 евро двупосочен?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

тука някой даде тоя сайт

http://www.flybulgaria.bg/

можеш да отидеш до белгия с тия

http://wizzair.com/

и от там с влака през Брюскел до амстердам или по-близо. За два три часа ще си пристигнал.

Забелязвам напоследъм доста въпроси, свързани с авиокомпаниите. Или трябва да си направим тема, в която да се говори за тях- цени на билети, дестинации и т.н., или да се обединят в тази

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.