Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самолетни билети - въпроси, съвети и т.н.

Featured Replies

Търся самолетни билети от София до Мадрид!Двупосочни,на 03.06.2007 до 17.06.2007!!!

• Отговори 109
  • Прегледи 49,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разбирам те пич, обаче не мога да ти помогна. Обърни се към летище София. п.п. Търся самолет, който да пилотирам! Отива и връщане до Кейптаун, когато има свободни дати. :)

• 10 месеца по-късно...

Привет. Понеже ми се налага (по работа) да летя до Гласгоу (Шотландия), пък чувам какви ли не неща и искам да попитам пътуващите със самолет... 1. Чух, че има ограничение в теглото на багажа. Знам за около 25 килограма. Вярно ли е и колко е ограничението? 2. Чух, че има ограничение и за размерите на багажа. Това вярно ли е и ако ДА - какво е ограничението? 3. С какви пари мога да преминавам границата? Зная за ограничение от около 200 евро... 4. Има ли някакви ограничения за ръчния багаж? В общи линии това е. Мисля да взема един сак или куфар за основния багаж и една раница за ръчен багаж (вода, нещо за хапване и т.н.)... Още един последен въпрос - към какво да се ориентирам за храна в самолета? Почти на 100% съм сигурен, че няма да ми хареса да летя, тъй че какво да си взема? Нещо солено или нещо сладко? Не съм летял до сега и честно казано предпочитам наземното придвижване, ма до Шотландия няма как по земя за 1 ден да се стигне... Благодаря предварително на всички отзовали се... Наистина ще ми трябва помощ, щото нещата при мен се получиха за 2 седмици всичко на всичко и нямам време за особено много приготовления....

Всяка авиокомпания си има свои ограничения. Bulgaria Air примерно дават 20 килограма, а British Airways - 27. Влез на сайта на авиокомпанията и ще видиш всичките им изисквания

незнам дали ще ти разрешат да си вземеш вода и някаква разопакована храна има забрани,също така козметика,парфюми и т.н. в ръчни багаж,мисля че можеш да вземеш но до 50 мл.и то в специално найлоново пликче,за ограничението в багажа-30 килограма ако си с редовен полет и 25 с чартър.Ръчен багаж-две чанти за парите до 5000 евро ти е ограничението след това се декларират,но никой няма да те пита колко пари носиш.Това са най-важните неща,които трябва да знаеш

Миналото лято съм летял с БГ Айр и ограничението беше 2 куфара до 23кг в чекирания багаж и ръчен багаж до 6кг. Размерите нямат много значение за чекирания багаж. Полета до Шотландия ще ти е към 3 часа, така че може и да не ядеш ;) В самолета ще ти дадът един сандшич и нещо за пиене най-вероятно. За пари никой никъде няма да те пита колко пари имаш в себе си. Разбира се големи суми (над 10хил) се декларират, но невярвам да те късае това :)

Мерси на всички... Честно казано бях притиснен да не ме върнат ако багажа ми е нещо извънгабаритен или нещо такова, че съм дал 3000лв заради това заминаване. Иначе повече от 200 паунда не мисля че ще нося, но 200 паунда са си 400 евро пък аз чух някакво ограничение от около 200 евро.. Все пак имайки предвид страха ми от високото и невероятната паника ковто ме обзема когато съм на високо мисля че ще послушам съвета за бонбоните... Мерси отново на всички... :) ПП: Това за острите предмети и козметиката - една самобръсначка, пяна за бръснене и един дезодорант поне мога ли да мъкна? Че не знам докога ще изкарам със стартовия бюджет там... Ако трябва и това да купувам може да вляза в сериозен преразход (имайки предвид и цигарите...) Чух за 1 стек и 1 отворена кутия позволени за багаж. Вярно ли е това?

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Офффффффффф.Оффффффффф.Оффффффф. Значи течности, гелове и т.н. недей да носиш в ръчния багаж(оня дето си го носиш с тебе в самолета). Лаптопа си ходи в чантичката си вярвам, освен него можеш да носиш друга чанта с багаж вече. Ако толкова не знаеш какво да сложиш там или не носи или си сложи само дрехи. Остри предмети също в РЪЧНИЯ багаж не носи. В чекирания багаж(куфарите) може и гранатомет да сложиш, ако имаш разрешително за него естествено. Може да има всичко в чекирания багаж, освен някой неща които не вярвам да носиш, като газови бутилки примерно. Ако попаднеш на гадни изроди които не дават безплатно храна и напитки на борда, ПОНЕ водата ще ти е безплатна. Можеш да носиш два стека цигари в багажа, най-добре в чекирания. До 2 литра алкохол, в чекирания естествено. Това че ти проверяват лаптопа е от някой филм извадено сигурно, не се безпокой. Силно се съмнявам да видиш телевизор в самолета особено ако летиш с българска компания. Да не забравя ако имаш нещо чупливо и не можеш да го събереш в куфара го вземи с ръчния, може и в отделна торбичка. И да не забравя, не знам колко е голямо летището в Глазгоу, но е вероятно да се почустваш изгубен :huh:.

Не се притеснявай за летенето, това е страхотно преживяване. Най-приятно е, когато самолета излита и се приземява, неописуемо е. Опитай се да се насладиш на полета, а не да се страхуваш и да се притесняваш. После можеш да гледаш облаците, много са интересни и е забавно. Три часа са нищо време, нашия път до Китай е 15 часа само полет без престоите по летищата и сменяме 3 самолета. Давай напред смело и с усмивка. За багажа : 1. Всяка компания си има изисквания, така, че провери колко килограма трябва да ти е ръчния и другия багаж, който ще пуснеш по лентата. На нас ни се полагаха по 30 кг плюс 5 кг за ръчен багаж. В София на летището ни казаха, че имат изискване куфара да не е по-тежък от 30 кг и за 2 килограма отгоре трябваше да пререждаме всичкия багаж. 2. Раницата е подходяща за ръчен багаж. 3. Сложи в нея лаптопа, но самобръсначката, парфюма и афтършейфа ги сложи в другия багаж. 4. Ключове и други метални предмети не слагай по джобовете си. 5. При проверката свали часовника си и колана и ги пусни през скенера. 6. За да нямаш излишни главоболия не носи в себе си течности и храна, в самолета дават. Или, ако си много жаден и гладен-изяждаш и изпиваш всичко преди проверката. Лек полет и много късмет ти желая и запомни: всичко зависи от гледната точка, ако мислиш, че ще ти стане лошо, то наистина ще ти стане лошо, така, че бъди позитивен и мисли, че пътуването със самолет е най-интересното нещо, което ти се случва през тези 3 часа. Ще видиш, че страховете ти са били неоснователни. Вземи си някой вестник или книга за четене, въпреки, че аз не ги предпочитам, щом мога да гледам красотата навън.

Много отговори и съвети но едно уточнение липсва.Течните предмети в ръчния багаж трябва да са ДО 100 мл всяко, като общо не могат да превишават 500мл. Или поне на хартия е така, като това мисля че стана всетовен стандарт. Аз нищо не съм слагал в пликове но не съм и носел прекалено фрапиращи неща.Бутилки с вода от по 500мл избягвай понеже както казаха ще ти дадат.Паста за зъби може да вземеш с някое парфюмче но пяната едва ли ти е толкова наложителна.За 5 часа не мисля че ще брадясаш все пак :) Неудобно е в самолета за лаптоп, може би в 1 класа е но.. надали ще летиш с нея Публикувано изображение 200 евро може би найстина представлява някакво ограничение но в случая няма да се учудя да е долното...

Така или иначе както казаха рядко питат за пари.

Така и не каза каква е тая работа която имаш там.

Независимо дали ще е да прегледаш работата на подчинените или просто "дупе свят да види",

приятно пътуване!

Редактирано от azsx (преглед на промените)

Подобно: http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=124679

Виж в сайта на летището, има линк в темата. Парите кеш май са до 10000 euro.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Страница на фирма CenTransit - тук ще можете да купите евтини самолетни билети от и до България на всички авиокомпании, включително ниско-тарифни. Да направите резервации в над 20,000 хотела в България и чужбина, също както и да запазите кола под наем.
URL: http://www.centransit.bg/
  • 3 седмици по-късно...

Приятели другия месец ми се налага да пътувам със самолет до споменатите градове , ще Ви бъда страшно благодарен ако ми дадете разписание на полетите от летище Бургас или София и цените на билетите ! Благодаря предварително ! П.П. Не ми давайте линкове към официалните страници на споменатите летища . Вече ги посетих и не намерих информация :rolleyes: !

Едната авиокомпания е MyAir, сега погледнах билета от София до Милано е около 200 Евро. Другата компания е SkyEurope билета до Милано излиза около 135 Евро. И при двете компании няма опция за Торино. Дори на сайта на АлИталия полета до Торино е с прикачване в Рим и цената му е 319 Евро, така че за Торино трябва с прикачване. С българските авиолинии полета до Милано ще ти излезе около 560 лева.

Wizzair също предлагат доста ниски цени, особено в Европа :speak:

Тъкмо тях щях да препоръчам и аз ;).

Митак, я се похвали по какъв повод ще метосваш Европа :offtopic_s:

После искаме впечатления ;)

• 1 месец по-късно...

Някой знае ли от къде да намеря по-евтини самолетни билети до Париж за това лято?Опитах се да намеря,но всички са на цени около 500 евро Публикувано изображение Също така може и да е организирана екскурзия до Париж за между 5 и 15 дни без значение с автобус или самолет,стига да е директна или да минава само през няколко града,защото не искам от екскурзиите,с които прекарваш цялото си време в автобуса,обикаляйки 20 града за 5 дни...моля ви,ако някой е ходил на подобна екскурзия или знае някакви промоции да дава оферти.Всякаква помощ е от полза.Благодаря предварително.

• 2 месеца по-късно...

Понеже нямам опит в онлайн закупуването на самолетен билет,можете ли да ми обясните какво ми е нужно за такава "транзакция"?Трябва ми някаква кредитна карта,Visa Electron става ли,например?След като поръчаш билета,какво следва?Какво представлява самия билет и как се използва на летището?Благодаря предварително на всички! Публикувано изображение

Редактирано от Стоян (преглед на промените)

Понеже нямам опит в онлайн закупуването на самолетен билет,можете ли да ми обясните какво ми е нужно за такава "транзакция"?Трябва ми някаква кредитна карта,Visa Electron става ли,например?След като поръчаш билета,какво следва?Какво представлява самия билет и как се използва на летището?Благодаря предварително на всички! Публикувано изображение

Това е все едно да отидеш в агенция и да си го купиш. С разликата че там можеш да платиш кеш или с дебитна карта, тук обикновено не. ВИза Електрон не е кредитна, но някои търговци я приемат. Получаваш една web страница, която е хубаво да си разпечаташ. Отиваш на check-in на летището и казваш, аз съм този и този, имам електронен билет, даваш си паспорта и те ти дават бордна карта

Купувала съм си няколко пъти самолетен билет през интернет.Най-вече на Jeta air fly с дебитна карта VISA ELECTRON.Нямах никакви проблеми и ми излезе по-евтино.Ако знаеш малко английски,няма да имаш никакви затруднения и да добавя към това което каза Capnemo сайта ти показва кое трябва да разпечаташ-това всъщност ще ти е билета.

Сега разбирам че трябва да изкарам Visa Electron от някоя българска банка,но тя е дебитна карта,така ли?Ами примерно ако не искам кредитна карта,с Visa Electron ще стане ли номера,като предварително съм заредил с някой лев картата,толкова колкото струва самия билет с всички летищни такси и от самолетната компания издърпат необходимите пари,те как ще потвърдят транзакцията?С е-мейл или с телефонно обаждане?

Редактирано от Стоян (преглед на промените)

Сега разбирам че трябва да изкарам Visa Electron от някоя българска банка,но тя е дебитна карта,така ли?Ами примерно ако не искам кредитна карта,с Visa Electron ще стане ли номера,като предварително съм заредил с някой лев картата,толкова колкото струва самия билет с всички летищни такси и от самолетната компания издърпат необходимите пари,те как ще потвърдят транзакцията?С е-мейл или с телефонно обаждане?

От личен опит - само някои продавачи приемат Виза електрон, повечето искат, VISA, MC, AmEx

А обикновената Visa кредитна карта как се издава?В снисъм мога ли да слагам пари в самата карта или те си дърпат от картата,а пък аз плащам на банката?

А обикновената Visa кредитна карта как се издава?В снисъм мога ли да слагам пари в самата карта или те си дърпат от картата,а пък аз плащам на банката?

Моята е дебитна в евро,но Capnemo e прав,че е по-добре само VISA-няма значение дали е дебитна или кредитна.Закупуването на билета се потвърждава с е-майл.

П.П.Направи си картата в евро или доларова валута.За кредитните карти нищо не мога да кажа,не съм запозната.

Редактирано от elizabet (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.