Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Имам въпрос. Значи тръгнах да правя един плакат във формат А4 (първоначално мислех да е А3, но реших, че не е нужно да е твърде натрапчиво). В процеса на работа забелязах, че като увелича файла на 100%, той изглежда доста по-голям от формат А4. Въпроса ми е следния: първо защо се получава така? Къде е логиката? И второ, ясно е, че като отида да ми го принтират и им кажа формат А$, то няма да излезе по-голямо, но дали качеството ще е такова, каквото го виждам на 100% или по-гадно? Защото когато файла е на много по-малко от 100%, качеството не е толкова добро ( което зная,че е нормално), а пък има един златен текст, който в малък вариснт изглежда не като златен текст, ами като хайде да не казвам какво.

Ще го занесеш и направиш във векторен формат, за който проблемите с резолюцията, които ги има при битмапа не съществуват.

Дали е 1 или 100% няма значение, качеството винаги е едно и също.

А, добре! Много ме успокои, мерси! :wors: 
Обаче какво точно ще рече векторен формат? Уикипедия казва, че това са: 

Редактирано от lucylawless94 (преглед на промените)

Добре, обаче четох в интернет, че векторните формати не са подходящи за снимки, същевременно във плаката има такива. Какво да правя в този случай? Отново ли е по-добър варианта файла да бъде запаметен във векторен формат, или  снимките няма да излязат като хората?

Така...

плакат се нарича нещо, което е по-голямо от 35/50см-стандарта е 60/90см или 70/100см (грубо казано). Твоето А4 (20/30см) е нещо като обява, листче или флаерче, НО НЕ И ПЛАКАТ.

Първо: на каква резолюция го работиш? С какъв цветен профил си? В RGB или в CMYK го работиш?

Не разбирам как като увеличиш файла на 100% виждаш, че е по-голям от А4? На монитора ли го гледаш това?? Листа къде ще го печаташ?

При eps формата ще ти се запази качеството на векторните изображения (смарт обектите, патовете и надписите), растерите ще си бъдат такива, каквито си ги монтирала.

Обясни по-подробно моля :)

Редактирано от Vladov (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте :) Сдобих се наскоро с таблет за рисуване Wacom, който ще се ползва на два компютъра. На моя от година си карам с CS5 Extended и се работи страхотно, всяка линия си е точна. Но понеже на другия комп открих, че Фотошопа беше изтрит реших да сложа най-новия. Всичко си тръгна както трябва, но линиите, които излизат изглеждат много дървено... Плюс това никъде в приложението на таблета не открих кой знае колко настройки за връхчето на писалката. Искаше ми се по-отчетливо да отчита разликата в натиска (защото сега няма почти никаква разлика). Та, ако може някой да ме посъветва как да адаптирам устройството и дали да сложа обратно старата версия ще съм му много благодарна. :)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте някой от Вас разбиращите от фотошоп би ли помогнал за една снимка.Искам да видя как би изглеждало карбоново фолио на преднта броня на колата ето снимка Публикувано изображениеЕто и фолиото 
Публикувано изображение
Благодаря много предварително!

• 4 седмици по-късно...

Здравейте !

Имам проблем с цветовете при Photoshop CS6 същата работа и с Photoshop CS5.1. Проблемът е там, че когато искам да сложа върху текст Outer Glow с цвят, който аз искам, намерствам си го и цвете пак си става сив или по-тъмен или по-светъл. Пробвах и да сменя цвета на текста, но пак само сиво излиза.

• 3 седмици по-късно...

Аз имам следния проблем:когато ми са NEF файлове програмата не ми ги отваряПо какъв начин мога си ги отворя с PS Cs6

Здравейте, проблемът, който имам е още от мига, в който си изтеглих CS6, пробвах абсолютно всички версии и накрая успях със 7.0. Преди известно време и тази версия се "счупи" и започна ходене по мъките. Теглих, трих, преинсталирах и нищо. Пробвах абсолютно всички версии и винаги ми показва това -> 

Публикувано изображение

Помощ?  :(

Аз имам следния проблем:когато ми са NEF файлове програмата не ми ги отваряПо какъв начин мога си ги отворя с PS Cs6

отвори си Бридж и там избери да се отворят в Камера Роу, те НЕФ-овете никога не се отварят в самия фотошоп

Никъде не намерих бутон Bridj.Когато му дам да отвори с Camera raw ми намери всички файлове които са raw,но след като дам отвори ми изписва съобщение

• 5 седмици по-късно...

Имам проблем със Photoshop-a,и не знам как мога да го реша.

Ако някой има идея, нека удари едно рамо. ОС ми е Windows XP.

Та проблема ми е във вписването на текст. И по точно във самият щрифт. Когато пиша на латиница, нямам проблем.Проблема е като обърна да пиша на кирилица, щрифта става обикновен. Пробвал съм да ги сменям щрифтовете, но резултат няма.Единствен само Ariel Black работи. Ето и снимки да може да се ориентирате.

http://prikachi.com/images.php?images/323/6251323U.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/324/6251324H.jpg

Имам проблем със Photoshop-a,и не знам как мога да го реша.

Ако някой има идея, нека удари едно рамо. ОС ми е Windows XP.

Та проблема ми е във вписването на текст. И по точно във самият щрифт. Когато пиша на латиница, нямам проблем.Проблема е като обърна да пиша на кирилица, щрифта става обикновен. Пробвал съм да ги сменям щрифтовете, но резултат няма.Единствен само Ariel Black работи. Ето и снимки да може да се ориентирате.

http://prikachi.com/images.php?images/323/6251323U.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/324/6251324H.jpg

Само във фш ли се получава този проблем? Ако е навсякъде, значи шрифтовете които ползваш не са кирилизирани. Ако шрифтът има само латински букви няма как да пишеш на кирилица. Този, който виждам, че ползваш и аз го имам и не е кирилизиран. 

Само във фш ли се получава този проблем? Ако е навсякъде, значи шрифтовете които ползваш не са кирилизирани. Ако шрифтът има само латински букви няма как да пишеш на кирилица. Този, който виждам, че ползваш и аз го имам и не е кирилизиран. 

Да сега проверих със друга програма, пак е същото.

http://prikachi.com/images.php?images/604/6251604H.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/610/6251610l.jpg

Добре сега следва въпроса:

От къде да си намеря кирилизирани шрифтове?

Да сега проверих със друга програма, пак е същото.

http://prikachi.com/images.php?images/604/6251604H.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/610/6251610l.jpg

Добре сега следва въпроса:

От къде да си намеря кирилизирани шрифтове?

Инсталирайте коректно локализацията на операционната система, когато ви пита за диск с инсталация го сложете, така ще бъдат копирани unicode версиите на шрифтовете, които включват и символи на кирилица

Инсталирайте коректно локализацията на операционната система, когато ви пита за диск с инсталация го сложете, така ще бъдат копирани unicode версиите на шрифтовете, които включват и символи на кирилица

Ще опитам и отново ще пиша, ако има проблем.

Благодаря.

Така.Бях казал че пак ще пиша. Ами нищо не се получи.

Какво пробвах до тук.Сложих двете отметки, както е дадено на снимката.

Тези двете ми се сториха най близо до нашият език:

http://prikachi.com/images.php?images/318/6252318P.jpg

Нямаше подобрение. След това конвертирах шрифтовете във Unicode, както е дадено тук>

http://uroci.net/urok/901/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD

%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-TTF-%D1%88%D1%80%D0%B8%D1%84%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-Unicode.html

Отново никакво подобрение. Къде е проблема.

Отново ще спомена че само шрифта Ariel Black работи както трябва.

Отново никакво подобрение. Къде е проблема.

Отново ще спомена че само шрифта Ariel Black работи както трябва.

Проблема ти, по-горе вече са ти го казали.

Трябва самият шрифт да има кирилски начертания. Търси такива шрифтове и си ги инсталирай.

Например: тук, можеш да се разровиш и по разни руски сайтове има доста шрифтове.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Проблема ти, по-горе вече са ти го казали.

Трябва самият шрифт да има кирилски начертания. Търси такива шрифтове и си ги инсталирай.

Например: тук, можеш да се разровиш и по разни руски сайтове има доста шрифтове.

Тоест, конвертирането във Unicode няма никакъв ефект-така ли да го разбирам.

Ще пробвам със тези шрифтове и ще пиша пак.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.