Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Опитай да върнеш настройките на Фотошоп по подразбиране. Натисни и задръж клавишите Ctrl+Alt+Shift едновременно с това стартирай програмата => Yes и виж дали проблема е отстранен.

Благодаря : ) Като изпробвам метода, ще пиша дали е станало:)
  • Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

A аз да попитам има ли как да се премахне "шума" на снимка, която е уголемена?

Мисля че имаше някакъв плугин за това, някъде го бях срещнал но къде ... не се сещам.Ако го намеря ще споделя!

Мисля че имаше някакъв плугин за това, някъде го бях срещнал но къде ... не се сещам.Ако го намеря ще споделя!

Благодаря ти :rolleyes:

Фотошопа ми запомня това което съм правил ! Примерно ако съм обработвал снимка (raw) и помни всичко каквото съм правил по снимката :rolleyes:

Благодаря предварително

Нека предположим, че това наистина е въпрос.

Отвори панела Actions (Alt + F9 или от менюто Window), за предпочитане си направи нова папка, за да не се объркат нещата (от четвъртата иконка долу), след което започни едно по едно да записваш действията от иконката вдясно от тази за нова папка - когато щракнеш на въпросната иконка, ще ти се появи диалогово прозорче, в което можеш да впишеш име, да зададеш бърз клавиш, цвят, за да го познаваш и т.н. Когато щракнеш на 'OK', трябва да извършиш на ръка действията, които искаш да се запомнят, а след като свършиш, да щракнеш на 'Stop'. Можеш да запишеш повече действия, отколкото искаш по принцип да се изпълняват, а после (при изпълнение) да си маркираш само тези, които искаш да се изпълнят.

Значи имам проблем със фотошоп тъй като компютара ми е от 6 години и е постаричък с 260 МБ РАМ и като сложа много четки ми показва една грешка Memory Ram разбирам ,че тази грешка идва е от натоварване слагам прекалено много четки и програмата неможе да работи после . Как ще е добре да постъпя да неги слагам в фотошоп а даси направя колекция с четки и да ги отварям по следния начин Load Brushes така мисля че няма да товаря програма и ще работи по лесно ? Ако може дами обясните как е по добре . След време ще си взимам лаптоп но засега ще остана с този .

• 4 месеца по-късно...

Здравейте.

Искам да попитам как се прави този ефект на фотошоп тази котка http://haltdef.hit.b...4_4303970_n.jpg

без очите ако може някой дами каже от къде да намеря урок.

Благодаря предварително :D

Редактирано от haltdef (преглед на промените)

Здравейте.

Искам да попитам как се прави този ефект на фотошоп тази котка http://haltdef.hit.b...4_4303970_n.jpg

без очите ако може някой дами каже от къде да намеря урок.

Благодаря предварително :D

Погледнете тук: http://video.mail.ru/mail/stefko55/22180 Мисля, че в тези уроци имаше такава тема. Обяснено е нагледно, но е на руски език.

отиди на filter/artistic/neon glow отметни за цвят черен и вече си поиграй с glow brightnees и glow size би трябвало да се получи а за очите маскирай ги и по същия начин но с зелен цвят

Редактирано от ivayloandreev (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, някой може ли да ми обясни как да сменя цвета на розата в тази картинка. Как от червена да стане бяла роза. Има разни уроци за смяна на цвета в нета, но винаги става така, че отдолу винаги орозира червения цвет или стои като замазано с бяло петно отгоре. Ако някой търпелив ми обясни как мога да сменя цвета, ще ви бъда много много благодарна.

Публикувано изображение

За да го докараш на бяло на тази снимка е доста играчка, но опитай: 1:-избери от tools quick selection tool маскирай хубаво розата само цвета използвай размер 2-4pix с "alt" премахваш без него добавяш и така докато маскираш хубаво целия цвят. 2:-отиди на -image->adjusments->selective color на червения канал намали черното до получаване на хубав контраст с черното (трябва да подобриш контура на черното) и намаляване на червения цвят. 3:-отиди на --image->adjusments->black & white и намали червения канал докато получиш бялото.

Редактирано от ivayloandreev (преглед на промените)

За да го докараш на бяло на тази снимка е доста играчка, но опитай:

1:-избери от tools quick selection tool маскирай хубаво розата само цвета използвай размер 2-4pix с "alt" премахваш без него добавяш и така докато маскираш хубаво целия цвят.

2:-отиди на -image->adjusments->selective color на червения канал намали черното до получаване на хубав контраст с черното (трябва да подобриш контура на черното) и намаляване на червения цвят.

3:-отиди на --image->adjusments->black & white и намали червения канал докато получиш бялото.

Въх мале седя и гледам като тъпир към електрическа крушка. :lol6: Много сложно ще да е май :) Мерси отивам да се мъча :lol6:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, може ли да ми кажете сайтове за пхотошоп? смис сайтове от където мога да се науча да работя с фотошшоп трябва ми спешно да се науча за 4-5 седмици ....

Здравейте. Имам един въпрос и се надявам до края на деня да до решим :) Трябва да изпратя на една фирма файл за отпечатване и имам един въпрос. Това са изискванията към файла • цветност: CMYK - ясно • размер: - мащаб 1:1 – 100 - 150 dpi - мащаб 1:10 – 300 - 500 dpi • тип на файла: *.eps; *.tif; *.ai; *.cdr; *.psd - ясно Въпроса ми е за резолюцията (dpi). Реалните размери са 3метра широчина, 1.5 дължина. Какви стойности да напиша в width, height и resolution в началото

Здравейте, искам да попитам има ли начин да се "заглади" снимка, която е сканирана не като хората.

Ето такива снимки могат да ли да се оправят по някакъв начин?

Публикувано изображение

Предполагам, че това няма да ти хареса ... :(

Публикувано изображение

Не за жалост това е прекалено "загладено".

Използваи филтрите. Ето приемрн бърз урок за 10 мин ще го научиш. http://photoshoptuto...oth/Page-3.html

Мерси сега ще пробвам

Е закачил съм замазната снимка по този метод под горният ми пост. Виж я първо дали те устроива.

Е закачил съм замазната снимка по този метод под горният ми пост. Виж я първо дали те устроива.

Пробвах но за жалост не се получава много добре, пак е замазно ;)
  • 2 седмици по-късно...

Пак съм аз. Някой знае ли как се прави този прозрачен ефект, на половината картинка с бяло?

Публикувано изображение

Създаваш нов слой отгоре. Маркираш размери и докато е активен го заливаш. Може с произволен цвят, но за да не си играеш допълнително давай с бял. После убиваш прозрачността до 35% - 50% на вкус. Отгоре му печатиш текста. Нищо собено, а първи стъпки в photoshop.

Създаваш нов слой отгоре. Маркираш размери и докато е активен го заливаш. Може с произволен цвят, но за да не си играеш допълнително давай с бял. После убиваш прозрачността до 35% - 50% на вкус. Отгоре му печатиш текста. Нищо собено, а първи стъпки в photoshop.

Много ти благодаря :*
  • 4 седмици по-късно...

Както знаете наближават празници,който са свързани с подаряването на подаръци и обикновенно към всеки подарък се добавя по една картичка.Смятам да се включа към тази традиция,но искам картичката да е направена от мен.Тоест да я направя сам в Фотошоп,и после да я принтирам.С дизайна лесно ще се справя,обаче имам няколко въпроса: Какъв формат ще е най-удобен за принтирането на картичката?-работя със CS5 (Търсих в интернет но не открих кой знае колко полезна информация) Някакви съвети за самия дизайн?(понеже не съм най-опитния във Фотошоп,но съм работил с други продукти на Adobe и мога да кажа че разбирам основните неща във Фотошоп) На каква хартия трябва да се принтира,за да се получи повече от задоволителен резултат? Колко ще ми струва изкарването на такава картичка? И малката помощ ще бъде много полезна. Благодаря ви предварително

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.