Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Сега се пробвах да си кача първият аватар но ми изписа че е надвишил позволеното от админите.

• Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Размерът на аватарите е по-голям от позволеното, не трябва да е по-голям от 23(или 25) килобайта. Затова ти изписва така.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте! Защо всички работите с Photoshop? За мен по-добрата програма е Corel !!! :speak:

Предполагам за Corel Draw говориш,нали?

Всеки си е свикнал по някакъв начин и Corel Draw съм имала,ама общо взето нищо не и разбрах,то в рисуването не ме бива много,много Публикувано изображение

Иначе за мен PS си е по-добро,предлага някои по-добри неща.. та както почнах - всеки с мнението си :)

И все пак това е тема за PS,не за Corel Draw нямаше смисъл от коментара ти.. то не че от моя имаше Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 2 месеца по-късно...

Аз имам следния въпрос. Вижте тази снимка. Да,знам,че е хубава,не това питах. Публикувано изображение Вижте косата - някакви идеи как да я отрежа? В смисъл искам да отрежа снимката,обаче с гумата,косата няма да стане. Някакви идеи?

Редактирано от lucylawless94 (преглед на промените)

Аз имам следния въпрос. Вижте тази снимка. Да,знам,че е хубава,не това питах. Публикувано изображение Вижте косата - някакви идеи как да я отрежа? В смисъл искам да отрежа снимката,обаче с гумата,косата няма да стане. Някакви идеи?

Научи се да режеш с палитра канали. Определено някои косми ще паднат жертва при изрязването и после ще рисуваш или клонираш с щампата съседни. Пробно можеш да добавиш корегиращ слой с яркост/контраст, а още такъв за повдигане на резкостта. Те ще помогнат при разграничаване на контурите.

Купуване на специализирано разширение на фотомагазина за целта предлага професионални резултати. Много мощен е Corel Knockout 2 Plug-in for Adobe Photoshop. Отлични резултати се постигат още с Akvis smart mask и тя е моя избор. В състояние си да отделиш къдрици от шарен фон без загуби на материал и време.

Научи се да режеш с палитра канали. Определено някои косми ще паднат жертва при изрязването и после ще рисуваш или клонираш с щампата съседни. Пробно можеш да добавиш корегиращ слой с яркост/контраст, а още такъв за повдигане на резкостта. Те ще помогнат при разграничаване на контурите.

Купуване на специализирано разширение на фотомагазина за целта предлага професионални резултати. Много мощен е Corel Knockout 2 Plug-in for Adobe Photoshop. Отлични резултати се постигат още с Akvis smart mask и тя е моя избор. В състояние си да отделиш къдрици от шарен фон без загуби на материал и време.

Ако обясниш и как....няма да е зле :)

Моля някой да ми предложи сайт за рамки за Photoshop CS3, но рамките да са големи за снимки 7-8МР ако може или поне 1600х1200 най малка резолюция

Благодаря предварително!

Моля някой да ми предложи сайт за рамки за Photoshop CS3, но рамките да са големи за снимки 7-8МР ако може или поне 1600х1200 най малка резолюция

Благодаря предварително!

псст

Здравейте, c Adope Phostohop CS4 съм и имам един проблем, Опитвам се да си направя банер, на който да изписва един текст появяващ се и изчезващ и след това да въведа втори текст. Правя го да се появява и изчезва , но след като въведа новия текст, той се въвежда на всички лайери. Та въпроса ми е как да го въведа само на даден лайер ? Гледах сума ти гайдове, п равя всичко както е там и нестава. Благодаря.

Ако обясниш и как....няма да е зле :speak:

Жизнь как зебра. Полоса белая, полоса чёрная , а мне ещё шаг до жопы.

akvis smart mask channel selection

Днес направих нещо и аз незнам какво и страничната лента на фотошопа където ми са слоевете и др стана такава:

Публикувано изображение

Как да я върна както си беше защото така не съм свикнал и е много неудобно. Пробвах да го оправя но нестава! Някъкви идеи?!

Меню -> Window и после избор.

post-3366-1248891992_thumb.png

• 1 месец по-късно...

Здравейт,искам да ви попитам как мога да си направя реклама като тази:Публикувано изображение

Редактирано от BoBsONa (преглед на промените)

Незнам от колко време се занимаваш с Photoshop ама ако е малко едва ли ще ти е лесно защо не го направиш с някоя друга програма от рода на Movie Maker в тези програми има различни ефекти за текст и после с някой конвертер ще я направиш в gif и си готов. Според мен с Photoshop ще ти отнеме много време и ядове :rolleyes:

Незнам от колко време се занимаваш с Photoshop ама ако е малко едва ли ще ти е лесно защо не го направиш с някоя друга програма от рода на Movie Maker в тези програми има различни ефекти за текст и после с някой конвертер ще я направиш в gif и си готов. Според мен с Photoshop ще ти отнеме много време и ядове :rolleyes:

Предложи решение де!Моля те трябва ми спешно!То movie make-ра не беше ли за клипове?

Редактирано от BoBsONa (преглед на промените)

Еми то е за клипове ама после можеш да ги конвертираш. Ти ако направиш клип и го качиш някъде аз мога да ти помогна с конвертирането :rolleyes:

Еми то е за клипове ама после можеш да ги конвертираш. Ти ако направиш клип и го качиш някъде аз мога да ти помогна с конвертирането :rolleyes:

Пак стигам до въпроса тази реклама която показах как е направена?

Рекламата по-горе е правена най-вероятно на Flash, след което е експортирана в gif формат.... Ето ти примерен урок как се прави с флаш: http://www.pixelhivedesign.com/tutorials/Realistic+Flash+Water+Effect/

имам малко странно въпросче, ще ми дадете ли линк за Photoshop CS2 че все като го напиша ми излизат многог връзки и всички към един и същ сървър. Имам версия 7 ама е малко тъпичка, а й съм си свикнал с CS2-ката. Аз все пак съм си начинаещ на CS2 се бях научил само на Дим, Ледени Букви и огън ;), но това няма и 0.5% от възможностите на програмата (сам се убедих).

Редактирано от todiros95 (преглед на промените)

имам малко странно въпросче, ще ми дадете ли линк за Photoshop CS2 че все като го напиша ми излизат многог връзки и всички към един и същ сървър. Имам версия 7 ама е малко тъпичка, а й съм си свикнал с CS2-ката.

Аз все пак съм си начинаещ на CS2 се бях научил само на Дим, Ледени Букви и огън ;), но това няма и 0.5% от възможностите на програмата (сам се убедих).

Тук не е позволено да се дават такива линкове, а освен това малко ли са ти замунда и арена, че тук ги търсиш? ;)

И си голям оптимист, ако си мислиш, че с разучаването на някакви урочета си научил 0.5% от Photoshop. Хората работят с години и постоянно научават нещо ново, ти за един час 0,5%, а за един месец ще вземеш да станеш професор по Photoshop.

Ще се съглася с коментара по-горе. Наистина възможностите на Фотошопа са големи,аз се занимавам от няколко месеца и работя горе-долу самостоятелно -без уроци и чудесий,освен ако не ми трябва нещо конкретно,което да не знам,но изобщо нямам никаква представа докъде съм стигнала,като ниво и знания...при всички положения не съм експерт.Както и да е-отклоняваме се от темата. Иначе по темата. Линк? Ами аз лично нямам - преди имах самия инсталационен на компютъра-една приятелка ми го беше пратила,но самия комп толкова се е скапал,че CS2 изобщо не може да се включи :speak: Затова използвам CS.Разликите между CS и CS2 са минимални,от това,което аз съм забелязала досега и тъй като ти си начинаещ и не си свикнал още на конкретната версия,можеш спокойно да ползваш и CS.В замунда има една много хубава portable версия,аз лично нея ползвам просто потърси.

• 5 седмици по-късно...

Ще се съглася с коментара по-горе. Наистина възможностите на Фотошопа са големи,аз се занимавам от няколко месеца и работя горе-долу самостоятелно -без уроци и чудесий,освен ако не ми трябва нещо конкретно,което да не знам,но изобщо нямам никаква представа докъде съм стигнала,като ниво и знания...при всички положения не съм експерт.Както и да е-отклоняваме се от темата.

Иначе по темата. Линк? Ами аз лично нямам - преди имах самия инсталационен на компютъра-една приятелка ми го беше пратила,но самия комп толкова се е скапал,че CS2 изобщо не може да се включи :ph34r: Затова използвам CS.Разликите между CS и CS2 са минимални,от това,което аз съм забелязала досега и тъй като ти си начинаещ и не си свикнал още на конкретната версия,можеш спокойно да ползваш и CS.В замунда има една много хубава portable версия,аз лично нея ползвам просто потърси.

Мерси за отговорите, аз мислех да пиша 0,1% ама.... Виждал съм на клипове и възможностите на програма, те наистина са много, много. Не съм се вживявал много във тези 0,5 процента, тъй че не го приемайте толкова навътре. :) Лично сам бих се определил като фотошопен инвалид. :devil2:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.