Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Оправих се Публикувано изображение Свалих временна версия и я регистрирах с други данни и друг кейган. Публикувано изображение

• Отговори 374
  • Прегледи 94,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Виждам, че в тази тема има доста въпроси свързани с отновните инструменти в Photoshop.

Ето ви една флаш анимация, която съм правил преди доста време - дано ви е полезна:

http://www.talibana-bg.net/gaisan/Basics/Tools.html

Здравейте

От скоро съм с фотошоп и нищичко не знам за това искам да попитам

Как мога с фотошоп да си направя на някоя снимка очите Шраниган (от анимето Наруто )

Търсих в Google.com някакви клипове или упътвания но намерих само няколко клипа с много лошо качество при което не разбвах нищичко......а на други клипове хората само са се снмила как "имат" шарингана ама няма нищо свързано с това как са си го направили...........моля ако някой знае как става да ми опише стъпка по стъпка или ако знае някой клип който обяснява това и е с добро качество моля да каже

Благодаря предварително Публикувано изображение

Редактирано от dosadnika (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако влезнеш в www.uroci.net или www.photoshop-bg.com ще разбереш.Може и нищо да не разбереш но поне ще видиш как става

• 2 седмици по-късно...

Имам проблем с текста на фотошоп

Публикувано изображение

на всички картинки го прави този проблем-фотошопа ми е 9.0 cs2 , пробвах да го преинсталирам но пак същото

един приятел със същия релииз може да пише на картинките на какво ли се дължи

;) Моля някой, ако може да ми каже къде в интернет мога да си намеря упътване(ръководство) за Photoshop CS3

:ph34r: Моля някой, ако може да ми каже къде в интернет мога да си намеря упътване(ръководство) за Photoshop CS3

http://www.google.com/search?hl=en&cli...=Search&lr=

Уроците са предимно на английски език, има и видео уроци.

Редактирано от krisku (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Влизаш ТУК и си намираш

подходящия шрифт.

Аз пробвах с тези които имам Публикувано изображение

А как може да се направи да изглежда като ламаринен ... така да го кажа .. ?!

А как може да се направи да изглежда като ламаринен ... така да го кажа .. ?!

Текстура или просто промяна на цветовете

Смених си логото на старт меню-то,но ми излиза на бял фон,някой знае ли как да направя прозрачен този .bmp файл?Във фотошопа уж е прозрачен,но на старт менюто не е Публикувано изображение

Имам проблем с текста на фотошоп

Публикувано изображение

на всички картинки го прави този проблем-фотошопа ми е 9.0 cs2 , пробвах да го преинсталирам но пак същото

един приятел със същия релииз може да пише на картинките на какво ли се дължи

И аз имам този проблем...

аз съм с СS3 Extended..

като дам на Т-то за писане на текст изписва същото... какво да направя Публикувано изображение

след малко четене из нета открих че има фикс : ) дори съм го бил имал тоя фикс нахрада (сега се сетих че преди го бях използвал )

не ми позволява да прикача файла защото е селф екстракт... името му е fix_cs2_cs3_text_engine_error

Редактирано от PaFKaTaSs (преглед на промените)

Вчера Чичко Ники ( на баща ми един много гениален колега - експерт-биолог, генен инженер,криминалист в полицията, занимава се много сериозно с компютри ( хардуер и софтуер) и в същото време домакин на сградата,в която работи) таа чичко Ники вчера ми даде Photoshop CS3 на български.Прилича доста на CS2 с малки промени ,но е доста по - добър и го препоръчвам на всеки,който иска да обработва както професионално така и аматьорски снимките си.Улеснява го това,че е на български.

Искам най - искрено да благодаря на чичко Ники! Честно този човек е гениален.

Вчера Чичко Ники ( на баща ми един много гениален колега - експерт-биолог, генен инженер,криминалист в полицията, занимава се много сериозно с компютри ( хардуер и софтуер) и в същото време домакин на сградата,в която работи) таа чичко Ники вчера ми даде Photoshop CS3 на български.Прилича доста на CS2 с малки промени ,но е доста по - добър и го препоръчвам на всеки,който иска да обработва както професионално така и аматьорски снимките си.Улеснява го това,че е на български.

Искам най - искрено да благодаря на чичко Ники! Честно този човек е гениален.

Криминалист в полицията раздава Photoshop????????

• 2 седмици по-късно...

Исках да питам как мога да си оразмеря даден изрязан от мен обект от някоя снимка. Всмисъл не да оразмеря цялата снимка ами само тоя обект, щото ми се случва например на някои пич да му сложа цигара от друга снимка ама цигарата да е по голяма или пък по малка отколкото трябва, а нз как да я намаля или увелича. Ааааа и забравих да питам също как да направя от една обикновенна цветна снимка да я направя в цвят като тази снимка дето съм я сложил по- долу , че и с цветовете имам проблем, ся се уча да го използвам тоя фотошоп. ;)

post-132648-1213127333_thumb.jpg

Здравейте. Трябва ми да изчертая геометрична фигура с Photoshop, но не мога да намеря инструмента, с който да го направя. Трябва ми нещо подобно, на този инструмент в Paint- Публикувано изображение

Благодаря предварително.

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Здравейте. Трябва ми да изчертая геометрична фигура с Photoshop, но не мога да намеря инструмента, с който да го направя. Трябва ми нещо подобно, на този инструмент в Paint- Публикувано изображение

Благодаря предварително.

Pen tool (избира се с клавиш P) изчертава с отделни кликвания или кликване и извлачване на направляващи линии. Разгледай опциите в лентата горе (дали ще създаваш форма или пътека и т.н.)

Пътеката може да редактираш с Direct Selection Tool (избира се с клавиш A) (задържани Shift, Alt или Ctrl дават допълнителни възможности).

За да придадеш атрибути на така създадената пътека работи с палитрата Paths.

Исках да питам как мога да си оразмеря даден изрязан от мен обект от някоя снимка. Всмисъл не да оразмеря цялата снимка ами само тоя обект, щото ми се случва например на някои пич да му сложа цигара от друга снимка ама цигарата да е по голяма или пък по малка отколкото трябва, а нз как да я намаля или увелича.

...

Имаш изображение и искаш само част от него да преоразмериш. Селектирай желаната част и и приложи трансформация (Ctrl+T) като разпъваш така получената рамка. Приключва се с ENTER (или двукратно кликане в редактираната област). Деселектирай с Ctrl+D. Аз бих предпочел преди трансформацията да създам копие на селектираната област на нов слой. Става с Ctrl+J.

...

Ааааа и забравих да питам също как да направя от една обикновенна цветна снимка да я направя в цвят като тази снимка дето съм я сложил по- долу , че и с цветовете имам проблем, ся се уча да го използвам тоя фотошоп. :clap:

Първо я направи черно-бяла като избереш Image>Adjustments>Desaturate. После я оцвети в желаният от теб нюанс като избереш Layer>New Adjustment Layer>Hue/Saturation (него предпочитам)...

Виждам, че в тази тема има доста въпроси свързани с отновните инструменти в Photoshop.

Ето ви една флаш анимация, която съм правил преди доста време - дано ви е полезна:

http://www.talibana-bg.net/gaisan/Basics/Tools.html

Линка има малка промяна,просто давам инфо ако иска някой да види,какво иска да покаже човека... http://home.talibana-bg.net/gaisan/Basics/Tools.html :clap:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте аз не сам начинаещ фотошопър а такъв който има голямо желание да се научи да ползва програмата , и като за начало да питам по напредналите коя версия да си изтегля.Попринцип целта ми е след мн време в разцъкване на програмата да правя някакав приличен виртуален тунинг. Мерси предварително

• 2 месеца по-късно...

Въпроса ми е следния:От къде да променя ъгъла на снимката която поставям? Примерно искам да сменя джантите на даден автомобил и как да сменя ъгъла на джантата?Благодаря предварително!!!

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Въпроса ми е следния:От къде да променя ъгъла на снимката която поставям?

Примерно искам да сменя джантите на даден автомобил и как да сменя ъгъла на джантата?Благодаря предварително!!!

Има два варианта, с Free Transform > Warp , Free Transform > Perspective + Skew

От съвсем скоро ползвам фотошоп но ме мъчи следното:

Като работя с векторни форми paths немога да направя простата операция изваждане, примерно в илюстратор си има специален панел за 'Pathfinder' където има Substract from shape area. Примерно имам два кръга голям и малък и искам да направя буквата 'О' като извадя от големия кръг малкия и остане разликата. Помагайте трябва да е точно както във custom shape tool фигурките т.е. еднородно.

post-47830-1220296763_thumb.jpg

Редактирано от Reese (преглед на промените)

Добре няма кой да ме спаси от това, ето нов проблем. Имам портретна снимка на мъж с много висока резолюция (2700х1800px), той е с дълга къдрева коса. Искам да изрежа фона зад него като не ми казвайте да ползвам ласото щото ще ви го дам на вас да пробвате, виждал съм режат ги буквално като запазват всеки косъм непокътнат. Има ли нещо друго освен ласото и меджик уанда?

post-47830-1220354282_thumb.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.