Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

С Photoshop може да стане по следният начин:

1. Отваряш картинката, която искаш;

2. Натискаш Ctrl+A за да маркираш изображението;

3. Ctrl+C за да го копираш;

4. File > New... и там Background Contents го слагаш на Transparent, т.е. фонът да е прозрачен;

5. Ctrl+V за да paste-неш копираното изображение;

6. След това от Opacity си гласиш колко прозрачно да бъде; (OPACITY)

7. File > Save As... и там задължително трябва да го запаметиш в .PNG за да се запази прозрачността. (SAVE AS .PNG)

Ако има проблеми свиркай :hush:

Редактирано от k0n3v3 (преглед на промените)

• Отговори 374
  • Прегледи 94,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Conroe благодаря братче, не исках да махам всичко, ама се наложи...тия от Adobe са много...нахални, с техните инсталации...тц, тц...махнах всичко с Clener-а на...самите Adobe - на сайта им се намира...са ще си инсталирам Adobe CS3 Master Collection на MAGNiTUDE :) и...няма да се занимавам с глупости !!!

Благодаря на всички, които писаха по проблема.

Чао!

А пък ако искаш backgrounda да е някакво друго изображение а не просто едноцветен фон по същия начин както е описал горе k0n3v3 с OPACYTI което се намира в дясно над Layer-те ,но полагаш изображението върху Background изображението. Например създаваш някакъв фон след това отваряш изображението което искаш да е прозрачно и го копираш. Ctrl+C , след това Ctrl+V върху фона и накрая OPACITI намаляш процентите

• 2 месеца по-късно...

Имам въпрос - имаме два слоя и в единият трябва да преместя даден елемент с 3 px чрез Move Tools, въпросът е че не зная от къде мога да видя с колко пиксела премествам елемента. Някой ще ми каже ли?

Имам въпрос - имаме два слоя и в единият трябва да преместя даден елемент с 3 px чрез Move Tools, въпросът е че не зная от къде мога да видя с колко пиксела премествам елемента. Някой ще ми каже ли?

Едно натискане на бутона стрелка е един пиксел.

• 2 седмици по-късно...

А моят въпрос е:Може ли да се направи така,че след,като съм селектирала даден участък с Magnetic Lasso Tool и му променя цвета,да не ми се появяват едни очертания от оригиналния цвят след като десселектирам?И да знаете,че не е защото не съм очертала целия предмет,просто така ми се появяват очертания,които много си личат,когато цвета е много различен от предишния.

След като го селектираш натискаш комбинацията от клавишо Ctrl + U чекваш Colorize и си готова от там си правиш настройките...

Имам един въпрос : от къде мога да си изтегля фотошоп ... :wors:

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Едни познати ме помолиха да сложа един текст за плакат, но дори последния размер на шрифта е малък как мога да направя много големи букви?

По принцип е оф топик, но да не правя нова тема как се прави по силно изразена сянка на буквите. Много ВИ благодаря за първото. :)

Въпросът ми е как мога да правя буквите да изглеждат по-тумбести или по-издължени, защото в знак на истината аз не видях някакъв подобен шрифт да има.?

Някой знае ли как да копирам даден цвят и след това да го използвам. Например за да може фона да бъде еднакъв ако искам да го насложа :P

Как да върна менюто, в което е бутона за писане на текст в картина? Оправих се, моля темата ми да бъде изтрита.

Редактирано от PC spec (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Lasso tool се намира в Tools bar, под Elipsal Marque tool, т.е второто от горе на долу от лявата страна. Ако кликнеш на иконката с десния бутон, ще видиш разновидностите на Lasso tool. Съветвам те да използваш Magnetic lasso, но само ако смяташ да правиш контур на някакъв предмет, а не за да сливаш снимки. :)

post-116115-1191669916.jpg

Редактирано от veela (преглед на промените)

Имам един въпрос, като създам нов документ например 600x200 pixels, как да го запълня със черно или със какъвто и да е цвят???

Използвай Paint Buket tool

Разбрах как става цялата далавера, всичко е много замотано! Публикувано изображение

Извинявам се предварително ,ако темата е пусната в грешния раздел.

Може ли някой да ми каже как се правят снимките (2 или повече) във вид на стари снимки ? Като от стар фотоапарат и стават като една ? Мисля ,че се прави със фотошоп ,но не съм много сигурна...Може ли някой да ми каже как? Мерси предварително...=)

• 2 седмици по-късно...

Някой може ли да ми помогне да отворя две снимки една до друга във Фотошоп??? П.П. Оправих се!

Редактирано от handcream (преглед на промените)

Имам следният въпрос някой може ли да ми обясни простично как мога да махна този добавен надпис :

http://i.data.bg/07/11/04/647455_orig.jpg от картинката ?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте:yanim: имам проблем при инсталирането на фотошопа .. когато пусна setup-a и ми излиза ето този надпис:

"The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL D:\Windows\system32\SHELL32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL."

също и като си пускам пс-то .. мисля че пак излиза този надпис ..

някой знае ли какъв е проблема?Публикувано изображение

Здравейте;) имам проблем при инсталирането на фотошопа .. когато пусна setup-a и ми излиза ето този надпис:

"The system DLL user32.dll was relocated in memory. The application will not run properly. The relocation occurred because the DLL D:\Windows\system32\SHELL32.dll occupied an address range reserved for Windows system DLLs. The vendor supplying the DLL should be contacted for a new DLL."

също и като си пускам пс-то .. мисля че пак излиза този надпис ..

някой знае ли какъв е проблема?Публикувано изображение

Някакъв проблем още с инсталацията на Windows е. На кой диск е инсталирана системата ?

Някакъв проблем още с инсталацията на Windows е. На кой диск е инсталирана системата ?

на D:\

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.