Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Здравейте!

Имам проблеми с Photoshop CS2/CS3 и реших да питам понеже мисля, че ще помогнете да си го оправя.

От известно време (6-7дни) взе да се е*бава нещо с цветопредаването. Катo си отворя някой файл, той ми го прави с някакво сепия тониране...Мислех да го преинсталирам и си казах направо да го замествам с CS3..Еми хубаво теглих, инсталирах...и пак така Публикувано изображение - и новия и стария еднакво. Гледам на CS3 при new file има цветови профили- да не е оттам.. обаче веднага се сещам, че там не съм пипал и не е възможно ??? Обаче може пък да имат нещо общо вируси, които имах напоследък поради леко невнимание..бяха прецакали регистрите... Казвам го за повече инфо. Моля помагайте..

• Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има ли опция в "Adobe Photoshop CS2", чрез която да "съживявам" снимки, чийто образ е размазан? Надявам се да сте ме разбрали. Публикувано изображение

Има ли опция в "Adobe Photoshop CS2", чрез която да "съживявам" снимки, чийто образ е размазан? Надявам се да сте ме разбрали. Публикувано изображение

Покажи част от снимката :) Иначе ако е размазано можеш да опиташ с Filter/ Sharpen/ Sharpen това е най - елементарното като за начало

Въпроси и отговори за Photoshop

Публикувано изображение

Здравейте,

Отскоро се занимавам с фотошоп и съм начинаещ. Понеже не можах да намеря такава тема, реших да я пусна. Нека в нея, ние начинаещите да задаваме въпроси, а... "старши дизайнерите" да ни отговарят, за което предварително ще им благодаря.

Първият въпрос ще го задам аз:

Къде се намира Elliptical Margue Tool, не мога да го намеря

Много благодаря предварително за отговора и много съжелявам ако е имало такава тема, аз не можах да намеря. Благодаря предварително и на всички останали юзъри, които ще участват в темата... ;)

Ето тука!

Покажи част от снимката ;) Иначе ако е размазано можеш да опиташ с Filter/ Sharpen/ Sharpen това е най - елементарното като за начало

Какво искаш да правиш на тази миниатюра ;) тя минава към пиксел арт - а ;)

Публикувано изображение

Понеже опитвам да си направя обложка с тази снимка, като я сложа на предната част (виж снимката) , излиза доста размазана, защото размерът й е много малък:

Публикувано изображение

Когато има сниман човек, а зад него само черен фон, щото е през нощта правена снимка, мога ли да сложа нещо, вместо тоя черен фон ???
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте! Искам да попитам с какъв размер се правят визитките, след което ще бъдат изкарани на принтер. Питам за резолюция и размери? Благодаря предварително

Понеже опитвам да си направя обложка с тази снимка, като я сложа на предната част (виж снимката) , излиза доста размазана, защото размерът й е много малък:

Публикувано изображение

Това, за съжаление няма как да се подобри. Можеш да намериш по-добра резолюция на снимката и да работиш с нея.

Когато има сниман човек, а зад него само черен фон, щото е през нощта правена снимка, мога ли да сложа нещо, вместо тоя черен фон ???

Може разбира се. Най-просто ства с magic wand tool или magic lasso tool, като се забърше маркираното. Трябва повече детайли за това, което искаш, за да ти се помогне повече :bedtime2:

Здравейте!

Искам да попитам с какъв размер се правят визитките, след което ще бъдат изкарани на принтер.

Питам за резолюция и размери?

Благодаря предварително

20-30 секунди, прекарани с Гугъл решават въпроса ;)

http://tdg-bg.com/index.php/info/35-adprod...-01-25-14-34-20

Да може по всяко време обаче ако е сниман нощем човека ще трябва да съобразиш какво ще сложиш зад него все пак :huh:

Здравейте!

Имам проблеми с Photoshop CS2/CS3 и реших да питам понеже мисля, че ще помогнете да си го оправя.

От известно време (6-7дни) взе да се е*бава нещо с цветопредаването. Катo си отворя някой файл, той ми го прави с някакво сепия тониране...Мислех да го преинсталирам и си казах направо да го замествам с CS3..Еми хубаво теглих, инсталирах...и пак така Публикувано изображение - и новия и стария еднакво. Гледам на CS3 при new file има цветови профили- да не е оттам.. обаче веднага се сещам, че там не съм пипал и не е възможно ??? Обаче може пък да имат нещо общо вируси, които имах напоследък поради леко невнимание..бяха прецакали регистрите... Казвам го за повече инфо. Моля помагайте..

ИИИИИИИИИ чак сега съм те огледал ;) И аз имах такъв проблем преди време просто преинсталираш фотошопа ИЛИ като отвориш някоя снимка даваш - Convert document`s colors to the working space - това би трябвало да ти го изкарва като опция при отварянето на изображението. И не би трябвало да имаш ядове :)

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Здравейте!

Искам да попитам с какъв размер се правят визитките, след което ще бъдат изкарани на принтер.

Питам за резолюция и размери?

Благодаря предварително

Аз съм се занимавал с визитки и ги правих на размер 9 на 5 сантиметра, това така си го нагласяш в програмата, а вече резолюцията си зависи от теб, но е по-добре да е по-голяма, за да излязат по-детайлно елементите. Задължително на 300 dpi.

Имам въпрос - имаме два слоя и в единият трябва да преместя даден елемент с 3 px чрез Move Tools, въпросът е че не зная от къде мога да видя с колко пиксела премествам елемента. Някой ще ми каже ли?

Не знам дали е само въпрос на настройки, а и аз отварям Photoshop рядко, но това е изпълнено само за Zoom>=100% и разбира се при активен инструмент Move.

Едни познати ме помолиха да сложа един текст за плакат, но дори последния размер на шрифта е малък как мога да направя много големи букви?

Визуално можеш да ползваш трансформация (Ctrl+T), след което разпъваш възли или сегменти. Със задържан Alt се изпълнява спрямо центъра, с Shift-пропорционално, с Ctrl-самостоятелно движение на възела. Сесията се завършва с Enter.

Редактирано от vorfax (преглед на промените)

Хора помагайте. При инсталиране на Photoshop CS3 ми излиза следната грешка: Публикувано изображение Както виждата Internet Explorer-a не е пуснат. На какво може да се дължи грешката ? Какво да правя ?

Хора помагайте. При инсталиране на Photoshop CS3 ми излиза следната грешка: Публикувано изображение Както виждата Internet Explorer-a не е пуснат. На какво може да се дължи грешката ? Какво да правя ?

Като начало провери в Taskmanager-а дали интернет Експлоудъра не фигурира като процес.

Хора помагайте. При инсталиране на Photoshop CS3 ми излиза следната грешка:

.....................................

Както виждата Internet Explorer-a не е пуснат. На какво може да се дължи грешката ? Какво да правя ?

....................................

Вероятно се опитваш да инсталираш версия на Photoshop CS3 от торент или от някой полумъртъв сървър и инсталацията на програмата се опитва да направи линк към пълната инсталационна версия и този линк е "умрял".

Ако някога опитваш нещо, по-добре ще е с пробната версия на Photoshop CS3 от сайта на Adobe. Според мен при теб ще работи. ;)

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

Вероятно се опитваш да инсталираш версия на Photoshop CS3 от торент или от някой полумъртъв сървър и инсталацията на програмата се опитва да направи линк към пълната инсталационна версия и този линк е "умрял".

Ако някога опитваш нещо, по-добре ще е с пробната версия на Photoshop CS3 от сайта на Adobe. Според мен при теб ще работи. :)

Хмм теглих го от тук : http://www.######/details.php?id=108659 и очевидно само аз имам подобен проблем. Теглих няколко release-a и при всичките ми се появява тая грешка. Явно проблемът е не в торента а нещо при мен Публикувано изображение

Коя е пълната версия на Adobe Photoshop CS3 която мога да си я сваля за да работя по книгата същата книга?

Коя е пълната версия на Adobe Photoshop CS3 която мога да си я сваля за да работя по книгата същата книга?

Бърза справка в сайтът им щеше да ти покаже двете версии и коя за какво служи ;) А за книгата - за съжаление Баба Ванга почина и няма как да познаем коя е ;)

Е как ще работиш после с него ако не чаткаш инглиш?

Щото ако го разбираше този език щеше сам да разбереш от сайта кое какво е.

Виж все пак изискванията на тази версия дали съвпадат с твоя компютър, ако е по-слабичък си свали някоя от предишните за да ти върви по-гладко и бързо.

Аз съм с CS2, щото на CS3 не отговорям на изискванията. Въпроса ми е: Как да направя тапет, или по-точно Kaldata тапет, щото искам и аз да направя поне един. За да го публикувам в темата " Kaldata тапети " ! Моля ви се да помогнете !

Не ми работи Image->Adjustments->Variation,а също и Layer->3D Layers.Иначе всичко друго си е нормално,кажете ако знаете как да го оправя :cant believe:

• 2 седмици по-късно...

Имам проблем с CS3 .Не ми е активен Type tool,когато кликна в-у него ми се затваря целия фотошоп.Вече го преинсталерах няколко пъти изтрих и папките от Common file но нищо не стана.Моля помогнете!!!

Редактирано от svetlabineva (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.