Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif аз така го правя и пак като почна да "чертая" върху изображението, фигурата се сменя. Вместо правоъгълник, излиза ЕЛИПСА :huh:

Като ти се отварят подинструментите, избираш ли си с повторно цъкане желаният?

В крайна сметка, пробвай пък с клавишът M (това е английско М), след като си избрал инструмента.

...

Маркирам си частта от изображението, но Едит - Define Brush preset стои неактивно?

Оф, хвърли ме в далечното минало. В момента пробвах и ми беше активна функцията, макар че съм свикнал да го правя от палитрата Brush.

Единственото което ми хрумва е, че режимът на изображението не е RGB. Избира се от Image-->Mode-->RGB.

• Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

И двата проблема се оправиха, но просто най-горе не беше на Feather: 0 px, а беше на 40 рх. Направих на 0 и се оправиха двата проблемааа. :yanim: благодаря за отзивчивостта. Ама пак не ми е ясно за тея пиксели? Пълна мъглявина ми е :speak:

И двата проблема се оправиха, но просто най-горе не беше на Feather: 0 px, а беше на 40 рх. Направих на 0 и се оправиха двата проблемааа.

:speak: благодаря за отзивчивостта. Ама пак не ми е ясно за тея пиксели? Пълна мъглявина ми е :speak:

И с размиване, пак си е елипса.

Какво за пикселите :yanim:

И с размиване, пак си е елипса.

Какво за пикселите :computer2:

:cool: ми не схванах, защо пикселите са оказали значение върху формата "правоъгълник" :)

Ъ, размиване? Я, обясни малко?

:) ми не схванах, защо пикселите са оказали значение върху формата "правоъгълник" :lol6:

Ъ, размиване? Я, обясни малко?

Я погледни тук, обяснил съм основни понятия, може да ти е любопитно, че е нагледно.

Я погледни тук, обяснил съм основни понятия, може да ти е любопитно, че е нагледно.

Thank you :biggrin:
  • 2 месеца по-късно...

Еййй, никакви други мнения след моето ли бе? Нищо айде пак ще питам - не мога да правя селекция, показва ми се това съобщение. Когато напиша по-малки пиксели от 50, пак същото :) От де да го оправя :speak:

post-262950-076226700 1283548269_thumb.j

Редактирано от youaremydesire (преглед на промените)

Нещо не мога да разбера какъв точно е проблема. Предлагам ти да дадеш файла с който се мъчиш и да кажеш какво точно искаш да направиш.

От де да го оправя  :cool:

Това съобщение излиза когато опитваш да селектираш нещо с частична прозрачност. С Ctrl и цъкване върху слоя ли зареждаш селекцията? Кажи какво има на слоя, а също погледни, ако ползваш magic wand, какъв толеранс и полупрозрачност е зададена за инструмента.

ПП: Да дадеш файла/слоя наистина ще е най-бързото...

http://www.photoshopstar.com/effects/creating-northern-sky-in-photoshop/ ползвам ето този урок. В тази част от урока, в която трябва да използвам Полигоналното ласо ми се появява въпросното съобщение за пикселите. Прилагам и снимчица. А относно magic wand tool, когато цъкна на него - Tolerance - 32 px, отметка на Anti-alias и Contiguous. ААААААААААаа и забравих да кажа, проблема се получи снощи, иначе до сега всичко си беше ОК, не знам къде какво съм натиснала и объркала.

post-262950-014932800 1283626070_thumb.j

В тази част от урока, в която трябва да използвам Полигоналното ласо ми се появява въпросното съобщение за пикселите.

Виж сега, ама то междувпрочем те пращах веднъж някъде, нали? Не е лошо да отскочиш пак там. Като си с "полигонното ласо" гледаш горе да са ти на 100 Flow и Opacity, в режим Normal. Областта която оградиш ще се селектира, тука няма философия. Тоя Толеранс ще ти е активен при ползване на Magic Wand, както си отбелязал. Той показва колко подобни цветове да се хванат, спрамя том където си цъкнал. Очевидно при 100% ще селектира всичко.

В урока е селектирано цялото небе, а при теб, доколкото виждам си се опитала да селектираш една тънка ивица, в която няма и един цял пиксел. Другото което не си направила както е обяснено в урока, е че не си дублирала леъра и т.н. ...

Относно урока дето си го захванал, там са те подвели. Селекцията не я прави на новосъздаденият празен слой. Правиш селекцията върху пейзажа, а после отиваш на празният и там запълваш както са ти казали, това е ключа на палатката  :rolleyes:

Дам и освен това си дал размиване 40 пиксела на нещо мижаво, всъщност това е конкретната причина да ти показва, че не си селектирал и 50%... доста практика още ти трябва...

Благодаря, момчета :rolleyes: А още едно въпросче http://www.photoshopstar.com/effects/creating-coffee-cream-in-photoshop/ относно селектиране на тази чаша, ами все кръгчето ми излиза по-малко? Нямаше ли нещо с Шифта или Алта, където да става по-голямо?

Благодаря, момчета  :yanim:

А още едно въпросче http://www.photoshop...m-in-photoshop/ относно селектиране на тази чаша, ами все кръгчето ми излиза по-малко? Нямаше ли нещо с Шифта или Алта, където да става по-голямо?

Бъди конкретен/конкретна.

Размиването (Feather) не го дръж на 0, а го вдигни на 1, 2, 3... Така границите няма да са отрязани като колаж, а прилаганият ефект плавно ще се слее със заобикалящата среда.

За клавишите, не е философия и там. Ctrl, Shift, Alt традиционно имат смисъла на задаване на пропорционалност, изпълнение от центъра и... ами пробваш. Нещо важно (като удобство) е да задържиш интервала с което можеш да местиш селекцията.

Ето това имах предвид. И за да бъда по-конкретнА - снимчица :yanim: Въпроса ми беше как да направя точно кръгче? Просто все ми става по-малко кръгчето?

post-262950-005517900 1283633364_thumb.j

Почваш от горния десен ъгъл и дърпаш надолу при натиснат Shift. Без да отпускаш Shift местиш селекцията с натискане на интервал, пускаш интервала, но не и Shift и дърпаш нагоре и надолу докато го напаснеш. Shift го пускаш едва когато си доволна от резултата, а с интервал донаместваш. Ако искаш да почнеш от центъра на чашата, трябва да си натиснала едновременно Shift и Alt, за местенето важи същото и пак не пускаш Shift и Alt докато не си доволна от резултата (преди да отпуснеш клавишите трябва да пуснеш левия бутон на мишката.

Благодаря! :biggrin:

Здравейте,

Изтеглих си Photoshop CS5 и исках да направя това.

Очертах момичето по по-лесния начин с Quick Selection Tool, вместо с Pen Tool и сега линията около него е пунктирана, т.е. вече го селектирах.

Feather е на 1px, само че го няма това Anti-Aliased във Feather Selection.Къде се намира и какво прави?

Здравейте,

Изтеглих си Photoshop CS5 и исках да направя това.

Очертах момичето по по-лесния начин с Quick Selection Tool, вместо с Pen Tool и сега линията около него е пунктирана, т.е. вече го селектирах.

Feather е на 1px, само че го няма това Anti-Aliased във Feather Selection.Къде се намира и какво прави?

С моливчето си създала пътека, не селекция. Виж, ако си я заредила и изглежда като "мравешка пътека", т.е. движещ се пунктир, значи това си направила.

Anti-Aliased е срещу назъбване, т.е. ще скоси острите ръбове на селекцията. Може да ти предложат 1000 начина за селекция, но аз ти препоръчвам да си хванеш Lasso Tool, да зуумнеш, а накрая така получената селекция да я бутнеш с Feather (размиване по границите) и Smooth (заглаждане), при нужда. 

Благодаря за помоща и инфото am-am.Направих ''мравешката пътека'', а сега каква е следващата стъпка (как да я накарам да спре да се движи?, за урока имам предвид)? Как се разтяга Lasso Tool-а? Извинявам се за глупавите въпроси, но започнах едва от вчера.

Благодаря за помоща и инфото am-am.Направих ''мравешката пътека'', а сега каква е следващата стъпка (как да я накарам да спре да се движи?, за урока имам предвид)?

Как се разтяга Lasso Tool-а?

Извинявам се за глупавите въпроси, но започнах едва от вчера.

Урокът не съм разглеждал, това е за начинаещи. Потърси някъде напътствия как се борави с инструментите, така само се луташ.

Идеята на селекцията е да направиш промяна която да се отрази само в нейните очертания.

Съществен момент, който вероятно се ползва е да копираш селектираното в нов слой (става с клавишната комбинация Ctrl J).

Запълването на селекцията с основният (текущо избраният) цвят става с клавишната комбинация Alt Del.

Размиване по границите на селекцията става с клавишната комбинация Ctrl Alt D.

За да манипулираш селекцията, натисни клавишната комбинация Ctrl T. Като разпъваш възловите точки, обърни внимание какво влияние оказват задържаните (поотделно или заедно) клавиши Ctrl, Shift и Alt.

Разселектирването става с Ctrl D.

Ползвам още CS2 и знам, че менютата са разместени, затова не ти давам пътя в тях.

Искам да направя на една снимка рамка + цветен кант около снимката и да е надпиша но като направя рамката и стигна до надписа не мога в самата рамка да го направя а на самата снимка - пример?!

Благодаря предварително

Искам да направя на една снимка рамка + цветен кант около снимката и да е надпиша но като направя рамката и стигна до надписа не мога в самата рамка да го направя а на самата снимка - пример?!

Благодаря предварително

Ох, много неясно си се изразил. Как създаваш рамката, с ефект (бутончето долу на палитрата Layers) или ползвайки селекция или с форма или?

Първо преименувай слоя ти (с двукратно кликване върху името Background), после предполагам ще трябва да увеличиш Canvas Size (из първите менюта беше), а накрая създай надписът си на нов слой. Мисля, че това ще те "пусне" да си разхождаш коня.

Редактирано от am-am (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.