Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

От кой сайт теглиш тези различни версии?

Пробвай да изтеглиш това или потърси в http://eset.com, но търси версия на английски.

Под всяка версия мисля, че си пишеше на какъв език е ;)

Изтеглих я , но пак е на руски sad.gif

http://img219.imageshack.us/img219/6532/nod32jl2.jpg

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

1) Изтегли версия от сайта на NOD32

2) Деинсталирай текущата си версия на NOD и рестартирай компютъра

3) Почсити регистратурата и изтрий папката на програмата в Program Files

4) Инсталирай отново

3) Почсити регистратурата и изтрий папката на програмата в Program Files

4) Инсталирай отново

Направих всичко както си описал и-и-и ПОЛУЧИ СЕ !!! ;)))) Вече е на English :))

:offtopic_s::offtopic_s::ph34r: Почести !! :)

Може ли да ви питам нещо? Какво толкова и боготворите на тая програма? Аз съм я слагал доста пъти и винаги се напълвах с гадини. Какво и е по-специалното? Не стига, че никакви вируси не хваща ами и на нищо не прилича. Сканирането нещо е калпаво. Глупава словашка програма и нищо друго. Много я фалите иначе. Пробвайте с Касперски и ще видите разликата.

Може ли да ви питам нещо? Какво толкова и боготворите на тая програма? Аз съм я слагал доста пъти и винаги се напълвах с гадини. Какво и е по-специалното? Не стига, че никакви вируси не хваща ами и на нищо не прилича. Сканирането нещо е калпаво. Глупава словашка програма и нищо друго. Много я фалите иначе. Пробвайте с Касперски и ще видите разликата.

Ами нека се опитам аз да ти отговоря - който знае как да си я настрои програмата не се оплаква изобщо. ;)

при мен се случва по някой път при включване на компа да дава грешка: error connecting to kernel serv. .К`во да го правя

при мен се случва по някой път при включване на компа да дава грешка: error connecting to kernel serv. .К`во да го правя

Това под формата на съобщение с бутон OK? Проблем с ъпдейтите ли е това? Ако не е, програмата работи ли нормално след това? Има ли иконка на NOD32 до часовника?

не иконката трябва да си я изкарам ръчно от контр.панел.иначе програмата работи безотказно.и се ъпдеитва нормално

Т.е., когато ти даде грешката - няма икона, а когато не даде грешка - всичко е наред?

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Да.По-някой път излиза съобщение с бутон ОК и и тогава си стартирам програмата ръчно.иначе си е ок

Да.По-някой път излиза съобщение с бутон ОК и и тогава си стартирам програмата ръчно.иначе си е ок

Я кажи с какъв компютър разполагаш (процесор, дъно, RAM, хард диск).

AMD SempronProcessor 2800+ ;1.61GHzq 512ram.с предната версия си беше всичко ок,тази е "trial " със fix.Да не би от това да идва грешката

Редактирано от kalcho (преглед на промените)

AMD SempronProcessor 2800+ ;1.61GHzq 512ram.с предната версия си беше всичко ок,тази е "trial " със fix.Да не би от това да идва грешката

Не би трябвало. Можеш да опиташ да преинсталираш NOD:

3) Почисти регистратурата и изтрий папката на програмата в Program Files

4) Инсталирай отново

Здравейте. Имам следния проблем изстеглих си ( от вашия сайт ) и си инсталирах NOD 32 2.5.26 намерих сървър от който се update- ваше и по едно време ми излез грешка Download file is damaged. Веднага след това го пуснаш отново да се update- ва този път веднага ми го написа това съобщение дали го изписва само защото има проблем с файла който е каче на на сървъра ( buicani.starnet.md:80/NOD32/ ) и после ще се оправи или просто нещо не е наред с програмата. Благодаря Ви.

По-вероятно е първото.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

sad.gif Моля Ви кажете ми някой сървър,от който да си ъпдейтвам нод-а.Ако може да е работещ,защото все намирам и никой досега не зацепва,

п.с.:не знам Гигабит в Пловдив има ли,и ако има някой ако знае нека ми пише,моля :wors:

Ами нека се опитам аз да ти отговоря - който знае как да си я настрои програмата не се оплаква изобщо. :)
И в какво се изразяват "специалните настройки" на НОД32? Или по- точно какво трябва да се промени от дефаулт настройките за да заработи като истинска антивирусна програма?

Въпроса беше донякъде реторичен, настройките ги погледнах и общо взето се различават от дефаулт настройките по block potentially dangerous objects или както са го нарекли и по това дали да пита какво да прави със засечени вируси или направо да трие, което също не би трябвало да влияе на способността на real- time сканера да засича вируси/спай...

Та мисълта ми е че се шири едно такова мнение, което не мога да разбера кой крив, кой прав- т.е. "при правилни настройки НОД32 е супер", а пък с дефаулт настройки (които са достатъчно затегнати) интересно как иначе известни нему вируси/спай/ад.. реал тайм скенера ги пропуска. Пускаш после мануал скан и започва да ги вади наред, само че някой вече задействани и оттам една бъркотия става.. За това говоря, за това писах и какво още да се настрои че да почне да се държи като истинска антивирусна. Иначе открива много наистина, ама нещо куца реал тайм скенера, или аз не се оправям.

Редактирано от newb (преглед на промените)

При NOD32 on-demand scanner:

- Страница Setup - в полетата Scan и ThreatSense scanning options да се сложажт отметки пред всички опции.

- Страница Actions - лична преценка.

- Страница Profiles - да се добавят отметки на първите две опции.

При AMON, DMON и EMON:

- Potentially dangerous applications - това понякога може да е досадно ако е включено. Засича и такива приложения, които могат да бъдат използвани неправомерно, но по принцип, сами по себе си, са си безвредни. Пример за такива са r_server.exe и един dll файл от Remote Administrator. NOD32 ги засича като опасни ако е включена опцията.

- Дали да трие автоматично или да пита какво да прави си е въпрос на лична преценка.

При IMON:

Именно тук се крие разковничето. Това е доста пренебрегван модул, а той си е не по-малко важен от останалите. Той е и най-сложният за разбиране и настройка.

- Страница POP3 - може да се остави по подразбиране.

- Страница HTTP: - задължително да е включен. Дали да се забранява достъп до заплахата автоматично е въпрос на лична преценка.

--> Бутон Client compatibility - много важно за настройка. Тук има списък на програмите, които имат и възможност и могат да се свържат с интернет. По подразбиране всички са в режим на съвместимост (Higher compatibility). Това може и да елиминира проблеми при работата им, но ефективността пада значително. Много препоръчително е всички програми да се обърнат в режим на ефективност (Higher efficiency). Това става просто с кликане върху самия надпис. Възможно е някои програми да имат проблеми и да не работят както трябва в режим на ефективност. Това са плеъри за поточно видео и/или аудио и даунлоуд мениджъри. Те могат да се оставят в режим на съвместимост или да се настроят в режим на ефективност и ако има проблеми, да се върнат обратно. Именно това е може би най-големият пропуск на повечето потребители - пропускът на тези настройки.

Важно: този списък се обновява постепенно и се налага потребителят да го проверява и да прави необходимите промени.

--> В най-долната част има две отметки за преминаване в пасивен режим. Долната от тези две не е особено нужна. Настройката за горната е добре да се намали от 2048 на 200 до 500KB. Това задава на NOD32 до каква големина да сваля даден файл (ако даденото приложение е в режим на ефективност), да го сканира и ако е безопасен, да го подава за запазване (в браузъра) или изпълнение. Файлове, с големина над тази стойност, се свалят директно без намесата на NOD32. Реално около 200-300KB е достатъчна големина. Повече от 500KB няма смисъл, освен ако потребителят не е пълен параноик.

- Страница Miscellaneous - тук си струва да се отбележат две неща:

--> Бутон Edit в полето Exclusions - тук се добавят приложения, които са проблемни дори и в режим на съвместимост, и няма оправия. При мен такава програма е Skype. Незнайно защо при мен не се спогаждат. При познати няма такива проблеми.

--> Бутон Setup в полето Scanner - тук важи всичко казано за Potentially dangerous applications и автоматичното триене.

--> Бутон Client compatibility - много важно за настройка. Тук има списък на програмите, които имат и възможност и могат да се свържат с интернет. По подразбиране всички са в режим на съвместимост (Higher compatibility). Това може и да елиминира проблеми при работата им, но ефективността пада значително. Много препоръчително е всички програми да се обърнат в режим на ефективност (Higher efficiency). Това става просто с кликане върху самия надпис. Възможно е някои програми да имат проблеми и да не работят както трябва в режим на ефективност. Това са плеъри за поточно видео и/или аудио и даунлоуд мениджъри. Те могат да се оставят в режим на съвместимост или да се настроят в режим на ефективност и ако има проблеми, да се върнат обратно. Именно това е може би най-големият пропуск на повечето потребители - пропускът на тези настройки.

Важно: този списък се обновява постепенно и се налага потребителят да го проверява и да прави необходимите промени.

Night_Raven, аз това с Higher efficiency съм го направил, но от един "клиент" нататък не ми приема настройките - като му задам Higher efficiency и дам ОК, следващия път като вляза в настройките на клиентите в долната част на списъка всички са си пак на Higher compatibility :P ! В полето "Program" има имената на exe-та, които вече са на Higher efficiency, но с други клиенти... Повечето "проблемни" клиенти, които не искат да се прехвърлят на другата настройка са плейъри (WMP, Winamp, NSPlayer - този дори не го знам, не си спомням да съм го инсталирал ohmy.gif:P ?!) и anti-malware програми (самият NOD32, Spyware Doctor, Spybot S&D)! Има ли причина да се притеснявам и евентуално може ли по някакъв начин да настроя и тези "клиенти" на Higher efficiency sad.gif ?

Интересно. С коя версия си на NOD32? Аз съм с комерсиалната 2.51.26 и нямам такъв проблем. Тези, които са на Effciency, ако ги човъркаш, помнят ли какво си им задал?

.....

Night_Raven, изчерпателни напътствия, но по никакъв начин не отговарят на въпросите ми за подобряване работата на real-time scanner-a. Нито пък защо проспива гадинки, които иначе мануал скан-а ги открива. Говоря за току що влезли, НЕ за стоящи си някъде от преди време! Отделно че и всички настройки от изброените, които биха повлияли върху реал тайм скенера са си така по дефаулт, изключая dangerous objects, което не е важно в случая.

Така че пак се връщаме до първия ми пост в темата- какви са тези толкова специфични и специални настройки на НОД32, които биха го направили нормална работеща антивирусна програма, толкова предпочитана в България? По- скоро към изказващите се от сорта "НОД32 е страхотна, стига да се настрои правилно". Излиза че си е настроена правилно с дефаулт настройките а пък се дъни. Идеи?

Ако някой е любопитен ще покажа нагледно как от сайт с activex, реал тайм скенера хваща само 2 от мисля десетте файла, които се "пльосват", триеш 2-та файла, 7-8 си влизат като у дома си в windows и system32. Мануал скан след това намира останалите 7-8, въпроса ми е защо прехваления НОД пропуска въпросните 7-8 при положение че ги има в дефинициите си?

Интересно. С коя версия си на NOD32? Аз съм с комерсиалната 2.51.26 и нямам такъв проблем. Тези, които са на Effciency, ако ги човъркаш, помнят ли какво си им задал?

Комерсиалната 2.51.20 :hush: ! И да, другите си помнят, каквото и да им задам ohmy.gif !

Night_Raven, изчерпателни напътствия, но по никакъв начин не отговарят на въпросите ми за подобряване работата на real-time scanner-a. Нито пък защо проспива гадинки, които иначе мануал скан-а ги открива. Говоря за току що влезли, НЕ за стоящи си някъде от преди време! Отделно че и всички настройки от изброените, които биха повлияли върху реал тайм скенера са си така по дефаулт, изключая dangerous objects, което не е важно в случая.

Така че пак се връщаме до първия ми пост в темата- какви са тези толкова специфични и специални настройки на НОД32, които биха го направили нормална работеща антивирусна програма, толкова предпочитана в България? По- скоро към изказващите се от сорта "НОД32 е страхотна, стига да се настрои правилно". Излиза че си е настроена правилно с дефаулт настройките а пък се дъни. Идеи?

Ако някой е любопитен ще покажа нагледно как от сайт с activex, реал тайм скенера хваща само 2 от мисля десетте файла, които се "пльосват", триеш 2-та файла, 7-8 си влизат като у дома си в windows и system32. Мануал скан след това намира останалите 7-8, въпроса ми е защо прехваления НОД пропуска въпросните 7-8 при положение че ги има в дефинициите си?

Гореспоменатите настройки за client-ите в HTTP на IMON-настройките не са така по подразбиране (поне при мен всичко беше на Higher Compatibility) :nono: ! Пък и защо по-точно dangerous objects не са важни в случая ;)ohmy.gif ?! Освен това разработчиците на "зловреден" код пробват "продуктите" си именно с най-популярните :blink: и използвани антивирусни програми, за да са сигурни, че ще "прескочат" защитата им :angry: ! Според мен това е единственото обяснение на това как real-time scanner-a не засича зарази, които иначе са в дефинициите!

И да, любопитен съм, покажи "нагледно" как се заразява, моля :speak:biggrin.gif !

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Надявам се няма да се стига до заяждане, както някои други потребители се опитват да проворкират.

Настройките на IMON са важни, защото спират заплахите още от рано. Potentially dangerous applications също все пак има значение, защото някои от тези пропуснати може да са именно в тази категория.

Дай този сайт, от който се пльосват ~10 заплахи. ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.