Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Бее де толкоз ве аре кажи сървъра дет теглиш мойто е 1.6191 .А линка дето дадохте там добавих 1 сървър и май пише че няма ко да се упдате sad.gif

Редактирано от Blader (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Бее де толкоз ве аре кажи сървъра дет теглиш мойто е 1.6191 .А линка дето дадохте там добавих 1 сървър и май пише че няма ко да се упдате sad.gif

Сега ако формулираш нормално структурирано изречение с добре зададен въпрос и опишеш проблема малко по-точно, може и да ти се помогне.

Ми аз се пробвах да цитирам отговора на калвин.неговата дата база е по голяма от мойта.Питам за сървъра от който той си тегли ъпдейтите

Аз си мисля ,че се е объркал,вместо да напише 1.1691.

За момента 1.1699 :whist:

Ми аз се пробвах да цитирам отговора на калвин.неговата дата база е по голяма от мойта.Питам за сървъра от който той си тегли ъпдейтите

Зависи с коя версия си. Демо версията и комерсиалнта версия (платената) се обновяват от различни сървъри. За първата не са нужни потребителско име и парола за ъпдейт, но за втората са.

CalvinKlein е дал линк, където периодично се пускат имена и пароли за обновяване на комерсиалната версия. Тези имена и пароли като бъдат засечени, че се ползват от много хора и биват баннати.

Ако си с комерсиалната, просто въвеждаш име и парола за ъпдейт от дадените там и си готов.

Ако си с демо версията, няма нужда от такива неща и само чакаш да се обнови. Ако не се, значи има проблеми със сървърите за ъпдейт на демо версията.

• 2 седмици по-късно...

Някой знае ли как мога да направя така че иконата на NOD да се появи в Notification area(до часовника).Защото когато иконата е до часовника и я отворя има опция за ъпдейтване.Но като го пусна от директорията на папаката се отворя друго меню на програмата и в него няма опция за ъпдейтване.

1 меню което е до часовника е контролния център , а другото меню е за сканиране.За да изкараш 2-рото меню през контрол центъра дай NOD32 Control Center---->NOD32------->Run NOD32

Някой знае ли как мога да направя така че иконата на NOD да се появи в Notification area(до часовника).Защото когато иконата е до часовника и я отворя има опция за ъпдейтване.Но като го пусна от директорията на папаката се отворя друго меню на програмата и в него няма опция за ъпдейтване.

В папката на NOD има два exe файла. NOD32.exe си е on-demand скенера. nod32kui.exe е точно иконката в системния трей. При стартиране на nod32kui тя ще се появи долу.

Ако не се появява автоматично с Windows, то ето какво да направиш.

- пускаш Regedit (Start Menu -> Run и пишеш regedit);

- разкланяш дървовидната структура по следния образец:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run;

- кликайки върху Run, вдясно ще видиш стойности (файлчета). Кликаш с десния бутон вдясно и избираш New -> String Value. За име задаваш nod32kui, после кликаш два пъти върху стойността и на долното поле пишеш/пействаш това "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE (със кавичките). Забележка: ако NOD32 не е инсталиран в папката по подразбиране (която е по-горе), промени пътя за да съответства.

- на следващия рестарт вече трябва да имаш иконка долу в трея.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Night_Raven искам да те питам как да разбера каква е моята версия? Аз ползвам пробна версия като съм инсталирал fix и той ми удължава пробния период. Каква е разликата между триал-а и пълната версия, само в сървърите за упдейт, ли? Защото на мойта си има място където да се въведат име и парола, ако ги въведа какво ще се промени?

Пълна информация за версията можеш да получиш като кликнеш върху иконата в системния трей (за да се покаже контролния център), оттам NOD32 System Tools -> Information. Вдясно ще се появи прозорец с пълната информация за версията.

Разликите на Trial с комерсиалната версия са няколко, но не съм 100% сигурен за всички. Като изключим времето за валидност и сървърите за ъпдейт, остават някои разлики. Не мога да гарантирам за информацията, защото никога не съм ползвал Trial версията, но доколкото знам ъпдейтите й са по-големи при всяко обновяване, докато тези на комерсиалната са по килобайти. Възможно е и сървърите на комерсиалната да са по-редовни от тези на демото. Чувал съм, че Trial версията не обновява енджина, а само вирусните дефиниции, за разлика от комерсиалната.

Отново да кажа, че нищо от това може да не е вярно, защото не съм изпробвал Trial версията.

1.1715 това добре ли е ? в смисъл най-новото ли е това?

Днес като отворих една страница в интернет ми показа,че има вирус и излезе блокчето на NOD32.На него само можех да натисна "Terminate program".Натиснах го и ми показа бяла страница,затворих я и нея.После влязох в NOD-a,влязох в IMON,там пишеше,че има 2 infected,2 cleaned.Пуснах го да сканира и ми показа,че всичко си е наред.После влязох в Thread log и там нали има една таблица,в която са изредени вирусите(освен този имам още два),но различното при този е,че под Object пише archive,а на другите пише-file.И като кликна два пъти на него ми отваря нов прозорец,на който отгоре пише Details и вътре на два реда е написано името на вируса и др. работи,само че първият ред е черен,а вторият е червен.При другите има само един ред и той е черен.Та въпроса ми е какво означава това и дали е проблем?

Без да искам си истрих поста. angry.gif Аз не ползвам Nod-32,но според мен всичко си е наред.Това,кото виждаш е доклада от атаката с която нод-а се е справил.А и щом след повторно сканиране не открива нощо,значи е ок.Това с червените и черните надписи е може би от преоритета на атаката,нисък или висок.

Но по-добре би ти обяснил някои,който ползва NOD-32.

Features е прав. Няма място за притеснения. NOD32 просто докладва какво е направил. С червно се обозначават заплахите, които са открити. Щом ти се казва, че са почистени и след повторно сканиране не се открива нищо, значи всичко е наред.

Искам да ви питам и още нещо -при друг вирус го делийтнах после му дадох TERMINATED.Като влязох CONTROLE CENTRE на NOD 32 в AMON ми показва 2 инфектирани файла един изтрит а в IMON един инфектиран и един изтрит.Сканирах и показва че всичко си е наред.Защо показва 2 инфектирани а смо един clened?????

Искам да ви питам и още нещо -при друг вирус го делийтнах после му дадох TERMINATED.Като влязох CONTROLE CENTRE на NOD 32 в AMON ми показва 2 инфектирани файла един изтрит а в IMON един инфектиран и един изтрит.Сканирах и показва че всичко си е наред.Защо показва 2 инфектирани а смо един clened?????

Това е нормално за AMON. И аз не съм намерил логично обяснение. Ти реално наистина имаш само 1 заразен. Просто сканиращият мехнаизъм така отчита нещата - повече infected. Ако си задал в настройките на AMON автоматично да ти чисти заплахите (Clean automatically), то такива аномалии са нормални. При използване на стандартните настройки (Prohibit access & show alert window with action options) при мен всички отчитания са 100% точни.

Каквато и да е ситуацията при теб, знай, че не е нищо тревожно. Всичко се записва в Threat Log-а.

NIGHT RIVEN погледнах в настройките на AMON но там не е зададено clean automaticaly а е зададено другото което ти казваш. При това положение дали може пак да показва това несъответствие?????Иначе в THREAD LOG ми показва 1 AMON който е deleted и един IMON който е connection terminated!!!!!

Вярвай именно на Threat Log-а. Той записва реално нещата.

Иначе за другото отчитане дори и на форума на NOD32 няма информация, която да разяснява ситуацията. То не е и от голямо значение, важното е, че програмата си е свършила работата.

NIGHT RAVEN като едновременно ми отчита в AMON и в IMON това два вируса ли са или един?????Как да се ориентирам за бройката на вирусите?????

AMON следи файловете на компютъра в реално време, а IMON следи интеренет трафика. Ако IMON блокира гадината още преди да е попаднала на компютъра, то AMON няма да я види, за да я неутрализира и да се отчете в неговата статистика. В този случай AMON не знае за тази гадинка, защото не е достигнала до него.

Отново ти казам - следи Thread Log-а, там всичко се записва точно както е. Статистиките, водени от отделните монитори, могат да не са толкова реални и обективни.

NIGHT RAVEN хиляди благодарности!!!!!Съжалявам ако съм бил досаден с тъпите си въпроси но още съм много нов.Ако има нещо друго пак ще пиша!!!!!

Дали ще съм в разрез с Правилата на форума,ако дам линк,за получаване на тримесечен лиценз за НОД 32 ?

Здравейте на всички :write a letter: ! Моят проблем с NOD32(всъщност проблема едва ли е в програмата) е , че езикът ми е на руски sad.gif Пробвах с няколко версии , но без резултат. Не знам как да го оправя и затова ще разчитам на вашата помощ :)

Поздрави ! :dancing18:

Здравейте на всички :) ! Моят проблем с NOD32(всъщност проблема едва ли е в програмата) е , че езикът ми е на руски sad.gif Пробвах с няколко версии , но без резултат. Не знам как да го оправя и затова ще разчитам на вашата помощ ;)

Поздрави ! :)

От кой сайт теглиш тези различни версии?

Пробвай да изтеглиш това или потърси в http://eset.com, но търси версия на английски.

Под всяка версия мисля, че си пишеше на какъв език е ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.