Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Eset NOD32 - въпроси и мнения - част 1

Featured Replies

Тц.Въпросните файлове си бяха чиста проба adware и троянци, нищо общо с ***VNC, Radmin или кейген. За съжаления сайтът с който правех експериментите (преди месец) в момента е съвсем чист- www.warez-vortex.net, ще потърся тези дни някой който дропва повечко файлове и ще пиша.

Преди година сигурно имах съвсем подобен случай с лаптопа на позната, ставаше дума за adware.lop и инсталиран НОД32, който мълчеше като риба, макар че беше една от малкото антивирусни, които имаха в дефинициите си вариантите му. Та въпросния вариант си слагаш hidden ентри в scheduled tasks, което на всеки час изпълняваше exe от сорта на creativelabs.exe заровено в .....\application data\creative нещо си което пък си теглеше нови варианто от и-нет заедно с някой друг поп-ъп ехе. Много криво за хващане ако не уцелиш правилния час за да видиш за какво става дума и да се ориентираш какво да търсиш, през останалото време няма нищо активно за да го засечеш, за инфо HJT не хваща все още скрити scheduled tasks. Та реал тайм протектора настроен както трябва ама нъцки- не хваща нищо, нито дропера, нито поп-ъп ехе-тата като тръгнат да се изпълняват, инфо- въпросната буба не спира антивирусни и прочее че това да е причината. Пълен скан и се появиха 3-4 файла заедно с дропера, които пак повтарям реал тайм проспиваше изцяло. Такива ми ти работи.

@Shuurfak rai Shedler- няма много логика в този вариант, нали това му е работата на реал тайм скенера, нещо дефинирано ли е като malware да го засича и спира.

Мисълта ми е да имате едно на ум като правите :) на НОД32, примери бол, при първа възможност ще ви покажа и за какво точно говоря. Пиах по темата да не би аз да пропускам нещо много скрито в настройките му ама не.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 290,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

NOD32 не е особено добър в ловенето на adware, макар и да се твърди на сайта, че е.

NOD32 не е особено добър в ловенето на adware, макар и да се твърди на сайта, че е.

Уфф, какво общо има това, скенера засича ли файла като нещо без значение какво, значи го има в дефинициите, дали е вирус, spy/ad..ware няма абсолютно никакво значение. Същите дефиниции се ползват и от реал тайм скенера.

Ще ти олекне ли ако ти кажа, че нямам обяснение за проблема ти и че при мен не е имало такива случаи?

Ще ми олекне ако проблема е при мен, а не при НОД :cant believe:

Абе човек,каква версия ползваш?При мене дори не пита за регистрация и се обновява през половин час.Относно проблема ти: вероятно си имал вируси преди инсталацията на НОД-а.Нормално е да се прецака.Ползвам тази антивирусна вече 7 години,и честно да ти кажа, както казват швабите- "кайне проблемен" разбираш ли. :cant believe:

Наистина номера с Safe Mode е добра идея,само че изтриването на файловете е добре да става в Command Promt.Преди процедурата е добре да деактивираш антивирусната с Task Manager.Ако нещо пак се запече използвай Unloker ,малка и хитра програмака която ще отключи файловете и ще ги изтрие.Не забравяй да провериш и папката System Volume Information,там е любимото място за скатаване на много вируси и тем подобни гадове :angry:

Може ли тук да попитам защо става така: от вчера NOD-a не ми се обновява - пише : incorrect user name or password. Аз си имам юзърнейм и пасуърд, защото си плащам за програмата - на абонамент съм и досега не съм имала такъв проблем. Може ли някой поне да ми каже дали проблемът е в мен и дали мога да направя нещо?

И с Update Now от контролния пнел не става - въвеждам си името и паролата няколко пъти и накрая ми пише Server connection failed sad.gif

Не мисля,че проблемът е в теб !

Откъде го правиш този абонамент ? Ако е чрез SMS,то обърни се към официалният представител за България:

Хай Компютърс ЕООД

София ул. Пиротска 98

тел. + 359 2 813 88 88

www.nod32.bg

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Може ли тук да попитам защо става така: от вчера NOD-a не ми се обновява - пише : incorrect user name or password. Аз си имам юзърнейм и пасуърд, защото си плащам за програмата - на абонамент съм и досега не съм имала такъв проблем. Може ли някой поне да ми каже дали проблемът е в мен и дали мога да направя нещо?

И с Update Now от контролния пнел не става - въвеждам си името и паролата няколко пъти и накрая ми пише Server connection failed sad.gif

Да това го пише когато не е вярна паролата и името. Маже да са ги забранили от сървърите, понеже ги ползва и някой друг, тоест са ти ги откраднали. Възможностите са много свържи се с официалните представители, както dimd е написал, за предоставяне на други име и парола!

Благодаря,dimd и tigertron. Щом проблемът не е в мен , ще звънна на интернет доставчика, защото услугата ми е в пакет към кабелната и интернета, да не са ме делнали нещо те по техните данни, и ако не са , ще пробвам на телефона, даден от dimd.

П.П. Проблемът все пак е бил в мен - изтекъл ми е бил годишния лиценз sad.gif

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Привет! Бих искал да помоля някой да ми обясни какво означава следния надпис "Some of the suspicious files suitable for analysis have not been approved for sending. To open a confirmation window, click on this message." (Някой от подозрителните файлове подходящи за анализ не са били одобрени за послание. За да отворите прозорец на утвърждаването , кликване на това съобщение.). Това съобщение излиза от иконката на нод-а. С ХР съм и използвам версия 2 . 50 . 25 с дефиниции 1.1757. Моля кажете какво трябва да направя!!!

Това съобщение се дължи на ThreatSense.Net сканиращия енджин, чиято работа по принцип е да праща подозрителни файлове не Eset за анализ, за да могат да се обогатяват дефинициите. Не се притеснявай, а кликай спокойно и следвай инструкциите. По всяка вероятност ще те пита дали да прати файловете, което ти можеш да откажеш ако искаш, но ще те пита пак.

Ако не желаеш повече да виждаш това и да ползваш тази функция, от контролния център на NOD избираш NOD32 System Tools -> NOD32 System Setup -> вдясно Setup -> страничка ThreatSense.Net и махаш отметката.

от 1 година съм с нод32 до сега съм нямал никакви проблеми с нея но преди няколко седмици започна за забива като влиза в работния плот и се наложи реинстал обаче пак продължава да прави така и трябва да го рескам докато му скимне да влезне без да забива на иконката на нод32(тая голямата която се показва като влезне в работния плот)

и това много ме дразни нз от какво е ако някои знае да казва как да го оправя а и сега след реинстала не може да се update като дам update now ми пише "server connection failure"

Като за начало ще те помоля да използваш поне малко пунктуация, че иначе трудно се следи мисълта ти.

Можеш да изключиш стартовото лого на NOD32 и да видиш дали ще има проблеми: от контролния център на NOD -> NOD32 System Tools -> NOD32 System Setup - вдясно Setup и сложи отметка на Do not display NOD32 splash screen at startup.

Провери да не се стартира някое друго приложение, което да зацапва пейзажа: Start Menu -> Run -> msconfig -> страница Startup.

Почисти регистрите с някоя програма.

Имаш ли защитна стена, друга антивирусна или някоя резидентна подобна програма за сигурност?

За ъпдейта, от кой сървър обновяваш?

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

http://u5.eset.com/nod_eval/

http://82.165.250.33/nod_eval/

http://82.165.237.14/nod_eval/

http://www.nod32.com/nod_eval/

u1a.eset.com

u3.eset.com

u4.eset.com

u5.eset.com/nod_eval/

213.215.116.226

82.165.237.14/nod_eval/

това са

version of virus signature database :1.1458(20060324)

ако може някои да ми помогне,преди 3 месеца си купих компютър и си беше инсталирана nod32 а сега ми дава саобщение incorect username and password,пробвах да го update със едни други сървари но не става,какво да правя?

ако може някои да ми помогне,преди 3 месеца си купих компютър и си беше инсталирана nod32 а сега ми дава саобщение incorect username and password,пробвах да го update със едни други сървари но не става,какво да правя?

Закупуваш си легално копие на програмата и няма да има проблеми с обновяването!

Колегата stanley56 е подходил малко рязко. Проблемът се корени, че при инсталирането на NOD32 на компютъра ти са използвани нелегални потребителско име и парола, които са откраднати и пуснати в интернет и вече са баннати от Eset.

как мога да разбера с коя версия съм платената или демо

Извеждаш контролния център на NOD от иконата долу, кликаш NOD32 System Tools и после Information. Ако вдясно пише нещо за това колко дни остават до изтичане на срока, значи е демо.

видях че е демо,има оставащи дни.

това добре,разбрах го но защо тогава ми идва саобщение "uncorect username and pasword"

а понякога идва и саобщение "server connection failure"

и не се ъпдеитва вече цял месец.

във nod32.bg беше писано че били претоварени сърварите за ъпдеитвене,но вече не пише така и затова започнах да се притеснявам да нее от нещо друго.

и плюс това,защо във "control center" дето пише "mirror" свети червено?

Малко ми е трудно да ти отговоря категорично, защото аз не ползвам демо версията. По принцип име и парола се искат за обновяване на комерсиалната версия, а не демото, а в твоя случай казва, че са неверни. Ако си въвеждал някакви име и парола, изтрий писаното в полетата и опитай пак.

благодаря за помоща

но имам още един вапрос

четох че ги спирали от там да се обновяват,демо версийте.

та въпроса ми е,какво да правя?

и ако може да мина по тънко.

има ли някъв начин да започне да се обновява?

Ами можеш да опиташ да преинсталираш NOD32.

1) Деинсталираш

2) Рестартираш

3) Триеш папката в Program Files и чистиш регистрите

4) Инсталираш наново

Друго просто не ми идва на ум. Поне за демо версията.

За комерсиалната са нужни име и парола за изтегляне на версията и за ъпдейт. Можеш да си търсиш такива в интернет, но се банват от Eset. Сигурен вариант е закупуването на лиценз. :ph34r:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.