Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фитнес програма

Featured Replies

Ако има някой в форума който да разбира от фитнес го моля да ми направи програма за добиване на добра фигура в домашни условия ще съм му много благодарен (тежа 53 кг. на 13 год. висок съм 163 см. на ден имам около 3 часа свободно време ) . Много благодаря още от сега .

Прекалено си малак за фитнес. Започни с бягане и някакъв спорт: баскетбол, футбол, така ще получиш нужното според възрастта си.

• Автор

Кажи дали това което прая ще имали ефект :

Понеделник : 8:00 бягане около 1 км. , 10:30 тези упражнения , 11:00 и 18:00 спазвам тази диета

Вторник : ---------.------------

Сряда : ----------.-------------

Четвъртак : почивка но продалжавам да спазвам диетата така 20 дена

Петък : същото като в понеделник

Събота : почивка но продалжавам да спазвам диетата

Неделя : същото като в понеделник

Редактирано от zlod (преглед на промените)

Нека не ти бъде самоцел и не прекалявай с диетите. На тая възраст не е добра идея се лишаваш от определени храни. Спортувай повече, чети за тези неща и в един момент сам ще разбереш от кое има полза и от кое не. Но наистина си малък, за да мислиш чак толкова за това.

малък си за фитнес. Захванисе със някакъв спорт. ходи да бягаш през ден. вкъщи си прави лицево опори, коремни преси. ходи набиранки да правиш в някое училище, както и кофичники. Ако имаш възможност ходи на плуване.

Не е малък за фитнес,племенника ми ходи от 13 годишен,сега е на 16 и половина,тялото му е перфектно.Нека да си ходи на фитнес,това нищо не пречи,без да се натоварва с прекалено много тежести-просто до толкова ,че да ги усеща,но да не взема разните му там добавки или да вземе да се боцка...,защото тогава става лошо..

Килограмите изобщо да не се мъчи да ги сваля-като ходи на фитнес ще е по-лесно да се оформи ,когато има маса.Аз мисля,че е добре да ходи,макар и по 1 час-три пъти в седмицата.Още след първия месец ще види резултата,ако е сериозен естествено.А тези упражнения,които ги гледах...не знам,коремни преси на диванче...не мисля ,че ще има резултат,трябва да ги прави на твърдо.С вдигането на краката се стяга долната част на корема,а за горната са класическите коремни-с ръце на тила или на гърди,а може и с гиричка в ръцете,опряна до гърди,но не много тежка .Когато в се оформят коремните мускули горе долу и види ,че има все още останала мазнина долната част на корема-защото тя най-трудно се маха,тогава вече за изчистване може да прави по половин час кардио-каране на колело,бягане,кростренажор.

Всичко е личен избор.Но за спорта възраст няма,така мисля аз.

Успех!

малък си за фитнес. Захванисе със някакъв спорт. ходи да бягаш през ден. вкъщи си прави лицево опори, коремни преси. ходи набиранки да правиш в някое училище, както и кофичники. Ако имаш възможност ходи на плуване.

То момчето, май точно това и иска. Започва се с набирания и коремни на лост, както и коремни преси у дома.. Кофичките забрави или поне ограничи, че може да се контузиш много лесно, ако прекаляваш. Коремните преси може да ги правиш всеки ден, но с другите неща не се претоварвай. Давай си поне един два дена почивка, преди да правиш пак набирания и каквото и да било друго. Когато успееш да направиш 10 коремни набирания на лоста, значи си супер. Не се притеснявай, ако и едно не може да направиш сега. Най-лошо е, ако се вманиачиш и почнеш всеки ден да тренираш. Това може да ти контузи ставите, да се претовариш и получиш преумора, което се изразява в нежелание за никаква физическа дейност, умора в тялото и липса на апетит.

Лично моя грешка навремето, когато бях на 16 бе, че разтягах всеки ден пружини, въпреки, че всичко ме болеше. Тогава нямаше кой да ми каже, че не трябва така. Резултатът бе контузени лакти, което ми попречи след годинии да постигна максимума на възможностите си. Единствената полза бе, че се развиха добре раменете ми и нямам никакви проблеми с раменните упражнения, които имат сигурно 80 % от трениращите. За сметка на това, лактите ме ограничават почти във всичко. На тая възраст наблегни най-много на общите спортове като плуване, колоездене, бягане, футбол и каквото се сетиш. По-сериозния фитнес почни след 17-18.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
То момчето, май точно това и иска. Започва се с набирания и коремни на лост, както и коремни преси у дома.. Кофичките забрави или поне ограничи, че може да се контузиш много лесно, ако прекаляваш. Коремните преси може да ги правиш всеки ден, но с другите неща не се претоварвай. Давай си поне един два дена почивка, преди да правиш пак набирания и каквото и да било друго. Когато успееш да направиш 10 коремни набирания на лоста, значи си супер. Не се притеснявай, ако и едно не може да направиш сега. Най-лошо е, ако се вманиачиш и почнеш всеки ден да тренираш. Това може да ти контузи ставите, да се претовариш и получиш преумора, което се изразява в нежелание за никаква физическа дейност, умора в тялото и липса на апетит.

Лично моя грешка навремето, когато бях на 16 бе, че разтягах всеки ден пружини, въпреки, че всичко ме болеше. Тогава нямаше кой да ми каже, че не трябва така. Резултатът бе контузени лакти, което ми попречи след годинии да постигна максимума на възможностите си. Единствената полза бе, че се развиха добре раменете ми и нямам никакви проблеми с раменните упражнения, които имат сигурно 80 % от трениращите. За сметка на това, лактите ме ограничават почти във всичко. На тая възраст наблегни най-много на общите спортове като плуване, колоездене, бягане, футбол и каквото се сетиш. По-сериозния фитнес почни след 17-18.

Ем аз тренирам брейк денс поне от година и полвина имам дологоре нужна сила но мисалта ми бе6е тове , че някои който разбира да ми каже на гледно кога какво да правя като горната ми (леко грешна програма) аз сега не бягам толкова много но прая лицеви коремни още няколко неща за плочки сега и гири ще си купя и от утре започеювам на лостовете

Редактирано от zlod (преглед на промените)

Здравей!

Не разбрах каква фигура искаш!?! Каква цел си си поставил?

Наистина ти е рано за фитнес по ред причини. Повечето горенаписани мнения са верни, особено за травмите, добавките и химията.

Ако искаш добре оформено естетически тяло, е добре, че си започнал с танците, защото гъвкавостта е много важна.

При желание можеш да наблегнеш на лицевите опори. Там разнообразието е голямо. Потърси си азиатските техники за тренировка. Там ще намериш всичко необходимо и според структурата и целите ти ще можеш да определиш програмата си.

Като начало можеш да стартираш с три вида лицеви опори: нормални на пода, с крака в/у стол (подсилва горна част на гръдните мускули и раменете) и на три стола (краката в/у единия и ръцете на двата). За последните трябва да пускаш колкото можеш надолу за мах натоварване. Редувай ширината на ръцете от тясно към широко и обратно. Като напреднеш можеш да ги усложниш за да увеличиш комплексността на това универсално упражнение.

За рамене, освен гирите, наблегни на лоста и успоредката. Сещам се какво съм правил през много студените дни у дома - от стойка на ръце спускаш надолу и изтласкваш обратно. Краката подпри на стена или врата. Трудно и не много пълноценно, но по-добре от нищо.

За плочките, бягането е най-добро, но по-големи дистанции, в комбинация с преси и повдигане на краката от вис, сед или лег.

!За да има ефект от всичко трябва да ДИШАШ правилно и да рязтягаш! Това е много важно!!!!!!!! Увеличавай натоварването постепенно!

Задачата, която си си поставил не е лека. Трябва да си упорит и всеотдаен.

Предимствата да посещаваш клуб с компетентен треньор са много. Помисли над тази алтернатива.

Успех!

P.S. Отпусни диетите. Яж по-често. Повече чисто месо и по-малко тестени. Много зеленчуци, плодове и мляко с мед. Минимум 2 л вода.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
Здравей!

Не разбрах каква фигура искаш!?! Каква цел си си поставил?

Наистина ти е рано за фитнес по ред причини. Повечето горенаписани мнения са верни, особено за травмите, добавките и химията.

Ако искаш добре оформено естетически тяло, е добре, че си започнал с танците, защото гъвкавостта е много важна.

При желание можеш да наблегнеш на лицевите опори. Там разнообразието е голямо. Потърси си азиатските техники за тренировка. Там ще намериш всичко необходимо и според структурата и целите ти ще можеш да определиш програмата си.

Като начало можеш да стартираш с три вида лицеви опори: нормални на пода, с крака в/у стол (подсилва горна част на гръдните мускули и раменете) и на три стола (краката в/у единия и ръцете на двата). За последните трябва да пускаш колкото можеш надолу за мах натоварване. Редувай ширината на ръцете от тясно към широко и обратно. Като напреднеш можеш да ги усложниш за да увеличиш комплексността на това универсално упражнение.

За рамене, освен гирите, наблегни на лоста и успоредката. Сещам се какво съм правил през много студените дни у дома - от стойка на ръце спускаш надолу и изтласкваш обратно. Краката подпри на стена или врата. Трудно и не много пълноценно, но по-добре от нищо.

За плочките, бягането е най-добро, но по-големи дистанции, в комбинация с преси и повдигане на краката от вис, сед или лег.

!За да има ефект от всичко трябва да ДИШАШ правилно и да рязтягаш! Това е много важно!!!!!!!! Увеличавай натоварването постепенно!

Задачата, която си си поставил не е лека. Трябва да си упорит и всеотдаен.

Предимствата да посещаваш клуб с компетентен треньор са много. Помисли над тази алтернатива.

Успех!

P.S. Отпусни диетите. Яж по-често. Повече чисто месо и по-малко тестени. Много зеленчуци, плодове и мляко с мед. Минимум 2 л вода.

Ето ми го тялото ---->>> http://img.data.bg/i.php?show=1046252&ctrl_id=to4ap3#img http://img.data.bg/i.php?show=1046253&ctrl_id=hc5ugm# как да сваля тази мазнина по то1но обяснение ако може . Как да се храня какво да прая ......

Ето ми го тялото ---->>> http://img.data.bg/i.php?show=1046252&ctrl_id=to4ap3#img http://img.data.bg/i.php?show=1046253&ctrl_id=hc5ugm# как да сваля тази мазнина по то1но обяснение ако може . Как да се храня какво да прая ......

еми аз съм на 12 преди една година правех коремни ям кот си изкам хубаво е да се плува тва ного влиае а за мазнината къпи се с вряла вода деиства много добре щот кожата диша по лестно

ето на ко приличам

http://hrisi95.hit.bg/as.jpg

http://hrisi95.hit.bg/pic0001.jpg

• Автор
еми аз съм на 12 преди една година правех коремни ям кот си изкам хубаво е да се плува тва ного влиае а за мазнината къпи се с вряла вода деиства много добре щот кожата диша по лестно

ето на ко приличам

Е добре бе пич ти ако преди си бил с тяло като моето я кажи какво трябва да правя ако трябва и с видео клип , и какво да ям

ето на ко приличам

еми яш плодове зеленчуци и пълноценни храни без мазнини пии много вода и тичай на чист въздух не на прашни места

моще да си правиш сок от моркови към 250 мл с една лъжица зехтин в нея тва е нооого полезно и здравословно

Е добре бе пич ти ако преди си бил с тяло като моето я кажи какво трябва да правя ако трябва и с видео клип , и какво да ям

отиди си при джипи-то , ако е необходимо ще те прати на някои изследвания и ще прецени имаш ли нужда от диети.

може да те насочи към диетолог, ако е необходимо.тия работи със съвети от форуми не се оправят.

имай пред вид, че до към двайсет ще ти се изгражда тялото и имаш нужда от разнообразна храна. а относно движението, също внимавай. сина ми пък искаше на 16 да е с тяло на 30г.културист. играй футбол, карай колело, качвай се пеша по стълби, върши всичко което ти е приятно. относно упражненията, в часовете по физическо не си ли научил някои? не знам какви упражнения правиш но тези навремето на Джейн Фонда бяха същите като тези които ни караше да правим учителката по физическо в час. поразгледай това и ако си харесаш нещо пробвай(нищо, че на картинките са жени).

аз също препоръчвам спорт - комплексно е,натоварва цялата мускулна и костна система

А за яденето е строго индивидуално.Разбери от кое наддаваш повече и го ограничи - аз примерно мн качвам от сладко и мазно,докато хляб си ям на воля,но не е казано да не се яде,просто възможно по-малко.На тази възраст е още рано да се ограничаваш много от храна,но е хубаво да си създадеш навик да не прекаляваш с храната,т.е. всичко трябва дае умерено.

Тъй като те гледам на снимките, най-добре да почнеш усилено да тренираш коремните мускули. Яж приемливо, нито много малко нито пък да преяждаш, защото за да се уформят мускулите трябва и храна. Лично аз смятам, че храненето с зеленчуци и плодове не е добра идея, защото те не помагат и не подсилват мускулите. Те са за жени по-скоро ( laugh.gif )

За още по-видими резултати - карай колело, плувай или си избери някакъв друг спорт, естествено трябва да имаш мотивация.

Аз преди тренирах всеки ден с тежки упражнения в домашни условия, но научих, че не е добре така и може да скъсам мускол или претоваря, което ще ми остане за цял живот. Сега тренирам през ден с по-леки упражнения и съм доволен от тялото си.

Мога да те посъветвам едно упражнение за коремните мускули в домашни условия:

Седни нормално на стол, повдигни се на ръце (само ръцете да имат допир със стола) и почни да вдигаш или снижаваш краката / коленете. Направи максимума колкото можеш. Аз правя поне 100.

Също така и лицеви упори прави, допустимото за теб (можеби 20 ?) и направи няколко серий. Те също много стягат коремните мускули (почти всяко упражнение стяга коремните мускули). Освен това, купи си гири и/или щанги и започни да тренираш, като преди това изгледай някой клипове в YouTube как да правиш правилно упражненията.

Трябва мотивация ако искаш да постигнеш резултат.

• 2 седмици по-късно...

видях ти тялото пич, до преди 4 месеца сигурно и аз имах подобно... може би бях малко по-здрав щото преди това бях ходил на фитнес, но това няма значение... лично аз мисля че отслабнах от това че намалих тестените изделия, не тренирам футбол, но често практикувам. имам 2 гири, не са тежки по 10 кг., но все още вършат работа ;) ходя да се набирам, лицеви опори, коремни преси... мисълта ми е ако намалиш тестеното (лично аз намалих тестеното и благите работи), наблегнеш на тренировките, няма как да не стане... обаче мисля че трябва да знаеш и точно какво искаш да направиш с тялото си т.е. как искаш да изглежда. бях чел една книга за фитнес, там имаше и други упражнения освен физическите, лягаш си вечерта и си втълпяваш: моята ръка е голяма, моята ръка е голяма - абе такива подобни работи laugh.gif не съм го опитвал, но ако искаш го пробвай cool.gif обаче без яки тренировки НЕ СТАВА !!! Сега вече тичам по близо 5 км., почивам си и пак тичам на връщане. Мн не съм гледал другите какво пишат, само видях, че си дал снимки и реших да се включа... успех пич, чакам да пратиш снимка след месец-два :beer:

Редактирано от Милошев (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

hI

az Spazvam taq programa i s1m mnogo dovolen eto mojete da probvate i Vie

1.3 serii s po 10 povtoreniq licevi opori sas sabrani pod gardite race i sas race na nivoto na ramoto

2.3 serii s po 10 povtoreniq koremni presei ot pulen leg i ot obraten leg s glavata nadolu

3.3 serii s po 10 povtoreniq bicepsovo zguvane - pulni6 dve 6i6eta ot po 1.5 litra s pqsak i trenirah

4.3 serii s po 10 povtoreniq kofi4ki ot leg s obratna tqga

5.3 serii s po 10 povtoreniq licevi opori s obraten leg

-->povtoreniqta zavisqt ot vremeto koeto ipolzvate taq programa p1rvata sedmica mojete da q pravite taka a za po natat1k mojete da si oveli4avate seriTe za6toto taka e dosta leka

Ako moje nqkoi da mi kaja nqkakvi oprajneniq v doma6ni osloviq da stegna pove4e gardite i korema ?

Skypeto mi e : teodor.kolev2

Редактирано от TeO_GoTiN (преглед на промените)

Ако има някой в форума който да разбира от фитнес го моля да ми направи програма за добиване на добра фигура в домашни условия ще съм му много благодарен (тежа 53 кг. на 13 год. висок съм 163 см. на ден имам около 3 часа свободно време ) . Много благодаря още от сега .

пич по добре не се занимаваи с фитнес хвани прави помпички на успоредки, набиране на лостове плуване гребане ако има къде и ще направиш перфектно тяло и без фитнес, аз почнах на 13 години са съм на 18 със ебаси контузията на лактите която не ми минава вече 3 месеца вярно че бях говедо (182 см 86 кг 44бицепс 132 гръдна обиколка 150 лежанка абе животно), са като си стоя вкъщи ръката ми стана 39-40 и просто сичко се губи много бързо и трябва да се поддуржа много.

пич по добре не се занимаваи с фитнес хвани прави помпички на успоредки, набиране на лостове плуване гребане ако има къде и ще направиш перфектно тяло и без фитнес, аз почнах на 13 години са съм на 18 със ебаси контузията на лактите която не ми минава вече 3 месеца вярно че бях говедо (182 см 86 кг 44бицепс 132 гръдна обиколка 150 лежанка абе животно), са като си стоя вкъщи ръката ми стана 39-40 и просто сичко се губи много бързо и трябва да се поддуржа много.

Не разубеждавай момчето,ходи на фитнес,ето снимки на племенника ми,той от доста години ходи на фитнес,тази година наблегна на корема ,само с бягане на пътека/може и на вън/и коремни преси редовно,започни по 10-15 -3 серии и увеличавай по малко.На 16 години е в момента,снимките са от зимата.

1

2

3

Никога не е вземал химия,но е редовен може би от 3 години във фитнеса,травми не е имал никога,започнал е по час в залата и е стигнал до 3 часа,но сега само изчиства корема.Ако някой каже ,че няма ефект фитнеса,просто не мога да повярвам.Аз съм на 32 години -имам 2 деца и коремът ми е ето какъв-от фитнес:

нямах друга снимка под ръка,но пак се вижда

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Пич като говоря, говоря от опит(като почнах бях 176см 66кг 34 ръка). За фитнеса знам много даже прекалено много и ти казвам че просто не си струва фитнес!!! За фитнеса да постигнеш нещо трябва да тренираш нон-стоп като си направил добра програма, разделно хранене, дибра почивка ако ето ти снимка моя тя е от миналата година лятото тази година не съм се снимал но съм 11КГ повече смятай за какво говоря

подчертавам това е 2007ма лятото(никакви хранителни добавки никва химия) ФИТНЕСА МНОГО РАЗВИВА ТЯЛОТО НО ТИ ПРЕЕБАВА СТАВИТЕ И СУХОЖИЛИЯТА, ПЕРФЕКНО ТЯЛО МОЖЕ ДА НАПРАВИ С ПЛУВАНЕ, ГРЕБАНЕ, ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ НАБИРА, ПРАВИ КОРЕМНИ ПРЕСИ ПОМПИЧКИ И ПРОЧИЕ

Извиняваи много, ама фитнеса за жените и за мъжете се различава прекалено много, едно е да си въртиш колело във фитнеса, друго е натоварването на ставите от 150КГ лежанка или 70КГ бицепс със прав лост, разликата е огромна!

Просто няма смисъл да почваш с тоя спорт толкова отрано!

video

moq%20milost.jpg

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

искам да попитам ако сам на диета и в нея е позволено месо да се яде мога ли да ям кебапчета и кюфтета направени на СКАРА

искам да попитам ако сам на диета и в нея е позволено месо да се яде мога ли да ям кебапчета и кюфтета направени на СКАРА

По-добре не ги яж, у нас качествени местни продукти не се намират. Нито колбаси, нито меса, кайми и други подобни деликатесни. Наистина по-добре недей. Чистото месо е за предпочитане, аз обичам пилешки гърди и бут. Също обичам и свински гърди, може и врат, ял съм го хубаво направен. Отплеснах се малко... cool.gif

Здравейте , за да не правя нова тема , реших да задам въпроса си тук . ;) Така наскоро започнах да правя коремни преси и лицеви опори , но мои приятели ми казаха , че като правиш коремни преси и имаш мазнини по корема , трябва да си гълташ коремата докато правиш пресата , защото ако не го гълташ , коремът ще ти се стегне , но няма да ти се смали корема . Вярно ли е това ?

• 1 месец по-късно...

някой може ли да ми даде програма за жена и за мъж, които за пръв път стъпват във фитнес ?!?

Здравейте , за да не правя нова тема , реших да задам въпроса си тук . ;) Така наскоро започнах да правя коремни преси и лицеви опори , но мои приятели ми казаха , че като правиш коремни преси и имаш мазнини по корема , трябва да си гълташ коремата докато правиш пресата , защото ако не го гълташ , коремът ще ти се стегне , но няма да ти се смали корема . Вярно ли е това ?

хубаво си правиш коремни преси, но за да имаш добри резултати трябва да пазиш диета. съчетавай тези 2 неща с крос 2-3 км. и забрави за гълтането на корема :lol6:

ето ти някое и друго упражнение (предполагам, че вкъщи тренираш): http://zazz.bg/play:fbe1d462

Редактирано от Милошев (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.