Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господ плаче ли?

Featured Replies

Господ плаче ли задето ние сме толкова лоши? Понякога постъпваме отвратително и нечестно спрямо другите и себе си,но някак си успяваме да преодолеем угризенията на съвестта /поне за момента/ и пак сме лоши. Дали дъждът не са господните сълзи, задето ние сме толкова глупави и често се самозабравяме?

Какво мислите?

Редактирано от Denica_kacarova (преглед на промените)

Ако има Господ той е обърнал гръб на повечето хора. Но ако дъждът бяха неговите сълзи, значи живеещите в арабските страни са в пълна немилост

Господ плаче ли задето ние сме толкова лоши? Понякога постъпваме отвратително и нечестно спрямо другите и себе си,но някак си успяваме да преодолеем угриценията на съвестта /поне за момента/ и пак сме лоши. Дали дъждът не са господните сълзи, задето ние сме толкова глупави и често се самозабравяме?

Какво мислите?

Хареса ми изказа ти.Не смятам ,че Господ плаче заради нас,не смятам ,че плаче заради когото и да било.Доколкото знам не е плакал и заради единствения си и възлюбен син ,а какво остава за нас -дребните души?

Добър въпрос!

Аз обаче все по-често се замислям над въпроса има ли въобще Господ...Напоследък около мен виждам толкова много несправедливост, има толкова жестокост, злоба, егоизъм и всички онези качества, които не са толерирани от никой светец и не виждам никакво възмездие!

Така, че за момента моето мнение е "НЕ"!

По- скоро сме наказани за грешките от преден живот и сега сме на поправителен, а той се забавлява на нашите наказания, и ако дъжда е сълзи те са от смях...

Tук можете да прочетете за естеството на явлението "дъжд".

Дъждовните капки тупат по листата на дървото, но това не са тъжни сълзи, това е само мъката на този, който ги слуша.

ДЗЕН-ПОГОВОРКА

Дъждовните капки тупат по листата на дървото, но това не са тъжни сълзи, това е само мъката на този, който ги слуша.

ДЗЕН-ПОГОВОРКА

Това е много добра поговорка и много истинска. :rolleyes:

Плаче-как да няма да плаче-като съсипахме и Земята и себе си

sad.gif

"Господ е създал хората и хората - господ, като първото още не е доказано."

Т.е. господ няма.

Тъкмо с този цитат исках да отговоря.

Господ сме ние. Въпросът е дали ние плачем?

Отговорът е не, защото не си даваме сметка.

Тъкмо с този цитат исках да отговоря.

Господ сме ние. Въпросът е дали ние плачем?

Отговорът е не, защото не си даваме сметка.

Има и един друг хубав цитат :

"Бог е човешко творение,и поради това божествената природа е плитка загадка; човешката природа е дълбоката загадка"

Нанрей Кобори

Господ плаче ли задето ние сме толкова лоши? Понякога постъпваме отвратително и нечестно спрямо другите и себе си,но някак си успяваме да преодолеем угризенията на съвестта /поне за момента/ и пак сме лоши. Дали дъждът не са господните сълзи, задето ние сме толкова глупави и често се самозабравяме?

Какво мислите?

Имаме ли съвест, за да имаме и угризения? Някои имат, някои не. Какво означава да се държим отвратително? Някой, гледайки ни отстрани, може да каже за нас, че извършваме най-лошото нещо на света, а з а нас, самите, то да е най-вярното, най-истинското...Всичко идва от възприятията ни.

Друг в въпросът, когато даден човек върши всичко безскруполно, без да се замисля дали вреди някому, дори, съзнавайки го, както каза и Denica_kacarova, да го прави пак и пак. Но нали затова си имаме глави на раменете, за да ги ползваме, когато трябва. А дали го правим? Остнаха ли ни на нас сълзи, че да плаче и Господ за нас....

То ако можехме да плачем щяхме да сме по-човечни

Затова Господ плаче вместо нас

Абе ако аналогията на Божиите сълзи е дъждът, тоя човечец голем ревльо ще се окаже ;)

От няколко дни само рев, рев..изпонаводнихме се.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Абе ако аналогията на Божиите сълзи е дъждът, тоя човечец голем ревльо ще се окаже ;)

От няколко дни само рев, рев..изпонаводнихме се.

Тъжно му е много,нека си поплаче

Не мисля, че дъждът са сълзите на Господ! Ако е така, май наистина е голям ревльо! Както и да е. Не са Божии сълзи дъждовните капки! Честно казано и аз взех да се чудя дали има Господ. Но ми е все тая. Така и така нищо не съм видяла от Него. За сега и сама си се справям! Така че... СЛАБО МЕ ВЪЛНУВА!

Да, Господ плаче заради нашата греховност...Хубавото е, че ако осъзнаем всичко лошо и се променим към добро, и ние няма да плачем, защото "Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина." /Откровение 21:4/ :)

А дъждът си е просто дъжд, това не са сълзите на Бога... :friends1:

• 2 седмици по-късно...
Добър въпрос!

Аз обаче все по-често се замислям над въпроса има ли въобще Господ...Напоследък около мен виждам толкова много несправедливост, има толкова жестокост, злоба, егоизъм и всички онези качества, които не са толерирани от никой светец и не виждам никакво възмездие!

Така, че за момента моето мнение е "НЕ"!

По- скоро сме наказани за грешките от преден живот и сега сме на поправителен, а той се забавлява на нашите наказания, и ако дъжда е сълзи те са от смях...

Това беше мнението,което ми направи впечатление и което ме подсети за един разказ,който учихме тази година ... В него се разправяше за извънземните ... колко по-развити са от нас и колко по-висши ... могат да левитират,да минават през материалното,да изтриват спомени и др. Та там героят попита извънземното "Добре,ако ние,човечеството,сме на прага на ядрено самоунищожение Вие ще ни помогнете ли ? Ще ни спрете ли ? - Не - отвръща то . Защо ? - Защото,ако сега Ви помогнем вие няма да имате имунитет,ще свикнете да ви се помага и другия път ще се самоунищожите от нещо още по-страшно." Тук не се сещам как точно беше,но героят попита извънземното все пак те не изпитват ли някакви чувства,защо няма да помогнат и как те гледат на нас . И извънземното отвърна - Вие помагате ли на мравките ? - Но те са толкова малки и низши може би дори не могат да мислят . Изв : Виждате ли ... не се интересувате изобщо от тях .. как живеят ,какво правят ... ! " Та в разказа се разправя,че за извънземните ние изглеждаме като мравки ... И по-нататък стана ясно,че колкото и висш да е един разум,ако няма чувства то той е безполезен !

Та моето мнение за Господ .... ами честно казано не е направил нищо,с което да ме накара да повярвам в него ... => или не съществуваа, или ако съществува именно,защото е висш той не се интересува от нас ... Който иска нека оборва мнението ми ,няма да му преча,но няма и да го промени.

Няма как да плаче! Той е най-жестоката и безмилостна сила, а тя не може да плаче! Плачем ние...Всеки ден...И всеки ден му се молим и по малко и по много биваме наказани за да утолим бездънната му жажда за мъст!

П.П. Сега знам, че ще бъда обвинен от не един и двама тук, че богохулствам. Но нека преди някой да ме съди първо се огледа, какво става наоколо?!

Няма как да плаче! Той е най-жестоката и безмилостна сила, а тя не може да плаче! Плачем ние...Всеки ден...И всеки ден му се молим и по малко и по много биваме наказани за да утолим бездънната му жажда за мъст!

П.П. Сега знам, че ще бъда обвинен от не един и двама тук, че богохулствам. Но нека преди някой да ме съди първо се огледа, какво става наоколо?!

Напълно те подкрепям ! Вече все повече почвам да вярвам,че Господ не съществува ... или / с извинение / ни е заебал тотално ! Не знам ... Господ не само за мен,но и за други хора не е направил кой знай какво ... животът ми далеч не е прекрасен .... не го знам дали плаче,но ние със сигурност плачем .... както казах в горния си пост ... едно същество,колкото и висшо да е без чувства то е нищо !

Въпреки това поздрав с тази песен * величествена ! * - кликни!

Какво мислите?

Не знам дали плаче или не...

Понякога постъпваме добре спрямо другите и не гледаме на нас да ни е добре, и това не е добро нещо. Не е добро и това да гледаме само за себе си. Добре е да се намери баланса между тези две неща, ако изобщо е възможен такъв баланс?!

Едно знам, колкото си по-добър с някой толкова повече ти се качва отгоре на главата и почва да се държи сякаш си му длъжник, а реално той ти е длъжник понеже се държиш добре с него!

Дъждът може да е топъл и красив, дали това е плач?! Не знам...

Да, Господ плаче заради нашата греховност...Хубавото е, че ако осъзнаем всичко лошо и се променим към добро, и ние няма да плачем, защото "Той ще обърше всяка сълза от очите им и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, нито плач, нито болка; защото предишното премина." /Откровение 21:4/ ;)

А дъждът си е просто дъжд, това не са сълзите на Бога... :rolleyes:

Да, така е мъдростта идва- при мъдрите...

Не мисля, че дъждът са сълзите на Господ! Ако е така, май наистина е голям ревльо! Както и да е. Не са Божии сълзи дъждовните капки! Честно казано и аз взех да се чудя дали има Господ. Но ми е все тая. Така и така нищо не съм видяла от Него. За сега и сама си се справям! Така че... СЛАБО МЕ ВЪЛНУВА!

Апатичността и безверието води до не добри неща, дано да си промениш мнението искрено се надявам!

Господ не плаче за нас, а само безгранично ни обича. Създал е условия за живот и единни закони за цялата природа и всеки ги използва според степента на еволюцията си. Бог е една безгранична любов. Дори и в най-трудните ни и безнадеждни моменти е с нас и ни помага да си стъпим на крака и да извисим душата си.

Бихме ли му вярвали,че ще ни помогне ако видим че плаче.

Според мен плачат ангелите от състрадание и съпричастност към нас.

Господ не плаче за нас, а само безгранично ни обича. Създал е условия за живот и единни закони за цялата природа и всеки ги използва според степента на еволюцията си. Бог е една безгранична любов. Дори и в най-трудните ни и безнадеждни моменти е с нас и ни помага да си стъпим на крака и да извисим душата си.

Бихме ли му вярвали,че ще ни помогне ако видим че плаче.

Според мен плачат ангелите от състрадание и съпричастност към нас.

Може някога - да са плакали ангелите - вместо Него

Аз мисля че сега и Той започна да плаче

Да,Бог е Любов,Любов Безкрайна

Ние сме Негови деца-и Той ни обича

С грешките и болките,просто ни обича

Няма такава Любов като Неговата

Плаче за тези,които тръгват надолу

При Тъмното...

Дом ни е дал-Земята-унищожихме я

Е къде сега да ни пресели-на Марс,на Луната

;)

Да съсипем и тях

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.