Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера дали ми следят компютъра?

Featured Replies

Здравейте!

Понеже неведнъж много сте ми помагали със съвети за компютъра ми, за програми, проблеми и сигурност, отново се обръщам към вас за помощ и съвет и се надявам да ми отговорите и да ми погонете, много ще съм ви благодарна.

От известно време подозирам, че ми следят компютъра, а честно казао, вече ми писна!Искам да ми помогнете със съвети и идеи как да открия че някой ми следи компютъра и си прикачил неговия компютър към моя. Искам да знам има ли сигурен и надежден източник да махна този човек веднъж завинаги.

Обаче не знам английски език и ще се радвам ако подробно ми обясните подробно какво да правя и как.

Предварително Ви благодаря за помощта. :P

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

A2j11431.jpg

Ще те помоля следващия път преди да пуснеш нова тема да ползваш търсачката на форума в съответния раздел.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 135
  • Прегледи 70,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• а аз си мислех, че вица за блондинката дето я пратили в космоса е научна фантастика

• ееееееееее, стига де! Тъкмо стана интересно!

• не е зле един лог от Hijackthis 1.свали я от тук 2.прейменувай я на alabala.exe 3.избери Do scan and safe log file 4.копирай съдържанието на лога и го постни в следващия си пост

Публикувани изображения

Сподели каква ОС ползваш,каква Защитна стена и Антивирусна програма,и откъде идват твойте съмнения !

mihnev_sz,не влизай в ролята на Мод-има бутон за докладване на Нарушения,ако намираш такива !

Ако не си забелязал, mihnev_sz има точно тази роля и я изпълнява много добре!

stanley56

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Лиричните отклонения нямат смисъл при работа с машини. Такива са компютрите. Преди ден-два отвори тема за проблем с опасна фалшива програма за сигурност: тук, където вече разбираме, че това менте (Spyware Protect) е инсталирано по препоръка на някой си. Според мен това е основния проблем. Може винаги да запазиш ценните за теб приложения, картинки, медиа да речем на CD/DVD дискове. И да не се доверяваш на всеки, опасно е...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Аз си ги записвам, е, някои ме мързи засега да си ги запиша. Но иначе казвам цялата истина. Убедена съм че тя ме тормози и жалкото е, че никой не ми вярва. Да, направих грешката да и се доверя, но откъде да знам каква е........... Тя не каза, че много разбира от компютри, стана ми ясно чак когато в една тема каза, че работи в компютърна фирма. Аз нямам добра компютърна грамотност, незная английски и тя се възползва от всичко това. Омръзна ми вече! Просто ми кажете има ли начин да я засека и махна завинаги! sad.gif

Аз си ги записвам, е, някои ме мързи засега да си ги запиша. Но иначе казвам цялата истина. Убедена съм че тя ме тормози и жалкото е, че никой не ми вярва. Да, направих грешката да и се доверя, но откъде да знам каква е........... Тя не каза, че много разбира от компютри, стана ми ясно чак когато в една тема каза, че работи в компютърна фирма. Аз нямам добра компютърна грамотност, незная английски и тя се възползва от всичко това. Омръзна ми вече! Просто ми кажете има ли начин да я засека и махна завинаги! sad.gif

Нали ти казах да не вярваш и да не цъкаш на каквото ти пуснат, колкото и добре да изглежда. Не се шашкай от това кой къде работи. Попаднала си във форум, където ще ти помогнат. Но не упорствай за нелицензиран софтуер, разни снежинки за десктопа и прочее. Почти винаги има добро решение за твоя комп, колкото и да не е красиво...

Какво значи нелицензиран софтуер?

И някой ще ми каже ли как да я махна тази? Как да проверя къде се крие?

Какво значи нелицензиран софтуер?

И някой ще ми каже ли как да я махна тази? Как да проверя къде се крие?

Нелицензиран софтуер? Ами трудно е да ти обясня директно за какво става дума. Би трябвало да четеш (което не се прави обикновено, само цъкаме) EULA, когато инсталираш програма. Но айде да не те обърквам повече...

Какво трябва да махнеш? Дай информация за твоята операционна система, антивирусната ти програма, ако искаш - така поиска dimd по-горе. Или използвай тази тема. Иначе ще се въртим около една лирична точка...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Операционната ми система е Windows XP, антивирусната - ами махнах я, допреди часове беше AVG тука горещо ми я бяха препоръчали. Обаче другаде ми казаха, че не струва.

А тва за програмката в линка бих го опитала, но командите са зазадени на английски, а компютъра ми е изцяло на български. За съжаление незнам грам английски. sad.gif

Много психопатска история...Щом неразбираш нищо от компютри и софтуер,кой се грижи за компютъра ти,кой ти преинсталира уиндоса...По добре намери човек(на когото наистина имаш доверие) или фирма(в която неработят те)за преинсталация.

Много психопатска история...Щом неразбираш нищо от компютри и софтуер,кой се грижи за компютъра ти,кой ти преинсталира уиндоса...По добре намери човек(на когото наистина имаш доверие) или фирма(в която неработят те)за преинсталация.

Ами горе -долу разбирам като ми се обяснява бавно и стъпка по стъпка какво да правя.Иначе сама си свалям скрийнсевъри и други програмки, защото научих че при всяка програма, каквато и да е, натискаш едни и същи бутони, за да я инсталираш. А иначе не разбирам нищо от компютри. Обикновено си ползвам компютъра да си пиша по форумите и да обсъждам с други хора интересни неща, да си свалям песни, албуми и клипове, филми-много рядко, събирам си графики и имам страшно много, също и скрийнсейвъри. И няколко програмки съм си свалила, но са за временно - Виртуал Дъб и Фотошоп за въстановяване на графиките, а-squared Free , Malwarebytes' Anti-Malware и cureit за справяне с вредители. И си имам и колекцийка от различни плейъри :)

Няма да е лесно, защото ти за първи път ще се занимаваш с това, но ако имаш желание ще опитаме да ти почистим компютъра.

Ако имаш желание, нека започнем с лог файл от HiJackThis. Инструкции за работа с програмата има в първия пост в темата:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...0&start=120

Историята е достойна за сапунен сериал ohmy.gif , все ми се струва че е най добре една чиста инсталация и сериозна антивирусна и защитна стена след това.

Здравейте!

Понеже неведнъж много сте ми помагали със съвети за компютъра ми, за програми, проблеми и сигурност, отново се обръщам към вас за помощ и съвет и се надявам да ми отговорите и да ми погонете, много ще съм ви благодарна.

От известно време подозирам, че ми следят компютъра, а честно казао, вече ми писна!Искам да ми помогнете със съвети и идеи как да открия че някой ми следи компютъра и си прикачил неговия компютър към моя. Искам да знам има ли сигурен и надежден източник да махна този човек веднъж завинаги.

Обаче не знам английски език и ще се радвам ако подробно ми обясните подробно какво да правя и как.

Предварително Ви благодаря за помощта. :rolleyes:

Как да видите кой е във вашия компютър

Щракнете с десен бутон на мишката върху My Computer и изберете Manage. После изберете Shared Folders и от панела вдясно имате три възможности: Shares (показва всички споделени от вас папки), Sessions (показва кой потребител се е вързал към вас и колко файла е отворил), Open Files (показва ви всички отворени файлове от други потребители и съответния потребител.

Как да видите кой е във вашия компютър

Щракнете с десен бутон на мишката върху My Computer и изберете Manage. После изберете Shared Folders и от панела вдясно имате три възможности: Shares (показва всички споделени от вас папки), Sessions (показва кой потребител се е вързал към вас и колко файла е отворил), Open Files (показва ви всички отворени файлове от други потребители и съответния потребител.

Можете ли да ми ги преведете командите на български, защото компютъра ми е на български език?

Можете ли да ми ги преведете командите на български, защото компютъра ми е на български език?

И при мен е на български но,специално това си е на EN.

Даваш дясно копче на My computer(иконата)и даваш manage.След ,което ти с отваря това

Но това ,което каза човека преди мен е за това дали си спдоелила компютъра си с някой.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Направих го. На последните две папки нищо не пише но на първата................Това проблем ли е? sad.gifsad.gifsad.gif

http://img105.imageshack.us/img105/4282/19143108.png

• 2 седмици по-късно...
Направих го. На последните две папки нищо не пише но на първата................Това проблем ли е? sad.gifsad.gifsad.gif

http://img105.imageshack.us/img105/4282/19143108.png

на първата пише, че на компютъра си имаш инсталирана програмата "remote administrator", която дава възможност на човека, който ти я е инсталирал да работи с твоя компютър все едно е седнал пред него.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

...поради което този потребител (поредния клонинг на Mpower) е замразен за неопределено време!

iovi

Намерих я програмата remote administrator. Как да я махна?Моля ви, отговорете бързо. sad.gif

Отваряш "контролен панел", в него намираш "добавяне/премахване на програми" , чукваш на "премахни REmote administrator" и си готова.

След това не забравяй да рестартираш компютъра.

р.s. опасенията ти се потвърждават -чрез тази програма са ти бърникали из компютъра както си искат.

Отваряш "контролен панел", в него намираш "добавяне/премахване на програми" , чукваш на "премахни REmote administrator" и си готова.

След това не забравяй да рестартираш компютъра.

р.s. опасенията ти се потвърждават -чрез тази програма са ти бърникали из компютъра както си искат.

Няма го, не го открех там. sad.gif Ами сега?

Няма го, не го открех там. sad.gif Ами сега?

Провери дали няма Radmin в Добавяне и премахване на програми.

Ако ДА ,го деинсталирай(изтрий).

Провери дали няма Radmin в Добавяне и премахване на програми.

Ако ДА ,го деинсталирай(изтрий).

Проверих, няма го! Как да го махна? sad.gif

Проверих, няма го! Как да го махна? sad.gif

При условие че нещо го няма,не можеш да го махнеш...:wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.