Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е най-добрият Torrent клиент и защо?

Най-добрият торент клиент 600 гласували потребители

1. 1. Най-добрият торент клиент

• uTorrent
      70%
      372
    • BitComet
      14%
      77
    • Flashget
      3%
      17
    • Azureus
      3%
      21
    • BitSpirit
      2%
      11
    • Друг
      6%
      32

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Моля всички,използващи торент клиенти да пишат в тази тема - какъв торент клиент използвате - как се казва,какви са личните Ви спечетления,коментари,мнения,какво най-много ви харесва в торент клиента,какво не ви харесва,какви проблеми ви създава :clap: Накрая ще се разбере кой е най-добрия торент клиент.Коментирайте !

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

• Отговори 230
  • Прегледи 82,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Като се разбра за бъга на БитКомет бях накачил десетина клиента сигурно.Пробвах известни и неизвестни,даже някакъв ABCtorrent.Азуреус ми е тежък на слабия компютър затова пробвам всяка новоизлезнала версия на Utorrent и всеки път се разубеждавам че ако искам да съм суперпотребител не трябва да съм с него,а съм такъв във Арена и то с два акаунта.Битторнадо,Битторент все тая.Някак си невзрачни и така и не свикнах.БитЛорд и БитСпирит са БитКомет базирани което ще рече същите реално.Сега съм само с Кометата защото има най-добро съотношение скорост/ресурси.По българските тракери не е забранена,даже в Арена P4f каза че са измислили как да предпазват сайта от неволния чийт.Засега така...

µTorrent is:

* Fast as hell, blinding launch speed

* Intuitive, you don't need to think

* Powerful, good for intermediates

* Lightweight (96k total)

* Fully-automated upgrade process

* Updated frequently

* A single binary, no other files

* The best Windows BitTorrent client around

* Now my default BitTorrent client

Azureus is:

* Java-based, slow

* Bulky, clunky

* Overkill for regular BitTorrent users

There are a few things I'd like µTorrent to have (like filters, RSS scanning, etc.), but I'm sure those are coming. The developer seems to be unleashing fixes at breakneck speed - and I can't stop gushing over how simple the update process is. First, the client tells you that it's available. Then, it downloads the new version, shuts itself down, and automatically replaces the old version with the new. It takes less than 5 seconds on a broadband connection. Amazing. Simply amazing. Keep your eye on this one if you're not ready to switch yet. The author was obviously inspired by Azureus, but made his BitTorrent client better

Едно сравнение между uTorrent и Azureus.Като цяло uTorrent се наложи като турботорент с хубав интерфейс и е само 100kb.Аз лично ползвам него,но съм пробвал и bitcomet.Също си има свойте предимства.

аз пък ползвам на сървъра ми Flux - php+bittorrent+mysql интерфейс http://www.torrentflux.com/ ;)

Така мога да сийдвам и лийчвам от сървър, който си е постянно на линия, а мога и да пусна на потребители да ползват.

Въпреки, че от доста време няма официален релийз (от близо година) след смяната на инструмента от bittorrent с bitcomet нещата са повече от стабилни.

От което си правете сами изводите :)

Публикувано изображение

PS.Да не говорим за черпене на ресурси от машината ви Публикувано изображение

Досега съм ползвал 4 торент клиента: 1) BitTornado, 2) Torrentstorm, 3) Bitcomet, 4) uTorrent. Торнадото го ползвах в началото, докато теглих по един или 2 торента. Лека и проста програма. Подходяща, ако ви трябва да си изтеглите един торент или два, защото да пускате всеки торент в отделен прозорец е малко неудобно при работа с повече торенти. Втората програма я ползвах доста дълго, докато бях с нереално ИП. Имаше малък проблем, с това, че не винаги пращаше информация на тракера, като спирах програма. Случвало ми се е да спра програмата и на някой тракер да ме брои, че съм вързан поне още 10 минути. Това, което ми беше харесало при нея, че можех да и задам да изполва област от портове т.е. да използва между 50000 и 50100 порт на компютъра. Това беше единствената програма, с която можех нормално да сийдвам няколко торента с нормална скорост. Останлите програми или ползват определен порт (Биткомет, Битлорд) или трябва за всеки торент ръчно да задаваш порта, което е малко неудобно. Биткометът го ползвах след това и в началото, докато боравех с няколко торента (по-малко от 5), програмата не харчеше много ресурси. Поне харчеше по-малко от Торентсторм, в който винаги заредени около 60-80 торента, от който между 10 и 15(20) се сийдват. Това сигурно обясняваше първоначалното ми впечатление, че Биткомет е по-бърз. После пробвах Биткомет на компютър с 300МХц и 128Рам. Ако пусна 2 или 3 торента да се теглят Едовременно, то Биткомет правеше машината недосегаема. Или поне трябва да чакаш поне 2-4 минути за някаква реакция от компютъра. Освен това, докато бях с нереално ИП никога не можех да сийдвам повече от 2 торента едновременно, поради гореспоменатите причини (че програмата може да ползва само определен порт, а не по един порт за всеки торент). uTorrent е програма, която харчи МНОГО малко ресурси. Досега не съм виждал да използва повече от 7МБ от рам-а. При положение, че в момента сийдвам между 10 и 15 торента програмата пак си използва само 4МБ. При положение, че сийдвам общо със скорост между 180 и 500 килобайта/с. Поне за мен това е добър клиент. Има си доста функции. Показва ти клиента на хората към и от които се връзваш, показва скоростите, може да се ограничават скоростите на сийса и лийча и други. Поне това е за версия 1.3. Днес са пуснали 1.4 финална версия. Ще трябва и нея да пробвам. Първоначално бях малко отрицателно настроен към нея, защото бях чул, че има тракери, които са забранили ползването на тази програма, но не знам причините. П.П. Азирус не съм го пробвал, защото с джавата ще е прекалено тежък. Поне за мен.

Редактирано от waterjess (преглед на промените)

До миналата седмица нямах никакво намерение да тествам никакъв торент клиент. Но както всички знаете, че Арената започна да слага БАНОВЕ на потребители, ползващи ,, Bit Comet ''. Този торент клиент ползвам. Миналата седмица започнах да инсталирам и деинсталирам една по една известни и не чак толкова известни торент клиенти. Бях принуден да търся алтернатива на ,, Bit Comet ''. Тествах 10 или 12 торент клиенти, но само ,, Bit Comet '' ме удовлетворява. Ако бъда принуден да заменя ползвания досега от мен торент клиент, ще ползвам една от тези две алтернативи: ,, Azureus 2.3.0.6 '' или ,, µTorrent v.1.4 Final ''. Не съм се информирал, но Арената дали още слага БАНОВЕ въпреки, че излезе ,, BitComet v.0.61 '' ? Тоест забранено ли е още ползването на ,, Bit Comet '' ? Продължавам и в момента тегля с ,, BitComet v.0.61 ''. Признавам недостатъкът на ,, BitComet '' без значение на версията и, че след няколко дена ползване ( два, три ), а дори след 12 дена ( и доста повече ) без рестарт на ПС - то и без да рестартирам ,, BitComet '', тегли доста РАМ. Като добавя това, че съм заредил 90 - 100 торента за ,, seed '' ...... Когато се опитам да тегля от международен тракер и ,, Bit Comet '' ми изпише, че ползвания торент клиент от мен има БАН, тогава изтеглям торент файлчето и започвам да тегля с ,, µTorrent v.1.4 Final ''. Всеки си има предпочитания и всеки се е спрял на подходящия за себе си торент клиент. Но също така, за да ползвате даден торент клиент, трябва да се съобразявате с какъв ресурс разполага ПС - то Ви. Четейки много кометари на ник: dragozow и знаейки, че процесорът му е с честота 450 MHz, разбирам, че за него не е подходящ ,, Azureus 2.3.0.6 ''. Чел съм също негов коментар за ,, µTorrent '' и разбрах, че и него не ползва, за да не съсипе ,, HDD - то си. Той ползва ,, BitComet '', аз също. ,, BitComet '' се ползва от много потребители. За да ползвате даден торент клиент, като тествате няколко други такива, и за да видите колко ще Ви се натовари системата, трябва да тествате и да си изградите мнение. За мен, за предпочитане си остава ,, BitComet '' - > ,, BitComet v.0.61 ''.

µTorrent 1.4 излезе - с него съм и съм си много доволен

Като се разбра за бъга на БитКомет бях накачил десетина клиента сигурно.Пробвах известни и неизвестни,даже някакъв ABCtorrent.Азуреус ми е тежък на слабия компютър затова пробвам всяка новоизлезнала версия на Utorrent и всеки път се разубеждавам че ако искам да съм суперпотребител не трябва да съм с него,а съм такъв във Арена и то с два акаунта.Битторнадо,Битторент все тая.Някак си невзрачни и така и не свикнах.БитЛорд и БитСпирит са БитКомет базирани което ще рече същите реално.Сега съм само с Кометата защото има най-добро съотношение скорост/ресурси.По българските тракери не е забранена,даже в Арена P4f каза че са измислили как да предпазват сайта от неволния чийт.Засега така...

<{POST_SNAPBACK}>

......И като го пробва,този "някакъв ABCtorrent. ",какво ВИДЯ ?

Много лек,12-13мб Рам.За съжаление не ми хареса как сийдва,иначе лийчваше добре.Пробвах го на няколко торента на които имаше сийд и лийч,почва да сийдва чак когато е лийчнал 100% което мен не ме устройва при положение че доставчика ми дава даунлоад/ъплоуд 256/256 демек едно към едно и докато тегля клиента не сийдва.Слагах го и успоредно със Кометата на едни и същи неща.Резултата беше 1:0 за Кометата.

и аз съм със биткомет преди бях със битспирит за сега съм доволен от комета :)

Едно сравнение между uTorrent и Azureus.Като цяло uTorrent се наложи като турботорент с хубав интерфейс и е само 100kb.Аз лично ползвам него,но съм пробвал и bitcomet.Също си има свойте предимства.

<{POST_SNAPBACK}>

Както си написал няма какво да допълня освен че за сега съм с uTorrent :):baby::baby:

BitSpirit - последната версия има много настройки които мен лично ме удовлетворяват напълно.След като го сложих ползвам само него.

• Автор

В какъв смисъл µTorrent е лош за харддиска?

<{POST_SNAPBACK}>

И аз това питам - с какво цTorrent прецаква харда ?

В момента използвам Bit Comet 0.60 и цTorrent.Кометата ми прави излишен трафик - дори да съм спрял всичко,тя си прави трафик,а ме е страх от цTorrent-а - да не ми счупи харда някак си.Ще обясни ли някой по-запознат какво може да се случи ?

Ще правя забележките отгоре върху поста за по-ясно.

Между другото аз съм с Azureus, когото всички дотук не харесвате, но който тегли от чужди тракери може да си направи сравнение кой е преобладаващия клиент по - света. Не че µTorrent не набира скорост - това си е вярно. Според мен отнема от потребителите на Кометата, във връзка с последните и проблеми.

Конфигурацията на която го ползвам е P III на 550 MHz , 256 MB RAM, WinXP no SP, не е кой знае по-различна от тази на dragozow. Заемани системни ресурси max 24%. За този компютър това е приемливо. Имам качен и µTorrent в момента, просто за спорта. Освен , че стартира по-бързо, нищо особено.

Едно сравнение между uTorrent и Azureus.Като цяло uTorrent се наложи като турботорент с хубав интерфейс (ТУК КАТЕГОРИЧНО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН - ВЯРНО, ЧЕ Е ПО-ХУБАВ ОТ BITTORNADO НАПРИМЕР, НО СПЯМО Azureus и Comet... И ТУРБОТО КАКВО МУ Е , ЧЕ СТАРТИРА ПО-БЪРЗО ???) и е само 100kb.Аз лично ползвам него,но съм пробвал и bitcomet.Също си има свойте предимства.

<{POST_SNAPBACK}>

Като заключение : Не смятам , че големината (заеманата памет) или скоростта на стартиране са определящи за една програма, а стабилността и функционалността и. µTorrent се развива и това е добре, но има още много голям път да извърви, докато достигне водещите торент клиенти. Поне при мен µTorrent не се държи адекватно. Не ми харесва определено. Но който иска да си е бета тестер, да си бъде. Аз искам когато пусна торента , той да върви. А при Azureus върви. Нито едно прекъсване досега по - вина на клиента. Максимален престой в сийд - 64 часа. Повече не съм го държал. Знам , че има хора, които с месеци не се изключват, аз не съм от тях. µTorrent (някоя от 1.3 версиите) - 12 часа сийд - 3 пъти рестарт на клиента. Не знам защо се получи така. А и не ме интересува особено.

:bye:

От около 8 месеца ползвам торент клиент-опитал съм някой друг(BitSpirit, Bitlord, Bitcomet),накря се спрях на ТурбоТорент,докато не чух за Микроторента (uTorrent)-поне при мен си оправдава името. ТурбоТорента натоварва много процесора,понякога след 2-3 дневен сийд иконата в систрея става неактивна,друг път се налага рестарт за да мога да продължа да сийдвам(и изобщо да работя с торент клиента).Хубавото му беше,че почти нищо не се налага да настройваш,а скороста на даунлоуд с ТурбоТорента беше по-висока от тази на другите три по-горе изложени клиента(поне според мен).Последната версия на ТурбоТорента,която открих е 1.0.9 и не е първа младост,но ако излезе нещо ново определено ще го пробвам. Сега експериментално с uTorrent сийдвам трети ден и програмката се държи така сякаш току що съм я стартирал(Жив късмет си е,че нета не е прекъсвал де :) ),а колкото до скоростта до около 750 Кбайта/сек (сийд/лийч) мога да кажа,че нямам проблеми(при моя доставчик няма по-висока скорост,пък и горепосочената е временна-когато има пиър в рамките на лан мрежата). Засега мисля да го оставя,пък ще видим...

Редактирано от gpp (преглед на промените)

И аз това питам - с какво цTorrent прецаква харда ?

В момента използвам Bit Comet 0.60 и цTorrent.Кометата ми прави излишен трафик - дори да съм спрял всичко,тя си прави трафик,а ме е страх от цTorrent-а - да не ми счупи харда някак си.Ще обясни ли някой по-запознат какво може да се случи ?

<{POST_SNAPBACK}>

Когато се сиидва се разпращат файлчета на пиърите които свалят дадения торент, те са с да речем с големина 512к, представи си следната ситуация има 200 пиъра които дърпат по едно такова файлче това са 200 обръщения към твоя хард диск, това умножено по скоростта с която ъплоудваш дава всички тези обръщения, това е много грубо казано, но не ми се смятат обръщенята за секунда, ако скоростта е висока диска се претоварва, чете постоянно и по този начин се амортизира, ако скоростта на ъплоуд ти е ниска може да си спокоен и да ползваш uTorrent. В азуреус и биткомет има опция тези файлчета да се кешират в оперативната памет, така че да се намалят тези обръщения, uTorrent няма такава опция, но предполагам че и при него се прави някакво кеширане. Иначе клиента е доста приличен - много информация, малък размер, добър интерфейс, жалко, че няма опция за кеширане или поне аз не открих такава.

Който какъвто клиент иска да си ползва - поне разнообразието е голямо. аз съм избрал uTorrent-a и го ползвам от версия 1.2 насам. Доволен съм и не смятам да го сменям. Това за честите бети и потребители-опитни зайчета беше адски тъпо заключение. Никой никого не кара да тегли и да ползва бета версии... аз предпочитам чест бъгфикс отколкото ъпдейт веднъж на полугодие (като биткомета). Колкото това че е "вреден за харда" ... мисля че се преекспонира въпроса - едва ли не изкарахте клиента убиец на твърди дискове. Не е така.

Да попитам един ламерски въпрос - може ли да се прехвърлят частични downloads от един торент клиент към друг. Т.е. досега съм ползвал BitComet и искам да се прехвърля на uTorrent, само че имам няколко започнати файла и доста, които сийдвам. Има ли начин да се прехвърли това?

Да попитам един ламерски въпрос - може ли да се прехвърлят частични downloads от един торент клиент към друг. Т.е. досега съм ползвал BitComet и искам да се прехвърля на uTorrent, само че имам няколко започнати файла и доста, които сийдвам. Има ли начин да се прехвърли това?

<{POST_SNAPBACK}>

Всички торент клиенти го поддържат това нещо. Когато заредиш някой торент в нова програма, посочваш директорията, където вече си почнал да го теглиш. Програмата намира наличнитр файлове и започва да ги проверява. Установява, колко вече е изтеглено и продължава нататък, БЕЗ да тегли вече изтегленото.

П.П. Същото важи и ако е изтеглен целия файл. Програмата ще види, че е изтеглен на 100% и ще започне да го сийдва!

Редактирано от waterjess (преглед на промените)

И аз така си мислих, но като преинсталирах BitComet и след това се опитах да сложа старите торенти в новата директория ми ги почна отначало. Тогава открих, че има един файл downloads.xml в който се записва информация за активните торенти (за лийчване и сийдване), който трябва да се копира. Та затова питах, защото не ми се почва отначало с над 15 гига файлове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.