Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е най-добрият Torrent клиент и защо?

Най-добрият торент клиент 600 гласували потребители

1. 1. Най-добрият торент клиент

• uTorrent
      70%
      372
    • BitComet
      14%
      77
    • Flashget
      3%
      17
    • Azureus
      3%
      21
    • BitSpirit
      2%
      11
    • Друг
      6%
      32

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Пропуснете горния ми пост и помагайте, защото вече не знам какво да направя. Деинсталирах биткомета и инсталирах юторента. Но като цъкна на даунлоуд за дадения торент ми изписва "ненамерена програма: биткомет.екзе". Направих юторента клиент по подразбиране, направих и файловете с име .торрент да ги отваря с него, но това става само, ако първо сваля самия файл и после го цъкна да се отвори. А аз искам да е както беше с биткомета - цъквам на директния линк и то почва да се сваля с торент клиента, без излишни сваляния на торент файла. Дайте идеи какво да направя, та компютъра да "забрави" за биткомета и да работи с новия клиент.

• Отговори 230
  • Прегледи 82,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди използвах Bit Comet 0.61. Работеше стабилно, но харчеше много ресурси.

Откакто си инсталирах UTorrent нямам проблеми. Тегли сигурно, използва се лесно и взима 2 пъти по-малко ресурси от Кометата :)

Единствения недостатък на UTorrent е, че ако теглиш с над 1МБ/сек започва силно да забива компютъра и да стърже хард-диска. Но ако имаш по-скромен интернет UTorrent работи най-стабилно Публикувано изображение

За мен стърженето на харддиска си е достатъчно :P За цялостта на пс-то си не се вързвам на прехваления utorrent.От скоро ползвам azureus vuze - последната версия и съм много доволен. А това че товари компа май не е много вярно- е, аз съм с 1гб рам,де. Може би затова не го усещам- но ми върши перфектна работа, по-добър от всички които съм ползвал досега Публикувано изображение .

само µTorrent 1.7.5

или Azureus който реши да си твари машината и с java

В началото ползвах BitComet, за 2 седмици всичко вървеше бързичко. После като се завлачиииииииииии. Малииииииииии, ужас. Много излишни неща по интерфейса, дето не можеш да си ги донастроиш. Хич няма отворен потребителски интерфейс. Тежък. При създаване на торент бълва баласт, който сякаш идва от нищото. Прехвърляйки създадения торент в друг клиент, не можеш да достигнеш 100% (сборих тоз проблем по едно време и не искам да се сещам за него) Все не са му достатъчни настройките на Windows-а,като че ли е супер специален. Не смятам че и ограниченията които задавах за MAX up/down работеха напълно коректно, често ме смущаваха. Да оставим че приоритетите, които можеш да дадеш са само 3.

Преминах междувременно на µTorrent и сякаш се качих на совалка. Всичко просто тръгна от раз. И отворения порт за слушане. Да оставим че има много полезна функция ADD PEER, например ако искаш с някой изрично да се вържеш и да си правите комбина е идеално, нещо което много, много би било полезно в BitComet. И не само това. Не съм видяла настройка в BitComet, която да не присъства в µTorrent, освен една (ако паметта не ме лъже) задаване на MIN upload bitrate, може би защото дефакто няма много смисъл, макар че понякога ми се иска да мога да сиидвам с някаква минимална скорост, но хората са преценили че е излишно. Задачата с Приоритетите в µTorrent е решена много бих казала елегантно и чисто, като в първи клас когато почваш да броиш, перфектно. Освен това си има приоритет на отделните файлове (макар при торентите да говорим за парчета на едно цяло) в Един торент, което не помня да го имаше в BitComet.

За потребителя който се чуди как да изпише първата буква на µTorrent, ползвай Character map (Start up > Programs > Accessories > System tools за Windows, за unix 100 на 100 има таблица за символите), но както и сама се убедих хората търсят този торент клиент като uTorrent. Така че и последното би помогнало, даже ако не и повече.

Доста се чудя каква е точно стратегията на µTorrent да си кръстиш така продукта, че ако човек иска да е прецизен да си изгуби не много, но все пак време,за да го изпише правилно. Дано наистина е имало защо. Важното сега е, че работи перфектно или поне е доста близо.

Нуждае се от минимални настройки след инсталация за да подкараш µTorrent. Торенти сваляни с BitComet и с µTorrent тествани един след друг, вървят в пъти по-бързо с µTorrent. Ако можеше само в µTorrent да се виждат по-прозрачно пиърите с които се опитваш да се вържеш, както е в bitcomet. Това наистина ми липсва и лог-а своевременно не ми върши работа. Само това бих дала като нещо което липсва за мен.

само µTorrent

За хората, които са ползвали само BitComet клиент до сега и са доволни, но се чудят дали да опитат и още нещо - нека пробват и µTorrent.

Прехвърлих форума доста набързо, но не видях някой да е направил преход от µTorrent към BitComet и да е останал на BitComet.

И все пак, програмите са безплатни. Всеки може да пробва поне 2, и сам да прецени кое му върши по-добра работа.

Редактирано от pebble (преглед на промените)

На мен лично най-много ми допада Azureus. Е малко ми товари кошницата от време на време ама си го обичам Публикувано изображение

Я ми кажете само при мен ли е този проблем, ама не мога да размествам мястото на задачите в µTorrent-а!!! Пробвам с бутончетат, пробвам от контекстното меню - не става! Не знам само при мен ли е така... Дори и като спра задачата - пак не става. И след ново стартиране на програмата... пак си стоят така, както той си ги е сложил!? М?

Я ми кажете само при мен ли е този проблем, ама не мога да размествам мястото на задачите в µTorrent-а!!! Пробвам с бутончетат, пробвам от контекстното меню - не става! Не знам само при мен ли е така... Дори и като спра задачата - пак не става. И след ново стартиране на програмата... пак си стоят така, както той си ги е сложил!?

М?

Нямам проблем с приоритетите. Торентите трябва да са ти в статус Download за да можеш да ползваш приоритетите.

Иначе ако наистина говорим за проблем, сваляш си последната версия.

Абе хора Azureus е най-добрият торент-клиент за всички операционни системи. Макар, че не е никак лек, може да се настрои както си иска. Има пълен контрол над торента, най-добрия просто! Публикувано изображение

• 7 месеца по-късно...

Според мен, uTorrent се издигна много и надви тромавите си събратя... Аз съм за uTorrent! Не е като Bitcometa (много RAM яде), пък и utorrent-ът има по-добър (за мен) интерфейс; няма проблеми с проксита, докато Bitcomet-ът се запъва доста...

Добавена е анкета, ако желатете можете да гласувате

.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

мда и аз съм доволен от Utorrent,защото е лек,поне при мен тегли с 50-60 кб/с повече от комета,упростен интерфейс...

Аз също не харесвам BitComet-a ноако трябва да бъда честен не съм пробвал Уторрент на flashfet съм и нямам проблеми , така че една точка за flashget от мене.

Аз ще го кажа така - залагам на сигурното.Flashget не веднъж се е доказвал като една от най-добрите програми ,а от както добавиха да може да се сваля torrents с нея мисля че разбива всички класаци.И все си мисля че няма значение с коя програма си - ако имаш 250 kb/s download трафик с колко искаш да сваляш?(ако приемем че има seeders) , както и ако uploada ти е 30 kb/s с колко може да се ъплоадва.Според мен няма такова нещо - тази програма сваля по-бързо от друга.Поздрави ,trabant4e!

няма спор,че е Azueus,но много ресурси заема.Utorrent е най-добрата алтернатива.

няма спор,че е Azueus,но много ресурси заема.Utorrent е най-добрата алтернатива.

Какво разбираш под много ресурси?Няколко мб РАМ ?

BitComet за мен беше добър до една степен, до тогава когато почнаха да излизат версиите над 0.70 и сичко се развали кометата върви нормално без проблеми при версии под 0.70 другите са пълни с бъгове и Spyreware няма смисал от тях и затова много товарят.... иначе и аз сам за uTorrent :angry: Но при нея пък при по-старите компове (256ram 1.4 ghz processor) идва следния проблем колкото и да му увеличиш кеша си е се неговата и при мен както ползвам локален торент (100mbps) ставаше една каша почва да сваля със по 12 мб в секунда но за сметна на това компа супер яко зацепва и се бави.... кометата на същия комп повече от 6 мб/с неможеше да дигне незнам поради каква причина но при нея поне не зацепва компа..... това е а uTorrent според мен е най-добрата алтернатива за компютри с поне 1гб рам и 2.4 гхз процесорна мощ

Поздрави, kopeto!

Виждам ,че много наблягате на системните изисквания ,а аз не мисля че кой да е клиент може да жъде тежък.

kopeto 1 гб рам и 2.4 гхз за uTorrent Публикувано изображение не го ли надценяваш малко.Всъшност те са напрвени да вървят на кой да е компютър.Според мен няма най-добър торент клиент защото в крайна сметка всички изпълняват една и съща функция и аз тъй като съм на Flashget мисля че няма смисъл да имаш 2 програми - 1 за http download , и 1 за torrents.Всъшност това, колко бързо ще сваляш се определя от сиид/лиич и от интернета ти.Поздрави , trabant4e!

П.С - За информация flashgeta докато не сваля взима 7 мб рам а докато сваля около 13 мб рам ,и поне намоя компютър прави натоварване 0% на CPU-то.Искате да кажете че 7-13 мб рам са ви много!?!?! Публикувано изображение

Azureus, защото ти позволява настройка на всичко, за което можеш да се сетиш. Вярно, че яде повече памет от uTorrent например, но все пак 60-70MB не са чак толкова много.

FlashGet,защото ми е най-удобна,а и бързината за сваляне не зависи ли от доставчика на интернета и таксата за която си заплатил,а не от програмата за сваляне?

За най-добър не знам но за най-зъл номинирам utorrent. На моя компютър имах проблем със почти всички торент клиенти - при сийд или лийч със висока скорост RAM-та постепенно се запълваше до максимум (без значение дали бях с 512MB или 2GB) и започваше зверскo swap-ване. След като прочетох във форумите на Utorrent че не съм само аз със този проблем разбрах че е свързан с кеша на Windows който всъщност повечето торент клиенти ползват. Най-после в последната бета 1.8xxx на Utorrent имаше опция да не се използва кеша на Windows-а и сега всичко е ОК. Така че за мен utorrent e единствения клиент.

Едит: Някой знае ли защо Bittorent клиента е станал 1:1 с utorrent - много ми е странно това...?

Редактирано от blacksmith (преглед на промените)

Едит: Някой знае ли защо Bittorent клиента е станал 1:1 с utorrent - много ми е странно това...?

Сестра ми беше с него,но нещо не беше доволна и го смени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.