Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е най-добрият Torrent клиент и защо?

Най-добрият торент клиент 600 гласували потребители

1. 1. Най-добрият торент клиент

• uTorrent
      70%
      372
    • BitComet
      14%
      77
    • Flashget
      3%
      17
    • Azureus
      3%
      21
    • BitSpirit
      2%
      11
    • Друг
      6%
      32

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Настройки за µTorrent са точно тук

• Отговори 230
  • Прегледи 82,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм... Значи-ползвал съм Кометата,но натежава при сийдване на повече торенти.Азуреус много мъчи процесора.От доста време ползвам мюторент,обаче започнах все по-често да се свързвам с хора на моя доставчик-с тях скоростта ми е от 1 до 5мб/с-това води до як циклаж-компа е неизползваем и дори след свалянето на торента работи пъргаво само след рестарт.От друга страна, свалям със 100кб. С две думи можете ли да ми препоръчате клиент,който да не хаби много процесор и се държи стабилно при по-високи скорости?

Този циклаж го има във всички торент клиенти като че ли. При мен биткомет се държи стабилно, дори при 10-15 задачи. Освен повече памет не съм усетил да тежи.

От много време ползвам само uTorrent, на другият комп имам BitSpirit, но той е доста по-тромав :P

Преди ползвах кометата,но започна да прави бъгове,затова минах на уторрент и съм повече от доволен :ph34r:

BitComet 0.80 - не съм имал проблеми с него, работи си както трябва (поне според моите впечатления), така че не ми се е налагало да търся друг
  • 7 месеца по-късно...

Сложих Азуреус и oще не съм му разучил всичките менюта.Ако можете да ме насочите към помощни файлове(съветник за конфигуриране) на български език. Засега ще запитам:в момента съм в режим "начинаещ",как да стана в {режим"запознат" или по-висок},не ми дава достъп до някои фини настройки.

Сложих Азуреус и oще не съм му разучил всичките менюта.Ако можете да ме насочите към помощни файлове(съветник за конфигуриране) на български език.

Засега ще запитам:в момента съм в режим "начинаещ",как да стана в {режим"запознат" или по-висок},не ми дава достъп до някои фини настройки.

Като отново конфигурираш настройките и избереш режим "запознат" :P Ето и картинка от къде. Това е второто меню след "Избор на език" - ЦЪК.

Това е линукската версия но предполагам няма да има разлика.

По-темата. За мен най-големия войник е Azureus. Но често ползвам и libtorrent деривати - Deluge, rtorrent. Понякога и Ktorrent който също не отстъпва.

Преди лидер ми беше utorrent, но след последната версия като го емулирам с wine и ми вади черен екран на мястото на инфото по торента. Публикувано изображение

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Ползвала съм само BitComet и FlashGet. BitComet-а ми забива понякога, а при FlashGet-а някак си скоростта на даунлоуд е по-ниска.

За мен най-добър си остава bit spirit,защото съм остаянал с впечатлението че има много опростен и лесен за употреба интерфейс,а и ако има добър сййд си тегли идеално/като имаме в пердвид и скоростта на връзката с интернет/

Преди лидер ми беше utorrent, но след последната версия като го емулирам с wine и ми вади черен екран на мястото на инфото по торента. Публикувано изображение

Здравейте ! И моят лидер беше uTorrent , докато не се появи този черен екран . Все се надявах , че във версията 1.7.5 ще се оправи , но ... уви ! Сега твърдо останах само на KTorrent . rtorrent-а не ми допада .

Нищо не прочетох досега за Битлорд. Ползвам го от 1 година и съм много доволен, само една забележка- когато пусна торентите да се сийдват бавно ги зарежда/накъсва на всеки 3-4 файла/.

Какво ще кажете за Warez?

Гледам че темата почна да "пустее". Както и да е от много време съм с битлорд обаче от време на време ми се налага да тегля от чужди сайтове. Не че не става, но дочух че за тази работа Azureus се справя най-добре. Затова ви питам- торентите които имам от битлорд мога ли да ги прехвърля в азуреус така че нищо да не изгубя? Или при инсталацията системата подразбира азуреуса и препраща в него всички торенти досега? Предварително благодаря :rolleyes:

Изчетох цялата тема, но така и не видях да пише името на някой читав торент клиент, който да не товари компа и да ми взима по 65 МБ РАМ, дори и да няма задачи в програмата. С БитКомет съм и като няма задачи ми взима по 65 МБ РАМ, а ако включа три задачи (даун или ъп, няма значение), цифрата надхвърля 100 МБ. Операта и тя ми тегли по 30-35 МБ РАМ, любимото ми нфс и то тегли около 150 МБ РАМ и за самия компютър остават 100 и нещо РАМ, което го превръща от Пентиум в Правец.

Изчетох цялата тема, но така и не видях да пише името на някой читав торент клиент, който да не товари компа и да ми взима по 65 МБ РАМ, дори и да няма задачи в програмата. С БитКомет съм и като няма задачи ми взима по 65 МБ РАМ, а ако включа три задачи (даун или ъп, няма значение), цифрата надхвърля 100 МБ. Операта и тя ми тегли по 30-35 МБ РАМ, любимото ми нфс и то тегли около 150 МБ РАМ и за самия компютър остават 100 и нещо РАМ, което го превръща от Пентиум в Правец.

В Биткомета има опция за кеша и си я намали (по принцип е нагласена на автоматично и програмата сама си заделя голямо количество Рам за кеширане)- примерно я сложи на 8 МВ, при мен Кометата по този начин с 100 торента заема 35 МВ рам.

Можеш ли да ми кажеш къде точно да цъкна, защото с такива настройки на биткомета до сега не съм се занимавал и идея си нямам къде да цъкна. Биткомета ми е на кирилица.

Можеш ли да ми кажеш къде точно да цъкна, защото с такива настройки на биткомета до сега не съм се занимавал и идея си нямам къде да цъкна. Биткомета ми е на кирилица.

от менюто горе - Настройки/Предпочитания - Разширени/дисков кеш

минимален размер на кеша 6мв

максимален 8 мб

Автоматично избери кеша - махаш отметката/изключено

Аз сега лично тегля с utorrent /откъде да изнамеря първата буква на името му, не знам ;)/, доволен съм защото щайгата не е 18 годишна булка, а е доста напред с годините. Но имам проблем-доставчика, кел файда и той е един, даунлоад-300, ъп-100 кб естествено. Сега като тегля торенти даунлода 100, ъп-я има 10, я не. Айде това може да е от доставчика. Ала торенти на който има по сийдари и лийчари трицифрено число, не може да ми тегли с двадесет и да качва с 2??! Просто няма логика. Та не знам дали нещо се е пре***л тази "теглилка". HELP! Иначе съм наредил и Flashgeta+Bitcometa някъде 0.6*. РР) Като гледам в отчет на всеки торент, които тегля или сийдвам се показва това-Erorr opening Win Firewall:0x800706D9. Не ми се гадае какво означава това, а и нямам стъклена топка. Та, може ли някой да ми обясни как да се справя с проблема, ако съществува.

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

Аз сега лично тегля с utorrent /откъде да изнамеря първата буква на името му, не знам :)/, доволен съм защото щайгата не е 18 годишна булка, а е доста напред с годините. Но имам проблем-доставчика, кел файда и той е един, даунлоад-300, ъп-100 кб естествено. Сега като тегля торенти даунлода 100, ъп-я има 10, я не. Айде това може да е от

доставчика. Ала торенти на който има по сийдари и лийчари трицифрено число, не може да ми тегли с двадесет и да качва с 2??! Просто няма логика. Та не знам дали нещо се е пре***л тази "теглилка". HELP! Иначе съм наредил и Flashgeta+Bitcometa някъде 0.6*.

РР) Като гледам в отчет на всеки торент, които тегля или сийдвам се показва това-Erorr opening Win Firewall:0x800706D9. Не ми се гадае какво означава това, а и нямам стъклена топка. Та, може ли някой да ми обясни как да се справя с проблема, ако съществува.

What does "Error opening Windows Firewall: 0x800706D9" mean?

This means that µTorrent was unable to add itself as an exception to the Windows Firewall, using the standard Windows Firewall API. This most likely means that the firewall is disabled or not present. You can safely ignore this error. However, if you have another software firewall, you will still need to manually configure it to allow incoming and outgoing connections.

Източник: Сайта на Utorrent.

Aз от скоро почнах да ползвам AllPeers като торент клиент.Лесен и удобен интерфейс.

Редактирано от AleksofT (преглед на промените)

Преди използвах Bit Comet 0.61. Работеше стабилно, но харчеше много ресурси.

Откакто си инсталирах UTorrent нямам проблеми. Тегли сигурно, използва се лесно и взима 2 пъти по-малко ресурси от Кометата :)

Единствения недостатък на UTorrent е, че ако теглиш с над 1МБ/сек започва силно да забива компютъра и да стърже хард-диска. Но ако имаш по-скромен интернет UTorrent работи най-стабилно Публикувано изображение

от менюто горе - Настройки/Предпочитания - Разширени/дисков кеш

минимален размер на кеша 6мв

максимален 8 мб

Автоматично избери кеша - махаш отметката/изключено

Я ми обясни в тоя скрийншот къде трябва да цъкна, защото явно аз нещо не правя както трябва или програмата не е с пълен превод:

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.