Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е най-добрият Torrent клиент и защо?

Най-добрият торент клиент 600 гласували потребители

1. 1. Най-добрият торент клиент

• uTorrent
      70%
      372
    • BitComet
      14%
      77
    • Flashget
      3%
      17
    • Azureus
      3%
      21
    • BitSpirit
      2%
      11
    • Друг
      6%
      32

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В последната версия на uTorrent вече има опция сами да определяте големината на дисковия кеш, така че предполагам няма да мрънкате че "скапва харда" ви!!!

• Отговори 230
  • Прегледи 82,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз използвам BitComet v.0.61 - Спорет мен това е най-добрия торент клиент, ползвал съм и други но този си остава най-добър.

Здравейте,

Аз ползвам Azureus и съм доволен, досега не ми е правил проблеми, лесно си го настройвам и работя с него, преведен е на български, обновява се редовно. Той ми е първият торент клиент и докато не го скапят нещо разработчиците ще си карам със него. Препоръчал съм го на мойте познати, приятели и всички свалят със него и са доволни, така че само хубави думи. За други торент клиенти нищо не мога да кажа и честно казано неща да пробвам други.

Честит Атанасов ден на всички именници, само успехи през новата 2006 г. Публикувано изображение

Здравейте, и аз от няколко дни имам проблеми с това кой клиент да използвам. Та искам да питам, ако има някой, който ползва Интернет през прокси ( по-специално CCProxy ) да каже кой клиент използва? Между другото, при мен uTorrent 1.4 си забива най-редовно. !? Дайте кякое предложение! Само да не е bitComet.

В последната версия на uTorrent вече има опция сами да определяте големината на дисковия кеш, така че предполагам няма да мрънкате че "скапва харда" ви!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Това е хубава новина, но нещо не мога да я намеря тази опция, ще кажеш ли къде си я виждал, изтеглил съм последната версия на програмката 1.4 Build 405 Beta.
Това е хубава новина, но нещо не мога да я намеря тази опция, ще кажеш ли къде си я виждал, изтеглил съм последната версия на програмката 1.4 Build 405 Beta.

<{POST_SNAPBACK}>

Options -> Preferences -> Advanced options

най-отдолу има опция diskio.read_cache_size

• Автор

И аз така си мислих, но като преинсталирах BitComet и след това се опитах да сложа старите торенти в новата директория ми ги почна отначало. Тогава открих, че има един файл downloads.xml в който се записва информация за активните торенти (за лийчване и сийдване), който трябва да се копира. Та затова питах, защото не ми се почва отначало с над 15 гига файлове.

<{POST_SNAPBACK}>

Не може да се прехвърля доунлоад от Bit Comet на uTorrent 100 %,защото на кометата торентите са с нещо като разширание или каквото е ... "Bit Comet Unfinished File" - тоест те са маркирани по някакъв начин и не могат да се теглят от други торент клиенти.Аз така си прецаках към 5 GB доунлоад.

Редактирано от XrS (преглед на промените)

Не може да се прехвърля доунлоад от Bit Comet на uTorrent 100 %,защото на кометата торенти са с нещо като разширание или каквото е ... "Bit Comet Unfinished File" - тоест те са маркирани по някакъв начин и не могат да се теглят от други торент клиенти.Аз така си прецаках към 5 GB доунлоад.

<{POST_SNAPBACK}>

За един торент съм го правил това нещо и се получи. БитКометът си добавя разширение .BC! към файловете, които още не са изтеглени. Обаче това е по подразбиране и може да се оправи от настройките. Вторият вариант е, ако файловете са с това разширение, просто преименъвате файловете, като премахвате разширението. След това като ги заредите в иТорента той открива фаловете, или поне при мен се получи!

Отделно понякога не се получава презареждането на файловете от една прграма в друга, защото някои програми си слагат файловете от даден торент директно в посочената директория за сваляне, а пък други си правят подпапка с името на торента. В тези случай някой път се получава, че торентът не бива намерен и започва с тегленето от 0%, което е лошият вариант. Също така относно този проблем зависи и как е направен самия торент т.е. дали директно да слага файловете с директорията за теглене или пък в подпапка. Относно този проблем няколко пъти съм се спасявал от повторно сваляне на торент, като посоча подпапката, където са файловете на торент. Не твърдя, че винаги е така, но поне няколко пъти при мен се получи.

XrS, waterjess, благодаря ви момчета, ще пробвам и ще споделя какво е станало.

Винаги съм използвал Азуреус, защото е пълн с настройки и имаш пълен контрол върху всичко, плюс имаш мнооого plugins...давам 10ка за Азуреус.

Но, ако ти трябва РАМчето за други неща като месинджери, файрфокс (който браузър изисква около 50мега минимум памет) и разни други по избор неща...от скоро видях (на калдата) че е излязъла нова торент програмка "микро торент" която е САМО 133 килобайти (новата версия).

Опитах я, и се изненадих от нея....наистина си заслужава респект...

От когато я свалих...започнах да забравя за Азуреус...

:)Евала :down:

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Вече от около месец ползвам цTorrent и хард дискът ми все още е здрав - не се е прецакал.Вече дори не мога да погледна Bit Comet,защото ме дразни.Сблъсках се с един друг проблем при цTorrent: при "крашване","забиване",спиране на тока или принудително рестартиране на компютъра в повечето случай цTorrent си губи списъка с теглените торенти и трябва наново да търся какво и откъде съм теглил - знаете ли някакво решение за този проблем ( "System Restore" не помага ) ?

Аз до момента съм ползвал три торент клиента Азуреус под Линукс (най-доброто) БитКометът и Микроторента. За под Windows Микроторента е най-доброто според мене. Доста е икономичен от към страна на ресурси. Въпреки че съм инсталирал и двата. БитКомета го използвам само за международни тракери.

Редактирано от Hellfire (преглед на промените)

resume.dat.old в папка %appdata%\uTorrent го правиш на resume.dat (презаписваш вече съществуващия файл) и би трябвало да се появят нещата.

От половин година съм с BitComet и досега никога не ми е правил проблеми.

От половин година съм с BitComet и досега никога не ми е правил проблеми.

<{POST_SNAPBACK}>

аз дори от година и повече и ми се кефи визия и :clap:

"жабата" я използвай ,ама много ресурси иска ,а аз с моята малко РАМ памет .....

а цTorrent наистина е доста лека ,обаче интерфеиса не ми харесва

Какво му е на интерфейса.. ако не ти харесват бутони-те просто ги сменяш с други.

Ползвал съм доста време БитСпирит - сравнително добре се справяше, после излезе БитКомет 0.59 и минах на нея - никакъв проблем не съм имал. По това време utorrent не беше конкурентен - беше в начален стадий още. Напоследък - откакто излезе 1.4 финалната версия, минах на него, като съм слагал всяка нова бета която излезе. Клиента за размерите и ресурсите си е много добър(макар че става все по-лаком и натруфен в последните бети), но има един сериозен недостатък спрямо БитКомет - не постига същите скорости на даунлоуд и ъплоуд. Каквито и настройки да му се правят - сваля/качва със поне 30-40 кб/с по-малко от кометата. Връзката ми е шейпната на 4096 кбит, с реално IP съм, конекции и всичко е настроено обаче аномалията си остава - комета сваля/качва по-бързо от utorrent-а. Върнах се на БитКомет 0.62 - държи се добре с изключение на това, че ми върти доста харда(кеша си е по дифолт - 6-50 МБ, като седи през повечето време на 49,50 МБ) ако свалям 2 или повече неща. Utorrent с 8 МБ зададен кеш ползва харда грубо 2 или 3 пъти по-рядко, но заради скоростта съм го бастисал :). Държа също да спомена, че с никоя от програмите не съм имал никога проблеми с отчитането на трафика в тракерите - бол.бг;арена.бг;файнд-бг.ком;линкос.бг;бубу.то. Винаги съм ползвал порт над 50000. Азуреус не съм пускал - не виждам и смисъл :ph34r:

BitComet 0.58 е истината. Маните го тоя гръцки боклук уторент. БитКомет между другото е най-бързия торент софтуер и тегли най-бързо!

<{POST_SNAPBACK}>

Каде я видя тази опция, бате, че аз немога да я намеря, а използвам последната досега версия на uTorrent.

:speak:Публикувано изображение

Със закъснение видях, че си упоменал каде се намира, но кажи каква стойност да сложа вместо 0. Мерси!

Публикувано изображение

Вече от около месец ползвам цTorrent и хард дискът ми все още е здрав - не се е прецакал.Вече дори не мога да погледна Bit Comet,защото ме дразни.Сблъсках се с един друг проблем при цTorrent: при "крашване","забиване",спиране на тока или принудително рестартиране на компютъра в повечето случай цTorrent си губи списъка с теглените торенти и трябва наново да търся какво и откъде съм теглил - знаете ли някакво решение за този проблем ( "System Restore" не помага ) ?

<{POST_SNAPBACK}>

Направи си една папка на десктопа и сложи всички торенти, които сваляш в нея! В настройките на uTorrent-а упомени всички торенти да се записват в тази папка и си готов! Ако стане някакъв crash, тогава след рестарта на програмата, тя сама ще си ги търси в упоменатата папка! Аз съм така и досега проблем не съм имал! Успех!

Публикувано изображение

Допреди месец използвах само и единствено Azureus, редовно обновявайки я! С 512 РАМ съм и не съм имал проблеми с ресусрсите си - винаги и за всичко съм намирал памет! Скоро станах клиент и на www.######. Нов сайт, нови проблеми! Инсталирах си и DUMeter за да си следя трафика подробно! Тогава установих, че има голямо разминаване от скоростта, която Azureus ми показва за upload/download и тази, която DUMeter отчита. Разликата варираше между 6-10К. Започнах последователно да изключвам торентите, които свалях за да установя, кой точно ми прави проблеми и стана ясно, че със всички е така, независимо от кои сайтове бяха те - mininova.org, bgnova.org, torrents.bol.bg, sab.bz, bubu.to, ######. Това ме наведе на мисълта, че Azureus-а прави проблеми! Прочетох случайно в този форум за uTorrent, инсталирах го и проблема със стойностите на скоростите за upload/download се оправи! Трафика в двете посоки също се отчита горе-долу адекватно, което ме радва! Вярно е, че uTorrent е доста примитивен като интерфейс, но точността му на работа ме радва, което ме и убеди /засега/ да използвам единствено и само него като default торент клиент. Прехвърлих си торентите от Azureus към uTorrent, деинсталирах Azureus-a и немисля да го използвам повече!

П.С. За всеки влак си има пътници - за всеки торент клиент си има любители. Не претендирам, че съм запознат добре със свойствата на всички, просто споделих неволите си!

Редактирано от angeldown (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Със закъснение видях, че си упоменал каде се намира, но кажи каква стойност да сложа вместо 0. Мерси!

А при мен diskio.read_cache_size e "-1". С последната финална версия 1.5 съм. Каква е символиката на числата?

-1 oзначава автоматично да определя кеша. µТоrrent 1.5 не съм пробвал, последната която - 1.4. Интерфейса с малко промени (скинове, икони...)става убиец. Обаче проблема е другаде - хубаво, малко рам, обаче товари много. Биткомет е клиент, който заема 10 пъти повече памет, обаче не се усеща дори да осъществява трансфер със скорости 2мб/с! А този микро с 600кб/с и компютъра е по-бавен. Като дигне още повече скоростите, то филм от харда ми зарежда 2 пъти и повече по-бавно спрямо с изключен микроторент! Биткомет наистина без проблем може и да не разбера че тегли с 1мб/с!

Ако МикроТорент не е настроен, не ползва кеш (в РАМа), ами директно пише и чете в харда и така го прецаква. Да не си мислите, че създателите му са магьосници... Кометата по начало е настроена да ползва от 6 до 50 МБ Диск Кеш (РАМ), но това може да го смените от настройките. А, и последно, защитниците на МикроТорента да спрат да правят изцепки, че заемал 2-3 МБа, щото явно нищо не разбират...

Е да, вижте че вече в началната страница на utorrent.com не пише <6mb RAM!!! :)

Наистина utorrent-а се оказва доста интересен и добре развиващ се торент-клиент. За сега единствено проблема му е, че мине не мине (при рестарт или при включване на РС-то) и изчезват задачите. Докато при дъртата комета няма такъв момент. Съответно има си и причини за това, че единия клиент си има папка с файлове за задачите а другия (utorrent) няма. Какво става като имаш около 70-80 задачи и ако не всички поне половината си хванат пътя? Без папка с файлове за торентите не става възтановяването на задачите и от горе на всичко отнеа не малко време (1 минута на задача). Умножете го на броя на "изчезналите" задачи и... :down:

Поне за момента кометата се оказва по сполучлива в това отношение, но ми се струва, че utorrent-та по добре се свързва за ъплоулд.

Избора си остава персонален за всеки Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Ползвам BitSpirit Не се оплаквам P4 2.6Ghz 512 Ram - Излезе и нова версия 3.20 и тук намерих превод на Бълг. за тези които им е трудно да се справят с Англ. Не си спомням точно от къде но с Google BitSpirit320 и тук в калдата има препратка за Бълг. BitSpirit320 bitspirit_v3.2.0.066_bg Неискам да изразявам мнение, но когато Калашников стреля добре защо да го заменям с кирлима америк. пушка само заради медийната им сила ли? Случка от преди 6-7 г. Когато Америка заплаши Китай, че ако до 3 мес. не спрат инвазията на евтини Китайски продукти ще наложат икономически забрани (икономическо блокада) В отговор Във Великото Китайско събрание един симпатяга се изрази по следн ия начин. Америка е тигър от който Китай не се плаши, така че ако Америка предприеме такива действия, то тогава Китай ще отговори със същите икономически мерки. Последствия никакви за Китай а смеят ли да загубиш пазар от 1,5 милярда потебители не е Шега. Представете си да сте производител на 1 кибритче и всяко китайче да си купи само 1 единствено кибр. каква е сумата :-))))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.