Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Разбра се че Операта няма възможност да работи със Универсален Електронен Подпис. НА всички длъжностни лица работещи с цифров подпис - честито.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

големият О-бутон> Bookmarks

най-левият бутон на статус бар лентата>звездичката най-горе

....

При мен не се възстановяват http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif .. По същия начин, упгрейднах 10.10 до 10.50

Опитах ръчно импорт.. показва ми някакъв файл боокмаркс.адр.. но пак не става .....

При мен не се възстановяват http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif .. По същия начин, упгрейднах 10.10 до 10.50

Опитах ръчно импорт.. показва ми някакъв файл боокмаркс.адр.. но пак не става .....

кое не се възстановява? какво искате да направите?

някой има ли проблеми с флаш плъгина ? (10.5 финал) непрекъснато крашва от него. опитах да преинсталирам и флаша и операта с рево, но и с чиста инсталация пак същото.

Има ли начин отметките в bookmarks да се отварят в нов таб?  отворил съм един таб, отивам в bookmarks, цъкам на даден сайт и той ми се отваря в нов таб. Например това в Мозилата става чрез адона tab mix plus, чрез който може да зададеш да ти се отваря нов таб от търсачката, отметките, адресното меню и т.н...

Има ли начин отметките в bookmarks да се отварят в нов таб?  отворил съм един таб, отивам в bookmarks, цъкам на даден сайт и той ми се отваря в нов таб. Например това в Мозилата става чрез адона tab mix plus, чрез който може да зададеш да ти се отваря нов таб от търсачката, отметките, адресното меню и т.н...

Може да ги цъкаш с колелцето на мишката, така ще се отварят в нов таб. Не мисля, че има настройка специално за Bookmarks, но може да пробваш и да размаркираш Reuse current tab в Preferences > Advanced > Tabs. От адресното поле и търсачката със задържан Shift се отваря нов таб.

Искам да попитам в замунда като дам на някой торент десен бутон и там няма стандартните неща(open i new tab, open, open i background tab), а ми само back,rewind,forward,refresh и т.н. Как може да се оправи?

Искам да попитам в замунда като дам на някой торент десен бутон и там няма стандартните неща(open i new tab, open, open i background tab), а ми само back,rewind,forward,refresh и т.н. Как може да се оправи?

Явно не кликваш на линк, а просто някъде по фона.

Аз имам проблем със снимките показва ги размазани ... все едно съм ги снимал със Siemens преди 4 години . А във лисицата са си нормални . Извинявам се ако въпроса го има но при 40 страници няма кой да чете ...

Първо да похваля Опера - 10.50 е страшна. Направо хвърчи. Но забелязвам един проблем с линковете на BGtop (и други от този род). Като цъкна на линка със колелцето ми отваря начaлната страница на bgtop (съответно и при другите), вместо да да гласува (същото е и ако му дам да копира линка). При някой друг да се наблюдава подобно нещо? A има ли начин тази нова екстра където помни какво съм търсил да се изключи? И има ли начин като търся в страница която съм отворил, при натискане на Enter да не търсии в Google, а в самата страница? Между другото не ми хареса и това, че при намирането на търсеният текст освен, че го прави зелен, малко го уголемява и по този начин закрива наполовина съседните букви.

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

Има такава възможност.Лично,винаги настройвам Opera по този начин.

Ctrl+F12 >> Разширени >> Раздели >> сваля се отметката от "Преизползвай активен раздел" >> ОК

Ако искаш, при щрак върху активния таб,да се връщаш на предишния (полезно е ако имаш много отворени раздели и пред-последния се губи в "тълпата")

Ctrl+F12 >> Разширени >> Раздели >> бутон: "Още настройки на разделите" >> слагаш чек на: "Намалявай раздел при щракване върху него" >> ОК >> ОК

Тази настройка бе по подразбиране преди години, и лично я намирам за много полезна,но от Opera имитираха осакатеното действие при ФФ и ИЕ.Сега се налага да я включвам всеки път.

цъкам на правилното място, но не става :X докато като цъкна на категориите по-горе(торенти, home и др.) нямам проблеми. :X

Проблема е следният: 

Публикувано изображение

Влизам в сайта свалям, инсталирам и пак същото ...

Виж в opera:plugins дали имаш Shockwave Flash и къде се намира. пп. Ако нямаш, намери файла np32dsw.dll някъде в компютъра си и го копирай в C:\Program Files\инсталационна папка на операта\program\plugins

Редактирано от mita4e (преглед на промените)

от къде мога да задам/активирам следната опция: като пусна да ми зарежда някоя тежка странича ми се появява линка който търся и си кликвам на него, обаче сайта продължава да ми зарежда другите елементи - картинки,фласш и т.н. и минават няколко секунди преди изобщо да се сети че трябва да ми зарежда линка/ Искам просто като кликна на линк да спира да зарежда каквото и да е в настоящата страница и веднага да почне да ми зарежда линка(новата страница). а да видим кой ще ми каже как да направя това?

с 17 % е по-бърз от  Хром, с по-добър Java Script, но най-важното е, че Операта е далеч по-функционален и гъвкав  браузер от Хрома. 

http://www.taranfx.com/opera-10-5-beta

Винаги ми е било интересно, защо след като Оперта на тестовете се води най-бърза, при мен е по-бавна в зареждането на страници от Firefox. Нещото, което най-много ме дразни при Опера е зареждането и(в смисъл елементите, горе в дясно които показва до оставане на пълно зареждане, именно докато не зареди на 100% или поне към 80%, не показва съдържанието на страницата, а точно в това за мен се изразява визуално по-бавното зареждане. Сигурно не само на мен ми е направило впечатление. Иначе откъм дизайн е издокарана много добре.

Да не си на dial-up, че имаш такова забавяне? При мен на БТК 10mbs страниците ми се зареждат за 2-3сек. Кажи кои страници ти бавят, да пробваме, може проблема да е само при теб.

Да не си на dial-up, че имаш такова забавяне? При мен на БТК 10mbs страниците ми се зареждат за 2-3сек. Кажи кои страници ти бавят, да пробваме, може проблема да е само при теб.

Интернета ми е 50Мбит/сек. Пробвай CNN.com, Engadget.com, страници, които за пръв път отварям, доста мисли в сравнение с Firefox.

Да, така е и при мен. CNN се зареди за около 10-11сек, Engadget.com за 6. При FF е с около 3-4сек по-бързо. Странно защо нямам нито пинг, нито трейс и до 2-та сайта :clap:

Виж в opera:plugins дали имаш Shockwave Flash и къде се намира.

пп. Ако нямаш, намери файла np32dsw.dll някъде в компютъра си и го копирай в C:\Program Files\инсталационна папка на операта\program\plugins

Не помогна за съжаление .. други идей?

Деинсталирай опера,и изтрии всичко файлове в appdata свързани с нея,и после пак я инсталирай.Аз имах такъв проблем,но с теси стъпки които посочих,проблема се отстрани.

Я и аз да питам-защо емотиконите не ми излизат?Чистих кеша,деинсталирах я,трих я какво ли не правих,но емотиконите пак не се показват?

И при мен се появи същият проблем с видеото в youtube. Оправи се като изтрих всичките youtube cookies, като след това натиснах sign out и sign in(ако имаш регистрация де).

Cookie-тата се трият с десен бутон edit site preferences/настройки за сайта и вторият таб е cookies/бисквитки.

Интернета ми е 50Мбит/сек. Пробвай CNN.com, Engadget.com, страници, които за пръв път отварям, доста мисли в сравнение с Firefox.

При мен зареждат за 3 до 5 секунди, при положение, че никога не съм ги отварял. Нета ми е много бавен (4 Mbps, BTC ADSL). Явно и от компютъра си зависи, но пробвайте да изключите кеша на диска и в opera:config -> User Prefs -> History Navigation Mode го сложете на 3, после Save от бутона долу и рестартирайте Опера.

И при мен се появи същият проблем с видеото в youtube. Оправи се като изтрих всичките youtube cookies, като след това натиснах sign out и sign in(ако имаш регистрация де).

Cookie-тата се трият с десен бутон edit site preferences/настройки за сайта и вторият таб е cookies/бисквитки.

Най-бързо се трият от Settings -> Delete Private Data -> Manage Cookies - имате достъп от там до всички кукита.

Файла с кукита който държа като бекъп, ми е изчистен от всички излишни кукита.

Колкото по-голям е urlfilter.ini, толкова по-дълго време ще отнема началното зареждане на Опера, а м/би и отварянето на страници. urlfilter.ini отговаря за блокираните елементи.

ИМА НОВА ВЕРСИЯ - 10.51 и май е достатъчно стабилна, след като го няма червения надпис.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.