Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Странно, като описвах въпроса съм споменал, че тази опция е изключена при мен.Все пак благодаря на всички за включването - явно има нещо за доработване (освен ако не е някаква скрита настройка).Аз използвах ъпгрейд до сега.Ще е интересно дали има такъв проблем при инсталация на чисто.Поздрави.

Извинявам се, отговорил съм малко машинално, мислейки за една друга папка, но и така в sesn имам само един файл (56 кб.), независимо колко таба съм отворил. Изключил съм дисковия кеш. А м/у другото, ти пишеш следното: "... изключване опциите за запаметяване на съдържанието и т.н." и под това и т.н. да се разбира ли, че си настроил Disk cache на off?
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Извинявам се, отговорил съм малко машинално, мислейки за една друга папка, но и така в sesn имам само един файл (56 кб.), независимо колко таба съм отворил. Изключил съм дисковия кеш. А м/у другото, ти пишеш следното: "... изключване опциите за запаметяване на съдържанието и т.н." и под това и т.н. да се разбира ли, че си настроил Disk cache на off?

Отговарям конкретно.Не.Само това не е изключено.За повече деловитост не изброих addresses for history ,cookies.

Здравейте, При новата версия на Опера 10.51, под Windows 7 с Аеро тема, различните табове стоят в лентата със задачите като отделни прозорци. До сега, при преднитне версии, винаги Опера стоеше само като един прозорец долу в лентата, независимо колко таба има отворени. Има ли начин това да се направи и при 10.51? Търсих, но не намерих такава опция... Успях да разбера от къде се спира тази опция - отивате в opera:config и отваряте User Prefs. Там трябва да махнете отметката на "Use Windows 7 Taskbar Thumbnails".

Редактирано от Temujin (преглед на промените)

Абе нещо имам проблем при синхронизирането на Опера под Линукс. Или по-точно - като си добавя сайтове в "отметки" и после като вляза в Уиндоус ги няма. И в двете системи Операта дава вид, че синхронизирането си работи нормално. Спирам го пак го пускам, но ефект няма! Какъв може да е проблема?

Сега пък има проблем с youtube. Явно от Опера са решили да се абонират за проблеми с флаш сайтове...

Сега пък има проблем с youtube. Явно от Опера са решили да се абонират за проблеми с флаш сайтове...

Отвори сайта, от десен клик избери Edit Site Preferences, иди на Cookies и изтрий всичко. Ако имаш акаунт, първо се логни с него, след това трий бисквитките.

Не става, аз даже я преинсталирах, връщах фабричните настройки и накрая просто им теглих една майна минах на Хром. Поне докато не оправят проблема си, пък не съм им длъжен да ровичкам един час за да си пусна един клип, това си е мазохизъм. С другите браузери проблем няма.Публикувано изображение

Отвори сайта, от десен клик избери Edit Site Preferences, иди на Cookies и изтрий всичко. Ако имаш акаунт, първо се логни с него, след това трий бисквитките.

:wors:

Не става, аз даже я преинсталирах, връщах фабричните настройки и накрая просто им теглих една майна минах на Хром. Поне докато не оправят проблема си, пък не съм им длъжен да ровичкам един час за да си пусна един клип, това си е мазохизъм. С другите браузери проблем няма.Публикувано изображение

Изчисти си кеша и бисквитките, изключи браузера от Task Manager и го стартирай отново.

П.П Странно защо, но и аз имам проблеми от подобен род и ги решавам така.Чисто и просто имам страници, които съм отворил. Затварям браузера, уж пази последната сесия от заредени страници. Да, но някои от тях отказват да се зареждат при следващо стартиране на браузера.Чистя кеша, изключвам браузера от TM и го страртирам и тогава се оправя.

Ако избера нова сесия, а не да стартирам последната, проблеми няма при зареждането...Под други браузери проблеми няма.

Интересно какво аджеба става...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И така не става, излезнало е съобщение от екипа на Опера, че работят по проблема. Дано го оправят, че се дразня. Е така се губят клиенти.

И така не става, излезнало е съобщение от екипа на Опера, че работят по проблема. Дано го оправят, че се дразня. Е така се губят клиенти.

Синът ми е намерил работещо заобикаляне на проблема току що по следния начин:

Opera flash.txt

http://my.opera.com/chooseopera/blog/2010/04/15/youtube-fix

това е същият скрипт с малко указания как се ползва - решение на проблема породен от лакомията на Google

благодарение на Snap100

edit: Проблема е отстранен

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

Дали е възможно да се сложи иконка на forecast в личния панел, както на мозилата и на хром?

Може да се сложат връзки към сайтове (става с влачене на връзката). Всъщност във всяка лента можеш да си сложиш след като цъкнеш дясното на ленатата-->нагласяване-->външен вид...

Може да се сложат връзки към сайтове (става с влачене на връзката).

Всъщност във всяка лента можеш да си сложиш след като цъкнеш дясното на ленатата-->нагласяване-->външен вид...

... или просто със задържан Shift, без да влизаш в Appearance.

Друго удобно нещо са Web Panels - цъкваш на плюсчето най-долу в панела > Customize > Add Web Panel. Или от Properties на някоя отметка. С Shift + F11 се включва Smallscreen Mode.

Здравейте. Откакто ползвам Opera съм забелязал, че преди започването и след завършването на сваляне на даден файл, Opera забива за известно време. Преди малко обаче забелязах в Task Manager-a, че преди и след завършването на даунлоуда, процеса "nod32krn" работи на 99%. Да не би, антивирусната да проверява файла и от там да идва това забиване на Opera ? И, ако от това е проблема, може ли това проверяване на файловете да се спре ?

Ето и два скрийншота:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

Правилно си се досетил. Антивирусната ти сканира файла. Можеш да спреш това сканиране от настройките на НОД-а, но не се сещам точно сега къде беше. Това обаче не е много препоръчително, тъй като когато теглиш от съмнителни източници информация е добре да се проверява!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Ще помоля някой, който знае как да настроя НОД-а да не сканира файловете да каже.

Здравейте, имам проблеми с Opera-та: Не мога да разреша микрофон под flash при използването на calls.bg. При писане на писмо от mail.bg като натисна enter, се вмъква празен ред над реда, на който пиша, и не може да се слезе на следващия ред. Ползвам най-новата версия на Opera.

При мен в директорията profile на opera - има под директорията vps доста обемиста ...\opera\profile\vps\ Не си спомням при по- старите версии да е имало такава( или е била малка) как е при вас? има ли такава и какъв обем е? някой знае ли това важна част от програмата ли са или са временни файлове които може безопасно да се изтрият????

Редактирано от martab (преглед на промените)

При мен в директорията profile на opera - има под директорията vps доста обемиста

...\opera\profile\vps\

Не си спомням при по- старите версии да е имало такава( или е била малка)

как е при вас? има ли такава и какъв обем е?

някой знае ли това важна част от програмата ли са или са временни файлове които може безопасно да се изтрият????

Това са отметки, свързани с посетените от теб файлове. Спокойно може да ги изтриеш от Menu --> Settings --> Delete Private Data , Detailed Options, слагаш отметка на Clear History of Visited Pages, и Delete. Естествено, те пак ще се създадат :mark: .

В тази версия има проблем с добавянето на речниците. При вас?

В тази версия има проблем с добавянето на речниците. При вас?

Никакви проблеми.

Забелязвам, че с Opera 10.52 Build 3366 не могат да се използват коректно функзиите над полето за писане на коментари, като например емотикони и изобщо всички предложени инструменти. Само при мен ли е така?

Забелязвам, че с Opera 10.52 Build 3366 не могат да се използват коректно функзиите над полето за писане на коментари, като например емотикони и изобщо всички предложени инструменти. Само при мен ли е така?

изчистваш си кеша и всичко ще се оправи.

"инструменти"==>изтрий личните данни"==>"подробни настройки" ( там слагаш отметки на всичко без паролите, например ако ползваш тази функция)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.