Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Хора имам следния проблем с Опера. Инсталирах си Доунлоад мастър обаче като кликна за сваляне се стартира свалянето с опера а съм му задал интеграция с опера даже ръчно коригирах стандард_меню.ини. Някой знае ли как се решава това?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Хора имам следния проблем с Опера. Инсталирах си Доунлоад мастър обаче като кликна за сваляне се стартира свалянето с опера а съм му задал интеграция с опера даже ръчно коригирах стандард_меню.ини. Някой знае ли как се решава това?

Ctrl+F12 >> Разширени >> Сваляне >> Махаш отметката на: "Без управляваните от Opera типове" >>

В търсачката пишеш: "torrent" >> На application/x-bittorrent - бутон "Промяна" >> Отмяташ на: "Отваряй със стандартното приложение" ( В полето трябва да ти е посочен пътя към външния клиент,асоциирал се torrent файлове ). >> OK >> OK

Ctrl+F12 >> Разширени >> Сваляне >> Махаш отметката на: "Без управляваните от Opera типове" >>

В търсачката пишеш: "torrent" >> На application/x-bittorrent - бутон "Промяна" >> Отмяташ на: "Отваряй със стандартното приложение" ( В полето трябва да ти е посочен пътя към външния клиент,асоциирал се torrent файлове ). >> OK >> OK

Проблема ми не е относно торентите,а всички останали файлове. тези настройки за торентите съм го направил. Искам вместо мениджъра на опера да ползвам download master!Пробвах с oget не става!!!

Ето така е при мен

Публикувано изображение

Всеки отделен тип, който искаш да се сваля с DM го асоциираш по този начин. Друг въпрос е защо не ти е станало автоматично при инсталията на DM http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от mita4e (преглед на промените)

Ето така е при мен

Публикувано изображение

Всеки отделен тип, който искаш да се сваля с DM го асоциираш по този начин. Друг въпрос е защо не ти е станало автоматично при инсталията на DM http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Сетих се как е давам му дясно копче и там пише сваляне с мастера. Това дава възможност едновременно да се ползват и двата мениджъра пожелание което е добре.

Аз мислех че замества мениджъра на операта..

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

Сетих се как е давам му дясно копче и там пише сваляне с мастера. Това дава възможност едновременно да се ползват и двата мениджъра пожелание което е добре.

Аз мислех че замества мениджъра на операта..

Да, той си го замества и с ляв щрак на бутона.Интеграцията на DM,в контекстното меню,също е автоматично. Има еднa подробност,когато правиш интеграцията на DM (слагаш оная отметка в DM) - Opera,трябва да е изключена.

Искам да ви попитам някой има ли проблем с следния сайт

http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php

1.Отваряш http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php

2.Десен щрак някъде в страницата >> Настройки за сайта >> Мрежа >> в полето "Представяне на Opera" - посочи "Маскиране като Internet Explorer" >> OK >> Обнови страницата.

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Чети и евентуално питай в тази тема. Не мога да помогна лично, понеже си ползвам вградения даунлоуд мениджър.

1.Отваряш http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php

2.Десен щрак някъде в страницата >> Настройки за сайта >> Мрежа >> в полето "Представяне на Opera" - посочи "Маскиране като Internet Explorer" >> OK >> Обнови страницата.

Честно да си кажа не се сетих за това, но и целта ми не беше точно такава (а просто да разбера това дали е някакъв бъг при опера или при мен :), което мисля, че успях да разбера малко след като постнах меннието)

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

С последната алфа версия съм и не мога за зареждам торентфайлове от замунда.. Добавка(14:52):не е само в замунда- наместо да ме пита да го запише и ли с коя програма да го отвори,опера ми вади два прозореца и нищо не прави докато не я изключа...и windows checking for solution...махнах отметката във opera:config за битторент протокола,рестартирах,не е от това. Със 10.10 и 10.20 нямам този проблем,също и с първите излезнали 10.50(те вече 5 или 6 ги навъртяха,а зарязаха напълно 10.20) също нямаше проблеми.Подскажете какво да пипна...може да си е в моя "телевизор"? Дойде новата алфа версия3218(токущо я видях),явно е бил докладван по-рано проблема,защото сега си работи както по-рано. Сега се вижда и целия прозорец със съобщението във форума,преди стоеше като отрязано и като тръгнех да дописвам стигах до някъде и не виждам къде пиша.

Редактирано от манол (преглед на промените)

Да, той си го замества и с ляв щрак на бутона.Интеграцията на DM,в контекстното меню,също е автоматично. Има еднa подробност,когато правиш интеграцията на DM (слагаш оная отметка в DM) - Opera,трябва да е изключена.

така го направих но не стана!!!

Как да си включа предсказващия текст в прозорчета на гугъл в Opera?

За съжаление Opera е лош оракул и няма предсказващи способности като Firefox.

Как да си включа предсказващия текст в прозорчета на гугъл в Opera?

А как си го изключил? При мен си го има по подразбиране:

Публикувано изображение

Исках да използвам платформата за поща на Опера....направих всичко в настройките,но въпреки всичко тя не заработи...Защо? Ползвам българската версия...!

Исках да използвам платформата за поща на Опера....направих всичко в настройките,но въпреки всичко тя не заработи...Защо? Ползвам българската версия...!

Сега остава да издадеш великата тайна с коя поща си пробвал.

А как си го изключил? При мен си го има по подразбиране:

Публикувано изображение

Предполагам колегата говори за търсачката горе в дясно.

Поразрових се малко, но нищо не намерих по тоя въпрос, но така или иначе никога(айде почти никога) не съм търсил чрез подсказки. Винаги ползвам тази горната вградена търсачка и си ми върши работа.

Сега остава да издадеш великата тайна с коя поща си пробвал.

Е,аз имам две пощи...едната абв.бг, а другата майл.бг ....не става нито с едната,нито с другата...

Редактирано от keyem (преглед на промените)

Е,аз имам две пощи...едната абв.бг, а другата майл.бг ....не става нито с едната,нито с другата...

И на двете pop3 е с парички за абв.бг май има някакъв адон за Firefox който не съм пробвал и не знам доколко работи но той вероятно само ще те уведомява за нова поща.

Избери си gmail или gmx.com те странно защо работят на "загуба" явно там са докарали комунизма и услугата е безплатна - шантави чужденци к'во да ги правиш.

Между другото който е слагал последната излязла Opera 10.50 Build 3234 Pre-Alpha има разминаване на менютата(има едно повече и оттам разминаването).

Изглежда съвсем са ги отписали старите менюта - те по подразбиране са изключени.

@kal Тази новата версия уж е от 08.02.2010,но пък "коментарите са разрешени една седмица след публикуване на новината".Само е радактирана новината за билд 3228 с линк към новата версия(тя и с търсачката така излиза Opera 10.50 Build 3228 Pre-Alpha / 10.10 Build 1893 Final)

Този последния алфа-билд дава непрестанни крашове със страниците в някой_си.blogspot.com с предишния билд те точно това работеше.

Редактирано от манол (преглед на промените)

Между другото ето тази простотия =>  в Opera 10.50 без значение кой билд е на път да ми смени браузъра.

И като казвам простотия имам предвид точно това - ползвал съм и ще ползвам Minefield дълго време без забележки докато тук хем dev team обявява със сто километрови букви ''Java is back'' хем въобще нищо не е back.

И на двете pop3 е с парички за абв.бг май има някакъв адон за Firefox който не съм пробвал и не знам доколко работи но той вероятно само ще те уведомява за нова поща.

Избери си gmail или gmx.com те странно защо работят на "загуба" явно там са докарали комунизма и услугата е безплатна - шантави чужденци к'во да ги правиш.

Правилно, за Firefox има адон, казва се ABV Notifier , получиш писмо и ти се показва съобщение, долу в десния ъгъл на Firefox-а.

По въпроса за Opera. Моята поща е в Dir.bg. И там си е безплатно, и работи без проблем.

Между другото ето тази простотия =>  в Opera 10.50 без значение кой билд е на път да ми смени браузъра.

И като казвам простотия имам предвид точно това - ползвал съм и ще ползвам Minefield дълго време без забележки докато тук хем dev team обявява със сто километрови букви ''Java is back'' хем въобще нищо не е back.

Позволи ми да те затапя :P

opera:config#Java|Enabled

http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.