Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Аз искам да попитам - Опера 10.0 постоянно ли синхронозира или само при затваряне на сесията! Проблемът ми е такъв, че ползвам същата при Кубунту 9.04 - забелязвам обаче, че отвреме на време много забива и мисли продължително време след което пак си зацепва и бачка без проблеми. Вчера забелязах, че когато "спече" и долу пише "Синхронизиране", мисли, мисли и след малко пише "Неуспешна синхронизация" след което нещата си тръгва нормално. Може и нещо да се заблуждавам, но според мене проблемът е там. Кажете дали постоянно синхронизира и може ли да се настрои да го прави само при излизане. Или пък, ако имате други версии за проблема, Ви слушам!

Не ми е известно да има начин за промяна времето на синхронизиране.Забелязал съм,че при неуспешна/лоша връзка към Opera Link,синхронизирането се извършва на всеки 10-15 сек.,при което е възможно да ти забива.Синхронизирането зависи и от действията,които извършваш - отваряш нова страница (Opera Link записва посещението й в хронология на посетените),заменяш в бързо избиране адрес,нова записка,промени в "Отметки"...

Имал съм подобни проблеми с "тежко" синхронизиране.Тогава действах по методиката с "голямата брадва" в Application Data.

Другото решение,да тестваш като изключиш синхронизирането,а малко преди да приключиш работа,да го пуснеш,но няма гаранция,че ще е успешно.

Аз изоставих urlfilter-a и съм с proxomitron. Ето тук е обяснено повече: http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2096626&postcount=1333

Снощи,многократно тествах програмата.Работи добре,но браузъра не е по-бърз от използването на urlfilter-а.

Резултатите при презареждане на една и съща страница в ######.

Без urlfilter и proxomitron (рекламите са видими) - 2 до 3 сек.

Proxomitron (без urlfilter) - 2 сек.

urlfilter (без Proxomitron) - 1 сек. за пълно зареждане.

Хубавото на Proxomitron,че не се нуждае от постоянен ъпдейт за да работи.Той просто "осакатява" всичко извън посещавания сайт.Ще го поразуча още,но като за начало збелязах,че в блогове или сайтове,в които се използват полезни флаш елементи от други места в мрежата (например плеър за музика),остава невидим за посетителя.Така е възможно да пропуснеш нещо,което другите виждат.

Докато с urlfilter,потребителя определя кое да е видимо.

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

А откъде мога да спра синхронизирането?

А откъде мога да спра синхронизирането?

От файл и надолу спри синхронизирането.

Снощи,многократно тествах програмата.Работи добре,но браузъра не е по-бърз от използването на urlfilter-а.

И аз тествах преди малко. Изглежда имаш право, разлика в скоростта не забелязах.

От файл и надолу спри синхронизирането.

Няма "Спри синхронизирането". Има само "Синхронизирай Опера" - може би, ако там махна отметките, но не съм сигурен!

Резултатите при презареждане на една и съща страница в ######.

Без urlfilter и proxomitron (рекламите са видими) - 2 до 3 сек.

Proxomitron (без urlfilter) - 2 сек.

urlfilter (без Proxomitron) - 1 сек. за пълно зареждане.

Хубавото на Proxomitron,че не се нуждае от постоянен ъпдейт за да работи.Той просто "осакатява" всичко извън посещавания сайт.Ще го поразуча още,но като за начало збелязах,че в блогове или сайтове,в които се използват полезни флаш елементи от други места в мрежата (например плеър за музика),остава невидим за посетителя.Така е възможно да пропуснеш нещо,което другите виждат.

Докато с urlfilter,потребителя определя кое да е видимо.

Обясниха ми, че докато опера спира само рекламите, проксимитрона за същата скорост на зареждане на страниците прави още 100-на други неща. Зависи в кой mode е включен. Аз го бях сложил на Light Mode.

1.1 Minimal Mode (off)

...............................................................................

If active, only a minimal Proxomitron script gets inserted, and most filters

that don't deal with ads are disabled. Not all bypassed filters are explicitly

marked as such.

Suited for new users, who expect Proxomitron to just block ads and popups.

1.2 Light Mode (off, "l.2")

This is the "install and forget about Proxomitron" mode. It offers more

protection than the minimal mode, and the Proxomitron menu is already

available.

However, filters that are likely to confuse new users - e.g. require any sort

of interaction - get bypassed.

1.3 Standard Mode (on, "l.3")

The full set, except most informational and a few rather risky filters.

Hopefully suited for most users.

1.4 Advanced Mode (off, "l.4")

For the most part the same as standard mode, but more information about the

current document is shown in the page footer, title, status bar, and

Proxomitron log window. Also, a few experimental or potentially troublesome

filters are active here.

Corresponds to the default settings in previous config versions. Intended for

advanced users.

1.5 Debug Mode (off, "l.5")

This switch activates several verbose JavaScript and filter subroutines, as

well as the "Bottom Add: Display Variables - Debug" filter.

(Not to be confused with Prox' "dbug.." URL command.)

Има ли начин като пусна Opera, и едновременно с това да се включва една джаджа. Ползвам Opera10USB, а джаджата която искам да се включва е "Simple Clock" http://widgets.opera.com/widget/5415/

Нямали решение на този (несъществен) проблем???

Редактирано от krali (преглед на промените)

Я опитай с Widgets --> Manage Widgets --> Simple Clock --> Properties -- Always On Top . Така не се получава,дай друг вариант.

Я опитай с Widgets --> Manage Widgets --> Simple Clock --> Properties -- Always On Top .

Така не се получава,дай друг вариант.

Съжалявам, не знам друг вариант. При мен се получи:

Публикувано изображение

И само си излиза при всяко стартиране на Opera-та.

Незнайно защо,при теб тръгва,а при други не иска(Opera 10;Vista Ultimate).В настройките на български пробвах и трите варианта-не и не.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Незнайно защо,при теб тръгва,а при други не иска(Opera 10;Vista Ultimate).В настройките на български пробвах и трите варианта-не и не.

При мен също работи. Opera 10.10 Beta 1830; Windows XP SP3

Давам му "Винаги най-отпред" и таба в работната лента на Windows,изчезва.Затварям / отварям Opera,часовника си тръгва. Ако му дам "Затвори" (от опциите на десен бутон върху него),при следващия рестарт не тръгва...т.е. Opera помни дали е бил включен или не преди да е затворена.

Момчета, искам да попитам дали някой знае как мога да вградя в Опера бутони за контролиране на Foobar2000. Попитах чичко Гугъл, но успях да намеря само бутони за старт, пауза, предишна и следваща песен. А на мен ми трябва и плъзгач за контрол на звука, както и възможност да се визуализира плей листата. Благодарен ще съм на всеки, който даде някакво предложение :cheers:

И аз имам малък проблем с опера ;) На един от компютрите с опера не може да се визуализира Windows Media Player plugin-a. Дава ми линк към сайта на майкрософт, от където да си го изтегля но след инсталация пак не стана... Компа е с лицензиран OEM Windows Vista Home. Предполагам, че е нещо от Vista-та, защото на поне 4-5 компа с различни инсталации на XP няма такъв проблем... Ако се сещате как да го фикс-на - пишете :)

И аз имам малък проблем с опера :)

На един от компютрите с опера не може да се визуализира Windows Media Player plugin-a. Дава ми линк към сайта на майкрософт, от където да си го изтегля но след инсталация пак не стана... Компа е с лицензиран OEM Windows Vista Home.

Предполагам, че е нещо от Vista-та, защото на поне 4-5 компа с различни инсталации на XP няма такъв проблем...

Ако се сещате как да го фикс-на - пишете ;)

Download wmp11file.zip (кликни после на Download file) - Разархивираш,копираш трите файла и ги пускаш в:

C:\Program Files\Opera\program\plugins >> Рестартираш Opera.

По принцип тези файлове,Opera трябва да си ги вземе от Windows Media Player,при самата инсталация,но поради някаква причина (бъг),не ги намира под Windows Vista.

Няма "Спри синхронизирането". Има само "Синхронизирай Опера" - може би, ако там махна отметките, но не съм сигурен!

Натисни го този бутон и ще ти отвори нов диалогов прозорец и ще те пита дали да синхронизиез или не.

Download wmp11file.zip (кликни после на Download file) - Разархивираш,копираш трите файла и ги пускаш в:

C:\Program Files\Opera\program\plugins >> Рестартираш Opera.

По принцип тези файлове,Opera трябва да си ги вземе от Windows Media Player,при самата инсталация,но поради някаква причина (бъг),не ги намира под Windows Vista.

10x Steltt, стана ;)))

А има ли програмка, подобна като при Mozilla Firefox Adblock Plus, която да премахва рекламите?

А има ли програмка, подобна като при Mozilla Firefox Adblock Plus, която да премахва рекламите?

Има вградена такава опция. Може да не е с толкова възможности като AdBlock, но пак върши чудесна работа с подходящите филтри.

Тук има примерни.

А ако искаш да блокираш даден домейн, десен клик и Block Content, кликни върху нещото, което ще блокираш, после кликни на Done. Със задържан Shift можеш да блокираш само избрани картинки, а не цели домейни.

Има такава програма за фино блокиране на изображения,текстове,полета,някой флашове:

AdBlock for Opera - analogue of «Adblock Plus: Element Hiding Helper» (изчакай страницата да се зареди).

Разгледай и филтрите,които ти предложи Disasterpiece.

Лично,използвам този: urlfilter.ini (Свали с десен бутон - Запиши от връзката като) от Alpha-Toxic,който го обновява редовно за българските сайтовете. Файла трябва да поставиш в потребителската Директория на Opera>> Рестартираш Opera и получаваш чисти от реклами торент тракери,abv.bg и ред др.

Искам да питам откъде и как да си изтрия кеш паметта ??? Моля за бърз отговор :)

Ползвам "Opera@USB 10.01". Та забелязах една папка която постоянно си увеличава размера.Папката е "opera1001usb\profile\vps'. Искам да питам какво се складира в тази папка "vps". В самата папка, има папки което име е, "0000" ; "0001" ; "0002"..... Може ли да се трият безопасно?

Ползвам "Opera@USB 10.01". Та забелязах една папка която постоянно си увеличава размера.Папката е "opera1001usb\profile\vps'. Искам да питам какво се складира в тази папка "vps". В самата папка, има папки което име е, "0000" ; "0001" ; "0002"..... Може ли да се трият безопасно?

Посетените страници, ако не се лъжа. Махни опцията да ти помни съдържанието на страниците.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.