Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Как да включа на Опера Java?

За съжаление, Java не върви с Opera за Windows, доколкото знам.
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Посетените страници, ако не се лъжа. Махни опцията да ти помни съдържанието на страниците.

Много благодаря.

Стана работата.Именно тази отметка създава папката "vps"

Още едно въпросче: как да накарам "Opera@USB 10.01" да работи с http://www.abv.bg/ . Става въпрос за "електронна поща в Opera" как трябва да се конфигурира за работа с abv.bg. Имам поща в dir.bg, там няма проблем, но с abv.bg не можах да се справя. Пращам си писмо и на двата адреса (abv.bg и dir.bg), само dir.bg отчита че съм получил ново писмо.

Здравейте, и аз имам проблем с Опера. :( Мигрирах към нея вчера, много ми хареса и нямам намерение да се връщам към лисицата. Просто не ще да ми зарежда страниците. ;) Вчера го нямаше тоя проблем, а и сега мозилата не се затруднява. Някой да знае защо става така?Вчера си играх с опциите, може и да е от това...

Всъщност зарежда с включен ускорител, но много бавно, мозилата и ИЕто са в пъти по-бързи. Дали не е от версията?Ползвам 10.0.1750.0

Всъщност зарежда с включен ускорител, но много бавно, мозилата и ИЕто са в пъти по-бързи.

Дали не е от версията?Ползвам 10.0.1750.0

Обнови до 10.01 (1844), изчисти кеша (Ctrl + F12 > Advanced > History и кликваш на Empty Now, виж картинката) и пробвай пак.

Обнови до 10.01 (1844), изчисти кеша (Ctrl + F12 > Advanced > History и кликваш на Empty Now, виж картинката) и пробвай пак.

Благодаря за помощта! :offtopic_s:

Изчистих кеша, няма резултат.От "Синхронизирай Опера" ли се обновява?

Изчистих кеша, вика, че операта е обновена, ама още влачи.Някой може ли да помогне?

Изчистих кеша, вика, че операта е обновена, ама още влачи.Някой може ли да помогне?

Вчера бях тръгнал да пиша, но явно все пак не съм постнал. Та .. синхронизацията служи за друго - така съхраняваш bookmarks, notes, speed dial и история на отделен сървър, за да може да са ти достъпни от друг компютър с Opera или пък от мобилен телефон/PDA/телевизор/Wii и каквото друго се сетиш, за което има версия на Opera. Обновяването става от менюто Help > Check for updates. Но понеже явно ти е на български (а аз имам само англоезичен интерфейс), виж най-дясното меню и търси нещо като "Проверка за нова версия". Другият вариант е просто да свалиш инсталатора от тук. И, както вече ти казаха, виж дали Opera Turbo не е включено.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Има такава програма за фино блокиране на изображения,текстове,полета,някой флашове:

AdBlock for Opera - analogue of «Adblock Plus: Element Hiding Helper» (изчакай страницата да се зареди).

Разгледай и филтрите,които ти предложи Disasterpiece.

Лично,използвам този: urlfilter.ini (Свали с десен бутон - Запиши от връзката като) от Alpha-Toxic,който го обновява редовно за българските сайтовете. Файла трябва да поставиш в потребителската Директория на Opera>> Рестартираш Opera и получаваш чисти от реклами торент тракери,abv.bg и ред др.

Може ли да обясниш след като се свали този файл .ini къде точно се поставя-каква е тази потребителска директория?

Опиши го просто.

Влизаш там,правиш това и т.н.

А иначе модула на Kaspersky (Анти-Банер)блокира всичко и не се налага никаква намеса от Опера.

Искам друго да попитам.Ако се ползва Торент Клиента на Опера може ли да се спре торента и примерно да го пусна след ден да се сваля-(тъй къто вечер не си държа компа пуснат)

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Кой беше сайта за изтегляне на допълнителни облици, които се сменят от Инструменти - Външен вид ?

Редактирано от tomb raider (преглед на промените)

Свалих си последната версия от оня линк, ама не та не.Няма резултат.Други идеи?

Кой беше сайта за изтегляне на допълнителни облици, които се сменят от Инструменти - Външен вид ?

Просто дай на Инструменти->Външен вид->Още облици и си готова :wors:

Просто дай на Инструменти->Външен вид->Още облици и си готова :P

Ах, то кой да го види, че е там  ;)   Бях с един черен облик и буквите черни и едвам се вижда.

Мерси  :cool:

Може ли да обясниш след като се свали този файл .ini къде точно се поставя-каква е тази потребителска директория?

Опиши го просто.

Влизаш там,правиш това и т.н.

За да достигнеш до потребителската директори,предварително трябва да разкриеш (ако не са) скритите папки на Windows.За Windows-XP,това става от:

Windows Explorer (не Internet Explorer) >> Инструменти >> Опции на папка >> Изглед (Най-долу) >> Показвай скрити файлове и папки >> ОК

В Opera,щракаш от горе на: Помощ >> Относно Opera - В раздела "Местоположения",има ред "Директория на Opera".Срещу него е посочен път към папка (Opera),която се явява лично,твоята потребителска директория.Там трябва да поставиш urlfilter.ini,рестартираш Opera. Обикновено за Opera-10 пътя е:

За Windows-XP:

C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Opera\Opera

За Windows Vista:

C:\Users\USER\AppData\Roaming\Opera\Opera\

А иначе модула на Kaspersky (Анти-Банер)блокира всичко и не се налага никаква намеса от Опера.

От тестовете,които съм правил,блокирането е най-ефективно,когато се извършва в самата Opera,в смисъл времето за отваряне на даден сайт,без рекламните банери е по-малка от тази,ако те се орязват от външно приложение.

В Opera,може да се добави и бутонче "Block Ads",с което филтъра да бъде активиран/деактивиран.

Искам друго да попитам.Ако се ползва Торент Клиента на Опера може ли да се спре торента и примерно да го пусна след ден да се сваля-(тъй къто вечер не си държа компа пуснат)

Да,има опция "Стоп / Продължи" от менюто на десен бутон върху сваляния торент или от бутона най-горе "Стоп-Продължи",в раздела "Сваляне".

Можеш също така да ползваш и външен торент клиент (например uTorrent).За повече подробности в статията:

Изключване на поддръжката на BitTorrent в Opera

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Като тегля от дата.бг ми се появяват ироглифи и немога да си изтегля дадения файл,за докс.бг и други сайтове направих настройката,а за датата къде да пипна да се махне този проблем? :baby:

Като тегля от дата.бг ми се появяват ироглифи и немога да си изтегля дадения файл,за докс.бг и други сайтове направих настройката,а за датата къде да пипна да се махне този проблем? :)

Не става ли с: десен бутон върху набелязания файл, от появилото се меню избираш "Запиши в папката за сваляне".

понякога става,понякога не става и много пъти по инерция си натискам на бутона и после пак треа да чакам тези секунди... абе има си няква настройка,но не знам точно къде да пипна :]

Редактирано от Евето (преглед на промените)

Като тегля от дата.бг ми се появяват ироглифи и немога да си изтегля дадения файл,за докс.бг и други сайтове направих настройката,а за датата къде да пипна да се махне този проблем? ;)

Става така защото data.bg,за определени файлов,не винаги подава коректни протоколи,а Opera е капризна към неточностите.Вместо да ги сваля,Opera ги отваря в себе си като txt.Тази настройка е по-скоро заобикаляне на проблема,но върши работа.

Инструменти >> Настройки >> Разширени >> Сваляне >> махаш отметката на Без управляваните от Opera типове >> в търсачката напиши txt >> на text/plain >> Промяна >> Показвай запитване за сваляне >> ОК >> ОК

Edit: Официално излезе Opera 10.10 Final с основна функция Opera Unite - Всеки,който използва функцията Unite,буквално прави компютъра си Уеб сървър.Споделя файлове,музика,чат и много други функции и забавления. :rolleyes:

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Става така защото data.bg,за определени файлов,не винаги подава коректни протоколи,а Opera е капризна към неточностите.Вместо да ги сваля,Opera ги отваря в себе си като txt.Тази настройка е по-скоро заобикаляне на проблема,но върши работа.

Инструменти >> Настройки >> Разширени >> Сваляне >> махаш отметката на Без управляваните от Opera типове >> в търсачката напиши txt >> на text/plain >> Промяна >> Показвай запитване за сваляне >> ОК >> ОК

Edit: Официално излезе Opera 10.10 Final с основна функция Opera Unite - Всеки,който използва функцията Unite,буквално прави компютъра си Уеб сървър.Споделя файлове,музика,чат и много други функции и забавления. :P

то си ми е така настройката :]

Редактирано от Евето (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

ох от няколко дни като си влизам със фейсбуука и не ми излизат 80% от изображенията :( ето така ми излизат     Публикувано изображениеКак да си го наглася да си ми е както преди ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.