Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Същ'та раота

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Същ'та раота

Ами не знам защо при всички останали няма проблем (поне при мен), а при теб има... Не ми се появяват реклами нито тук, нито в арена, нито в замунда и в още двайсетина сайта в които влизам по-редовно. Ако при първото блокиране ти се появяват рекламите, направи го повторно, но само в един таб. Аз предполагам какво правиш - отворил си, да кажем, десетина таба на замунда и след като блокираш рекламите в единия, обикаляш и останалите да блокираш и там рекламите или ги презареждаш и затова не ти се получава. Пробвай при само един отворен таб да блокираш рекламите на сайт, натискаш Done, а после вместо да го презареждаш, за да видиш какво се е получило, затвори го и го отвори наново. При мен няма нужда да го правя по този начин, ама знам ли те какво правиш... За по-сигурно изчисти кеш, кукита и т.н. преди това

Някой може ли да каже, каква е разликата във функционалността между Opera portable и нормалния (ехе) вариант. Мисля да се ориентирам към portable.От две седмици ползвам и двата варианта Opera10,с цел да видя разликите ама... не видях.

Някой може ли да каже, каква е разликата във функционалността между Opera portable и нормалния (ехе) вариант. Мисля да се ориентирам към portable.От две седмици ползвам и двата варианта Opera10,с цел да видя разликите ама... не видях.

Има различни начини да се направи Опера портативна, както и различни хора я правят. Аз си я правя с ThinApp. Официална портабъл версия няма... По някой път не всички портабъл са портабъл в действителност и т.н. Аз разликите ги виждам в следните неща - в настройките, добавени бутони и други, скинове, на кое как се добавят и дали е изобщо възможно да се добавят различни плъгини (например Flash или Silverlight), какъв метод да се направи портабъл се ползва и други... За мен, истински портабъл (или виртуализирана) се прави само с ThinApp. За другите методи не съм много сигурен доколко са портабъл. Впрочем, ето и двата най-популярни варианта - http://www.kejut.com/operaportable и http://www.opera-usb.com/operausben.htm . Третия вариант е с Tor - OperaTor - http://letwist.net/operator

Има различни начини да се направи Опера портативна, както и различни хора я правят. Аз си я правя с ThinApp. Официална портабъл версия няма... По някой път не всички портабъл са портабъл в действителност и т.н. Аз разликите ги виждам в следните неща - в настройките, добавени бутони и други, скинове, на кое как се добавят и дали е изобщо възможно да се добавят различни плъгини (например Flash или Silverlight), какъв метод да се направи портабъл се ползва и други... За мен, истински портабъл (или виртуализирана) се прави само с ThinApp. За другите методи не съм много сигурен доколко са портабъл. Впрочем, ето и двата най-популярни варианта - http://www.kejut.com/operaportable и http://www.opera-usb.com/operausben.htm . Третия вариант е с Tor - OperaTor - http://letwist.net/operator

Aз я изтеглих от http://www.opera-usb.com/. Всичко е наред,само като я затварям излиза съобщение "Opera Mail трябва да извърши профилактика на базите от данни с пощата/емисиите....." Не знам може и да е моя грешка.Не е болка за умиране :cool: .

Редактирано от krali (преглед на промените)

Някой знае ли на Opera 10, къде ми е кеша ?

Пишеш opera:about или Help->About Opera и ще ти покаже всичко кое къде се намира. При мен е в ".\Opera\profile\cache", а при други може да е в "C:\Documents and Settings\User\Application Data\..."

Хахахах , благодаря.

Проблема беше, че ако влизам през Windows Explorer в C:\Documents and Settings\Tani4ka\Local Settings\Application Data\Opera\Opera и там няма папка cache :eek:

Стана с START => RUN => C:\Documents and Settings\Tani4ka\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache

И нещо друго забелязах .....CCleaner не чисти кеша на Операта ;)

Хахахах , и ATF-Cleaner не го чисти.

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

В настройките на Опера има опция за автоматично изчистване на кеша при изход: Инструменти->Настройки->Разширени->Посетени,в този прозорец постави отметка срещу Опразвай при изход.

В настройките на Опера има опция за автоматично изчистване на кеша при изход:

Инструменти->Настройки->Разширени->Посетени,в този прозорец постави отметка срещу Опразвай при изход.

Имайте предвид, че при изход на Операта, не изключва веднага процеса, а след 40-50 с.

IDM:

Q. I cannot integrate IDM into my Opera browser. Does Internet Download Manager take over downloads from this browser?

1. Internet Download Manager fully supports Opera browser. Please note that for Opera browser it's best to enable "Use advanced browser integration" option.

2. If you cannot use advanced browser integration, and if you have Opera checkbox checked for IDM basic integration in IDM "Options->General", and if IDM still cannot take over downloads from Opera, please check the following

2.1. Please check that NP_IDM1.dll, NP_IDM2.dll, NP_IDM3.dll (and possibly several similar) IDM Opera integration modules exist in "Program\Plugins\" folder in Opera root folder.

2.2. If the files above don't exist, please check NP_IDM.dll in IDM root folder ("c:\program files\internet download manager" by default). This is the pattern file that is used by IDM to generate NP_IDM*.dll integration modules for Opera. If this file does not exist, please download it from http://www.internetdownloadmanager.com/data/v5/NP_IDM.dll and place it to IDM root folder. Then uncheck and check "Integrate IDM into browsers" box for Opera on IDM "Options->General" tab and refer to item 2.1 to check the files again.

2.3. If the files from item 2.1 don't exist anyway, please check whether IDM has generated them. The files should be generated in local user profile stored in "C:\Documents and Settings\\Application Data\IDM\" ("C:\Users\\AppData\Roaming\IDM" for Vista OS). In order to see "Application Data" folder you need to be able to see hidden folders. To enable it, use "Tools->Folder Options" windows explorer menu item, select "View" tab and check "Show hidden files and folders" option.

2.4. Also note that for some old versions of Opera, you need to configure Opera manually for each file type. Use "Tools->Preferences..." Opera menu item, then select "Advanced" tab, and select "Downloads". For each file extension that you want to download with IDM press "Edit..." button and on next dialog select "Use plug-in" and then select "IDMan Click Catcher Plug-in" from the combo box. (For older versions of Opera browser, you may need to select preferences in "Opera->File->Preferences->Multimedia->Find_plug-ins...")

Дали не съм пробвала това и още много други указания, за да се наложи да поствам проблема си тук?... да помисля... вече съм... :)

о, иронийка... извинявай, че се опитвам да помогна. спирам, няма да се повтори, обещавам ти. като искаш точни отговори, се научи как да задаваш правилно въпроси и как да реагираш към хората, които се опитват да помогнат. написал един ред "ми ни моа да гу интигриръм" и туй то. като си пробвал, пиши кво си пробвал, а не стой на готово да чакаш да се появи врачката и да помогне.

Не се сърди, Човече... хуморът ми може би е с лош вкус... но ти никога не обещавай и никога не се отказвай... :speak:

Редактирано от obsessi0n (преглед на промените)

Има ли начин като пусна Opera, и едновременно с това да се включва една джаджа. Ползвам Opera10USB, а джаджата която искам да се включва е "Simple Clock" http://widgets.opera.com/widget/5415/

някой знае ли защо неможе да се отвори сайта на аренабг с опера. Вчера си свалих тази 10 която с цел да пробвам нещо ново. Гледах из настройките дали нещо не е спряно затова да не го зарежда сайта но не е, през мозила и ИЕ си го отваря, което означава че проблема не е в сайта а в браузера. Като тръгна да го отварям през опера резултата е ТОВА , а като 4укна на този линк излиза грешка 404 - Not found

Някой срещал ли е такъв проблем ?????

някой знае ли защо неможе да се отвори сайта на аренабг с опера. Вчера си свалих тази 10 която с цел да пробвам нещо ново. Гледах из настройките дали нещо не е спряно затова да не го зарежда сайта но не е, през мозила и ИЕ си го отваря, което означава че проблема не е в сайта а в браузера. Като тръгна да го отварям през опера резултата е ТОВА , а като 4укна на този линк излиза грешка 404 - Not found

Аз съм с опера 10 и арената я заредих без проблем.

Публикувано изображение

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Отваряш нещо в което може да се пише, примерно форума, цъкаш десен бутон и най-долу има Dictionaries след това цъкаш Add/Remove dictionaries и си избираш речник от списъка.

Гледам, че напоследък доста се работи по нов правописен речник за Опера. Пробвах го и ми подчертава доста по-малко думи от оригиналния. Можете да видите за какво става въпрос и да си го свалите ето тук.

Гледам, че напоследък доста се работи по нов правописен речник за Опера. Пробвах го и ми подчертава доста по-малко думи от оригиналния. Можете да видите за какво става въпрос и да си го свалите ето тук.

Добра работа върши

Проблема ти се появява,защото си включил опцията Opera Turbo (режим за бързо сърфиране в бавни Интернет мрежи)

Бутона е във вид на "скоростомер" и се намира долу в ляво.

При включен режим - Opera Turbo,Opera Browser използва прокси сървъри на Opera Software (с цел компресия и бързо отваряне),но ######,опознава тези сървъри (навярно като вид анонимни),като не допуска Opera Browser да отвори сървъра им. Нямам представа защо така са го направили.

На нивото на firefox е. Само няма автоматичен ъпдейт на филтрите. Аз ползвам тези тук: http://www.fanboy.co.nz/adblock/opera/

На сайта е обяснено ясно как да се сложат.

Използвам този: urlfilter.ini - на Alpha-Toxic,който следи за обновленията в филтъра на Fanboy,като го допълва и обновява за българските сайтове.

В тази тема,Alpha-Toxic приема предложения за блокиране на реклами в български сайтове. :)

Редактирано от Steltt (преглед на промените)

Аз искам да попитам - Опера 10.0 постоянно ли синхронозира или само при затваряне на сесията! Проблемът ми е такъв, че ползвам същата при Кубунту 9.04 - забелязвам обаче, че отвреме на време много забива и мисли продължително време след което пак си зацепва и бачка без проблеми. Вчера забелязах, че когато "спече" и долу пише "Синхронизиране", мисли, мисли и след малко пише "Неуспешна синхронизация" след което нещата си тръгва нормално. Може и нещо да се заблуждавам, но според мене проблемът е там. Кажете дали постоянно синхронизира и може ли да се настрои да го прави само при излизане. Или пък, ако имате други версии за проблема, Ви слушам!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.