Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Темата да я прекръстим на "Да натропаме Опера"... Версия 11.10 при плащания през пейпал се сдухва. Когато сайта ме прехвърли към пейпал за да платя и си въведа логин инфото изписва че съм вече логнат и пак ми дава да цъкна едно бутонче и после честитка със съобщение за грешка. С ИЕ8 го няма този проблем. Като плащам пак нещо ще препиша точно грешката.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 304,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Моя е изключен, ползвам само от рам, но пиша в момента от телефон и повече подробности не мога да дам. Правя си и настройка в opera:config за бързо връщане в предишна страница с десен-ляв бутон без да ми презарежда. едит: за кеша говоря. Помислих, че отговарям на по-старо мнение. За бързото набиране - пробвайте с ръчните настройки. В момента нямам възможност, но предполагам, няма да има проблем да се подреди шахматно.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

За голямо съжаление нещата с Опера не вървят на добре. Твърде често ми се налага да ползвам опцията "Отвори в" някой от другите браузъри. Много от функциите й не работят така безпроблемно, както би трябвало да е и на всичкото отгоре явно не си дават труд да ги оправят в новите версии. Лично аз започвам да се разочаровам...

Кои функции не работят добре при теб? Дай да ги обсъдим. При мен всичко е ОК. Развиват се в положителна насока, а най-важно е че се развиват, не стоят на едно място. Не са безгрешни, няма и да бъдат, това би значило да не изкарват нови версии. И при всичките им грешки и бъгове, пак са най-добрите. Дори когато взимат те нещо от другите, например адоните, пак го правят по-добре. А бъговете е добре да се докладват. Аз съм докладвал бъг и бе оправен в следващата версия...

Ох, те да бяха един два... Проблемът с това, че не работи на прекалено много сайтове така, както трябва е най-големият за мен. Жестовете не са така добри, както би ми се искало, понякога се налага да повтарям по няколко пъти. До преди 2 месеца имаше проблем с турбото, проблема с "Bad request". Този проблем не беше свързан със самия браузър, но пак си е част от Опера. Сега не ползвам много мобилен нет и нямам наблюдения, но след месец пак ще ползвам редовно. Надявам се да са го оправили. На много сайтове има проблеми с флаша. Сега забелязах, че не може да подкара трейлърите на imdb. Често тези проблеми се оправят като "бутнеш" нещо, но вече ми писва за всяко нещо да търся инфо коя опция в конфига да променям, за да работи. До предната версия все още от време навреме се появяваше онзи абсурден проблем при който вместо да ми свали даден файл го отваряше все едно е html/txt, или му променяше разширението на .html. Това продължи/продължава няколко версии. В по-старите версии беше много сериозен, после понамаля, но не изчезна. Напоследък не свалям много и не занам как е ситуацията с 11.10, но самия факт, че е възможно да допускат подобни абсурдни бъгове не говори добре. Ето сега тази промяна с иконите в бързото избиране - едни страници се виждат както преди (изцяло), а на други ми показва само ъгъла с логото им, като при това на някои ми показва част, на която няма нищо. Грозно е така. Проблемът е, че не са дали възможност по лесен начин да си настроиш изгледа. Разбрах, че за да го оправя пак трябва да се ровичкам из конфига. ОК, аз ще се оправя, ами новите потребители? Като им кажат за конфига и 99% от тях ще забравят за Опера. Не си водя записки с нещата, които не са добре, но има и още. Тъй като следя форума на Опера и там все повече преобладават сериозните оплаквания. Има и неща, които ми допадат, като групирането на таговете, факта, че не е нужно да рестартираш, когато инсталираш/включваш/изключваш разширенията (направиха, така както ми се искаше). Все още я ползвам, като основен браузър, но вече лисицата е постоянно отворена, за да отварям несъвместимите сайтове.

Доста често проблема си е в самите сайтове. Бързото набиране - показва логото вече, лично на мен ми харесва повече така, но за лого какво точно ще показва, тук вече май пак от сайтовете си зависи. В сайтовете в които влизам, не ми се налага да ги отварям през друг браузър, а ако случайно се налага и сайта не ми е незаменим, просто му тегля една майна и си върша работата в друг сайт. Аз също имам алтернативен браузър, но не е ff... Жестовете - изключих визуалните подсказки и нямам проблем. За турбото - от телефона ако не съм го изключил са ми недостъпни някои сайтове, затова не го и ползвам. Това просто е една екстра, с цел да пести малко трафик - без нея не виждам проблем, поне що се касае до мобилния тел. Проблема е в някои сайтове, например замунда, но пък и ако съм влезнал там, то обикновенно не е през оператора, т.е. не ми пука за трафика. От мен стига толкова, че е уморително от GSM да се пише :-) А, за свалянето - а сега де... Дразни, наистина, но се питам, защо от 90% от сайтовете се сваля каквото и както го искам, а от останалите 10% трябва да сменям разширението? Говоря за rar, zip, srt, txt и др. Значи от едните може, от другите - не. Впечатленията са ми от няколко бг сайта за които трябва да правя тези гимнастики. Може и в Opera да е вината, но малко се съмнявам...

А, за свалянето - а сега де... Дразни, наистина, но се питам, защо от 90% от сайтовете се сваля каквото и както го искам, а от останалите 10% трябва да сменям разширението? Говоря за rar, zip, srt, txt и др. Значи от едните може, от другите - не. Впечатленията са ми от няколко бг сайта за които трябва да правя тези гимнастики. Може и в Opera да е вината, но малко се съмнявам...

Обещавам да се застрелям публично, ако някой ми покаже 100% W3C съвместим сайт, който да не работи в Opera.

Обещавам да се застрелям публично, ако някой ми покаже 100% W3C съвместим сайт, който да не работи в Opera.

Проблемът е, че някои сайтове не изпращат коректно идентификатора за файловият формат/съдържанието на файла. Opera не знае какво да го прави и от там проблемите. Все пак има заобикаляне-В настройките на Opera, раздел Advanced, в подменюто за файловите типове се маха отметката да не се показват управляваните от Opera файлови типове и след това за txt формата се настройва на "Запитване за сваляне", а не както е по подразбиране-да се отваря с Opera.

Между другото, новият SpeedDial дразни и мен. Предпочитам старият вариант и щеше да е хубаво да има опция, с която да си останеш на него.

Между другото, новият SpeedDial дразни и мен. Предпочитам старият вариант и щеше да е хубаво да има опция, с която да си останеш на него.

На мен пък ми харесва, особено Automatic zoom-а - така като скриеш бутона за нов таб, запълва цялото налично пространство и стои доста добре. Като изключим факта, че за някои сайтове игнорира настройките (Thumbnail Logo Score Threshold), ми харесва повече от предния. Впрочем ако на въпросната настройка зададеш хилядарка за стойност, повечето сайтове ще се появяват в цял размер - както преди.

Някой знае ли начин да се разкара шаренията, наречена неизвестно защо меню бутон? Преди да ни я набутат си ползвах съвсем спокойно менюто (истинското, а не това недомислие), направено на бутон и с удоволствие бих продължил да го правя, стига мястото да не беше вече заето. Отбелязвам - въпросът ми е мога ли да махна бутона, а не как да скрия тулбара, в който е сложен.

Някой знае ли начин да се разкара шаренията, наречена неизвестно защо меню бутон? Преди да ни я набутат си ползвах съвсем спокойно менюто (истинското, а не това недомислие), направено на бутон и с удоволствие бих продължил да го правя, стига мястото да не беше вече заето.

Отбелязвам - въпросът ми е мога ли да махна бутона, а не как да скрия тулбара, в който е сложен.

Чисто и просто щракаш върху меню бутона и след това върху меню.

На мен пък ми харесва, особено Automatic zoom-а - така като скриеш бутона за нов таб, запълва цялото налично пространство и стои доста добре. Като изключим факта, че за някои сайтове игнорира настройките (Thumbnail Logo Score Threshold), ми харесва повече от предния. Впрочем ако на въпросната настройка зададеш хилядарка за стойност, повечето сайтове ще се появяват в цял размер - както преди.

АБе за добре, добре изглежда. Но днес о изненада. Влизам с Windows 7 и какво да видя 44 бутона на екрана ми, като се повтарят по 2 пъти. Открийте разликите. Изключил съм синхронизацията за бързо стартиране, но пак съм наводнен с бутони. Бутонът за Калдата, който държа най-отгоре, вече е някъде по средата и на последния ред. Доста ми шареха очите, докато намеря един от двата натрапени ми бутона. Изобщо, пълна шарения. Да не говорим за вчера обаче, когато уж бързата Опера почна по секунда да мисли, преди да може да предприеме някакво действие. Изчистване на кеш, рестарт и какво ли не. Напоследък новите версии не ми харесват като бързина. Отворят ли се повечко прозорци и постои ли малко браузера включен, проблемите почват.

Кои функции не работят добре при теб? Дай да ги обсъдим. При мен всичко е ОК. Развиват се в положителна насока, а най-важно е че се развиват, не стоят на едно място. Не са безгрешни, няма и да бъдат, това би значило да не изкарват нови версии. И при всичките им грешки и бъгове, пак са най-добрите. Дори когато взимат те нещо от другите, например адоните, пак го правят по-добре. А бъговете е добре да се докладват. Аз съм докладвал бъг и бе оправен в следващата версия...

Ето, оня ден пиша коментар в Калдата. Имам отворени петнайстина прозореца и браузера се рестартира сам. След 3 секунди ме праща отново на страницата Калдата с моя коментар, но полето е празно. Пак почвам да пиша и пак същата история. Така няколко пъти. Накрая се наложи още преди да е рестартирала Опера, да я изключа ръчно и да затворя всички прозорци. Това нещо бе изчезнало при предната версия 11.01, но го имаше при десятката. Значи, старите проблеми се връщат. Преди това ставаше при страници, в които се ползваше Flash Player. Сега не съм сигурен.

ПП: И аз докладвах за тоя бъг и като че ли бе оправен при 11.01, но ето сега , пак се появи, само че тоя път при писане на коментар в Калдата :lol6:

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Някой знае ли начин да се разкара шаренията, наречена неизвестно защо меню бутон? Преди да ни я набутат си ползвах съвсем спокойно менюто (истинското, а не това недомислие), направено на бутон и с удоволствие бих продължил да го правя, стига мястото да не беше вече заето.

Отбелязвам - въпросът ми е мога ли да махна бутона, а не как да скрия тулбара, в който е сложен.

Можеш всичко да направиш - можеш да си върнеш класическото меню (с две натискания на левия бутон на мишката), да махнеш бутона, да го сложиш на най-различни места и т.н. Лично за мен, бутона е удобен, защото е минималистичен и не заема цял ред в браузъра. Може и изцяло без него, ако се ползват клавишни комбинации и има изведени други бутони.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.