Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Ами при мен дори и след минута не освобождава паметта, а съм я настроил да трие временните файлове при всеки изход.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

И аз имах същия проблем и не мога да се сетя как го разреших! Даже бях пуснал тема някъде - сега обърнах целия нет и не мога да я намеря. Не знам дали не беше нещо свързано с "compatibility". П.П. Грешката е моя! Не съм имал проблем с Опера а с uTorrent и проблемът ми се реши след като му дадох да е съвместим с Виста. Аз също съм с Win 7 и не съм забелязал подобен проблем след спиране на Опера.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Здравейте. Значи проблема с Опера ми е следния: след като я затворя понякога програмата продължава да остава в паметта и да натоварва процесора и процеса и трябва да се "убие" ръчно. Някой от Вас дали се е сблъсквал с подобен проблем? С Windows 7 Professional x64 съм. Поздрави.

Писах преди доста време тук за този проблем, който съществува още от 10-та серия, но не намерих досега решение. Има го и под ХР SP3, Win 7 x 86, x 64 - Ultimate и Enterprise. Продължава и при Opera 11.01. Изключени са всички модули - жестове, жезъли, пароли и каквото още се сетите, кешът се чисти при затваряне.

Идеи?

Когато си задал кеша да се чисти при затваряне, се получава това забавяне.

Не, проблемът не е в това. Чистенето на кеша при затваряне има съвсем друга цел.

Говорим за некоректно затваряне на програмата - в таск менажера процесът си остава активен, но няма как да се види, освен ако не бъде отворен нарочно. А на екран се появява системно съобщение, че програмата вече е активна. Тогава се налага ръчно спиране през таск менажера и нов старт от иконата. Не че ще ми паднат ръцете от това, ама е досадно. А и след като програмата остава активна, то се предполага и че практически кешът остава неизчистен, което се разминава драстично с първоначалната цел.

Не, проблемът не е в това. Чистенето на кеша при затваряне има съвсем друга цел.

Говорим за некоректно затваряне на програмата - в таск менажера процесът си остава активен, но няма как да се види, освен ако не бъде отворен нарочно. А на екран се появява системно съобщение, че програмата вече е активна. Тогава се налага ръчно спиране през таск менажера и нов старт от иконата. Не че ще ми паднат ръцете от това, ама е досадно. А и след като програмата остава активна, то се предполага и че практически кешът остава неизчистен, което се разминава драстично с първоначалната цел.

Ако имаш активиран "Акаунт за поща и чат"(Opera Mail) понякога са получава така.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Ако имаш активиран "Акаунт за поща и чат"(Opera Mail) понякога са получава така.

Нищо подобно:

...Изключени са всички модули - жестове, жезъли, пароли и каквото още се сетите...

Настройки - Разширени - Посетени - Кеш в паметта = промени стойноста поне на 10MB + Кеш в диска , ако исползваш го намали.Ако си дал отметка "Опразвай при изход" я изключи.Последно дефрагментирай си хард диска , виж кое друго приложение дърпа рам и ресурси.При мен на работния лаптоп 1.5 Ghz ram 760Mb с Win XP не зависва Opera-та пробвай с тези стойности би трябвало да стане.Успех

Редактирано от lassitter (преглед на промените)

И аз ги направих тези настройки с кеша и ще видя как ще се държи и ще споделя резултата. На х64 7-ца съм, но не мисля, че има някакво значение. Поздрави.

... Кеш в паметта = промени стойноста поне на 10MB + Кеш в диска , ако исползваш го намали.Ако си дал отметка "Опразвай при изход" я изключи.Последно дефрагментирай си хард диска , виж кое друго приложение дърпа рам и ресурси...

Нямам проблеми с приложения, системите (3 машини) са ОК, знам как да ги поддържам така. Стойността на кеша в паметта навсякъде е 10 МВ, а кешът в диска е 4 МВ, излиза, че трябва да спра изцяло втория, ще опитам така. Но изключването на опцията за опразване на кеша при изход е крайно неприемливо, особено при ползването на браузъра на служебен компютър - онлайн банкиране и т.н., при неособено добре защитена вътрешна мрежа...

Здравейте, предстои ми преинсталация на ОС, как да запазя хронологията на Опера 11? Пароли, любими сайтове, история на сърфирането, с една дума всичко :rolleyes:

Мислиш ли,че копирането на папка Опера в Д-ще помогне? И аз се интересувам...много работа за възстановяване на отметки и прочие при преинсталация. :rolleyes: ....................... Като се замислих...може би да се инсталира в Д преди преинстала.

Редактирано от peter69pl (преглед на промените)

Просто копирвате папката от C:\Users\Niki\AppData\Roaming\Opera (но преди това трябва да направите скритите папки открити)

Редактирано от ★ EL MALO ★ (преглед на промените)

Да!Като гледам просто може желани програми първоначално да бъдат инсталирани в Д. Е...при цялостен формат и почистване не върши работа, но при запазване на Д-дял ще се спестят главоболия.

Здравейте,

предстои ми преинсталация на ОС, как да запазя хронологията на Опера 11?

Пароли, любими сайтове, история на сърфирането, с една дума всичко :ph34r:

За тази цел има една много лесна програмка, която би трябвало да ти свърши работа:

http://my.opera.com/Disco%20Stu/blog/opera-settings-import-export-tool

Просто копирвате папката от C:\Users\Niki\AppData\Roaming\Opera (но преди това трябва да направите скритите папки открити)

Не е задължително нещата да са там - това е само частен случай (за multi-user инсталация на Windows 7). Правилният начин е да отвориш opera:about и да видиш какво пише за Opera directory. Копира се въпросната папка и след преинсталацията се връща на мястото, където новата инсталация на Opera ще си сложи нещата - вижда се пак по същия начин.

Един съвет - ако на компютъра се ползва само един акаунт, може всичко, свързано с Opera да се сложи в една папка, като в инсталатора се укаже 'Stand-alone installation (USB)'. После може да се мести цялата папка Opera - например за да върви от флашка.

Мисля, че от новата версия на браузера е изчезнала една опция, с която Опера да се представя за друг браузер. Нещо ми е криво, понеже има един сайт, където с Опера даваше само ченгели, а като настроя да се представя за IE, всичко е ОК... Някой забелязал ли е изчезването на въпросната опция? Не че е от голямо значение, но все пак...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мисля, че от новата версия на браузера е изчезнала една опция, с която Опера да се представя за друг браузер.

Нещо ми е криво, понеже има един сайт, където с Опера даваше само ченгели, а като настроя да се представя за IE, всичко е ОК...

Някой забелязал ли е изчезването на въпросната опция?

Не че е от голямо значение, но все пак...

Отваряш въпросната страница > F12 > Edit Site Preferences > Network > Browser identification.

Отваряш въпросната страница > F12 > Edit Site Preferences > Network > Browser identification.

Ясно, това добре го знам, въпросът е от общите настройки ми липсва опцията, а останах с впечатлението, че я имаше и там в Advanced таба...

Може и да съм се заблудил нещо...Отдавна не съм я ползвал.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Kaк да махна рекламите, споделете някои работещ adblock, че пробвах един, който нищо не прави.

Все още не съм изпробвал ад-блок разширенията за Опера и не мога да ги коментирам, защото съм доволен от оптимизирания urlfilter.ini http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block Не е перфектен, но е много добър за толкова кратък код. Моят проблем с Опера е, че има доста бъгове :/

Kaк да махна рекламите, споделете някои работещ adblock, че пробвах един, който нищо не прави.

Не ставали с десен бутон и избираш "Блокиране на съдържание".
  • 2 седмици по-късно...

Как да накарам Opera да ме пита дали да отвори директно файла с помощта на някоя програма, или да го запише директно на диска?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.