Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Днеска си инсталирах Операт-а и като вляза в сайта на kaldat-a и после изляза ми запомня страницата където съм бил последно и пак ме връща там - как да оправя този проблем ?!

Рових в настройките но не можах да го оправя :cool:

Влезте в Настройки (Ctrl+F12) Още в първия таб Основни има опции - Стратрирай и от падащото меню задавате предпочитаното от вас действие.

Как да блокирам рекламите с Опера? Трябва ми аналог на adblock plus.

Ами тя си има вградена такава аналогична функция за блокиране на съдържание. Дясно щракване и избирате "Блокиране на съдържание" след това посочвате изображенията които искате да бъдат блокирани. Освен това, чрез urlfilter.ini можете да блокирате почти всичко. (повече информация тук)
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Днеска си инсталирах Операт-а и като вляза в сайта на kaldat-a и после изляза ми запомня страницата където съм бил последно и пак ме връща там - как да оправя този проблем ?!

Рових в настройките но не можах да го оправя :cool:

Десен бутон някаде по страницата и цъкаш block content.. после избираш кое да ти блокира и натискаш горе в дясно Done. Ако си с Opera 11 в допълнение има и екстенжън NoAds

@SuperLuigi @100names проблемът е в сайта, че връща грешен mime код за rar и ги представя като текстови файлове

" .........@SuperLuigi @100names проблемът е в сайта, че връща грешен mime код за rar и ги представя като текстови файлове...." И тогава възниква въпроса .... Защо другите браузери разчитат правилно този "неправилен mime код" ...???

И тогава възниква въпроса .... Защо другите браузери разчитат правилно този "неправилен mime код" ...???

Пробвай следното - Настройки - Подробни - Сваляне - в полето с лупата пишеш rar и махаш отметката от "Без управляваните от Опера типове" - Enter - на показаните резултати влизаш в "Промяна" и избираш "Запитване за сваляне". Предполагам, че има отметка на "Отваряй с Опера"?!

Имам пак проблем http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ! Когато вляза в даден сайт,и после изляза,и вляза малко по късно,пак трябва да пиша на ново потребителско име и парола,а съм отбелязал "запомни ме" ! Другото което ми направи впечатление,че Операт-а май не може да отваря отделни прозорци !

Имам пак проблем http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ! Когато вляза в даден сайт,и после изляза,и вляза малко по късно,пак трябва да пиша на ново потребителско име и парола,а съм отбелязал "запомни ме" ! Другото което ми направи впечатление,че Операт-а май не може да отваря отделни прозорци !

За отваряне на нов прозорец - Ctrl+N

Или нов под-прозорец Ctrl+T. 

някой може ли да ми каже, как да изтрия линковете, които съм сложил в Bookmarks в Opera?

Отметки/Организиране на отметките избираш желаните от теб линкове /отметки/ и после Изтрий. После ако желаеш пусни едино сканирване със CCleaner и това е. :rolleyes:

аз изобщо нямам такова нещо. операта ми е на английски и когато отида на букмаркс, надолу се спускат да речем 10 сайта, които съм запаметил. но там има само една възможна опция Manage Bookmarks (Ctrl+Shift+B), която седи отгоре и от там не мога да ги махна. просто не намирам опция за изтриването им. няма ли такава наистина?!

а пробвал ли си колко е просто?! там десен бутон изобщо не работи. когато отвориш букмаркс в опера, десен бутон не действа. май не е толкова просто!

прочете ли вторият ми пост в темата? имам свобода, ама нямам свобода да правя точно това.

аз изобщо нямам такова нещо. операта ми е на английски и когато отида на букмаркс, надолу се спускат да речем 10 сайта, които съм запаметил. но там има само една възможна опция Manage Bookmarks (Ctrl+Shift+B), която седи отгоре и от там не мога да ги махна. просто не намирам опция за изтриването им. няма ли такава наистина?!

защо не четете преди да пишете? ясно казах,че от там не могат да се трият букмаркс. пробвал ли си? дай един скрийншот как точно го правиш. ако някой не вярва, нека си инсталира ОПЕРА, да сложи един линк директно в букмаркс и да пробва да го изтрие. не говоря да е в папка, а просто линк. не става по този начин.

прочете ли вторият ми пост в темата? имам свобода, ама нямам свобода да правя точно това.

защо не четете преди да пишете? ясно казах,че от там не могат да се трият букмаркс. пробвал ли си? дай един скрийншот как точно го правиш. ако някой не вярва, нека си инсталира ОПЕРА, да сложи един линк директно в букмаркс и да пробва да го изтрие. не говоря да е в папка, а просто линк. не става по този начин.

http://i52.tinypic.com/2i06nmr.jpg

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Публикувано изображение

Господин прелюбодееца, ако мислите да се държите нахално-саркастично не сте улучили.

Хората са ви дали решение, което аз ви тича в носа с тази картинка, защото не сте ни най-малко заинтересован да проявите МИНИМАЛНА самоинициатива.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

линковете не са ми от дясно, а си ми от ляво!

от там как е възможно да се махнат? това, което си показал ми е ясно и знам как става.

говоря за линковете, които са от лявата страна. тях как да махна?

ето за това ти говоря:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2146/203547897120402618731289807100POXvOjhK10rK3X75xTKi.JPG

jjjjjk, а ти точно кой беше?!

Редактирано от прелюбодееца (преглед на промените)

Няма значение откъде ще изтриеш отметките. Щом можеш оттам, откъдето съм показал, изтрии ги оттам. Какво става при избор на Manage bookmarks ?

Tрие се от Организиране на Отметките!

След това линковете изчезват и от падащото меню Отметки и отиват в кошчето в Организиране на отметки, та ако случайно си изтрил някоя, можеш да я възстановиш.

Ако не-десен бутон и изпразни кошчето и отметките са изчезнали и от там.

Линковете, които виждаш в падащото меню отметки и в Организиране на отметки трябва да са едни и същи.

Освен ако си избрал грешна поддиректория с линкове-виждам че имаш и една директория.

Toлкова ли е трудно дададеш на стрелката нагоре, за да влезеш в Root-а, т.е главната директория?

Публикувано изображение

Ако не-Намираш Bookmarks.adr и гледаш там.

%appdata%\opera\opera\bookmarks.adr

Редактирано от Гост (преглед на промените)

няма ги. когато избера тази опция линковете просто ги няма.

както и да е. ще се мъча.

остави, благодаря.

По-грубия начин - може да разгледаш файла: C:\Documents and Settings\[потребителско име]\Application Data\Opera\Opera\Bookmarks.adr

в главната директория, която си е отделно има само един линк. него мога да премахна. аз говоря за линковете, които са под главната директория. тях ми е невъзможно да трия. сега ще погледна във файла, който сте казали да проверя.

Пробвай следното - Настройки - Подробни - Сваляне - в полето с лупата пишеш rar и махаш отметката от "Без управляваните от Опера типове" - Enter - на показаните резултати влизаш в "Промяна" и избираш "Запитване за сваляне". Предполагам, че има отметка на "Отваряй с Опера"?!

Tази настройка засега реши проблема.

Благодаря!!

Някой знае ли тези прозорци за бързо избиране само 25 ли могат да са или може и повече,както е при сафари и модзилата?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.