Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Ми най-вероятно приставка, която вМозила я има, а в Опера не. Ма какво е разрешението, не се сещам. Сори.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

защо се получава така току що си инсталирах последната версия със по старатаго нямаше тоз проблем

Публикувано изображение

Публикувано изображение 

защо се получава така току що си инсталирах последната версия със по старатаго нямаше тоз проблем

Публикувано изображение

Публикувано изображение 

Провери дали ти е включено Opera Turbo

Има някои сайтове в които не мога да си запазя паролите, как да направя от самия сайт като съм влезнал да активирам тая опция.Също така има 2-3 сайта, в които ми сече страшно с Опера, а като влезна с Интернет Експлоръра си влиза перфектно.На какво се дължи това?

Има някои сайтове в които не мога да си запазя паролите, как да направя от самия сайт като съм влезнал да активирам тая опция.Също така има 2-3 сайта, в които ми сече страшно с Опера, а като влезна с Интернет Експлоръра си влиза перфектно.На какво се дължи това?

Хм... значи едни сайтове ти запазват паролите, а други - не? Странно.В смисъл, аз примерно съм си настроил операта да не помни кукита и когато изключвам браузъра да ги изтрива. Виж дали не си активирал опцията да търва кукита след излизане (Tools->Prefferences->Advanced->Cookies->Delete New Cookies when Exiting Opera). А това за сеченето... с коя версия си и кои сайтове са, какво има на тях. На мен примерно не искаше да ми плейва клипчета от Ютуб с по-стара версия. Бе леко бъгава стана тая Опера, напоследък. Можеш да пробваш да преинсталнеш някоя приставка или ако си със стара версия на Опера, сложи нова. Дано помогне. ИЕ си има вградени компоненти, а операта ползва на системата. Така че може да нямаш някаква приставка, ИЕ да ти плейва разни неща, а Опера не.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Как за бога да си прехвърля сертификата от лисицата към опера, не става и не става. Сертификата е от epay.bg сайта и ми е нужен за да влизам в акаунта си...Избирам бекъп -> сейвам го като PKCS12 File, с разширение .p12, слагам парола и после във опера като се опитам да го импортна ми дава failed...

Не не, имам спомен че преди го бях импортнал някакси ама не знам сега защо не става...

Проблемът с импорт на сертификат в новата Опера не е само при теб, затова ти препоръчвам да си инсталираш по-стара версия след това да си импортираш сертификата в нея и после да ъпгрейднеш до последната версия. Друг вариант е да изчакаш да оправят този бъг.

някои сертификати не могат да се прехвърлят - трябва да инсталираш оригинала... освен това по време на инсталацията може да се окаже дали да може да се прехвърля или не...

Търся от къде се включва проверката за правопис в Opera-та. Омръзна ми да чета за някакви бети и прочие, имам последната версия и всичко е подчертано с червено.

Търся от къде се включва проверката за правопис в Opera-та. Омръзна ми да чета за някакви бети и прочие, имам последната версия и всичко е подчертано с червено.

Menu-Settings-Preferences-Advanced-Browsing.

Цъкни десен в някое поле и избери Dictionaries > Add/Remove, сложи отметка на Български и дай Next. После пак от менюто Dictionaries ще трябва да си избираш всеки път на какъв език пишеш, за да работи. Другият вариант е да погледнеш тази тема - става въпрос за комбиниран речник (английски + български), който смятам и аз да пробвам ей сега.

amat : Menu-Settings-Preferences-Advanced-Browsing - отметката на Spell Check По лесен вариант - Направо от Preferences - general - избери езика доло да ти е български ако не е.

Или друг вариант, който ползвам: десен бутон върху изречението и махаш отметката на Spell Check (Проверка на Правописа)!

Редактирано от SuperLuigi (преглед на промените)

amat : Menu-Settings-Preferences-Advanced-Browsing - отметката на Spell Check

По лесен вариант - Направо от Preferences - general - избери езика доло да ти е български ако не е.

Направих второто. Сега латиницата не е подчертана, мисля, че преди беше в кюпа, но не съм сигурен. 

Първото и преди го четох, но нещо има разминаване:

Публикувано изображение

ПП: Рестартирах Опера-та.

Или друг вариант, който ползвам: десен бутон върху изречението и махаш отметката на Spell Check (Проверка на Правописа)!

Това, ако не се лъжа е задаване на изключение, а това което искам е действаща проверка на правописа, т.к. в момента всичко (и правилно и погрешно изписани думи) е подчертано.

Цъкни десен в някое поле и избери Dictionaries > Add/Remove...

Нямам такава опция.

Чета, че за 10-а версия трябва да си сваля речник от тук, но казаното място за поставяне (в инсталационната папка) не съществува.

Отметката за Спел чек не е на Раздели ами на Разглеждане - най долната Макар че при мен си я има отметката и няма подчертаване - и версията ми е по стара на браузъра

Редактирано от zlinaka (преглед на промените)

Отметката за Спел чек не е на Раздели ами на Разглеждане - най долната

Тя си е сложена.

Ми пробвай като я махнеш - то като я има тогава проверява

Направих второто. Сега латиницата не е подчертана, мисля, че преди беше в кюпа, но не съм сигурен.

Публикувано изображение

Това, ако не се лъжа е задаване на изключение, а това което искам е действаща проверка на правописа, т.к. в момента всичко (и правилно и погрешно изписани думи) е подчертано.

Нямам такава опция.

Чета, че за 10-а версия трябва да си сваля речник от тук, но казаното място за поставяне (в инсталационната папка) не съществува.

Adding a dictionary

Opera uses the Hunspell dictionary format, and includes a US English dictionary by default. To add a spell checker dictionary for another language:

Right-click in the field to display the context menu.

Select Dictionaries > Add/Remove Dictionaries.

In the Spell Checker Dictionaries dialog, select the language. You can use the Quick Find field at the top of the list to quickly search the full list.

Check the language you want to use and click "Next".

Accept the license and click "Next".

Choose the default dictionary and click "Finish".

Или по-просто. Започни да пишеш нещо и в контекстното меню ще намериш най-отдолу - "речници". Отбелязваш "български" и си готов :whist:

ПП: А за в бъдеще, ако нещо не ти е ясно, просто натискаш F1 и почваш да четеш упътването.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Публикувано изображение

Нямам такава опция.

Или наистина нямаш поради избрано друго меню, или все пак имаш, но ти е на български.

Или наистина нямаш поради избрано друго меню, или все пак имаш, но ти е на български.

Няма как да няма такова меню, понеже е стандартно вградено. Обясних, кога се появява това меню.

Right-click in the field to display the context menu.

Select Dictionaries > Add/Remove Dictionaries.

Благодаря ти, получи се. Преди това отново дадох десен бутон в текстовото поле, но сякаш контекстното меню не го съдържаше.

Стана с инсталирането на по-стара версия на Опера, благодаря.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.