Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

На какво се дължи това, да не се пуска мача (в случая) през Opera и IE ? Както виждате, при Mozilla Firefox го няма този проблем...

Вероятно адресът на видеото попада под филтрите за блокиране на съдържание. Цъкни с десен бутон някъде по страницата, избери "Блокиране на съдържание", после "Подробно". Ако има нещо в списъка, пробвай да го изтриеш и да заредиш наново страницата.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Вероятно адресът на видеото попада под филтрите за блокиране на съдържание. Цъкни с десен бутон някъде по страницата, избери "Блокиране на съдържание", после "Подробно". Ако има нещо в списъка, пробвай да го изтриеш и да заредиш наново страницата.

Едва ли е от това, защото когато почна мача, го гледах през Opera... Пробвах сега да пусна някакво събитие от въпросният сайт и ето го резултата:

В момента няма проблеми...

Операта може ли да тегли  видео от   youtube.com  и ако да как 

Операта може ли да тегли  видео от   youtube.com  и ако да как 

http://my.opera.com/chooseopera/blog/2010/01/04/download-your-favorite-youtube-videos-with-opera

Там ще намериш линкове към доста варианти, избери кой скрипт най ти допада.

Също така може да пробваш и тази джаджа:

http://widgets.opera.com/widget/9402/

Третият вариант е да ползваш някоя от многото програми за целта, но ако се справиш със скриптовете вярвам, че ще предпочетеш тях.

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

Лично на мен никак не ми допада.

С подобни странични неща Opera само ще стане тежка и лагава като FF и ще се отворят дупки в сигурността, използващи добавките.

Помните как в сайта на FF имаше няколко добавки с мезе-Троянец, който ти точи лични данни и пароли за банкови сметки...

Според мен това е стъпка в грешна посока. Харесвам Opera именно защото е AIO и всичко, което ми трябва е налично, без утежняващи браузера добавки, които могат да го направят и нестабилен...

Така си ми е добре.

No, thanks!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Yes, thanks! :eek: Най-правдоподобния аргумент срещу въвеждането им е, че ще се получи като при лисицата - разбирачите инсталират куп добавки, браузъра става (наистина) тромав и нестабилен и те започват да се оплакват от самия браузъра. ОК, най-вероятно точно така ще стане и при Опера. Да, обаче ако тези добавки ти вършат работа ще продължиш да ги ползваш. Лично аз имам към 50 добавки на лисицата, като повечето ги ползвам често, а тези, които не са ми нужни в момента ги изключвам. Да бъдем честни - лисицата има множество ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезни (за хората, които ползват сериозно нета) добавки. А и да не забравяме, че има възможност да стартираш браузъра без добавките (опция от "Надежден режим"). Ако Опера направи същото не виждам от какво може да се оплаква човек, и особено ако намерят начин техните екстеншъни да могат да се включват/изключват без рестарт (може би искам твърде много, но...). А и това е право на личен избор! А и Опера може само да спечели от това, защото няма как да стане по-непопулярна отколкото е сега. А и да не би лисицата да изгуби от добавките? Ако не бяха тези добавки вероятно ИЕ още щеше да владее напълно пазара, и най-вероятно разработването му щеше да е стигнало до нивото ако не на ИЕ6 то със сигурност не повече от ИЕ7. Единствено се надявам да има хора, които да ги разработват, защото ако се получи като с джаджи-те... без коментар.

Yes, thanks! :help:

Най-правдоподобния аргумент срещу въвеждането им е, че ще се получи като при лисицата - разбирачите инсталират куп добавки, браузъра става (наистина) тромав и нестабилен и те започват да се оплакват от самия браузъра. ОК, най-вероятно точно така ще стане и при Опера. Да, обаче ако тези добавки ти вършат работа ще продължиш да ги ползваш. Лично аз имам към 50 добавки на лисицата, като повечето ги ползвам често, а тези, които не са ми нужни в момента ги изключвам. Да бъдем честни - лисицата има множество ИЗКЛЮЧИТЕЛНО полезни (за хората, които ползват сериозно нета) добавки. А и да не забравяме, че има възможност да стартираш браузъра без добавките (опция от "Надежден режим"). Ако Опера направи същото не виждам от какво може да се оплаква човек, и особено ако намерят начин техните екстеншъни да могат да се включват/изключват без рестарт (може би искам твърде много, но...). А и това е право на личен избор! А и Опера може само да спечели от това, защото няма как да стане по-непопулярна отколкото е сега. А и да не би лисицата да изгуби от добавките? Ако не бяха тези добавки вероятно ИЕ още щеше да владее напълно пазара, и най-вероятно разработването му щеше да е стигнало до нивото ако не на ИЕ6 то със сигурност не повече от ИЕ7.

Единствено се надявам да има хора, които да ги разработват, защото ако се получи като с джаджи-те... без коментар.

Опера има интегрирани следните добавки на FF:

AdBlock, FlashBlock, Tab Preview, FasterFox/Opera Turbo/, Developer Tools и прочие...

Имаме си торент клиент, Е-mail клиент, блокиране на изскачащите прозорци/Pop-ups/

И както всички останали браузери, освен IE-Темички.

Ако бях с FF щях да ползвам точно 2-добавки за Dev.Tools, AdBlock.

FasterFox има отрицателен ефект при някои страници и те се зареждат по-бавно дори...

Та, Opera си има всичко, което е необходимо на мен.

Добавки не ми трябват, не искам дупки в сигурността, не искам да хокат Opera как била нестабилна, а да се оказва, че е от добавките...

Не ми трябват всякакви ФъшБуук добавки и прочие простотии, за да играя "фермичката".

Ако това имаш предвид под сериозно ползване на интернет...то предвида си остава само за теб...

Лично аз държа по 60-70таба през немалка част от времето и ако нещо стане и браузера крашва постоянно, просто ще побеснея...

Отгоре на всичкото с тия 60таба ми заема 350MB RAM...

Не искам с новата версия да се удвоят...

Нямам терабайти RAM.

Сега ги преброих добавките ми в лисицата - над 60 са, 30-тина включени. Става наистина тромава, но какво да се прави като ми върши много добра работа. От тези 60 добавки 12 (изключвам тези, които ти си споменал) ми дават функционалност, която я има вградена в Опера. Точно за това искам и Опера да има добавки, защото ще са ми нужни значително по-малко, отколкото с лисицата. Ето няколко от добавките, които ползвам често (въобще не ползвам теми и добавки за Фейсбук и подобните): ArchView CoolPreviews DownThemAll FEBE Flagfox Greasemonkey gTranslate iMacros NoScript Open IT Online OutWit Proxy Tool Resurrect Pages SkipScreen Table2Clipboard TACO Transliterator Update Scanner 5-10 офлайн речника/преводача за китайски и японски (незаменими са) Ако Опера направи следното: - Подобно на лисицата да можеш при старт да изключваш всички добавки, но за разлика от лисицата след това да запомня кои са били включени, за да можеш бързо и лесно да върнеш старото положение. - Ако направят нещо от рода: Да има опция при старт да ти показва списък с инсталираните добавки и ти да можеш да избереш, кои да се стартират в тази сесия, а не както е при лисицата - старт-включваш/изключваш-рестарт Ако направят нещо такова и се намерят достатъчно разработчици за екстеншъните им, то Опера със сигурност ще спечели от това. И не виждам защо толкова те интересува, че някой щял да се оплаква от браузъра, че то и сега има много такива. П.П. FasterFox няма абсолютно нищо общо с Турбо-то на Опера, защото значително увеличава трафика, а Турбо-то точно обратното - значително го намалява (което за бавен/ограничен интернет е незаменимо)

...

Половината от добавките, които си изброил за FF нито съм ги чувал, нито ги знам какво правят.

Ако ми трябва речник-Ще си инсталирам на компютъра, както съм си сложил SA Dictionary.

Добавка за транслитерация, ако става дума BG-EN, не ми трябва, това си е много просто.

FasterFox увеличава броя връзки към даден сървър, увеличавайки натоварването му, както и на връзката, но давайки по-висока скорост на зареждане.

При половината сайтове, които посещавам и моята интернет връзка, посочената добавка имаше отрицателен ефект.

Opera Turbo кешира страниците на техен сървър, компресира ги и ги праща към браузера.

Незаменимо, ако ползваш мобилен интернет с лимитиран трафик. :down:

Скриптовете на страницата мога да ги спирам с десен бутон-Настройки на сайта.

За GTranslate-имам джаджа за това, която ползвам рядко. Не ми е сложно да натисна на "къщичката" и да дам 1клик на линка Преводач... ;)

Моята начална страница е настроена на Google.bg

Greasemonkey на Opera не й трябва, защото си има вградена поддръжка на User скриптове.

CoolPreviews, ако не бъркам беше вградена функция в Opera.

Между другото, същата добавка има проблем със сигурността, за който бях чел.

Ползвам интернет за да намеря информация, да изтегля някое файлче и за Web програмиране...

Иначе +1 от мен за аргументираният и подробен отговор.

Всеки си има различни маниери на ползване на интернет.

Всеки си има различни маниери на ползване на интернет.

Именно, точно за това Опера може да спечели, ако ги въведе. А на теб няма защо да ти пука, че ще има оплаквания (съмнявам се да си буквално влюбен в браузъра :) ), аз не се сещам за нещо, което не е било оплюто от някой.

А относно добавките на лисицата - преди 3 години си направих труда да ги прегледам всичките и инсталирах всичко, което ми хареса, но не всичко ползвам. Може би е време пак да ги прегледам, но иска доста време.

Та, относно добавките и причините да ги ползвам:

-Речниците са наистина уникални - посочваш йероглифа и до курсора се показва превода му.

-Транслитератора го ползвам рядко, но има много богати възможности

-ФастърФокс не ползвам, а и не знам дали още го разработват

-НоСкрипт има доста възможности

-джиТранслейт - маркираш дума/изречение - десен клик и в менюто се появява превода

-Greasemonkey - подкарва повече скриптове от операта, а и управлението им е доста по лесно

-КуулПревюс - честно казано рядко ползвам, но се случва

А другите - разгледай ги може и да ти свършат работа. Сред тях има някои с изключителни възможности (стига да имаш нужда от функциите им)

+ и от мен

...

Няма да как да ми свършат работа, тъй като поначалному съм заклет Opera фен и го ползвам, и на лаптопа си...и на телефона си... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Но все пак благодаря :)

Здравейте! Свалих си Internet Download Manager версия 5.19! Проблема е, че се интегрира много добре с ИЕ и Мозилата, но с Опера не иска. Поразрових се в настройките на IDM, дадох отметки на почти всички места свързани с Опера и пак не иска! Моля, дайте някакъв съвет!

Когато сваляш нещо, нали те пита "с какво да отворя(изтегля) този файл", покажи му с "Internet Download Manager" да извършва тази операция. Другия вариант е, "oget".Инсталираш тази програмка, и тя ще те пита с коя програма да изтеглиш дадения файл, тогава посочваш Internet Download Manager. Още нещо, в настройките на Manager-а, нали има опция "интегрирай се с ..." посочил ли си " Opera".

Редактирано от krali (преглед на промените)

Да уточня: свалям си почти всичко архиви, страници, звуци, но примерно клипове от тубата не иска да сваля! Ето и за това говоря: Кои настройки да пипна, че да ми се появи тази функция?

Да уточня: свалям си почти всичко архиви, страници, звуци, но примерно клипове от тубата не иска да сваля! Ето и за това говоря: Кои настройки да пипна, че да ми се появи тази функция?

Не съм се занимавал с допълнителни програми, но въпросният трик може да се получи и с User Javascript.

Ако не си използвал такива скриптове досега, ще ти трябва една предварителна настройка - запиши този скрипт в папка по избор, после посочи въпросната както на снимката. В резултат трябва на всяко видео да ти се появи такова бутонче.

Здравейте! Доколкото знам, можеш да модифицираш Операта само за лични цели! Въпроса ми е: какъв скрипт или нещо от тоя род ми трябва, за да ми се появи някакъв зареждащ страница бутон! Ето нещо такова искам: Ако може да дадете някакъв акъл, ще съм ви много благодарен!

Здравейте! Доколкото знам, можеш да модифицираш Операта само за лични цели! Въпроса ми е: какъв скрипт или нещо от тоя род ми трябва, за да ми се появи някакъв зареждащ страница бутон! Ето нещо такова искам:

Ако може да дадете някакъв акъл, ще съм ви много благодарен!

Хвани първия бутон от тази секция на страницата и си го провлачи отдясно на адресното поле (или всъщност където си поискаш).

SuperLuigi, имаш бутони и в Appearance -> Buttons - там е и този, който търсиш. Просто го провлачваш където искаш. Освен страничката на Disasterpiece, можеш да ползваш и тази - може би не веднъж е споменавана в темата. Обърни внимание на PowerButtons, от там ползвам "Kill Elements" и "Search Site With Google" - първото е много полезно, когато се печата страница. Можете да откриете бутоните които сте сложили в standard_toolbar.ini (\profile\toolbar) и дори да ги редактирате, ако разбирате.

Opera вече има нов, по-добър инсталатор - новината. Преди задължително ползвах classic инсталатора, сега вече това няма да е необходимо. Вече е официално реализирана опцията за портативна Opera в инсталатора - по желание можете да инсталирате на флашка или папка и Opera ще бъде портативна.

Бях доста скептичен относно разширенията. Също като jjjjjk не намирам особен смисъл в тях, но както и да е, пробвах новата алфа на 11-та версия и според мен, ако и аз да не намирам смисъл в тези добавки, има няколко наистина интересни и полезни. За мен това са FastestTube (сваляне на видео от YouTube), NoAds (NoScript+AdBlock), Edit the Page (много интересна и полезна добавка). Обаче не знам дали заради добавките или друго, но алфа версията ми заби след кратко ползване и то до степен, че беше неизползваема, в смисъл, че не можеше да ми зареди последната сесия, че дори нищо не можеше да направи, та се принудих да я изтрия. Ще чакам поне бета.

FastestTube (сваляне на видео от YouTube)

Това го имаше като възможност още преди Opera 11 - http://userscripts.org/scripts/show/25105

алфа версията ми заби след кратко ползване

И на мен, но си намерих начин да я подкарам наново. При мен при пускане се показваше само заглавната лента за малко, след което ми излизаше прозореца за докладване на бъгове. Решението е простичко, ако и при теб случаят е бил такъв - намираш си standart_toolbar.ini (в папката \profile\toolbar, или където ти се пада) и в него коментираш (коментарите в .ini файлове стават с точка и запетая в началото на реда) или направо триеш всичко под [Extensions Toolbar.content]. Записваш и пускаш Opera наново и си заспива.

... И на мен, но си намерих начин да я подкарам наново. При мен при пускане се показваше само заглавната лента за малко, след което ми излизаше прозореца за докладване на бъгове. Решението е простичко, ако и при теб случаят е бил такъв - намираш си standart_toolbar.ini (в папката \profile\toolbar, или където ти се пада) и в него коментираш (коментарите в .ini файлове стават с точка и запетая в началото на реда) или направо триеш всичко под [Extensions Toolbar.content]. Записваш и пускаш Opera наново и си заспива.

Да, точно така ми излизаше, но не съм пробвал да я оправям, тъй като е алфа и направо я изтрих. Ще я дръпна след малко тази алфа пак и така ще я оправя, ако пак стане този проблем. Значи излиза, че проблема наистина е бил в екстенжъните, при теб, а предполагам и при мен е било от това забиването.

Здравейте. Едно проблемче ме дразни от няколко месеца: Със Windows7 64bit съм При ползване на Опера 10.63 когато се опитам да сваля архивиран RAR файл от някои сайтове, например: http://moidisk.ru/ (но и от други) вместо да се сваля файла в мениджъра се зарежда страница в браузера с йероглифи Не го прави постоянно, а понякога. При опит с IE8 и Maxthon всичко си работи нормално. Единствения начин е да копирам линка и да го пейстна в прозорчето "свали без запитване" Опитах се да прочета 65 страници от темата тук, но не успях да намеря решение на проблема. Разбрах, че това е били бъг още в 9.24 версията, който е "бил оправен" .....?????

Здравейте. Едно проблемче ме дразни от няколко месеца:

Със Windows7 64bit съм

При ползване на Опера 10.63

когато се опитам да сваля архивиран RAR файл от някои сайтове, например:

http://moidisk.ru/ (но и от други)

вместо да се сваля файла в мениджъра се зарежда страница в браузера с йероглифи

Не го прави постоянно, а понякога. При опит с IE8 и Maxthon всичко си работи нормално.

Единствения начин е да копирам линка и да го пейстна в прозорчето "свали без запитване"

Опитах се да прочета 65 страници от темата тук, но не успях да намеря решение на проблема.

Разбрах, че това е били бъг още в 9.24 версията, който е "бил оправен" .....?????

И при мен се е случвало, и затова свикнах на такива линкове да кликам по скрола, за да се отвори в нов таб и става работата! Пробвай и успех!

Днеска си инсталирах Операт-а и като вляза в сайта на kaldat-a и после изляза ми запомня страницата където съм бил последно и пак ме връща там - как да оправя този проблем ?! Рових в настройките но не можах да го оправя :wub:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.