Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Отметката на "проверка подразбиращ се браузър" я имаше.Махнах я пак я сложих и отново линковете ги отваря IE.

Редактирано от BmW_PoWeR (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

какви настройки  ползвате за  Опера майл, пробвах   да настроя  yahoo mail   но не става 

Yahoo предлага безплатен POP3 за ограничен доста брой страни. Ако искаш да го ползваш или си плащаш Yahoo! Mail Plus или може да пробваш с http://ypopsemail.com/. ПС. По-забавното, е че все още може да се изпращат мейли "smtp.mail.yahoo.com" на 25 порт

Как да направя така че като сърфирам и оставям на някаква страница например kaldata.bg, и изключа браузура да не ми излиза пак същия саит като го включа отново, а да излиза home page. Благодаря предварително

чакай,чакай малко.. първо къде го намери това preferences edit: оправих се! пич страшен си големи благодарности :ph34r::whist:

Редактирано от lorda97 (преглед на промените)

Здравейте! Искам да попитам нещо, което не е точно проблем... Искам Опера да отваря ПДФ в прозореца си, а не става. Налага ми се за целите на бачкането ми да ползвам адресите на които се намират пдф-файловете, точните адреси с окончание ".pdf" , а тя ми ги отваря отделно - като дам Open и си го отваря отделно. Сменях версии - не става, ровичках се в настройките - не. Ровичках се във форуми, този проблем е явно известен, но решение нямаше. Някакъв човек пишеше, че с приставка за мозила ставало, ма при мен не става... А преди време се получаваше при мен. Една подробност: ПДФ четеца ми е Фоксит Рийдър. Както казах, то не е баш проблем. Обикновено, пдф страниците имат онлайн преглед, но по-бавно се отваря и не можеш копваш инфо понякога...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Пробвай така: Ctrl+F12 - разширени - сваляне - в полето "Намери" пишеш "pdf" - като ти изкара резултатите избираш "application/pdf - кликаш в/у него 2 пъти и виж къде имаш отметка. За това което искаш трябва да има отметка на "Отваряй с приставка (plug-in). Друг е въпроса, че  може да нямаш такава приставка, но най-вероятно при проба за отваряне на .pdf ще ти предложи да я изтеглиш.

Публикувано изображение

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Направи както ти е казал icemans. Ако нямаш плъгина, свали го от тук http://cdn01.foxitsoftware.com/pub/foxit/reader/desktop/win/addon/firefox_plugins_2009.11.17.fzip след това във фоксит-а избери: Help -> Install Updates... - посочваш сваления файл Ако пак не става, пробвай и това във фоксит-а: Tools -> Preferences... -> Internet - Може да маркираш Display PDF in Browser При мен не е маркирано и пак се отваря в браузъра, но съм инсталирал плъгина за Мозила

Имам информация само, че с Adobe Reader може да се получи желаното от теб. С Foxit Reader не знам.Не съм опитвал.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Благодаря и на трима ви за съветите. Това което ме посъветва HristoX сработи. Явно предния път не съм успял с инсталването на плъгина за Файърфокс. Два дена се чудя. Спестихте ми много време и нерви. Благодаря. Поздрави!

чакай,чакай малко.. първо къде го намери това preferences

edit: оправих се! пич страшен си големи благодарности :wors::clap:

Чудя се на такива хора - страхотен е фактът, че искаш да пробваш Opera, ама пък да не пробваш сам да видиш какво и защо...

Хващам бас, че ако просто се беше разходил по настройките, щеше и сам да видиш, толкова достъпно е направено.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Чудя се на такива хора - страхотен е фактът, че искаш да пробваш Opera, ама пък да не пробваш сам да видиш какво и защо...

Хващам бас, че ако просто се беше разходил по настройките, щеше и сам да видиш, толкова достъпно е направено.

Ми ползвам опера отдавна, но с конкретната ситуация не съм се сблъсквал - не ми е правило впечатление как се отварят пдф-ите, даже предпочитам да не е в браузъра, но за бачкането ми се наложи да е в прозореца. Как да е. Спестихте ми наистина бая време и нерви с помощта. Надявам се, че и аз ще мога да съм в помощ на някой потребител.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Извинявай, това не беше към теб, явно мнението ми е преместено от една друга тема, която вече липсва. Беше към lorda97. Модераторът поне да беше цитирал предния пост...

Ммм да, Disasterpiece, наистина не е честно от страна на модератора който е преместил поста ти, тъй като прозвуча малко грубо, а всъщност не е бил за тук. Ама какво да правиш? Нали знаеш, че с тях не се спори?!? В горния ти пост "-" беше от мен - съжалявам. Слагам ти сега един "+" за компенсация. 

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Аз преместих цялата нова тема за Опера, която беше създадена във форума, за да може човекът все пак да получи помощ, вместо да я заключа, както е редно. В това време някой е писал и в другата, основна за Опера, и постовете са се подредили хронологично, откъдето е дошло и цялото недоразумение.

ПП. Следващия път, за да няма повод за спор с такива, дето не се спори с тях, директно ще заключвам и трия за неизползване на търсачката или грешен раздел, вместо да местя и обединявам, както е редно. На ден обединявам и местя поне по няколко такива теми - мога и да не си правя труда. Съжалявам, ако звуча грубо. И се извинявам на Disasterpiece за недоразумението, което моята намеса е предизвикала.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Здравейте, трябва ми проверка на правопис. Незнам как да го обясня като, пиша да ми маркира сгрешените думи. Може би въпроса е дискутиран и моля да ме извините за мързела но търсачката ми връща стотици резултати. п.п С последната версия на Опера съм.

Цъкваш с десния бутон във формата за писане. Най-долу в менюто маркираш (ако не е маркирано) "Проверка на правописа", след това избираш речника. Ако нужния ти речник го няма лесно можеш да го изтеглиш (ще видиш нужната опция). Опера ползва българските речници за Оупън Офис.

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

Леле колко съм зле, вчера си играх с тази функция. Но явно нещо не съм настроил като хората, след по внимателно вглеждане проблема е решен. Сложих българския да е по подразбиране досега беше английски и се чудех защо ми маркира всичко в червено. Много ти благодаря.

Имам информация само, че с Adobe Reader може да се получи желаното от теб.

С Foxit Reader не знам.Не съм опитвал.

И с Foxit reader става , както и с Nitro PDF ... В момента съм с последния ..

И с Foxit reader става , както и с Nitro PDF ... В момента съм с последния ..

Aз съм със SumatraPDF от няколко месеца.

За това просто не мога да кажа как седи въпроса с интеграцията на другите PDF четци, моят просто не може да се интегрира.

Леле колко съм зле, вчера си играх с тази функция.

Но явно нещо не съм настроил като хората, след по внимателно вглеждане проблема е решен.

Сложих българския да е по подразбиране досега беше английски и се чудех защо ми маркира всичко в червено.

Много ти благодаря.

Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се елиминира нуждата да превключваш между речниците.

На какво се дължи това, да не се пуска мача (в случая) през Opera и IE ? Както виждате, при Mozilla Firefox го няма този проблем...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.