Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

При мен проблема е оправен.При вас как е?

И при мен взе че се оправи и пак без да бутам нищо.  :)  :whist:
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

И при мен взе че се оправи и пак без да бутам нищо.  :mad:  :speak:

При мен също ...     :wors:  А тъкмо си бях инсталирал "нормалната" Opera 10.10. Само че с нея e както при теб - нямам "Enter".

Сега остава да не ми прескача по един ред, и всичко ще е 6.

При мен също ... :speak: А тъкмо си бях инсталирал "нормалната" Opera 10.10. Само че с нея e както при теб - нямам "Enter".

Оpera 10.10 bild 1893

Нямам нито един от изброените проблеми, в този сайт-Не ми изчезват и некоректно излизат бутони, Enter и новият ред са си наред.Обаче в други форуми пак с IPB с Enter не ми почва нов ред, а ми прескача един ред и почва на следващият.

Решението при мен бе да използвам Shift+Enter и проблема с прескачането на ред при натискане на Enter за започване на нов ред го няма :wors:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравей те имам малък прроблем спрялсъм вградения торент клиент на операта как данаправя настройките да сваля с моя торент клиент пробвах с биткомет битлорд уторент но нещо несе получава,примерно влизм в някой сайт и искам да сваля филм кликам на името на филма клиента се отваря но в него не започва сваляне

Трябва да си направиш тези настройки:

Публикувано изображение

Ако ползваш друг торент клиент, а не uTorrent, в т.7 трябва да укажеш пътя към него.

jjjjjk , аз съм с build 1893 . 

Редактирано от suggs (преглед на промените)

При мен също ...     :speak:  А тъкмо си бях инсталирал "нормалната" Opera 10.10. Само че с нея e както при теб - нямам "Enter".

И аз съм с "нормалната" Опера 10.10 1893, но вече ми работи и ентер и икони и всичко.

Единствено различно на компютъра ми от вчера е че деинсталирах Авирата и инсталирах облака на Панда. Незнам дали това може да има някаква връзка. 

Някой ще ми каже ли от къде се активира автоматичното довършване на написаното при търсене и изобщо има ли я тази функция в Опера, защото многократно разгледах всички настройки, но не можах да я открия. Благодаря предварително.

вчера инсталирах за първи път Опера досега съм бил с Mozilla Firefox ,кой аддони е препоръчително да инсталирам благодаря:giggle1:

вчера инсталирах за първи път Опера досега съм бил с Mozilla Firefox ,кой аддони е препоръчително да инсталирам

благодаря:giggle1:

че то там няма... (има гаджети които общо взето няма нищо общо с браузването в интернет...)

Феноменът "батериЙ" - кога се слага й или и

opeta има autocomplete, то е точно като на FF - дървено, показва от долу, а не допълва на писаното, обаче във FF начина на работа на autocomplete може да се промени от about:config, докато в опера opera:config има само безполезни работи...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

вчера инсталирах за първи път Опера досега съм бил с Mozilla Firefox ,кой аддони е препоръчително да инсталирам

благодаря:cool:

Всъщност и аз не се сещам за полезни аддони,можеш обаче да подобриш сигорноста при сърфиране като добавиш urlfilter-а на Fan-boy също и css-filter-а пак на Fan-boy.
http://fanboy.co.nz/adblock/opera/urlfilter.ini Имаш 2 варианта можеш да изтриеш твоя филтър и да сложиш този на неговото място,или да редактираш твоя(отваря се с двоен клик)и под [exclude] добавяш копираното,потвърждаваш с ок.Филтъра се намира в XP: C:\Documents and Settings\...\Application Data\Opera\Opera\ Vista: C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Opera\Opera\ Linux: ~/.opera/ OSX: /Users/<username>/Library/Preferences/Opera Preferences/ -------------- http://fanboy.co.nz/adblock/opera/fanboy-adblocklist-elements.css Поставяш филтъра в: (XP) C:\Documents and Settings\<username>\Application Data\Opera\Opera\profile\ (Vista/7) C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile\ (Linux) ~/.opera/ (OSX) /Users/<username>/Library/Preferences/Opera Preferences/ Тук от настройките трябва да се промени как да показва страниците.

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

opeta има autocomplete, то е точно като на FF - дървено, показва от долу, а не допълва на писаното, обаче във FF начина на работа на autocomplete може да се промени от about:config, докато в опера opera:config има само безполезни работи...

А от къде може да се пусне този autocomplete, защото не можах да го намеря никъде ?

А от къде може да се пусне този autocomplete, защото не можах да го намеря никъде ?

Копирай това и го постави в адресната лента и ентер.

opera:config#UserPrefs|ShowBookmarksInAddressfieldAutocompletion

Ако не стане иди ръчно. opera:config и т.н.

че той си е пуснат (какво разбираш под autocomplete щото за мене е като въведеш веднъж адрес, следвашия път като почнеш да го въвеждаш отдолу ти го дописва..., на FF може да се направи да ти го дописва в адрес лентата (browser.urlbar.autoFill го правиш true) и само удряш enter, но на опера opera стрекла надолу и тогаз enter... ако търсиш autocomplete за нов адрес може да забравиш - никой браузър не чете мисли, има една функция дето по време на писане проверява за адрес и го дописва, но тва трудно може да се нарече autocomplete, a e link prefetching. то си е включено по подразбиране в опера, обаче няма autofill...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Нещо се случи с операта, както се опитвах да си вляза в пощата, натиснах някаква комбинация от клавиши и операта ми стана полупрозрачна, опитах се да я върна както си беше, но не успях ;). Моля ви, ако някой може да ми каже как да си я оправя, много ще съм благодарна!

Нещо се случи с операта, както се опитвах да си вляза в пощата, натиснах някаква комбинация от клавиши и операта ми стана полупрозрачна, опитах се да я върна както си беше, но не успях :blink:. Моля ви, ако някой може да ми каже как да си я оправя, много ще съм благодарна!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=87366

Ами аз питах за такава функция при търсене (примерно търсачките на торен тракерите), защото ФФ имаше и беше по-подразбиране, но в Опера не е и не я намирам.

Нещо се случи с операта, както се опитвах да си вляза в пощата, натиснах някаква комбинация от клавиши и операта ми стана полупрозрачна, опитах се да я върна както си беше, но не успях :) Моля ви, ако някой може да ми каже как да си я оправя, много ще съм благодарна!

• 2 седмици по-късно...

Привет на всички .. :) значи имам следния проблем .. неможе да се каже точно проблем но .. във фейсбук забелязах следния бъг когато на панела със news feed му дам "more" ми изчезва целия текст там .. и прилагам и скийн . Та въпроса ми е следния този проблем от самата опера ли е или е при мене .. и ако е при мен как мога да го коригирам. Мерси предварително :>

post-257583-1264032399,92_thumb.png

При тебе е. Аз също съм с Опера, в момента си ровя из фейса, но нямам такива проблеми. Пробвай да си изчистиш кеша, като за начало и след това рестартирай браузера.

ами изчистих всичко каквото имаше за чистене и cache и coockies и history и през ccleaner го прекарах пак си остана същото ..

ами изчистих всичко каквото имаше за чистене и cache и coockies и history и през ccleaner го прекарах пак си остана същото ..

Защо питаш очевидното, щом не става като изчистиш кеша, преинсталирай Opera. ;)

Искам да ви попитам някой има ли проблем с следния сайт

http://physics-bg.org/au/025-bernuli.php

Най-вече (но не само) ме интересува опера 10.01, понеже съм с нея и за сега не мисля да минаван на 10.10. Да знам проблема от операта ли е или да го търся при мен.

Публикувано изображение - така трябва да излиза (това е при FF 3.5.7)

Публикувано изображение - така е под IE 6 (поне съобщава че му трябва МаthPlayer)

Публикувано изображение - а това е при Опера-та (мисля си, че трябва поне да покаже символите - нещо като при IE)

Май успях да си отговоря на въпроса ;)

Пробвах дали има проблеми със самите символи - няма проблеми изобразява ги.

Проблема идва от MathPlayer-a, който изисква страницата.

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.