Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Opera 10.51 не сваля от Zamunda.С Arenabg няма никакъв проблем. Някой може ли да ми каже, защо се получава така и дали може да се оправи без да се налага да свалям друг торент клиент?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

В крайна сметка сложих uTorrent. Модераторите могат да заключат или изтрият темата.

... мога ли да направя така, че отметките ми при Операта да изглеждат по същия начин както са при Хрома??? Да се намират точно под лентата за въвеждането на адрсите, а не както е по подразбиране... в 100 подпапки.

... мога ли да направя така, че отметките ми при Операта да изглеждат по същия начин както са при Хрома???

Да се намират точно под лентата за въвеждането на адрсите, а не както е по подразбиране... в 100 подпапки.

Да. Всичко може да се размества и т.н. за разлика от Хром. Слагаш каквото ти е нужно в Personal Bar, ако това си имал предвид. Ще се появи НАД адресната лента, което е и по-логично, но и това дори може да се редактира, т.е. да се изкара точно под адресната лента. Не мога да разбера какви са ти тези 100 или 1000 подпапки, нещо не си се изразил РАЗБИРАЕМО.

п.п. Малко лошо им звучи на гугъл името на браузъра на руски - хромой е куц :whist:

... мога ли да направя така, че отметките ми при Операта да изглеждат по същия начин както са при Хрома???

Да се намират точно под лентата за въвеждането на адрсите, а не както е по подразбиране... в 100 подпапки.

Appearance(Shift+F12) --> Toolbars , и слагаш отметка на Personal Bar.

Само че излиза най-отгоре на страницата.

... дам, справих се... благодаря и на двама ви за указанията!!! а може ли да ви попитам, как да включа опцията за премахването на излишните рекламни банери??? И още нещо... как да направя така, че всичко върху което кликам, да се отваря в нов таб???

Редактирано от ХРОМЧО (преглед на промените)

От скоро ползвам Ореra и имам един въпрос, а той е. Като искам да ми се отвори линк в нов таб чрез натискане на скрола ме праща на новия отворен таб. Така но, има ли начин да го настроя да не отива на новия таб, а да си остане на стария?

Редактирано от Raych (преглед на промените)

Това добре, но като се отвори линка в новия таб има ли начин да не ме прехвърля веднага на него?

Това добре, но като се отвори линка в новия таб има ли начин да не ме прехвърля веднага на него?

Кликаш със среден бутон

Направих го така Настройки > Разширени > Управление > Среден бутон на мишката... > Отваряй в раздел на заден план

Направих го така Настройки > Разширени > Управление > Среден бутон на мишката... > Отваряй в раздел на заден план

Ами то тъй или иначе ти ги отваря в таб на заден план, когато кликнеш на линк със средния бутон. Имам предвид, че така си е по подразбиране. Не се ориентирам на български, може да си му задал и да ти ги отваря не в таб, а в нов прозорец. За мен отварянето в табове е по-удобно.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Да, но ме пращаше веднага на новия таб, а аз искам да ме оставя на стария. Сега след като направих настройката и стана така както го исках.

Да, но ме пращаше веднага на новия таб, а аз искам да ме остава на стария. Сега след като направих настройката и стана.

Не, нещо са ти били объркани настройките. При клик със среден бутон, страницата се отваря в таб на заден план, което значи, че страницата от която си кликнал на линка е активната.

Да ви попитам, ползвате ли някакъв ad-block-ер? Аз ползвам менюто "Blocked Content..." като добавям ръчно кое да не се отваря, но се чудех дали има някакъв по добър и по лесен начин?

Бях чел за някакви джаскрипт базирани листи или нещо от сорта, но вградения блокер на опера мисля е по-добър вариант! Доста са съмнителни такива външни скриптове и мисля не можеха да се контролират.

Да ви попитам, ползвате ли някакъв ad-block-ер? Аз ползвам менюто "Blocked Content..." като добавям ръчно кое да не се отваря, но се чудех дали има някакъв по добър и по лесен начин?

Друга възможност няма, освен, може би, да се прекараш през Proxy Filter.

Тук и тук можеш да погледнеш за готови филтри, които блокират повечето реклами, а за ръчното блокиране ти препоръчвам да си направиш някакъв бърз клавиш, вместо да ровиш по менютата. В Content Block Mode със задържан Shift можеш да блокираш отделни картинки - без него блокираш целия поддомейн.

Здравейте , от няколко дена не мога да вляза в опера.

Изписва ми следното съобшение

Opera has failed to access or upgrade your profile. This may have occurred because your computer has insufficient resources available or because some files are locked by other applications. You may have to restart your computer ,before opera start again.

Давам рестарт и пак не се отваря. Инсталирах на ново , но пак неще да тръгва. Благодаря ви предварително

А не мога да импортна bookmarks или паролите от Опера. Изобщо я няма като вариант.

Редактирано от Taner Mehmed (преглед на промените)

Интересува ме дали някой от вас е забелязал натрупването на временни файлове в C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache\pubsuffix\sesn и общо казано пак там в подпапки sesn. Въпреки настройките за изчистване на кеша при затваряне на Опера, изключване опциите за запаметяване на съдържанието и т.н., дори след "Delete private data" тези файлове не се изтриват автоматично. Аз ползвам AWC, но и тя при автоматичен режим не ги премахва, нужно е да използвам "Disk Cleaner". След почистването много бързо се натрупват отново, но не винаги(не мога да хвана логиката). Давам примери - размерът на файловете в моя компютър е около 200 MB и брой 1000-1500, като се почиства периодично, но снощи погледнах втория домашен компютър - 2 GB и около 4000 броя, Manage sessions показва празен прозорец(ако sesn се свързва със сесии?). Това започна от v10.51, сега съм с 10.52.3344 (XP SP2). Дали е въпрос на фини настройки или бъг? Google намери само едно съвпадение - въпрос без отговор във форума на OPERA. Знае ли някой нещо по въпроса? Благодаря.

Интересува ме дали някой от вас е забелязал натрупването на временни файлове в C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\cache\pubsuffix\sesn и общо казано пак там в подпапки sesn. Въпреки настройките за изчистване на кеша при затваряне на Опера, изключване опциите за запаметяване на съдържанието и т.н., дори след "Delete private data" тези файлове не се изтриват автоматично. Аз ползвам AWC, но и тя при автоматичен режим не ги премахва, нужно е да използвам "Disk Cleaner". След почистването много бързо се натрупват отново, но не винаги(не мога да хвана логиката). Давам примери - размерът на файловете в моя компютър е около 200 MB и брой 1000-1500, като се почиства периодично, но снощи погледнах втория домашен компютър - 2 GB и около 4000 броя, Manage sessions показва празен прозорец(ако sesn се свързва със сесии?). Това започна от v10.51, сега съм с 10.52.3344 (XP SP2). Дали е въпрос на фини настройки или бъг? Google намери само едно съвпадение - въпрос без отговор във форума на OPERA. Знае ли някой нещо по въпроса? Благодаря.

И аз забелязах това ново поведение. Предполагам, че е по някакъв начин свързано с новия начин, по който се управляват кешираните данни (opera:cache).

При затворена Opera си изпразвам папката sesn и досега не съм забелязал проблем.

И аз забелязах това ново поведение. Предполагам, че е по някакъв начин свързано с новия начин, по който се управляват кешираните данни (opera:cache).

При затворена Opera си изпразвам папката sesn и досега не съм забелязал проблем.

Благодаря, че се включи.Как ги чистиш - триеш подпапка opr000IY.tmpsesn да речем, или всичките? Защото AWC маха някои, а други изпразва и стоят нулеви папки?

Аз нямам такава папка, м/би защото съм махнал отметката пред History -> Remember content on visited pages

Наистина има подобно нещо-При мен в кеша/не знам дали е било точно в такава подпапка, не съм обърнал внимание/ бяха се натрупали към 700мегабайта, които не се чистеха с Delete Private Data и опция за изпразване на кеша. Махам ги ръчно с CCleaner, да се надявам че скоро дребният недостатък ще се поправи. П.П Моите файлове са типични .tmp файлове

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз нямам такава папка, м/би защото съм махнал отметката пред History -> Remember content on visited pages

Странно, като описвах въпроса съм споменал, че тази опция е изключена при мен.Все пак благодаря на всички за включването - явно има нещо за доработване (освен ако не е някаква скрита настройка).Аз използвах ъпгрейд до сега.Ще е интересно дали има такъв проблем при инсталация на чисто.Поздрави.
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.