Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Това са отметки, свързани с посетените от теб файлове. Спокойно може да ги изтриеш от Menu --> Settings --> Delete Private Data , Detailed Options, слагаш отметка на Clear History of Visited Pages, и Delete. Естествено, те пак ще се създадат :cool: .

мерси! и аз предполагах че са нещо такова, но не бях сигурен! не знаех какво са файлове *.axx, *.vx , *.bx !!!!

при мен става чрез

"Remember visited addresses for history and autocompletion" и "Remember content on visited pages"

Редактирано от martab (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

Преинсталирах операта и сега долу до иконката за нета, антивирусната и т.н ми се появи иконка на Операта. Как да я разкарам, дадох на таскбара операта винаги да се крие, но ефект няма?

В организатора на пароли или в някоя друга настройка има ли начин, да бъдат видяни самите пароли, а не само никовете ?

Добре, де как да я преинсталирам напълно, че тотално я омазах? С Виста съм и не мога, старите настройки се запазват.

C:\Users\username\AppData\Local\Opera - това не мога да го открия къде е

Иначе я махам от control panel - uninstall a program, след това чиста с ccleaner, трия папката Опера от program files, ама не става.

деба и вистата, още не мога да и свикнаПубликувано изображение

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

Добре, де как да я преинсталирам напълно, че тотално я омазах? С Виста съм и не мога, старите настройки се запазват.

C:\Users\username\AppData\Local\Opera - това не мога да го открия къде е

Иначе я махам от control panel - uninstall a program, след това чиста с ccleaner, трия папката Опера от program files, ама не става.

деба и вистата, още не мога да и свикнаПубликувано изображение

Не го откриваш, защото са скрити файлове, направи ги видими и тогава действаш..

RUN->

%LOCALAPPDATA%
Ще те прати направо във C:\Users\username\AppData\Local\

Триеш си папката Opera.

Или в Command Prompt

rmdir /s /q "%LOCALAPPDATA%\Opera"
И внимавай какво пишеш.

П.П Дано UAC не "оака" нещата както винаги. Ако трябва, спри го за малко.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

To така и направих, но докато се сетя да напиша само appdata в търсенето се счупих от опити. В крайна сметка се оказа, че така ставало - start- appdata в search-a  и се трие всичко  живо на опера в local и roaming.

Аз по тази причина при чиста инсталация на Opera задавам да се ползва само основната папка - C:\Program Files\Opera\profile\. Номерът става като в operaprefs_default.ini (\Program Files\Opera\) се промени стойността на Multi User от 1 на 0. Удобно е, ако Opera няма да се ползва от различни акаунти. А иконката в System Tray от няколко версии насам може да се забрани - opera:config#UserPrefs|ShowTrayIcon.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

В тази версия има проблем с добавянето на речниците. При вас?

Да не ми ги намира. Чудя се възможно ли е да се изтегли отделно?

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Да не ми ги намира. Чудя се възможно ли е да се изтегли отделно?

При мен няма проблеми.Ползвам portable10.50.

Иначе, може да се изтегли отделно речник http://my.opera.com/bulgarian/forums/topic.dml?id=286386

Добро утро. Появиха се. Явно проблема не е до версията а до връзката със сървъра на Опера или където са качени тия пусти речници.

С Опера 10.51 portable съм и ми прави впечатление, че когато пиша на кирилица някъде, ми подчертава всички думи с червено, което е малко дразнещо. Как да се справя с този проблем. Благодаря предварително.

Това се получава, не защото е проблем. Операта прави проверка на правописа. Инсталирай си речник за правописа на български към Операта или махни отметката Opera | Advanced settings| Browsing "Check spelling" от настройките .

Най-бързо - с десен бутон в поле за писане -> най-долу Chek spelling или dictionaries -> Add/Remove...

Здравейте, искам да попитам нещо, относно Операта...

Ползвам Orbit Downloader и съм задал да ми се свалят от там нещата, има ли друг начин освен този с десния бутон на мишката и т.н. да настроя Операта така, че кликайки върху какъвто и да е линк да ми се стартира Orbit Downloader-а?

ето погледнете, дори и тук съм задал за сваляне да бъде то, но пак не става... стартира си се даунлоудера на Операта :)

Публикувано изображение

Редактирано от ХРОМЧО (преглед на промените)

Здравейте, искам да попитам нещо, относно Операта...

Ползвам Orbit Downloader и съм задал да ми се свалят от там нещата, има ли друг начин освен този с десния бутон на мишката и т.н. да настроя Операта така, че кликайки върху какъвто и да е линк да ми се стартира Orbit Downloader-а?

ето погледнете, дори и тук съм задал за сваляне да бъде то, но пак не става... стартира си се даунлоудера на Операта :giggle1:

Ако държиш да сваляш с "Orbit Downloader", може да пробваш с допълнението за Opera, "oGet" http://www.feedscraft.com/35/461628-oGet_-_2.5.14/

Аз примерно,имам инсталиран "Internet Download Manager".При първото стартира ме пита дали искам да го ползвам за Опера като "официален" даунлоудер.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Ако държиш да сваляш с "Orbit Downloader", може да пробваш с допълнението за Opera, "oGet" http://www.feedscraft.com/35/461628-oGet_-_2.5.14/

Аз примерно,имам инсталиран "Internet Download Manager".При първото стартира ме пита дали искам да го ползвам за Опера като "официален" даунлоудер.

дам, прав си, че с "Internet Download Manager" е по-удобно... Иначе станаха и двата варианта, но реших да си остана с "Internet Download Manager".

Благодаря много за помоща!!!

Може ли да се изключи smooth scrolling-а, че дразни, на лисицата повече ми харесва?

Може ли да се изключи smooth scrolling-а, че дразни, на лисицата повече ми харесва?

Да, от опциите - Preferences->Browsing

Здравейте, при стартиране на Опера ми показва това съобщение:

"Към Опера се оптва да се прикрепи странично приложениве, несъвместимо със защитната функция DEP ( Data Execution Prevention). Приложението създава опасност за сигурността и силно се препоръчва да го актуализирате или премахнете. Несъвместимият модул е: unknown"

Как да се справя с това, защото ми създава проблеми със свалянето на файлова и отваряне на прикрепени файлова в пощата?

Благодаря предварително!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.