Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Как да сменя езика на самата мозила .... ?

На български ми е и страшно се дразня ... искам да си го върна на английски без да преинсталирам, за да не загубя всички отметки (Bookmarks).

Пробвах от "Инструменти-Настройки-Разширени-Езици" (Tools-Settings-advanced-languages), но от там не се сменя езика на самата програма, а нещо по-различно което незнам какво е всъщност.

• Отговори 820
  • Прегледи 128k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Как да сменя езика на самата мозила .... ?

На български ми е и страшно се дразня ... искам да си го върна на английски без да преинсталирам, за да не загубя всички отметки (Bookmarks).

Пробвах от "Инструменти-Настройки-Разширени-Езици" (Tools-Settings-advanced-languages), но от там не се сменя езика на самата програма, а нещо по-различно което незнам какво е всъщност.

Пробвай оттук:

В лентата за адреси пиши: about:config

Намери: general.useragent.locale

и задай: en-US

Провери и intl.accept.languages

дали също е на: en-US

Добавено:

А отделно от Bookmark Manager-a можеш да си export-неш bookmarks за по-сигурно.

Или направо с програма от рода на MozBackup да архивираш важните си настройки !

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Абе вие не разбрахте ли че и да преинсталирате пак не се губят букмаркове и добавки, просто се проверява дали са съвместими с новата мозила и това е

не, освен ако не махаш като папагал и цъкаш на всички чек-боксчета (включително това което те пита дали искаш да премахнеш абсолютно всички настройки)

а и това е нов софтуеър (говоря за миграцията от Лиско 2.х към Лиско 3.х) - винаги може да стане грешка

• 2 седмици по-късно...

може ли някой да ми помогне? наскоро ми откаэа скролера и то само като съм във Mozilla-та. Навсякаде другаде

работи. Инсталирах друга версия,не работи пак.Моля за помощ.

така сигурно говорим като натиснеш скролера и ти се появява едно кръгче и - нагоре, надолу, като на въртележка?

в опциите търси Use Smooth scrolling и му сложи "чавка"

ако не е това, дай по-добро обяснение на проблема

така сигурно говорим като натиснеш скролера и ти се появява едно кръгче и - нагоре, надолу, като на въртележка?

в опциите търси Use Smooth scrolling и му сложи "чавка"

ако не е това, дай по-добро обяснение на проблема

проблема е че като превъртам скролера не иска да мести страниците,на горе и на долу.Но преэ Explorer-ра работи?

версията на Mozilla e 2.0.0.15

ама като тисе появи кръгчето или въобще?

опциите са 2: use smooth scrolling и use auto scrolling - чекни ги и двете

ама като тисе появи кръгчето или въобще?

опциите са 2: use smooth scrolling и use auto scrolling - чекни ги и двете

като се появи кръгчето работи,като превъртам не става и 2-те опций са включени

Наскоро забелязах,че Firefox-а ми засича при възпроизвеждане на клипчета от видео сайтовете.Значи като ги пусна вървят 2-3 секунди и спират.На версия 2.0.0.15 съм и трябва да рестартирам, за да тръгнат нормално.Имам 45 активни разширения и сега гадая дали някое не е проблемно.Или пък нещо с плъг-ин на Adobe?

чети по-назад в темата или ползвай търсачката за подобен проблем

за да се ориентираш - решението е преминаване към предишна версия на флаша (или към Лиско 3.х тъй като и без тва спират поддръжката на 2.х след няколко месеца)

Преди една седмица Mozila автоматично ми се обнови от версия 2.0.14 с версия 2.0.16. И след това ми се изгубиха половината добавки forecastfox, McAfee Siteadvisor, Companion for eBay, и още други добавки. като се опитам да ги исталирам наново ми дава грешка нещо с конзолата на JavaScript.Проблемът е че и на трите ми компютъра се случи същото след обновяването. Някой знае ли какъв е проблема и как да го отстраня.

• 2 седмици по-късно...

здравейте,имам един проблем!дано някой ми помогне-изчезнаха ми всички отметки на Мозилата,как мога да си ги възстановя!Отскоро имам компютър и неразбирам много! sad.gif:P

нищо не изчезва просто така

всичко се пази

стартирате Run и пишете: %AppData%\Mozilla, в излязлата папка търсите последния бекъп на отметките и добавките и после от секцията за отметки на мозилла си има бутони експорт и импорт - добавянето е лесно

Здравейте.Отскоро не мога да се логна през GSpace - добавката на Mozila.Да не е спряна подръжката й?Сменях различни версий и не става.С Mozilla Firefox 2.0.16 съм.

според мозилла решението е да се логнеш в пощата и след това да отвориш нов таб с Gspace и би трябвало да те логне - поне това пише

не съм го пробвал понеже минах на 3.1 а там добавката не работи

мдаааа, сега пробвах на вртуалния - работи по този начин: логваш се в пощата, след това отваряш Gspace в нов таб (от Tools->Gspace) и те вкарва почти веднага

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Тази тема нещо е затворена :

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry966079

Та ще пиша в тази. И без това си ползвам все още версия 2.0.0.16.

Представям ви разширението WoT (Web of Trust) => алтернатива на McAfee SiteAdvisor

13973211zp6.jpg

Keep your computer safe from online threats like spyware, adware and viruses. Get warnings about online scams, sites with adult content and spam. Protect your wallet from unreliable online vendors, phishing attempts and identity fraud.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3456

wotzt2.jpg

Описание на символите и работа с приложението ще намерите тук:

http://www.mywot.com/en/support/main

While our primary source of knowledge is ratings from our users, we also take advantage of hundreds of carefully chosen trusted sources, such as listings of phishing sites from PhishTank

. This provides WOT with a fast, automated, and reliable means of protecting our users from new, rapidly spreading online threats.

ето защо никога не съм обичал да ползвам такива добавки - колко потребители ще отделят времето си и да дадат (фишинг) оценка на даден сайт?

особенно тези който знаят колко полезна би била такава оценка?

• 1 месец по-късно...

Този бял фон на началната страница на Mozilla Firefox много ме дразни. Някой знае ли, дали може да се смени с друг цвят- например като цвета на Kaldata?

Ползвам Windows XP SP2 и Mozilla Firefox 2.0.17

Този бял фон на началната страница на Mozilla Firefox много ме дразни. Някой знае ли, дали може да се смени с друг цвят- например като цвета на Kaldata?

Ползвам Windows XP SP2 и Mozilla Firefox 2.0.17

Пробвай тази добавка.

• 4 месеца по-късно...

искам да попитам за mozilla. имам папка горе под лентата за адреси в която съм си сложил всички

адреси на сайтовете които посещавам.но след преинсталация на windows xp тази папка изчезва

и съответно и адресите в нея.при IE тази папка може да се копира на друг дял и да се запази.

въпроса ми е има ли начин тези адреси да се копират с цел запазване след преинсталация на

ОС.

това го пишем през 3 поста: MozbackUp или FEBE или някоя от многобройните добавки за бекъп на мозилла

или ако се смятате за по-напреднали копирайте програм папката на Лиско (онази скритата)

Mavro добавката се комбинира с намереното тук.... http://userstyles.org/stylish/

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

това го пишем през 3 поста: MozbackUp или FEBE или някоя от многобройните добавки за бекъп на мозилла

или ако се смятате за по-напреднали копирайте програм папката на Лиско (онази скритата)

Mavro добавката се комбинира с намереното тук.... http://userstyles.org/stylish/

не мога да я намеря тази папка може ли малко помощ.мерси предварително

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.