Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Да, ама в новата Мозила не работи, а не зная кой му е наследника.

Напротив, работи. Аз съм точно с него. Ако не ти се вярва мога и шот да приложа.

123451234wn1.th.jpg

• Отговори 820
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Вече успях да намеря един бъг в 2.0, при това доста неприятен. В менюто Options -> Menu -> Startup -> When FireFox starts дори да зададете blank page, когато рестартирате браузъра пак зарежда страниците от последната сесия. Това нямаше да е голям проблем, ако не правеше конликт със Session Manager-a на Tab Mix Plus. Получава се че браузъра си зарежда последната сесия, и екстеншъна също и стават 2 реда с дублирани табове. Много е гадно !!!

Иначе ако някой може да ми каже как да изкарам опция, при кликване на RAR файл да имам възможност за отваряне (дава ми опции Save и FlashGot) ще съм му благодарен. ZIP-овете имат такава опция, но при рар не мога да изкарам sad.gif

При мен защо не го има този бъг в менюто Options ->Main ->Startup ->When Firefox starts? Слагам го на Show my windows and tabs from last time и по този начин си ми помни сесията. А когато го сложа на Show my home page не ми се пази сесията, а ми се отваря домашната страница, която съм си сложил. Така, че според мен проблем няма. А забравих да спомена, че когато го сложа на Show a blank page ми се отваря празна страница.

Да, ама в новата Мозила не работи, а не зная кой му е наследника.

Напротив, работи. Аз съм точно с него. Ако не ти се вярва мога и шот да приложа.

123451234wn1.th.jpg

Грешката е моя, за което се извинявам,Разбира се, че работи, от снощи го ползувам.

Защо при мен не се запазват "сесиите" ми ?? Нали уж имаше Сешън Сейвър

ааа то по дефаулт ми беше на Blank Page

Редактирано от gronkjaer (преглед на промените)

КАК да спръ проверката за думи че като пиша сичко ми потчертва с червено говря за тия букви например

as sum filip

КАК да спръ проверката за думи че като пиша сичко ми потчертва с червено говря за тия букви например

as sum filip

Tools -> Options -> Advanced -> General -> Check my spelling as i type

as sum filip

Ами не го спирай, че като гледам как пишеш ;) ...

Всъщност възможността за проверка е ценен и полезен инструмент. Аз си мислех че пиша що годе правилно, но истината се оказа съвсем друга angry.gif ...

Ако не цениш правописа деинсталирай българския речник oт Инструменти/Добавки (на английски май беше Tools/Add-ons ?).

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Здравейте!

Не съм гледал всичките страници на дискусията, но поне в началото видях, че много

от потребителите имат проблеми с добавките (addons) при новата Firefox 2.0 .

Ами ето едно решение от мен (е, не е мой патент :nono: ), но поне при мен работи на 100%!

1. Download to your desktop the extension you wish to get working

2. Rename the .xpi file to .zip

3. Open the zip file

4. Either unpack the install.rdf file or open it for editing within your zip application if that is supported.

5. Change the maxVersion to 2.0

6. Repack the zip file or update the zip if you are editing within your archive app (should happen automatically

- double check the file has been updated)

7. Rename the .zip file to .xpi

8. Test the extension.

Хайде със здраве от мен!

;)

Забелязахте ли, че в списъка, който излиза когато човек щрака с десен бутон от поле за писане и "Add dictionnaries", където уж пише "All Dictionnaries", българският още не е включен?

https://addons.mozilla.org/firefox/dictionaries/?lang=en-US

Трябва да отидете на http://addons.mozilla.org и да търсите на bulgarian и тогава излиза един речник, качен от emu.

(това разисквам във втория видео постинг http://videoblog.blog.bg/viewpost.php?id=20593 , дано не сметнете това за твърде голяма (само)реклама ).

Да не би да е поради факта, че моята мозилка е US локализирана?

Здравейте!

Не съм гледал всичките страници на дискусията, но поне в началото видях, че много

от потребителите имат проблеми с добавките (addons) при новата Firefox 2.0 .

Ами ето едно решение от мен (е, не е мой патент :) ), но поне при мен работи на 100%!

3. Open the zip file

4. Either unpack the install.rdf file or open it for editing within your zip application if that is supported.

6. Repack the zip file or update the zip if you are editing within your archive app (should happen automatically

8. Test the extension.

Хайде със здраве от мен!

:clap:

Извинявай, но би ли превел описанието на български, за да може и хора които не разбират английски да разберат какво пише. Благодаря.

С уважение: Biskata

Браво за чудесната тема, има много добри попадения тук!

3. Open the zip file

8. Test the extension.

1. Изтеглете на десктоп-а екстенжъна, който искате да накарате да проработи.

2. Преименувайте .xpi файла на .zip

3. Отворете zip файла.

4. Или разархивирайте install.rdf файла или го отворете и го едит-нете в zip програмата си ако го поддържа.

5. Променете maxVersion на 2.0

6. Вкарайте едит-натият install.rdf отново в zip файла.

7. Преименувайте .zip-a отново на xpi.

8. Тествайте екстенжъна

Забелязахте ли, че в списъка, който излиза когато човек щрака с десен бутон от поле за писане и "Add dictionnaries", където уж пише "All Dictionnaries", българският още не е включен?

https://addons.mozilla.org/firefox/dictionaries/?lang=en-US

Трябва да отидете на http://addons.mozilla.org и да търсите на bulgarian и тогава излиза един речник, качен от emu.

(това разисквам във втория видео постинг http://videoblog.blog.bg/viewpost.php?id=20593 , дано не сметнете това за твърде голяма (само)реклама ).

Да не би да е поради факта, че моята мозилка е US локализирана?

Това, за което споменаваш е много добре, че има и български. Но веднага се виждат твоите грешки, които си допуснал в поста си. Подчертал съм ти думите с грешки, за да ги видиш. cool.gif

1. Изтеглете на десктоп-а екстенжъна, който искате да накарате да проработи.

2. Преименувайте .xpi файла на .zip

3. Отворете zip файла.

4. Или разархивирайте install.rdf файла или го отворете и го едит-нете в zip програмата си ако го поддържа.

5. Променете maxVersion на 2.0

6. Вкарайте едит-натият install.rdf отново в zip файла.

7. Преименувайте .zip-a отново на xpi.

8. Тествайте екстенжъна

Направих това, което е описано с едно разширение, но не работи. Разширението е Link Preview.

Направих това, което е описано с едно разширение, но не работи. Разширението е Link Preview

Не е казано че ще работи с всички. Аз просто превеждам :) Дай линк към екстенжъна да пробвам и аз.

Редактирано от naiden (преглед на промените)

Не е казано че ще работи с всички. Аз просто превеждам :) Дай линк към екстенжъна да пробвам и аз.

Ето линк към разширението https://addons.mozilla.org/firefox/228/

Бекъп на 39 работещи на 100% разширеня на FF 2.0 направен от мен с Mozbackup 1.4.5 Цък :wors: :wors:

При мен става. Някъде бъркаш :wors:

extyk3.th.jpg

Разбрах, че ми работи разширението малко след като ти казах, че не работи. Аз съм се бил объркал. cool.gif

Не знам дали тук е точното място но ще пробвам.Та въпроса е следният:бях със Мозила 1.5 пробвах и Мозила 2.0 но когато влизам в интернета и после си сканирам компа a-sqared винаги ми открива следящи бисквитки.Това е само когато ползвам Мозила.Какво ще ми препоръчате?

Не знам дали тук е точното място но ще пробвам.Та въпроса е следният:бях със Мозила 1.5 пробвах и Мозила 2.0 но когато влизам в интернета и после си сканирам компа a-sqared винаги ми открива следящи бисквитки.Това е само когато ползвам Мозила.Какво ще ми препоръчате?

Ами мисля, че това си е нормално. Не си мисли, че като смениш браузера няма

да ти се "лепят" такива малки шпиончета!

За мен следящите бисквитки не са особен проблем!

Просто ги трий отвреме на време с някоя adware програма!

:)

;)

Ами мисля, че това си е нормално. Не си мисли, че като смениш браузера няма

да ти се "лепят" такива малки шпиончета!

За мен следящите бисквитки не са особен проблем!

Просто ги трий отвреме на време с някоя adware програма!

:)

;)

В интерес на истината със IE и Opera нямам такива проблеми.

В интерес на истината със IE и Opera нямам такива проблеми.

Странно, защото преди, когато ползвах IE adware софта на lavasoft постоянно ми показваше

точно такива бисквитки в IE.

Махнах го, защото не показваше ( поне тогавашните версии ) такива бисквитки и във Firefox.

За Opera немога да твърдя нищо.

В момента ползвам за тези цели Spybot - Search & Destroy и то го препоръчвам!

Показва със сигурност шпионските бисквитки и в трите браузера!

:beat:

Странно, защото преди, когато ползвах IE adware софта на lavasoft постоянно ми показваше

точно такива бисквитки в IE.

Махнах го, защото не показваше ( поне тогавашните версии ) такива бисквитки и във Firefox.

За Opera немога да твърдя нищо.

В момента ползвам за тези цели Spybot - Search & Destroy и то го препоръчвам!

Показва със сигурност шпионските бисквитки и в трите браузера!

:beat:

Аз използвам a-squared,Spybot и Ad-aware SE

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.