Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Подготвям статия за firefox и съм включил подобно обяснения, но още не съм готов... По принцип е важно и как браузъра ползва cache-a, а максимумът, който се препоръчва е 70 mb. BTW ти за disk cache ли говориш или за memory cache?

LinKin^parK, благодаря, че се отзова по темата! Странно! На толкова по "тъпи" теми се отговаря, а

на тази само един отговор! Не мисля, че въпроса беше прекалено сложен или прекалено глупав!

А уж много хора ползват Firefox!?

Както и да е. Става дума за disk cache. И аз четох, че е препоръчително да е около 75 MB, но никъде

не пише защо толкова! Ако някой може да ми отговори на този въпрос ще се радвам!

LinKin^parK, ще ми е интересно да прочета статията ти, когато е готова!

p.s. А къде ще мога да я прочета евентуално?

Поздрави!

• Отговори 820
  • Прегледи 126,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

1. Изтеглете на десктоп-а екстенжъна, който искате да накарате да проработи.

2. Преименувайте .xpi файла на .zip

3. Отворете zip файла.

4. Или разархивирайте install.rdf файла или го отворете и го едит-нете в zip програмата си ако го поддържа.

5. Променете maxVersion на 2.0

6. Вкарайте едит-натият install.rdf отново в zip файла.

7. Преименувайте .zip-a отново на xpi.

8. Тествайте екстенжъна

Благодаря на всички, това по-горе е начинът по който успях да си реша проблема...

П.П. И още нещо да питам: как да си изкарам "х"(хиксче) за затваряне на прозорците горе вдясно?

Благодаря на всички, това по-горе е начинът по който успях да си реша проблема...

П.П. И още нещо да питам: как да си изкарам "х"(хиксче) за затваряне на прозорците горе вдясно?

Екстенжъна Tab Mix Plus включва и тази опция. Като цяло е за манипалуране на табовете.

• 3 седмици по-късно...

Имам въпрос. понякога докато си сърфирам в нета и натисна с колелцето на миската надолу\нагоре и вместо да се предвижва то ми Уголемява\смалява текста на страницата. Моля Ви помогнете! Благодаря! sad.gif

П.П. Ако вече има отговор на въпроса моля Ви дайте линк!

Имам въпрос. понякога докато си сърфирам в нета и натисна с колелцето на миската надолу\нагоре и вместо да се предвижва то ми Уголемява\смалява текста на страницата. Моля Ви помогнете! Благодаря! sad.gif

П.П. Ако вече има отговор на въпроса моля Ви дайте линк!

Tекста се уголемява и смалява с колелцето при натиснат Ctrl :yanim: Сигурно от това е проблема :clap:

Да, наистина може по погрешка да си натиснал бутона Ctrl oт клавиатурата, и по този начин с задвижването на курсора, страницата се уголемява/смалява в зависимост от това на къде връткаш скролчето.

При всички браузъри е така (до колкото знам).

ПП: Незнам дали модзила има някаква опция за променянане на бързите бутони в самия браузър, ако е така (ако има), може да си бутнал там нещо.

Да, наистина може по погрешка да си натиснал бутона Ctrl oт клавиатурата, и по този начин с задвижването на курсора, страницата се уголемява/смалява в зависимост от това на къде връткаш скролчето.

При всички браузъри е така (до колкото знам).

ПП: Незнам дали модзила има някаква опция за променянане на бързите бутони в самия браузър, ако е така (ако има), може да си бутнал там нещо.

може без да искам да съм натиснал контрола и затова, Но в настройте не съм ги докосвал. е благодаря. Пффююю мислех си, че Лисицата се е бъгнала! biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...
На мозилата се появиха ето тези символи,пък и на другите браузъри.Как да ги оправя?

това на мене ми се получава като слагам някакъв скин на уина!

ЗА СТРАННИТЕ СИМВОЛИ - Естествено, че при смяна на скина. Шрифтът на много от скиновете няма кирилизиран вариант и резултата са квадратчета, или т.нар. маймуница.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте Лиско 2.0 си е супер но да питам с предната версия имах екстенжън ката доближа мишока до левия краи на прозореца и отваря меню отметки та които се сеща моля

Здравейте! Искам да попитам тук за едно разширение, което показва времето в браузъра. Имам предвид температурата на вънка.

П.П. Навремето попаднах на един сайт в който си посочваш местоположението и ти показваше долу в дясно до часовника в лентата със задачи температурата. Така без да си стартирал браузъра ми показваше температурата на вън стига да имам Интернет. Ако някой се сеща и за него нека го напише.

Предварително благодаря!

Според клюките, логото на Firefox не било вече достатъчно атрактивно сред редиците на Mozilla и затова скоро щяло да бъде заменено с ново, което ще е по-секси. Ето е вероятното ново лого:

104100217_9252fa5094.jpg

Вчера си инсталирах финалната версия и бях неприятно изненадан от облика му. Затова се върнах към старата кожа, която можете да намерите тук :help:

Редактирано от Erlkönig (преглед на промените)

Вчера си инсталирах финалната версия и бях неприятно изненадан от облика му. Затова се върнах към старата кожа, която можете да намерите тук :help:

На мен много ми хареса.Но за това пък има всякакви хора с всякакви вкусове. :help:

Здравейте! Искам да попитам тук за едно разширение, което показва времето в браузъра. Имам предвид температурата на вънка.

П.П. Навремето попаднах на един сайт в който си посочваш местоположението и ти показваше долу в дясно до часовника в лентата със задачи температурата. Така без да си стартирал браузъра ми показваше температурата на вън стига да имам Интернет. Ако някой се сеща и за него нека го напише.

Предварително благодаря!

аз съм си инсталирал Forecastfox Enhanced https://addons.mozilla.org/firefox/1978/ :help:

Здравейте! Искам да попитам тук за едно разширение, което показва времето в браузъра. Имам предвид температурата навън.

...

Forecastfox

forecastfox-3.jpg

...

Предварително благодаря!

Избери си нещо оттук и внимавай за Adware/Spyware!

Кликнете тук

Аз ползвам този и ми върши прекрасна работа, препоръчвам го. :wors:

Благодаря на всички отговорили на въпроса ми :rolleyes:

Намерих това което търсих с ваша помощ :rolleyes:

Моля само за 5 минути някой да ми обясни: Защо като отворя браузара и прозореца не е на цял екран, а заема само половината и трябва на ръка да го максимизирам. Знам, че проблема не е голям, но се надявам да ми отговоите :baby:

Редактирано от nikolay6_pl (преглед на промените)

Моля само за 5 минути някой да ми обясни: Защо като отворя браузара и прозореца не е на цял екран, а заема само половината и трябва на ръка да го максимизирам. Знам, че проблема не е голям, но се надявам да ми отговоите :)

С десен бутон на мишката върху иконата на ФФ и избираш Свойства. Там ще видиш „Изпълни“ - и избираш в нормален, намален или увеличен прозорец. На по-горния ред можеш и клавишна комбинация да си избереш.

П.П. По този начин можеш за всички програми да избираш как да се отварят!

С десен бутон на мишката върху иконата на ФФ и избираш Свойства. Там ще видиш „Изпълни“ - и избираш в нормален, намален или увеличен прозорец. На по-горния ред можеш и клавишна комбинация да си избереш.

П.П. По този начин можеш за всички програми да избираш как да се отварят!

Благодаря ти. Получи се :rolleyes:

Сега след появата на новата версия на Файрфокс 2.0.0.1 престана поддържката на Уебтранса. Някакви идеи?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.