Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 2.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

А някой може ли да ми каже къде във версия 2 да намеря бутончето, което ми показва затворените табове sad.gif

• Отговори 820
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

• Автор
А някой може ли да ми каже къде във версия 2 да намеря бутончето, което ми показва затворените табове sad.gif

Не знам какво точно имаш предвид, но като натиснеш с десен бутон в таб бара има Undo Close Tab.

Ето една лека гавра с новия Firefox http://www.msfirefox.com/ ...

Изтеглих си този адд-он ( https://addons.mozilla.org/firefox/3623/ ) но като пиша по форумите на бг и не ми подчертава грешните думи. Как да го оправя (проверих и във tool -> Add-ons и му е дадено enable)?

Изтеглих си този адд-он ( https://addons.mozilla.org/firefox/3623/ ) но като пиша по форумите на бг и не ми подчертава грешните думи. Как да го оправя (проверих и във tool -> Add-ons и му е дадено enable)?

Значи, като започнеш да пишеш в някой форум и кликваш с дясна мишка там където пишеш и от менюто избираш Languages -> Bulgarian и си готов. Успех с правописа. cool.gif

Излезе Fasterfox 2.0.

Fasterfox allows you to tweak many network and rendering settings such as simultaneous connections, pipelining, cache, DNS cache, and initial paint delay.

Dynamic speed increases can be obtained with the unique prefetching mechanism, which recycles idle bandwidth by silently loading and caching all of the links on the page you are browsing.

fasterfox-2.jpg

Вижте какво намерих докато се рових из нета: Internet Explorer 7 vs Mozilla Firefox 2

Интересно. Резултатът е много добър. cool.gif

Вижте какво намерих докато се рових из нета: Internet Explorer 7 vs Mozilla Firefox 2

Интересно. Резултатът е много добър. cool.gif

А кои са Rafe, Elsa и Peter? Какви са критериите по които се прави оценката? Виждам някакви лични мнения, които са крайно субективни. Примерно Сигурността се оценява така: "Репутацията на....". Което е смешно.

Статията не е сериозна и според мен само вреди на ФФ. "Когато фактите говорят и боговете мълчат!" Аз там факти не видях, а когато има маркетинг, работата е лоша! ;)

Значи, като започнеш да пишеш в някой форум и кликваш с дясна мишка там където пишеш и от менюто избираш Languages -> Bulgarian и си готов. Успех с правописа. cool.gif

Наистина работи!!!! И е много гот, защото с тия компютри забравих да пиша на ръка и ако нема некой да ми проверява правописа все се съмнявам!!!!

Във всички табове на Firefox 2.0 има бутонче за затваряне. Все пак ако някой е свикнал с по-старите версии, където наличието на такъв бутон бе само в края лентата с табовете, лесно може да преминете към този вариант. За целта е нужно да създадете параметъра browser.tabs.closeButtons 3.

1. Напишете в адрес бара about:config и натиснете Enter

2. Проверете значението на параметъра browser.tabs.closeButtons. Ако той е наличен, но значението му не е 3, кликнете два пъти с мишката върху параметъра и въведете значение 3, ако такъв параметър не е наличен, правите следното:

3. Създаване на нов параметър от цял тип:

* С десния бутон на мишката изберете пункт "Нова настройка" → "Цяло число"

* За нова настройка въведете → browser.tabs.closeButtons

* В полето за значение на настройката въведете 3.

* Натиснете OK

Когато решите, да се върнете към работа с подпрозорци приети във Firefox 2.0 по-подразбиране, просто изменете значението на този параметър на 1.

Ако използвате някое разширение за работа с подпрозорци, този способ може и не сработи.

Обобщено:

browser.tabs.closeButtons значение 0 - бутон за затваряне на подпрозореца само върху активния таб.

browser.tabs.closeButtons значение 1 - бутон за затваряне върху всеки таб (по подразбиране)

browser.tabs.closeButtons значение 2 - няма бутон за затваряне и върху табовете и върху лентата с подпрозорци.

browser.tabs.closeButtons значение 3 - бутон за затваряне само в края на лентата с подпрозорците. (както е в 1 - 1.5)

un1sh8.th.jpg

превод от mozilla.ru

Абе хора, съжалявам че пиша два пъти по едно и също нещо, обаче така и не мога да се оправя. Преди си бях инсталирал един екстенжън и той добавяше меню Tab. Беше ми много удобен и си правех така, че каквото аз искам да ми го отваря в нов таб. Сега не мога да се ориентирам как става. Ако някой знае как мога да се оправя, или има ли екстенжън който върши тая работа го моля да ми помогне. Благодаря.

Lakokara4a, такова меню ти добавят екстеншъните Tab Mix Plus и Tabbrowser Preferences. В зависимост от настройките можеш да направиш така, че да ти отваря всеки линк в нов таб и т.н. В новата версия 2.0 с десен бутон на мишката от менюто избираш "Отваряне на връзката в нов подпрозорец" също става. Пробвай някои от тези варианти, който ще ти върши работа. Ако изтеглиш някое от разширенията, за да ти отваря в нов подпрозорец при Tabbrowser Preferences трябва да сложиш отметка на URL - отваряне на подпрозорци на заден план. Другия екстеншън не съм го ползвал и не мога да ти кажа, как се настройва.

Абе хора, съжалявам че пиша два пъти по едно и също нещо, обаче така и не мога да се оправя. Преди си бях инсталирал един екстенжън и той добавяше меню Tab. Беше ми много удобен и си правех така, че каквото аз искам да ми го отваря в нов таб. Сега не мога да се ориентирам как става. Ако някой знае как мога да се оправя, или има ли екстенжън който върши тая работа го моля да ми помогне. Благодаря.

Гледай сега, изтегли си Tabbrowser preferences, добро разширение е. Иначе най-лесно да отваряш линк в нов таб е като кликваш на дадения линк със скрол бутона. Пробвай и ще видиш колко е удобно така. По между другото по същия начин става и в IE 7. Успех. cool.gif

Ето няколко тапета на Mozilla Firefox:

Кликни на тапет, за да го оголемиш.

46293_643_m.JPG46295_650_m.JPG46296_654_m.JPG46297_659_m.JPG

46298_666_m.JPG46299_675_m.JPG46300_691_m.JPG46301_697_m.JPG

46302_709_m.JPG

1.има ли някъде sessionsaveр 2 за v.2.0.0

Никъде не успях да намеря , а това е най-важния екстеншън за мен.

2.Чета за новата Мозила и се каня да я кача, т.к. съм с 1.5 но имам едно зависване от около 3-4с. като скролна или като натисна плъзгача !

От какво може да е? И дали с новата версия ше се реши проблема?

При мен се получава следния проблем с новата Мозила 2.0 - като отварям страницата на btv.bg лисицата винаги ми изписва грешка и се затваря. sad.gif При старата версия го нямаше този, ако мога да го нарека - бъг. При вас как е? Отваря ли ви се тази страница. С екплорер 7 се отваря без проблем. Иначе други проблеми засега нямам, всичко си върви прекрасно. :)

1.има ли някъде sessionsaveр 2 за v.2.0.0

Никъде не успях да намеря , а това е най-важния екстеншън за мен.

2.Чета за новата Мозила и се каня да я кача, т.к. съм с 1.5 но имам едно зависване от около 3-4с. като скролна или като натисна плъзгача !

От какво може да е? И дали с новата версия ше се реши проблема?

Качвай си новата версия на Mozilla Firefox 2.0 без да се колебаеш повече. И проблема с разширението sessionsaveр 2 ти е решен, както и на мен. Просто в новата версия е вградено. Успех! cool.gif

При мен се получава следния проблем с новата Мозила 2.0 - като отварям страницата на btv.bg лисицата винаги ми изписва грешка и се затваря. sad.gif При старата версия го нямаше този, ако мога да го нарека - бъг. При вас как е? Отваря ли ви се тази страница. С екплорер 7 се отваря без проблем. Иначе други проблеми засега нямам, всичко си върви прекрасно. :)

Няма бъг относно отварянето на този сайт :) Проблема е при теб. Ето ти доказателство:

46770_356_m.JPG

Преинсталирай си на ново Mozilla Firefox 2.0, като след като деинсталираш тази, изтрий папката на Mozilla Firefox в Programs files. И тогава инсталирай на ново. Успех.

Не само тая в Program files ами и тази в Profil-a скритата папка

за 98 тя е в:

C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\

за ХР е в:

C:\Documents and settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\

Съхранение на сесията (при открити подпрозорци) във Firefox 2.0

Както е известно, във Firefox версии 1.x за съхранение на сесиите беше необходимо разширение (например, SessionSaver)

Във версия 2.0 възможността за съхранение на сесиите се използва при възстановяването на открити подпрозорци при някакъв срив в браузъра. А също така и при неговото обновление или рестартиране при инсталиране на ново разширение. Ако съхранението на сесия ви е необходимо, но вие не искате да използвате допълнително разширение за това, то може да включите този механизъм принудително. За тази цел е необходимо да настроите два параметъра в about: config - browser.sessionstore.enabled и browser.sessionstore.resume_session в true.

1. Напишете в адрес бара about:config и натиснете Enter

2. Проверете значението на параметъра browser.sessionstore.enabled. Ако е настроен на false, променете значението му с двойно кликване с мишката в true

3. Създайте нов параметър от булев тип:

* Натискате десен бутон на мишката и избирате Нова настройка → булев

* За име на настройката задайте - browser.sessionstore.resume_session

* В прозореца за значение на настройката изберете true

* Настинете OK

4. Затворете about:config

5. Рестартирайте браузъра.

Тази които не искат всеки път да настройват своя браузър при смяна на профила или преинсталация. Трябва да направят следното: След редактиране на профила си намерете файл user.js, или си го създайте сами в папката на профила(не е задължително файла user.js да бъде в кодировка UTF-8). Добавете във файла user.js тези настройки:

user_pref("browser.sessionstore.enabled", true);

user_pref("browser.sessionstore.resume_session", true);

и рестартирайте браузъра.

Ако изпълните правилно всичко, вашите подпрозорци след повторното стартиране ще се възстановяват.

превод от mozilla.ru

Редактирано от lorentzo (преглед на промените)

направих както трябва, но въпреки това не става след като качих новата версия! sad.gif

o632984428395000000.jpg

а сега преинсталирах Мизилата и въобще нямам browser.sessionstore.enabled. - уфффф

Редактирано от Lube® (преглед на промените)

а сега преинсталирахи нямам browser.sessionstore.enabled. уфффф

При мен се получи. Като стартирам отново браузъра ме пита, дали искам продължение на сесията. Както си го дал на картинката ти е точно, би трябвало да стане.

Ето го и оригиналния английски вариант на настройките

http://wiki.mozilla.org/Session_Restore

Редактирано от lorentzo (преглед на промените)

Няма бъг относно отварянето на този сайт :wors: Проблема е при теб. Ето ти доказателство:

46770_356_m.JPG

Преинсталирай си на ново Mozilla Firefox 2.0, като след като деинсталираш тази, изтрий папката на Mozilla Firefox в Programs files. И тогава инсталирай на ново. Успех.

Здравейте!

Увеличих си кеша на Firefox значително ( около 200-300 MB ). Преди това пробвах разни

локални proxy сървъри и наистина имаше ефект ( говоря за HandyCache ), но имах

проблеми с опресняването на някои страници и реших да го махна.

Та увеличих кеша на браузера, а мога да го увелича и още, ако се налага.

Но четох, че това може да направи браузера тромав ( засега не съм забелязал такова

нещо - кеш = 130 MB ).

Та въпросът ми е дали имате впечатления по проблема, защото за хората с по-бавна

връзка кешът на браузера е доста важен.

Ако някой има опит в донастройки специално на кеша - моля да сподели!

Благодаря предварително!

Ехо, никой ли не е пипал кешът на Firefox по някакъв начин?

Споделете, ако сте!

sad.gif

• Автор

Подготвям статия за firefox и съм включил подобно обяснения, но още не съм готов... По принцип е важно и как браузъра ползва cache-a, а максимумът, който се препоръчва е 70 mb. BTW ти за disk cache ли говориш или за memory cache?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.