Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

...И се надявам не си проверил само папката Mozilla Firefox, която се намира в C:\Program Files тъй като кеша от сърфирането на програмата не се пази там.Виж си поста и обърни внимание на пътя до намерения обект.Поздрави!

Като казах от FireFox нататък, имах предвид, че зададох да провери точно папката от адреса, който постнах по-горе:

C:\Documents and Settings\xpuser\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\rfng9v5e.default\Cache\DC49A574d01

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 654
  • Прегледи 97,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Понеже досега не съм работил с програмата, имам един въпрос. След 2 дена работа с нея се появи върху иконата в долният десен ъгъл един удивителен знак. Програмата е активна. Серийният номер е до края на годината. Правих пълен скан на комп-а и нищо, знака си стой. Някаква идея, какво може да е това?

Да, има идеи.

При проблеми с лицензирана програма на AVG може да се обърнеш към: Бизнес Софтуер Дистрибутор ЕООД - оторизиран софтуерен дистрибутор за България на световноизвестните софтуерни компании Grisoft (AVG) и други. Аvgbulgaria като гледам е зарязала софтуерната поддръжка...

Да, има идеи.

При проблеми с лицензирана програма на AVG може да се обърнеш към: Бизнес Софтуер Дистрибутор ЕООД - оторизиран софтуерен дистрибутор за България на световноизвестните софтуерни компании Grisoft (AVG) и други. Аvgbulgaria като гледам е зарязала софтуерната поддръжка...

Онзи ден писах на AVG България за проблем и ми отговориха след по малко от 24 часа.

Все още е 7.5 Хм, аз очаквам вече free версията на 8-цата да пуснат, пък те още 7.5 разработват.

• 5 седмици по-късно...

Здравейте. Искам да попитам как с AVG мога да дам достъп до определен системен файл? Имам системен файл, които AVG не ми позволява да отворя или даже да инсталирам на компютъра и засича троянец в него, а такива неща НЯМА. Деинсталирах AVG и файла си тръгва безупречно, инсталирах друга антивирусна и проблеми НЯМА. Въпроса ми го зададох по-горе и именно: как да дам достъп на определен системен файл от AVG?

За коя версия?

Пробвай следното за 7.5

AVG Control Center => Resident Shield => Properties => Advanced Settings => Exclude files...

Публикувано изображение

Тази опция не е налична за безлпатната версия!

AVG Free has no way to exclude a file... that is an option only available in the Pro versions... for your info.

За версия 8 намерих това

How to set up exclusions for Potentially unwanted programs?

If you need to exclude a certain "Potentially unwanted program" from any detection by AVG (for example if you are using an Ad-sponsored program or utility, which could be dangerous, but could also be used with your knowledge), you can exclude it from AVG Resident Shield and AVG tests detection this way:

* Please open the AVG program -> "Tools" menu -> "Advanced settings" -> "PUP exceptions" -> push the "Add exception" button to add a new exception.

* Now find the file you want to except from AVG detection. If you are not sure that the file location is static, enable "Any location - do not use full path" function.

* Save the setting using the "Add" button.

These exceptions can be used for "Potentially unwanted programs" only. If you set the exception for a viral file (Trojan horse, I-Worm, Worm, W32...), this file will be still detected by AVG tests and the AVG Resident Shield.

These exceptions are not used for the AVG Email Scanner.

Note: These exceptions can be created for files only, not for folders.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Излезе AVG Anti-Virus Free 8.0

AVG Technologies, водещ доставчик на софтуер за интернет сигурност, днес публикува AVG Anti-Virus Free 8.0, последната версия на популярния и широко разпространен софтуер за сигурност на AVG, който сега обединява защита срещу спайуер чрез новата комбинирана антивирусна и анти-спайуер машина.

AVG Free осигурява основна защита срещу вируси и спайуер, заедно с модула за безопасно търсене на собствената чакаща патент технология LinkScanner®, вградена в новия AVG Security Toolbar. Безплатния продукт не включва проактивно безопасно търсене (защита от файлове, които се изтеглят без знанието на потребителя) на пълния модул LinkScanner, който е включен в платените продукти на AVG, нито защита срещу хакери, кийлогъри, спам, фишинг атаки, и изтегляния на файлове със зловреден код, които идват чрез софтуера за моментален обмен на съобщения и приложени файлове от привидно приятелски източници. Безплатният продукт също така не включва денонощна поддръжка по имейла, която се осигурява на платените продукти.

Излезе AVG Anti-Virus Free 8.0

Да, най-после дочакахме и осмицата!

Сега се надявам на коментари от юзъри, които вече са я инсталирали на машините си.

Кажете как се държи? Тежка ли е? Има ли забавяне на нета? И анти-спайуеърът как e??? ;)

Пробвах да я ъпгрейдна, чрез ъпдейт, но не става, което е много неприятно!

:clap:

Редактирано от IMG (преглед на промените)

смених от аваст на avg ще видя дали си струва (аваст дава прекалено много false positive)

смених от аваст на avg

ще видя дали си струва (аваст дава прекалено много false positive)

Е как е,някакви впечатления? :write a letter: Заслужава ли си да се премине от AvastHome 4.8 на AVG Free 8 ? Публикувано изображение

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Здравейте!!!!!Какато се разбира от заглавието на темата,става дума за грешка при инсталирането на програмата!!

В момента съм с AVG 7.5 free,опитвам се да инсталирам новата версия,като преди това премахна(деиинсталитам)старата или направо, като оставя деинсталатора на AVG8.0 да премахне старата,но резултатът е един и същ:

Local machine: installation failed

Installation:

Error: Action failed for file avgwdsvc.exe: starting service....

Error 0x800736b1

Моля,ако някой се е "зблъсквал" с подобен проблем да сподели как може да се отстрани Публикувано изображение ?????

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!!!!

Влизаш в защитен режим, деинсталираш старата версия, стартираш в нормален режим и инсталираш новата

Благодаря за отговора,но би ли ми разеснил,какво ще рече защитен режим,не сум нещо многхо на ясно?? ;)

Благодаря за отговора,но би ли ми разеснил,какво ще рече защитен режим,не сум нещо многхо на ясно?? ;)

safe mode (при стартиране на Windows)

safe mode (при стартиране на Windows)

Извинявай,че ти задавам може би глупави въпроси,но може ли да обясниш по подробно,стъпка по стъпка,защото наистина не съм наясно!!!!!!!!!

Извинявай,че ти задавам може би глупави въпроси,но може ли да обясниш по подробно,стъпка по стъпка,защото наистина не съм наясно!!!!!!!!!

При стартиране натискаш F8 и избираш safe mode

При стартиране натискаш F8 и избираш safe mode

ОК.Благодаря ти още веднъж!!!!!!!!!!!

След като си качих новата AVG 8 безплатна ми се наложи да си сменям слота на лан картата за да тръгне нета.Това го оправих,но после реших да я махна и да си сложа новата версия на Касперски да я пробвам един месец.Махнах я по всички п-правила,но като започна да качвам Касперски ми дава да деинсталирам AVG 8,но аз я нямам и даже такава папка с нея нямам,ако някой е наясно какво да правя ще му бъда благодарен!Скоро си преинсталирах компютъра и не ми се преинсталира пак!

Само да кажа,че направих това,което ме посъветва"capnemo",но отново се получава същтата грешка при инстала на новата версия.Незнам,може би ще трябва да прибегна до други антивирусни програми :huh:

След като си качих новата AVG 8 безплатна ми се наложи да си сменям слота на лан картата за да тръгне нета.Това го оправих,но после реших да я махна и да си сложа новата версия на Касперски да я пробвам един месец.Махнах я по всички п-правила,но като започна да качвам Касперски ми дава да деинсталирам AVG 8,но аз я нямам и даже такава папка с нея нямам,ако някой е наясно какво да правя ще му бъда благодарен!Скоро си преинсталирах компютъра и не ми се преинсталира пак!

Явно имаш остатъци в регистрите , изчисти с ATF Cleaner Публикувано изображение маркираш всичко без бисквитките и даваш Emty Selected,след което е добре да рестартираш.

Само да кажа,че направих това,което ме посъветва"capnemo",но отново се получава същтата грешка при инстала на новата версия.Незнам,може би ще трябва да прибегна до други антивирусни програми :huh:

Направи и ти същото с ATF Cleaner след което е добре да рестартираш

Явно имаш остатъци в регистрите , изчисти с ATF Cleaner Публикувано изображение маркираш всичко без бисквитките и даваш Emty Selected,след което е добре да рестартираш.

Направи и ти същото с ATF Cleaner след което е добре да рестартираш

Изпробвал съм го,но с друга почистваща регистритри програма CCLEANER.Не се получава......

Изпробвал съм го,но с друга почистваща регистритри програма CCLEANER.Не се получава......

Знам ,че има и много други подобни програми,пробвай да почистиш с ATF,пиши после какво е станало,има и други варианти.

Знам ,че има и много други подобни програми,пробвай да почистиш с ATF,пиши после какво е станало,има и други варианти.

Изпробвах го!!Не се получава!!!Все същатата грешка.Ако обичаш напиши другите варианти,ще ги погледна най-вероятно утре,защото сега напускам компютърната маса!!!!! ;) Лека вечер на всички!!!!!!!!!!!!!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.