Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

1. За грешката :

Изтегли си програмата HijackThis:

1.Преименувай я на hjt.exe

2.Стартирай я и изберете Do a scan and save a log file

3.Копирайте съдържанието му в следващия си пост

Може машината ти да е инфектирана с червей от рода на Bagle, който да блокира инсталацията на програмата...

Можеш да провериш и с този инструмент:

http://www.grisoft.cz/softw/70/filedir/uti...ir/vcleaner.exe

2. За почистването на регистрите...

Стартирай инструмента Registry Editor => Start => run => regedit => edit => find => и търсиш за ключови думи (AVG и GRISOFT) и изтриваш намерените редове...

С F3 се прехвърляш на следващия резултат и т.н.

След това с търсачката на Windows потърси за същите ключови думи и изтрий намерените файлове и папки.

Изтрий папките на AVG в C:\Program Files и C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Grisoft

Папките в C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Grisoft са скрити.За да ги видиш направи следното:

Start => run => control folders => view => слагаш отметка пред "Show hidden files and folders" и махаш отметка пред "Hide protected operating system files (recommended)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 654
  • Прегледи 96,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Случайно да си Win XP +SP1 само? За да инсталираш 8-та трябва да си със SP2. При мен се инсталира след добавянето на SP2.

• 1 месец по-късно...

Привет! В момента съм с AVG v.8.0.100, а последната версия, която излезна наскоро е 8.0.131 build 1327. Някой знае ли какви точно са промените в новата версия, понеже се се двоумя дали да премина на новата, или да си остана с настоящата версия на програмката!

Привет!

В момента съм с AVG v.8.0.100, а последната версия, която излезна наскоро е 8.0.131 build 1327.

Някой знае ли какви точно са промените в новата версия, понеже се се двоумя дали да премина на новата, или да си остана с настоящата версия на програмката!

ползвай винаги най-новото, както виста, така най-новите анти-вирус програми и изобщо за всички програми включително и браузъри, защото има дупки и хакерите ги откриват и единствено чрез ъпгрейда се фиксират тези дупки

Редактирано от a4c7x (преглед на промените)

ползвай винаги най-новото, както виста, така най-новите анти-вирус програми и изобщо за всички програми включително и браузъри, защото има дупки и хакерите ги откриват и единствено чрез ъпгрейда се фиксират тези дупки

И всяка година-нов комп. Защото за 1 година новите версии на добре познатите ни и любими програми натрупват доста килца. И понеже искаш да си защитен, ще трябва да си платиш за антивирусна понеже кракнатите версии не са пълноценни. Ако нямаш наистина важни неща на компа, и не го ползваш да си вадиш хляба с него, защо ти е да го защитаваш като форт нокс? Слагаш безплатната авг и си свиркаш.

И всяка година-нов комп. Защото за 1 година новите версии на добре познатите ни и любими програми натрупват доста килца. И понеже искаш да си защитен, ще трябва да си платиш за антивирусна понеже кракнатите версии не са пълноценни. Ако нямаш наистина важни неща на компа, и не го ползваш да си вадиш хляба с него, защо ти е да го защитаваш като форт нокс? Слагаш безплатната авг и си свиркаш.

И не забравяш да смениш щайгата. :speak:

a4c7x ....ползвай винаги най-новото, както виста

Отговорът е категоричен.Не винаги новите програми са на по високо ниво от по-стари версии.Същото се отнася и за операционните системи.XP доста време го шлайфаха,сега шлайфат Виста.По добре пда я ошлайфат качествено.

Относно питането.ДА новата версия на AVG FREE си заслужава определено.Но нямаш към нея защитна стена,така че ще е необходимо ползването на безплатна такава.Comodo,ZA и други.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

И не забравяш да смениш щайгата. :yanim:

Отговорът е категоричен.Не винаги новите програми са на по високо ниво от по-стари версии.Същото се отнася и за операционните системи.XP доста време го шлайфаха,сега шлайфат Виста.По добре пда я ошлайфат качествено.

Относно питането.ДА новата версия на AVG FREE си заслужава определено.Но нямаш към нея защитна стена,така че ще е необходимо ползването на безплатна такава.Comodo,ZA и други.

Поздрави

Виста е много по-сигурна, отколкото XP, поинтересувай се, ще намериш това което ти казвам като отговор на въпроса си.

Виста е много по-сигурна, отколкото XP, поинтересувай се, ще намериш това което ти казвам като отговор на въпроса си.

И по тежка, си забравил да добавиш, и по пълна с бъгове. За да си с нея ти са нужни повече пари (най малко за хардуер) и повече време и знания (заради бъговете) да я поддържаш във форма. Вече всеки сам си решава колко ресурси и време за настройка си струва да жертва в името на сигурността.

За един геймър е много по удачно да кара без антивирусна на експи и през месец да преинсталира, но едва ли същото важи за собственик на голяма фирма използващ компютъра да я управлява с него.

И по тежка, си забравил да добавиш, и по пълна с бъгове. За да си с нея ти са нужни повече пари (най малко за хардуер) и повече време и знания (заради бъговете) да я поддържаш във форма. Вече всеки сам си решава колко ресурси и време за настройка си струва да жертва в името на сигурността.

За един геймър е много по удачно да кара без антивирусна на експи и през месец да преинсталира, но едва ли същото важи за собственик на голяма фирма използващ компютъра да я управлява с него.

Не сам преинсталирал до сега, с XP, карах много години без да пипам нищо, Виста от както я имам, нямам никакви проблеми с нея, Върви Идеално, ползвам я и за игри има DX-10 Full Support,. Преди Windows ползвах Linux за Desktop & UNIX за базови DNS сървъри, както и Shell Hosting, не съм имал проблем с нито една от изброените ОС-ове, като се има в предвид че разчитам на сигурността и не пестя пари от хардуер!

Редактирано от a4c7x (преглед на промените)

За съжаление не всички имаме твоите знания и култура на обслужване на ОС. Аз например дори не зная какво е "базов днс сървър" а още по малко "шел хостинг". А това че имаш финансовите възможности да си позволиш най добрия софтуер и хардуер е още един огромен плюс. Както се казва, всеки си простира краката докъдето му стига завивката, а твоята явно е доста дълга. За което те поздравявам.

За Виста в друг раздел.Огледай за какво става въпрос.

Не може да се дават такива акъли на човек в нужда.Купи си най новото и най скъпото....Говори се за безплатна програма ей.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мн се моля и се извинявам предварително ако съм казал нещо нередно...Откакто сложих AVG anti-virus Free 8.0 последен Build бях с нея забелязах че нещо ми бави explorer-а (когато си разглеждам файловете в компютъра направо по някой път ми забива прозореца.....Не вярвам че това е нормално имам 512 MB RAM ,Intel Celeron 2.5 gHz....И като сканирах с AVG доста вирусчета и такива намерих обаче някак си те не са ми правили проблеми ........И ЕТО КЪДЕ е проблема сега...кат реших да махна версия 8.0 и да се върна на 7.5....Всичко минава добре unninstall restart и започвам да си тегля един филм от zamunda и какво да видя скоростта ми постояно спада и качва .......имам 1 MB интернет и тегля горе-долу с 150 Кб/с отвсякаде ..А откакто възнинка този проблем тегли по следния начин започва да тегли нромално и след 5-6 секунди скоростта пада от 150 на 60 КБ.....Питах приятели който са на същия доставчик и дори на същата тарифа и казват че нямат проблеми ..МОЛЯ ВИ СЕ ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ НАПРАВО МИ ПИСНА ДА ЧАКАМ ТРИ ПЪТИ ПО-ДЪЛГО ЗА ДА СИ ИЗТЕГЛЯ ЕДИН ФИЛМ..........

• 2 седмици по-късно...

Брато незнам колко ти плащат за рекламата и за колко работиш в тази фирма, но AVG просто не е антивирусна програма на ниво!Нали искаж сайт ето ти един в който има тестови файлове, които това подобие на антивирус не хваща.

eicar test files

И да ми я сравняваш с лидерите просто е смешно.Та тя не хваща тестови файлове, а какво става с истински вируси бе брато...Просто незна от кой балъци се издържат такива чешки компанийки....?

AVG е лидер.Има доста висок коефицент на детективност и е единствената която винаги хваща последната версия на Злоба, и заедно с Panda те двете са едиснтвените които успяват да се справят с експлоити.Пък ейкара е да разбереш дали антивирусната е активна.Не е тест да разбереш колко вируси открива антивирусната, щото всички антивирусни го хващат.Първо сеинформирай и тогава говори за AVG.

AVG е лидер.Има доста висок коефицент на детективност и е единствената която винаги хваща последната версия на Злоба, и заедно с Panda те двете са едиснтвените които успяват да се справят с експлоити.Пък ейкара е да разбереш дали антивирусната е активна.Не е тест да разбереш колко вируси открива антивирусната, щото всички антивирусни го хващат.Първо сеинформирай и тогава говори за AVG.

Защо беше това?Отговаряш на поста от коя година ;)

За изминалото време има доста промени във мненията на хората,първо чети датата

Не зная кой какво има предвид в тези диалози, но искам да отбележа впечатлеността си от развитието на двете чешки програми през последните 1-2 години - наблюдавам няколко десетки компютри на познати-приятели-съседи.... В момента и AVG и Avast са по-стабилни примерно от КIS 2009-ако констатациите не бяха мои, не бих повярвал....По-добре да не правя други сравнения - нека хората преценяват разчитайки на личната си преценка....И за да не бъда погрешно разбран ще уточня - Касперски си е Касперски ... Поздрави

Не зная кой какво има предвид в тези диалози, но искам да отбележа впечатлеността си от развитието на двете чешки програми през последните 1-2 години - наблюдавам няколко десетки компютри на познати-приятели-съседи.... В момента и AVG и Avast са по-стабилни примерно от КIS 2009-ако констатациите не бяха мои, не бих повярвал....По-добре да не правя други сравнения - нека хората преценяват разчитайки на личната си преценка....И за да не бъда погрешно разбран ще уточня - Касперски си е Касперски ... Поздрави

Имам впредвид,че се отговаря на "мъртво мнение" отпреди 3 години.За Аваста...не е на нивото на Касперски лично съм се убедил.AVG определено е преди него според мене.Но.... различни мнения,разни мераци.

Първо се научи да пишеш правилно на български,тогава насърчавай кой как да се информира..

А сега просто за информация и обща култура: GFI MailSecurity е единственият продукт за откриване на имейл експлойти. информацията е предоставена от Бизнес Софтуер Дистрибутор

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

Добър ден.Днеска като си пуснах програмата да сканира ми изписа,че Update Manager не работи както трябва,защото липсва файлът "a .bin".Как да оправя проблема ? С AVG 8 Free съм.

Eто какво може да направиш:

1. Отиваш на тази страница - това е страница на Grisoft за AVG Free

2. Теглиш файловете: AVI и IAVI

3. Пускаш AVG, после Select Tools -> Update From Directory и посочваш папката, където са свалени AVI и IAVI

Успех!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Явно проблема е бил в техните сървъри, защото предиобед не теглеше дори през браузера! Сега си работи без проблем, даже аз успях да ъпдейтна през ъпдейт мениджъра.

Моля ви за малко помощ, защото въпреки че прочетох доста информация все още не знам как да постъпя.Антивирусната ми е AVG Free Edition, троянеца, който открива е Trojan horse SHeur.CCYZ

Преди това имаше и Trojan horse SHeur.CCYX и след като го откри кликнах на healing, но явно не се сравя или поне така ми се струва!Какво да направя, за да се отърва от тях? Публикувано изображение

Сжалявам за глупавия въпрос, но Каспера и AVG-о могат ли да действат заедно, в смисъл съвместими ли са?Питам, защото познати ми развиват теорията, че си пречат отделните антивирусни, а аз честно казано не съм наясно! :huh:

Изтегли MalwareBytes' Anti-Malware от:

http://www.malwaresupport.com/mbam/program/mbam-setup.exe

и следвай следните инструкции, за да премахнеш вируса:

Изтеглете и инсталирайте приложението.Кликвате на иконата Malwarebytes' Anti-Malware.Първото и най-важно нещо е да отидете в категорията Update и да изберете бутончето Check For Updates.

Публикувано изображение

След това се насочете към секцията Scanner и изберете опцията Perform full scan (особено ако за първи път стартирате приложението.Щраквате на бутончето Scan, посочвате кои дялове ма компютъра да бъдат проверени.Можете да маркирате и само дяла на който е инсталирана Операционната Система и натискате Start Scan.

Публикувано изображение

След края на проверката ще получите или съобщение, че вредители не са намерени или ще получите възможност да ги маркирате и изтриете.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Най-накрая ще получите лог файл с извършените процедури, моля копирайте го и го поставете в следващия си пост тук

Сжалявам за глупавия въпрос, но Каспера и AVG-о могат ли да действат заедно, в смисъл съвместими ли са?Питам, защото познати ми развиват теорията, че си пречат отделните антивирусни, а аз честно казано не съм наясно! :hush:

За какво тие програма дето с един троянец не може да се справи? аз съм с безплатна авира ,Каспера е по-добра но е платена. Публикувано изображение

Сжалявам за глупавия въпрос, но Каспера и AVG-о могат ли да действат заедно, в смисъл съвместими ли са?Питам, защото познати ми развиват теорията, че си пречат отделните антивирусни, а аз честно казано не съм наясно! :)

Несъвместими са.Прави са познатите ти. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.