Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVG Anti-Virus/Internet Security - въпроси и отговори

Featured Replies

Аз вече ползвам от 2 години и половина AVG Anti-Virus и AVG Anti-Spyware.До сега нямам никакви проблеми.Преди да си я кача бях с NOD32 ;) и съм страшно разочарован.Ползвам съм и други анти вирусни продукти и съм най-доволен от AVG.И само неми хвалете тоя тъп NOD32 че нещо почвам да се нерва от сърце.И все пак няма най-добра антивирусна програма,всичко зависи от човека които ползва pc-to и най-вече каде си рови.Кои каквото си го направи,друг неможе да му го направи. ;)

а така!още един на моето мнение!нод32 не струва пред AVG!И аз я ползвам от много време и досега съм много доволен! ;)

• Отговори 654
  • Прегледи 96,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

а така!още един на моето мнение!нод32 не струва пред AVG!И аз я ползвам от много време и досега съм много доволен! ;)

А бе той Нода не стува пред всички програми.Каквото друго да си сложиш ще е по добре.
  • 2 седмици по-късно...

Превържаник съм на Kaspersky но след като ми истече лиценза пробвах 2-3 дни F-Secure,снощи сложих пробната версия на AVG и ми хвана два трояна-чудя се как Kaspersky и F-Secure са ги пропуснали.На Kaspersky мяй често взе да му се случва :wors:

Превържаник съм на Kaspersky но след като ми истече лиценза пробвах 2-3 дни F-Secure,снощи сложих пробната версия на AVG и ми хвана два трояна-чудя се как Kaspersky и F-Secure са ги пропуснали.На Kaspersky мяй често взе да му се случва :wors:

ами добре дошъл в клуба на хората които се доверяваме на AVG.Наистина няма да останеш разочарован! ;)

• 1 месец по-късно...

От около два месеца съм с AVG 7.5 Free Edition и съм много доволен. PC- то ми работи леко и плавно. Мисля, че намерих, каквото търсех - добре работеща, безплатна антивирусна програма, защото ми омръзна от нередовни key-ове, а нямам излишни пари за платен софтуер и т.н. Така че, изводът ми е, че в крайна сметка AVG си струва

• 3 седмици по-късно...

И аз съм голям фен на безплатната версия! Ползвам я от година и половина и нямам абсолютно никакви проблеми!

Айде да споделя и аз :-) Ползвам free версията от Март и съм доволен. След опити с множество антивирусни програми тази върви най-неусетно, което за мен е сериозен плюс. Конфигурирането и работата с интерфейса е на необходимото ниво за един средностатистически юзър, като мен. Относно защитата - до сега нямах сериозен повод да я изпробвам(и по-добре) и единственият случай, в който AVG се обади беше грешното разпознаване на инсталационен Firefox 1.5.7 като вирус, което може би е нормално и не ми разваля впечатлението, като цяло, от програмата. Изглежда истината за това коя антивирусна програма е най-добра се крие в индивидуалните потребности и навици на всеки ползвател. В случая при мен AVG free върши добра работа и мога да кажа че продукта е добър(особено за без пари). Поздрави на производителя и екипа в БГ.

Превържаник съм на Kaspersky но след като ми истече лиценза пробвах 2-3 дни F-Secure,снощи сложих пробната версия на AVG и ми хвана два трояна-чудя се как Kaspersky и F-Secure са ги пропуснали.На Kaspersky мяй често взе да му се случва :beer:

Приятел, искам да ти кажа, че ако примерно Kaspersky or F-Secure пропуснат вирус, което 99,9% съмнително, то AVG ще пропусне 20 такива!

Кощунство е да сравняваш AVG Anti-Virus с Kaspersky or F-Secure!!!

Би ли ми показал скрийншот с "пропуснатите" от Kaspersky "троянци"?

Точно с троянците пък руската и финландската програма нямат и най-малкия проблем с прихващането им!

Виж, за шпионски или рекламен софтуер по мога да се съглася с теб, но специално за вируси е абсурд!

Явно не си много навътре в нещата, иначе нямаше да пишеш небивалици! Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

Абе имам едно малко проблемче с AVG-то и то е следното: когато вземе да ми я ъпдеитва и ми излиза едно прозорче в което трябва да въведа User name и Password някаква идея или предложение???

Хах,прочетох доста голяма част от мненията по тази тема.Искам да се обърна към AVGBulgaria.com.Аз нямам намерение да се заяждам,но бихте ли ми казали дали вашата анти-вирусна програма предпазва от троянски коне?Много пъти съм чел,че домашната версия не предпазва от спайуеър и адуеър и именно за това съм ползвал отделна програма за премахването на тези гадини.Винаги обаче,когато домашната версия ми намери троянски кон просто сигнализира за него,премахва го,а след 1 час същата история.На 2пъти съм си преинсталирал ОС,когато съм бил с АВГ.Не казвам,че програмата ми е виновна и аз съм теглил разни работи от съмнителни сайтове,но мисля,че след като това е програма за домашни потребители трябва да има по-здрава защита,тъй като повечето домашни потребители са тийнейджъри и по-малка част са възрастни.Програмата е доста лека,но аз и нямам никакво доверие.Никога не съм използвал платената версия,просто защото не искам да плащам за софтуер.В момента съм с друга антивирусна(няма да казвам коя,за да не прозвучи като реклама),която пак е безплатна и съм много доволен от нея.Все пак...успех и ви давам мнение,без да се заяждам.

Хах,прочетох доста голяма част от мненията по тази тема.Искам да се обърна към AVGBulgaria.com.Аз нямам намерение да се заяждам,но бихте ли ми казали дали вашата анти-вирусна програма предпазва от троянски коне?Много пъти съм чел,че домашната версия не предпазва от спайуеър и адуеър и именно за това съм ползвал отделна програма за премахването на тези гадини.Винаги обаче,когато домашната версия ми намери троянски кон просто сигнализира за него,премахва го,а след 1 час същата история.На 2пъти съм си преинсталирал ОС,когато съм бил с АВГ.Не казвам,че програмата ми е виновна и аз съм теглил разни работи от съмнителни сайтове,но мисля,че след като това е програма за домашни потребители трябва да има по-здрава защита,тъй като повечето домашни потребители са тийнейджъри и по-малка част са възрастни.Програмата е доста лека,но аз и нямам никакво доверие.Никога не съм използвал платената версия,просто защото не искам да плащам за софтуер.В момента съм с друга антивирусна(няма да казвам коя,за да не прозвучи като реклама),която пак е безплатна и съм много доволен от нея.Все пак...успех и ви давам мнение,без да се заяждам.

Всичко много хубаво...и аз не съм фен на AVG, но спираш ли System Restore, преди да изтриеш намерения троянец?

Не спирам систем рестора.Защо трябва да го спирам.С тази анти-вирусна програма,която използвам в момента не е нужно да го правя това.Друг е въпроса,че след известно време използване на АВГ Хоум Едишън сканирах с новата програма и ми откри 3-4 вируса.Не го приемайте като обида,а по скоро ви го казвам,защото това не е само при мен и се надявам да го оправите.Все пак АВГ си има доста удобен изглед и е много удобна и лека за ползване,но има слаба защита според мен.

Не спирам систем рестора.Защо трябва да го спирам.С тази анти-вирусна програма,която използвам в момента не е нужно да го правя това....

Заблуждаваш се! Която и антивирусна да ползваш, преди изтриването на зараза трябва да изключиш System Restore. После можеш да го включиш отново, препоръчвам го, макар и да не е задължително.

П.П.

Всичко много хубаво...и аз не съм фен на AVG...

Аз също не бих казал, че съм особен фен на AVG Antivirus, но в момента бих я класирал сред трите най-добри безплатни програми от рода, при това не трета - лично мнение, основано на опити и употреба, а не на чуто от този или онзи. Във всички случаи има куп по-ненадеждни платени антивирусни програми.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Някой пробвал ли е новата бета версия на AVG8? Ако има такъв нека сподели мнение.

Някой пробвал ли е новата бета версия на AVG8? Ако има такъв нека сподели мнение.

Ще подкрепя въпроса.

Ще подкрепя въпроса.

И аз се надявам на отзиви!

Е, аз докато чаках някой друг да каже нещо, не се стърпях и си направих регистрация, изтеглих я и я инсталирах. Това са активните процеси на програмата. Направи ми впечатление, че хаби доста рам наблюдавам, че хаби средно около 70МБ. Прочетох, че и Касперски хаби доста, но незнам колко точно, моля някой с KIS 7 да каже колко са за сравнение. Другото което ми направи впечатление, е че при сканиране ми сканира над 500 000 файла.

Е, аз докато чаках някой друг да каже нещо, не се стърпях и си направих регистрация, изтеглих я и я инсталирах.

Това са активните процеси на програмата.

Направи ми впечатление, че хаби доста рам

наблюдавам, че хаби средно около 70МБ. Прочетох, че и Касперски хаби доста, но незнам колко точно, моля някой с KIS 7 да каже колко са за сравнение.

Другото което ми направи впечатление, е че при сканиране ми сканира над 500 000 файла.

Ето тук имам пост с това колко РАМ хаби Касперски:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=825465

Доста по-малко е от много други програми, които използваме всеки ден!

...наблюдавам, че хаби средно около 70МБ...

Това е (почти) без значение, от снимката се вижда, че System Idle Process показва 98% натоварване на процесора, т.е. толкова е неизползвания му ресурс, казано по най-груб начин.

А програмата изглежда много добре визуално. Не знам на какво ниво е антивирусния модул, но AVG Antispyware и AVG Antirootkit са от най-добрите.

Сега остава да се провери как се справя в "бойни" условия.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Ами при първото сканиране ми откри нещо, което класифицира като вирус, което нито Авирата, нита онлайн скенерите на Касперски, Панда, F-Secure и McAfee не засичаха. Това е което откри, на мен нищо не ми говори, ако на теб ти говори кажи: C:\Documents and Settings\xpuser\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\rfng9v5e.default\Cache\DC49A574d01

Не, нямам представа какво е това, а и май не само аз:

Публикувано изображение

Дано има някой по-запознат с материята.

Ами какво може да е кеш от сърфирането на браузъра.Може чрез него да се е лепнало нещо или да е фалшива тревога...И други програми са ми засичали на подобни места инфектирани обекти...И за всеки случай избирам Ctrl + Shift + Del => Clear Private Data...

Всъщност и аз често си почиствам Private Data с CCleaner, но явно това е било от съвсем скорошно браузване. Сега като зададох да сканира от папка FireFox нататък не открива нищо. Друго което мога да кажа за програмата е, че не забелязвам никакво бавене на интернет връзката, поддържа си ми нормалната скорост, която си имам. Ъпдейтите сега стават много по-гладко отколкото при free AVG7.5. Няма го онова бавене докато ги тегли, пък после докато ги инсталира... Сега просто излизат едни малки прозорчета долу вдясно на десктопа, за да ме информира, че се е ъпдейтнала и е ги е инсталирала и ако не се показваха нямаше и да разбера, че нещо е станало. Никъде не видях обаче да пише дали някакво ограничение за ползването на бета версията както е например при Kaspersky - 3 месеца, незнам като излезе финалната версия дали ще спре поддръжката на бетата.

Всъщност и аз често си почиствам Private Data с CCleaner, но явно това е било от съвсем скорошно браузване. Сега като зададох да сканира от папка FireFox нататък не открива нищо.

Друго което мога да кажа за програмата е, че не забелязвам никакво бавене на интернет връзката, поддържа си ми нормалната скорост, която си имам. Ъпдейтите сега стават много по-гладко отколкото при free AVG7.5. Няма го онова бавене докато ги тегли, пък после докато ги инсталира... Сега просто излизат едни малки прозорчета долу вдясно на десктопа, за да ме информира, че се е ъпдейтнала и е ги е инсталирала и ако не се показваха нямаше и да разбера, че нещо е станало.

Никъде не видях обаче да пише дали някакво ограничение за ползването на бета версията както е например при Kaspersky - 3 месеца, незнам като излезе финалната версия дали ще спре поддръжката на бетата.

Естествено че ще спре поддръжката...няма логика да не спре при излизането на финална стабилна версия.Предполагам че пак ще има и безплатна версия с ограничена функционалност, както и платена такава.И се надявам не си проверил само папката Mozilla Firefox, която се намира в C:\Program Files тъй като кеша от сърфирането на програмата не се пази там.Виж си поста и обърни внимание на пътя до намерения обект.Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.