Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP (merged)

Featured Replies

Имам два дяла, C иD. В първия са остатъците от бозата, а във втория дял са ми личните документи, музика и т.н.

Аз не мога да разбера как така сте инсталирали всички тука Уиндоус!!!

КАТО ВЛЕЗЕШ В СЕТУПА ЗА ИНСТАЛАЦИЯ НА УИНДОУСА СЛЕД КАТО С F 8 ПРИЕМЕШ ЛИЦЕНЗА ОТИВАШ НА НОВА ИНСТАЛАЦИЯ ИЗЛИЗАТ И ДВАТА ДИСКА И ПРОСТО ТРИЕШ Ц-ТО И ПОСЛЕ ПАК СЪЗДАВАШ НОВИЯ ДЯЛ И ЧАК СЛЕД ТОВА ФОРМАТИРАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОЕСТ ЕДВА ЛИ СЪЩЕСТВУВА ДОРИ НА ТЕОРИЯ ПРОБЛЕМ С ФОРМАТИРАНЕ НА ТОКУ ЩО СЪЗДАДЕН ДЯЛ СЛЕД КАТО Е ИЗТРИТ ПРОБЛЕМНИЯ ОБОЗЕН ДЯЛ !!!!!!

Редактирано от fcb78 (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 208,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Проблема е че Уиндоуската инсталация вече не иска да се стартира.....Явно нещо не и допада в твърдия диск и деликатно забива или излиза.

Често се случва ако имате инсталиран Linux с груб в MBR.

Проблема е че Уиндоуската инсталация вече не иска да се стартира.....Явно нещо не и допада в твърдия диск и деликатно забива или излиза.

Изтегли си тогава Hiren's BootCD v9.1 и оправи харда си!!!

Проблемът не е мой :* . Но идеята за Partition Magic от Hiren's не е лоша.

Като го видя това Hiren's BootCD вече и ми се струва банално като решение, то всеки втори съвет изтегли си Hiren's BootCD

точно днеска имах проблеми с него, дръпнах си едно мултибоот cd и то беше цъфнало там от всички програми и операционни системи в CD-то само то не разпознаваше клавиатурата но как да я разпознава като за всички програми вътре ако не се лъжа ползва dosa на win98 , добре че в главното boot меню фигурираше совтуер с неосакатена операционна система като акронис или win bart pe че да се успокоя че диска ми за емерхенция ще е безотказен на всякъде

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Като го видя това Hiren's BootCD вече и ми се струва банално като решение, то всеки втори съвет изтегли си Hiren's BootCD

точно днеска имах проблеми с него, дръпнах си едно мултибоот cd и то беше цъфнало там от всички програми и операционни системи в CD-то само то не разпознаваше клавиатурата но как да я разпознава като за всички програми вътре ако не се лъжа ползва dosa на win98 , добре че в главното boot меню фигурираше совтуер с неосакатена операционна система като акронис или win bart pe че да се успокоя че диска ми за емерхенция ще е безотказен на всякъде

Това че не можеш да използваш правилно Hiren's BootCD, не е основание да го отхвърляш като решение на проблема.

Извинявам се за Offtopic-а

Това че не можеш да използваш правилно Hiren's BootCD, не е основание да го отхвърляш като решение на проблема.

Извинявам се за Offtopic-а

Виж сега не ми се спори кой може да го използва правилно и кой не може . Hiren's BootCD е решение но не професионално , ти като можеш да го използваш правилно пробвай го на някои месечен лаптоп и пак ела да спориш половината програми я мишка я клавиатура няма да ти разпознаят .

Хора нито мога да влеза в сетуп-а на уин-а, а като пробвах това дето го казвате-Hiren's boot cd отказва да форматира це-то, а partitition magic дори не разпознава харда на C и D! Явно нещо буута не е наред, ще видя какво друго ми остава... иначе благодаря за отзивите!

Можеш да форматираш С диска, чрез линукс, в Ext3, а по време на Win инсталацията ще го форматираш в NTFS.

Хрумна ми малко странна идея laugh.gif включи компютъра, като ти изпише press eny key to... бързичко извади кабела на харда и натисни някой бутон. Ако инсталацията тръгне включи харда.

Можеш да форматираш С диска, чрез линукс, в Ext3, а по време на Win инсталацията ще го форматираш в NTFS.

Хрумна ми малко странна идея laugh.gif включи компютъра, като ти изпише press eny key to... бързичко извади кабела на харда и натисни някой бутон. Ако инсталацията тръгне включи харда.

Това, което предлагаш е малко опасно за живота на компонентите. Я си представи че не нацели пиновете правилно и стане късо ? Въобще работи ли компютъра, не е добре да се бърка в него.

uberalles, извади си харда и го носи при някой познат. Там го включете, изтеглете файловете, изтрйте го, разделето го, форматирайте го, върнете файловете и вкъщи си инсталирай Уиндоус.

Това, което предлагаш е малко опасно за живота на компонентите. Я си представи че не нацели пиновете правилно и стане късо ? Въобще работи ли компютъра, не е добре да се бърка в него.

uberalles, извади си харда и го носи при някой познат. Там го включете, изтеглете файловете, изтрйте го, разделето го, форматирайте го, върнете файловете и вкъщи си инсталирай Уиндоус.

И на мен ми хрумна такава идея. Посредством usb ще прехвърля всичко на друг хард, ще стопим лагерите на моя и пак ще качим уин-а.

Смятам темата за приключена. Благодаря на всички отзовали се.

Хора нито мога да влеза в сетуп-а на уин-а, а като пробвах това дето го казвате-Hiren's boot cd отказва да форматира це-то, а partitition magic дори не разпознава харда на C и D! Явно нещо буута не е наред, ще видя какво друго ми остава... иначе благодаря за отзивите!

Сега се стих. PM наистина не представя дяловете като букви. Всъщност Уиндоус има таблица кой дял да е C и кой D.

Ще трябва да се ориентираш по техните рамери и местоположение. Когато дяловете са FAT форматирани може и да бъдат представени с някаква буква, но тя може да е рзлична от тази в Уиндоус.

Затова не трябва да се водиш по това кое е C: и кое D: . Опитай да форматираш C и дано нещата се оправят.

Сега се стих. PM наистина не представя дяловете като букви. Всъщност Уиндоус има таблица кой дял да е C и кой D.

Ще трябва да се ориентираш по техните рамери и местоположение. Когато дяловете са FAT форматирани може и да бъдат представени с някаква буква, но тя може да е рзлична от тази в Уиндоус.

Затова не трябва да се водиш по това кое е C: и кое D: . Опитай да форматираш C и дано нещата се оправят.

PM ги показва буквите ако е стартирам под доса на 98 ако е стартиран по DRDOS ги дава с цветове като NTSF е розов ако не се лъжа , на PM отдавна не е сред програмите който ползвам още по малко да тръгна хард да разделям или форматирам,нещо бъгав ми се струва ако е празен диск става но с данни в никакъв случай не си заслужава риска , аве от как ползвам ADDS направо се родих , там е истината разпознава всичко работи без засечки и т.н. говоря за оригиналната версия а не за версията която може да стартираш от прехваления Hiren's BootCD

Щом пишеш от liveCD, предполагам си наясно с линукските означения на дяловете на твърдия диск:

(hd0,0) ти е първият дял на първият харддиск или по другия синтаксис се изписва hda1 (sda1), но както и да е...

Исках само да ти кажа не би трябвало да има проблем да си форматираш първия дял (Твоето C:\ под Windows) с въпросното liveCD, дори би трябвало да ти позволява да избереш NTFS като файлова система, а ако не ти позволява избери FAT32 (нея задължително я поддържа), пък после след инсталацията на Windows под DOS, "безболезнено" можеш да си конвертираш FAT32 къмто NTFS без да се налага да преформатираш!

става въпрос за amilo la1703 като го взех беше с виста но аз му сложих хр и маи от там ми дойдоха проблемите sad.gif((( драйверите от диска са за виста за хр търсих из нета, сложих каквото успях да намеря но май нещо не е както трябва. Компа си върви но игри не, тръгват и още при зареждането на играта спира и ме искарва на декстопа от това съдя че нещо не е както трябва. Дайте съвет какво да правя sad.gif((

Редактирано от Conroe
неясно заглавие, грешен раздел (преглед на промените)

Да ви напиша все пак какво стана.

Носих щайгата при един познат, който е специалист и той ми каза, че проблема е в харда. Това значеше доста главоболия. Провбахме 4-5 наши дискове с качени на тях уиндоус-и, обаче- черен екран.

Тъй като щайгата е в гаранция водихме я сервиза. Там ме мотаха поне три дни, докато най-накрая ми звънят на домашния и какво- проблемът бил в уиндоуса. Изкараха мен виновен, щото съм бил клоквал систевата над нормата. Впрочем клокнах процесора семпрон от 1,6 на 1,9 гхз и рамта съответно, като системата при тези честоти ситемата мина без грешка 24-часови тестове за стабилност. И не знам, обаче май харда няма нищо общо с клока, но както и да е. Та те ми съобщиха, че проблемът ми ще се реши с приенсталация.

И тук много се учудих/ нищо не споделих с техниците какво съм барникал да си оправям щайгата, че гаранцията щеше да замине/.

Значе с моите дискове преинсталацията не тръгва, а те го оправиха за има-няма 40 мшнути/ предните два дни не са барали бараката/.

Сега обаче забелязвам, че на чистак нов уйндоус системата зарежда 3 минути и е по-банва отколкото преди и ми се струва, че ако е имало дефект в харда, те са го замазали, за да не си играят да се обаждат на Seagate Европа и да ми заменят харда с нов, както се полага. Имам ли основание или съм станал прекалено параноичен и ми трябва свестен сън?

ами аз съм с amilo li 1705 и също на диска имаше драйвери само за Виста. Сложих си ХР и найстина игрите спичаха. Сега съм с Виста и нямам никакви проблеми. Така че ти препоръчвам и ти да си я инсталираш(без това си си я платил). :)

А аз ви препоръчвам да си прегледате драйверите и дали имате още неизвестни у-ва. Също и последна версия на DirectX не е излишна. И т.н...

Не вярвам никой да не е пуснал драйвери за ХР за въпосните модели.

А аз ви препоръчвам да си прегледате драйверите и дали имате още неизвестни у-ва. Също и последна версия на DirectX не е излишна. И т.н...

Не вярвам никой да не е пуснал драйвери за ХР за въпосните модели.

В сайта на fujito-siemens няма.Аз бях намерил в други сайтове.В Device-Manager-a нямаше нищо с въпросителен.Но Counter Strike спичаше, сега като си сложих Виста си е ОК.

Влез в BIOS и задай - Load BIOS default options!

Ако не стане така, отвори компютъра и един по един всички важни компоненти ги извади, почисти им контактите и пак върни по слотовете. Става въпрос за RAM и видео карта най-вече. Ако имаш отделна LAN карта, аудио карта, тунер или други екстри по PCI слотовете, направи същата процедура и за тях!

Успех!

...

Pit, благодаря за отговора. Вече в компютъра няма прах. Зададох load optimal deafults обаче няма ефект.

...

Изкараха мен виновен, щото съм бил клоквал систевата над нормата. Впрочем клокнах процесора семпрон от 1,6 на 1,9 гхз и рамта съответно, като системата при тези честоти ситемата мина без грешка 24-часови тестове за стабилност. И не знам, обаче май харда няма нищо общо с клока, но както и да е. Та те ми съобщиха, че проблемът ми ще се реши с приенсталация.

Я ми кажи, след като си задал настройките в БИОС на default, как компютърът ти се е клокнал сам! Друг път когато искаш помощ се вслушвай в съветите на хората тук, не пишем за да се намираме на работа!

Има тайно споразумение между М$ и някои производители на преносими компютри според което

последните не трябва да публикуват драйвери за ХР. Това особено важи за новите хард дискове...

:) :) :ill:

@ moon_shadow

Я виж тук!

Да, това са драйверите с едно изключение - без тези за блутут-а, само от диск-а или от друго място в интернет. Машинката е слаба за игрички, само най-мършавите заглавия ще вървят :huh:

Edit- след като зададох тези настройки в биос и не се оправи, пак го клокнах. Що се отнася до праха, с най-малката мощност на прахосмукачката изсмуках прес дупките в кутията. Макар че преди около месец си сменях захранването, когато ми почистиха щайгата и я смазаха. но все пак изсмуках каквото можах. :huh:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.