Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спират ни 1 млрд. долара и оставаме извън Шенген

Featured Replies

Европейската комисия планира да блокира почти 1 млрд. долара помощи за България като наказание за това, че страната не успява да се справи с корупцията и организираната престъпност, предаде Би Би Си.

Доклад посочва, че милиони средства може да бъдат загубени, освен ако властите не действат решително. Застрашена е също възможността страната да се присъедини към Шенгенската зона. България и Румъния са обект на специален мониторинг, защото до момента не са изпълнили европейските стандарти. Докладът от 9 страници на ЕК, който трябва да излезе следващата седмица, е може би най-язвителният документ, писан за страна-членка. Той стига до извода, че България трябва да изпълни ангажиментите си за прочистване на администрацията и да гарантира, че щедрите помощи, които получава от ЕС, действително достигат до нейните граждани, а не потъват в джобовете на корумпирани служители, работещи във връзка с организираната престъпност.

В отделен доклад се очаква Румъния също да бъде сериозно критикувана, особено заради отказа на парламента да разследва бивш премиер и други високопоставени служители за корупция. И двете страни ще бъдат наблюдавани отблизо, а ЕК заяви, че мерките, планирани срещу България, ще служат като предупреждение за други страни, които са вече членки на блока или които се стремят да влязат в него.

Източник: actualno

• Отговори 51
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не трябва ли да се само сезират и съответно санкционират и самите комисари от ЕС,които ни одобриха и приеха там ?

Защо са го направили,след като на всички бе ясно,че сме далече от критериите за членство ?

Или и там някой е получил нещичко,а ?

Както обичам да казвам-живял съм и в един друг съюз,и знам бъдещето на такива...!

На ненаситните лами им спряха кранчето,горките те

Щедрите помощи трябвало да отидат до гражданите-вие вярвате ли че това е възможно

biggrin.gif

Нас не ни имат за нищо,изедниците ненаяли се ненакрали се

Хак ни е, заслужаваме си го, с такива Оправници, които гледат себе си да оправят, а не Управници.

Хак ни е, заслужаваме си го, с такива Оправници, които гледат себе си да оправят, а не Управници.

Мисля че язвителните бележки за този или онзи управляващ едва ли са от значение... Нима мислите че ако бяха други управляващи нямаше да сме на същия хал ли , че и по-зле ;) Докато има кой да подкупва, ще има и корумпирани.... Ако мислите че в другите европейски страни го няма, жестоко се лъжете... дори Гърция и Италия са едни от най-големите крадци на евро пари ..... Просто ние обираме парсата, за да може някои еврочиновници да си осигурят подкрепата за следващите си постове....... cool.gif

Както се практикува, хващаш един , и го набиваш на кол за назидание на другите , и готово, мероприятието е изпълнено .............

Редактирано от Bellerophon (преглед на промените)

Мисля че язвителните бележки за този или онзи управляващ едва ли са от значение... Нима мислите че ако бяха други управляващи нямаше да сме на същия хал ли , че и по-зле :P

Ами те тия са от едно и също котило, което направи дворцовия преврат през 1989 и се опитва да си озакони грабежите започнали поне 15 години преди преврата. Може би си прав, не заслужават язвителни бележки а дряново дърво + каторга тип "Сибир" ?

Ами те тия са от едно и също котило, което направи дворцовия преврат през 1989 и се опитва да си озакони грабежите започнали поне 15 години преди преврата. Може би си прав, не заслужават язвителни бележки а дряново дърво + каторга тип "Сибир" ?

И какви ще дойдат после мислиш... други, в началото ще са внимателни, а после и те ще станат пак същите лапачи, дори по-нагли... защото ще са гладни за пари повече и от сегашните, които поне малко са се наситили.....

Чел ли си " Трудно е да бъдеш Бог" на братя Стругацки ........

Станишев,Гагаузов,Орешарски и сие не дават никакви коментари по медиите

То кво да кажете бе-вие не можете да приказвате,устите ви са заети само с лапанееее

biggrin.gif

Както вече бях споменал...време е за тупаници.Келешите от парламента крадат като за световно.Някой от тях имат повече от 50 фирми из Европа,с чиято помощ въртят далаверите.Сега ни спряха 1 Милиард евро.Резултатът от това ще се забележи следващата година.Дано не са спрели парите за земеделието,защото мъка ми е и не ми се мисли какви цени ще имаме след като производителите няма да получат субсидиите обещани им от безсмъртното ни правителство.

Ако Ботев бе жив,какво ли щеше да напише сега...

Почваме лека полека да ставаме за резил, голям срам е това. Още по-лошото е че нашите политици дори не го осъзнават.

• Автор
Почваме лека полека да ставаме за резил, голям срам е това. Още по-лошото е че нашите политици дори не го осъзнават.

Осъзнават го, но по-скоро не им пука...

Важното е те докато са на власт всичко да е горе-долу добре, а после - следващия да му мисли.

• Автор

Чернова на евродоклада: Европа се умори да чака напредък от България

Има риск предприсъединителните фондове за България да бъдат загубени, а структурните фондове да бъдат спрени, понеже страната не е способна да ги управлява адекватно. Това се очаква да пише в доклада на Европейската комисия за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред, съобщи портал "Европа".

Тези мерки ще имат дългосрочен отрицателен ефект върху икономиката на България, а българските граждани са лишени от пълните ползи на еврочленството, е очакван извод в доклада. Не се предвижда да бъдатзадействани предпазни клаузи срещу страната, но мониторингът ще продължи "още време", се казва в съобщението.

Портал ЕВРОПА се позовава на чернова от доклада на ЕК за напредъка на страната по шестте индикативни показателя по правосъдие и вътрешни работи, който се очаква да бъде обнародван на 23 юли, заедно с доклада за проблемите в управлението на еврофондовете в България.

В доклада се говори не за "продължаване на процеса" на реформи, а за "ново начало", съобщава портал ЕВРОПА като допуска, че препоръката е базирана на констатацията за "видими връзки между политическата класа, бизнеса и организираната престъпност."

За пръв път се казва, че липсата на резултати не може да бъде извинена с малкото време – дори със сегашните си институции, България е трябвало да е в състояние да отчете напредък.

Ясно се посочва, че има държави-членки, които "са фрустрирани" от България. Поставят се условия за по-нататъшна експертна и техническа подкрепа – България да предоставя адекватен достъп до информация. Посочва се липсата на прозрачност. Говори се за "умора" от страна на ЕС в очакването на резултатите от българския напредък.

В доклада се посочват многократно като изключително сериозни проблеми "нежеланите влияния върху администрацията" и конфликтът на интереси – в частност в обществените поръчки. Зове се за нов проект на Закон за конфликта на интереси. Докладът казва, че в България има изтичане на конфиденциална информация и че на статистиките на българските власти не може да се вярва. Призовава се за изясняване на функциите на новата ДАНС, както и да има парламентарен контрол върху дейността й. В доклада пише и за купуването на гласове, за "ендемичната корупция" в здравеопазването и образованието. Използват се силни прилагателни: "драстична" борба с корупцията и "мощно" противодействие на организираната престъпност.

Най-често се срещаните думи са "въпреки" и "не" – недостатъчен, неубедителен, неработещ, незадоволителен, непрозрачен. След почти всеки пасаж, в който се отчита някакъв напредък, е поставена думата "но", коментира он лайн изданието.

Източник: Дневник

Е то и ние се уморихме-да чакаме някакъв напредък

Те са неадекватни всичките-за съжаление

Те не могат да говорят-нямам коментар,не искам да коментирам-те толкова могат да говорят,толкова са адекватни

Трябваше да ни вкарате в ЕС чак с тия - положителни резултати

А не след дъжд качулка,аз като ви казвах че таралеж у гащите си слагате...

Те ви ги взеха и парите и сега пак ние ще го отнесем

sad.gif

Това е само началото... sad.gif Какво ли следва оттук насетне?

Чел ли си " Трудно е да бъдеш Бог" на братя Стругацки ........

Да, май всичко тяхно съм изчел, дори в момента ми се мярка зад горния ляв ъгъл на монитора. Доста десетилетия се натрупаха без възмездие и наказания на тия, дето се гаврят с нас и ни водят за тъпите носове. Мисля, че е време да поставим една част от тях на мястото им а следващите, които дойдат неизбежно ще преосмислят действията си, просто защото повечето от тях са страхливи плъшоци :P

призовавам за незабавно въвеждане на ЕВРОТО за да се спре пе4атането на левове от великолепната 4етворка за да се стопира инфлацията.... ;)

Европейската комисия прекрати помощ от стотици милиони евро за България и спря достъпа до финансови средства на две ключови разплащателни агенции заради корупция и лошо управление, но в последния момент олекоти удара, като смекчи най-острите словесни формулировки от предишните проекти и не включи заплаха да отложи влизането на България в еврозоната и в Шенгенското пространство за пътуване без паспорти.

Докладът на Европейската Комисия

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1219636

Нямам думи,не ми се мисли как ще го отнесем заради тия лами

sad.gif

Абе хора България се пръска по шевовете от мутри и престъпници! какво стана с Маргините? Лежаха 1 седмица в пандиза и сега си карат яхти! Цялото МВР и прокоратура е съсипана!

Пък няма да ни шиба Европа,та още 5 века ще ни шиба!

Абе хора България се пръска по шевовете от мутри и престъпници! какво стана с Маргините? Лежаха 1 седмица в пандиза и сега си карат яхти! Цялото МВР и прокоратура е съсипана!

Пък няма да ни шиба Европа,та още 5 века ще ни шиба!

Ама ние каква вина имаме-ни сме крали,ни сме яли

Що нас пак ще ни шибат

sad.gif

Тоя "купон" няма край,Боже

ама аз необиждам форума и участниците тука!

Невиждаш ли че всеки месец има по един показен разтрел в България! Ние нищо неможем да направим обикновенните хора! Само коментираме! Дилари на всеки ъгъл!

Мисля че язвителните бележки за този или онзи управляващ едва ли са от значение... Нима мислите че ако бяха други управляващи нямаше да сме на същия хал ли , че и по-зле :nono: Докато има кой да подкупва, ще има и корумпирани.... Ако мислите че в другите европейски страни го няма, жестоко се лъжете... дори Гърция и Италия са едни от най-големите крадци на евро пари ..... Просто ние обираме парсата, за да може някои еврочиновници да си осигурят подкрепата за следващите си постове....... cool.gif

Както се практикува, хващаш един , и го набиваш на кол за назидание на другите , и готово, мероприятието е изпълнено .............

Да аз мисля, че с други управляващи, но не и някои сред днес парламентарно представените партии нямаше да се стигне нито до санкции, а и щеше да има повече договерени пари с ЕС и в повече области. Убеден съм и знам, как да стане. И не приемам манипулацията, че някой отвън ни е виновен, било лошата Германия или Гърция, или не знам си кой друг.

Преди България имаше 25 други страни, които функционираха години наред и никой от тях не беше набучен на кол за назидание.

Единствено днешните български политици заработиха тази "чест" за държавата ни.

Това е срам, срам за всеки пускал гласа си за БСП, ДПС, НДСВ, ДСБ, Атака ....

Честито драги сънародници, изберете пак тях! Казват, че мълнията не удря два пъти на едно и също място, но не е вярно. Удря и повече пъти, а и глупоста на повърхностните хора може да повтаря во веки веков една и съща грешка, докато не си дадем сметка, че правим нещо генерално грешно.

Може би по грешен подход преценяме политиците, а?! ;)

Ама ние каква вина имаме-ни сме крали,ни сме яли

Що нас пак ще ни шибат

sad.gif

Тоя "купон" няма край,Боже

Защото с действие или бездействие сме допуснали сегашното управление да е такова, каквото е.

Защото сме горди, че не се вълнуваме от политика и защото не ни интересуват алтернативите.

призовавам за незабавно въвеждане на ЕВРОТО за да се спре пе4атането на левове от великолепната 4етворка за да се стопира инфлацията.... :)

Ако мислиш,че Еврото ще се въведе при курс 1.95583 лв/за 1Евро,жестоко се лъжеш !

Поне 3,40 лева ще бъде ! Колко ни чака още...!

Само като виждам Кой внася вот на недоверие на Кабинета,ми става и смешно и тъжно !

Та този трябваше отдавна да е на топло,май !

Моята оценка е : Двойка за управляващите, двойка за опозицията !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.