Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

Резултати от тест на една от най добрите лаборатории,още са пресни :rolleyes:

Забележете че,ЕСЕТ дори не е допуснат да участва в този тест или не знаят за съществуването му.

Cascadia Labs analyzed the effectiveness of popular consumer security products in protecting computers against web-based attacks. These threats, also known as drive-by downloads, often take advantage of vulnerabilities in a website to infect unsuspecting visitors' computers simply by viewing the site. Norton Internet Security 2009 was evaluated against AVG Internet Security 8.0, Kaspersky Internet Security 2009, McAfee Internet Security 2009 and Trend Micro Internet Security 2009. In every measure of the test, Norton Internet Security 2009 performed flawlessly, blocking 100 percent of the exploits tested against it.

Norton Internet Security 2009 was the only product to receive a perfect score of 50 out of 50 in overall effectiveness of fake application blocking and drive-by download protection. Norton's effectiveness in blocking exploits was nearly twice that of the nearest competitor. According to Cascadia Labs, "Norton's approach of focusing on the vulnerability that an exploit targets, rather than relying on specific signatures that can quickly get out of date, proved highly effective in our testing." In contrast to competing approaches that require users to scan for web browser vulnerabilities and apply patches, Symantec's Browser Protection feature works seamlessly with no additional user action required.

In addition, Norton Internet Security 2009 blocked every fake AV scanner and fake video codec site tested, with the nearest competitor blocking only 60 percent of the fake scanners and codecs and the remaining competitors blocking fewer than half. The full Cascadia Labs report, which was commissioned by Symantec, is available at: http://www.cascadialabs.com/reports/WebThreats09_Full.pdf.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

Така може да спорим до утре,но я кажи как ще коментираш експеримента на nikssi илюзия ли е,ако е така тогава може да претендира че е по-добър илюзионист от ХудиниОтговори директно,ясно и точно не се измъквай със статистика и това кои я ползват в България,защото извън нея едва ли има.

Абе френд, виждам, че си по-отскоро тук, и явно не си чел моите постове. Никога и никъде не съм влизал в противопоставяне на Касперски и НОД32! Никога и никъде не съм казвал, че Касперски е по-добрата или по-лошата или каквото и да е било друго спрямо НОД32! Не се опитвай да ми приписваш неща, които не съм казвал! Като виждаш и от банера- в момента съм със Авира и скоро няма да я сменя. От както посещавам този форум обаче забелязвам, прекаления и бих казал фанатичен, антинодизъм, което и ме провокира да защитя програмата, въпреки, че никога до този момент не си го бях и помислял. Мине се не мине ден-два и хоп...някои пак подклаждат противопоставянето и конфронтацията на Касапа с Нод, и та както се казва "ни в клин, ни в ръкав". Това "явление" си го обяснявам единствено с поговорката, че "високите дървета най-много ги брули вятъра", а явно има някои които доста се болезнено се дразнят от това, и то бих казал вече в "клинични" размери! cool.gif

Абе френд, виждам, че си по-отскоро тук, и явно не си чел моите постове. Никога и никъде не съм влизал в противопоставяне на Касперски и НОД32! Никога и никъде не съм казвал, че Касперски е по-добрата или по-лошата или каквото и да е било друго спрямо НОД32! Не се опитвай да ми приписваш неща, които не съм казвал! Като виждаш и от банера- в момента съм със Авира и скоро няма да я сменя. От както посещавам този форум обаче забелязвам, прекаления и бих казал фанатичен, антинодизъм, което и ме провокира да защитя програмата, въпреки, че никога до този момент не си го бях и помислял. Мине се не мине ден-два и хоп...някои пак подклаждат противопоставянето и конфронтацията на Касапа с Нод, и та както се казва "ни в клин, ни в ръкав". Това "явление" си го обяснявам единствено с поговорката, че "високите дървета най-много ги брули вятъра", а явно има някои които доста се болезнено се дразнят от това, и то бих казал вече в "клинични" размери! cool.gif

Вместо да ми отговориш на въпроса предпочиташ пак да квалифицираш "клинични" пък вчера се засягаше като те определиха.Коментирай теста на nikssi защото ти твърдеше като се подкрепяше с някакви тестове колко била добра нод32 и какво показвала статистиката.Тук ти се предоставя нагледно на какво ниво е.

Вместо да ми отговориш на въпроса предпочиташ пак да квалифицираш "клинични" пък вчера се засягаше като те определиха.Коментирай теста на nikssi защото ти твърдеше като се подкрепяше с някакви тестове колко била добра нод32 и какво показвала статистиката.Тук ти се предоставя нагледно на какво ниво е.

Ама какво да коментирам не ми е ясно. Нима Касапа няма пропуски? Нима оня ден Авирата не ми засече едни кракове, които ги имам от години и никоя друга програма не ги е закачала? Ама какво искаш ти моето момче, не мога да разбера. Ами и аз имах навремето имах няколко слаби оценки в института, ама в крайна сметка завърших с т.н. "червена диплома" и то съм завършил именно в тази страна, снимки от която си слагаш като аватар.

• Автор
http://www.virscan.net/report/a06054b3e7ea...3f31270d51.html Според тези китайски проверки доста лидери май изобщо не са такива - файлът е с такова име - за да може търсещ човек да го намери с Nigma. Поздрави
http://www.virscan.net/report/a06054b3e7ea...3f31270d51.html Според тези китайски проверки доста лидери май изобщо не са такива - файлът е с такова име - за да може търсещ човек да го намери с Nigma. Поздрави

Аз бих казал, че точния резултат е 8/39= 20%, тъй като има два резултата "Suspicious", но даже и да го оставим на 26% това все още говори за "фалшива аларма". 26% е прекалено малка вероятност за да и я вземеш за меродавна. Някъде над 40% вече може да се говори за..."нещо" като "Suspicious", а към момента е "фалшива аларма"!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

• Автор
Аз бих казал, че точния резултат е 8/39= 20%, тъй като има два резултата "Suspicious", но даже и да го оставим на 26% това все още говори за "фалшива аларма". 26% е прекалено малка вероятност за да и я вземеш за меродавна. Някъде над 40% вече може да се говори за..."нещо" като "Suspicious", а към момента е "фалшива аларма"!

Нарочно не съм посочил точен линк - защото да намериш нещо намерено от друг също е тест - в джунгла пълна с изненади . По-късно ще пробвам и с ESET SS. Поздрави

Нека TNN даде линк за сваляне на този файл стартирай го и ще разбереш каква фалшива аларма е.Другото е празни твърдения без покритие.Виждам че можеш да преценяваш кое е вирус и кое не с някакъв нов метод на изчисления който е непознат на антивирусните компании.Поздрави

http://www.testmypcsecurity.com/securityte...test_suite.html при този тест есет много зле.

All Tests

http://www.testmypcsecurity.com/what_is_a_..._leak_test.html при тегленето от Download All Tests (zip file) стига до 99% и ми блокирва връзката,а не би трябвало.

http://www.testmypcsecurity.com/securityte...test_suite.html при този тест есет много зле.

All Tests

http://www.testmypcsecurity.com/what_is_a_..._leak_test.html при тегленето от Download All Tests (zip file) стига до 99% и ми блокирва връзката,а не би трябвало.

Проблема не е в Eset,аз съм с Аваст и достигна до 95% и спря да се тегли,без никаква намеса от страна на антивируса.След 2 мин. ми изписа "грешка" при свалянето.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Значи и Аваст нарочно го блокират някои друг да сподели,защото на личния ми компютър току що пробвах и го свали.Влизам като USER нямам качена защита,но след малко ще мина като администратор за тестове че нямам никакви привилегии.

.....демек- купете си Касперски..... cool.gif

Три дни ги чакам да ги добавят в дефинициите.Пратени от доста хора.Не,това не е агитация,а обещаното представяне на ESS след тридневно чакане да добавят заразата в дефинициите си.Сега ще го сторят.Погледнето от тази страна на медала.Това ми беше целта.Да не съм сгрешил в преценката си.

Коледата идва...почивни дни също...кой ще добавя дефинициите :rolleyes: За каква интелигентност ми говореше преди?

Повярвах и пробвах.Отвратих се. Аваст и Авира се справят чудесно.Есет НЕ.Това е истината.

Пробвайте Касперски така както аз Есет.Следвайте препоръките и ще разберете дали ще реагира или не.

• Автор

Ако се разочаровам от ESET SS пак ще инсталирам KIS 2009. И дано е завишил имунитета си при разходки в Азия - защото преди месеци съумяваха да го доведат до тотална неадекватност. Дано руснаците са коригирали необходимото - защото съперничеството им най-вече с китайците няма тенденция да се изчерпва. Всъщност това е част от общото развитие... Поздрави

Ако се разочаровам от ESET SS пак ще инсталирам KIS 2009. И дано е завишил имунитета си при разходки в Азия - защото преди месеци съумяваха да го доведат до тотална неадекватност. Дано руснаците са коригирали необходимото - защото съперничеството им най-вече с китайците няма тенденция да се изчерпва. Всъщност това е част от общото развитие... Поздрави

В какво се изразяваше неадекватността му?

Наложи ли се да преинсталираш?

Успяха ли хакери да пробият защитата му?

Три дни ги чакам да ги добавят в дефинициите.Пратени от доста хора.Не,това не е агитация,а обещаното представяне на ESS след тридневно чакане да добавят заразата в дефинициите си.Сега ще го сторят.Погледнето от тази страна на медала.Това ми беше целта.Да не съм сгрешил в преценката си.

Коледата идва...почивни дни също...кой ще добавя дефинициите :P За каква интелигентност ми говореше преди?

Повярвах и пробвах.Отвратих се. Аваст и Авира се справят чудесно.Есет НЕ.Това е истината.

Пробвайте Касперски така както аз Есет.Следвайте препоръките и ще разберете дали ще реагира или не.

Есет, днес за пореден път се издъни при мен. Свалям един кейген и Аваст изпищя кат прасе по Коледа. Пращам го до вирусторал и 13 парчета казват че тоя файл е заразен.

http://www.virustotal.com/analisis/dc4aa23...f20d90a5f7bfd06

Ама аз не , решил съм да го отворя. Направи ми впечатление че за файл по половин мегабайт се зареди доста бавно. но накрая се зареди естествено и напръв поглед нищо му нямаше и когато сканирах с МБАМ се оказа че има 14 зарезени елемента в системата ми. Както и да е, изчистих го, засега няма признаци. Факт е обаче колко много безплатни инструмента засичат подобна заплаха а платен продукт като Нод32 , както се вижда от резултата дори не го засича. sad.gif

Редактирано от TheTerminator (преглед на промените)

• Автор
В какво се изразяваше неадекватността му?

Наложи ли се да преинсталираш?

Успяха ли хакери да пробият защитата му?

Виждал съм гази година Касперски да ми пише съобщения за вирусни атаки при всяко натискане на клавиш на мишката и съм бил принуден да преинсталирам.Непреодолима защита има само в мечтите ни. Иначе и руските програми ми харесват. Поздрави

Когато съм с ESET не съм наясно кога започва атака- продуктите им са либерални и рядко напомнят за себе си.След известно време ще проверявам и разсъждавам - засега всичко работи и не ми се деинсталира ESET SS. Нищо, че не е нито при най-ловящите, нито при най-блокиращите. Поздрави

TNN голяма капия си бе..... как само извърташ и усукваш- днес едно, утре друго...терца и половина си! :mad: Едно не ти харесвам- една снимка не съм видял от теб, поне едно прикачено файлче, което да подкрепи мночислените ти усуквания. Не мислиш ли, че е крайно време да пуснеш и ти нещо, за да видим все пак над какво "твориш" в край сметка? щото....и аз съм вчера ходих на луната...ама си забравих фотоапарата. sad.gif

cool.gif

Виждал съм гази година Касперски да ми пише съобщения за вирусни атаки при всяко натискане на клавиш на мишката и съм бил принуден да преинсталирам.Непреодолима защита има само в мечтите ни. Иначе и руските програми ми харесват. Поздрави

ОС или Касперски си преинсталирал?

• Автор
ОС или Касперски си преинсталирал?
ОС . Посления път имах съобщения за вирусни атаки и при отваряне на пощенските ми кутии. Моите са над 20 на брой - възможно ли е всички да са заразени ? В такова омазано състояние на системата и да искаш не можеш да правиш снимки - друг е въпроса, че не желая. Случи се след теглене на файлове от азиатски портали. Поздрави
http://av-ultima.com/

Ето как реагира McAfee на тази гадина.Сайта не го блокира но пък спря тегленето...

498430A.jpg

Предпочитам ето такава реакция

f2bddae52333c21e.jpg

още не бях избрал къде да го сейфна и играта приключи.

Този линк май го пуснах преди седмица,вижте какво е положението в момента.

File UAV2008Setup.exe received on 12.16.2008 10:42:34 (CET)

http://www.virustotal.com/analisis/e888810...988598cb1f6ecac

Ако можеш да намериш и линка.На драго сърце.

Ето при пълен скан с новата ми придобивка Lavasoft Anti-Virus Helix какво ми намери и какво не.

Това не откри

498475H.jpg

Но пък след шампиона на годините откри ето това:

Lavasoft Anti-Virus Helix

Report file date: 16 Декември 2008 г. 11:15

Scanning for 1089480 virus strains and unwanted programs.

Licensed to: nikssi

Serial number: 2200709510-LEPPE-0001

Platform: Windows XP

Windows version: (Service Pack 3) [5.1.2600]

Boot mode: Normally booted

Username: SYSTEM

Computer name: USER-68BC4017C6

Starting master boot sector scan:

Master boot sector HD0

[iNFO] No virus was found!

Start scanning boot sectors:

Boot sector 'C:\'

[iNFO] No virus was found!

Starting to scan the registry.

The registry was scanned ( '50' files ).

Starting the file scan:

Begin scan in 'C:\'

C:\pagefile.sys

[WARNING] The file could not be opened!

C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\31HFS6T0\flash[1].swf

[0] Archive type: SWC

--> Object

[DETECTION] Contains recognition pattern of the EXP/Flash.adi.2 exploit

[NOTE] The file was deleted!

C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\31HFS6T0\in[1].htm

[DETECTION] Contains recognition pattern of the HTML/Dldr.Iframe.JC HTML script virus

C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\3BGR1RX6\mapper[1].htm

[DETECTION] Contains recognition pattern of the HTML/Dldr.Iframe.IX HTML script virus

C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5\XCFMRRO6\pdf[1].pdf

[0] Archive type: PDF Stream

--> Object

[DETECTION] Contains recognition pattern of the HTML/Rce.Gen HTML script virus

C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Программы\errorclean.exe

[DETECTION] Contains recognition pattern of the DR/FraudTool.ErrorClean.A dropper

End of the scan: 16 Декември 2008 г. 11:35

Used time: 20:02 Minute(s)

The scan has been done completely.

1677 Scanning directories

72596 Files were scanned

5 viruses and/or unwanted programs were found

0 Files were classified as suspicious:

5 files were deleted

0 files were repaired

0 files were moved to quarantine

0 files were renamed

1 Files cannot be scanned

72590 Files not concerned

515 Archives were scanned

1 Warnings

5 Notes

41945 Objects were scanned with rootkit scan

0 Hidden objects were found

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Както винаги нашия лидер по статистика пак мълчи.Сигурно чака да го пуснат на свобода и тогава ще го хване,нали такава им е политиката.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.