Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част1

Featured Replies

• Автор

Трудно ми е да си спомня за фалшива тревога при американските програми. При тях е зададен тих незабележим режим на работа - все едно не присъстват ! Това ги отличава от Ikarus,A-squared,Avast,Avira,Kaspersky и т. н. Вторите са като "главни герои" при всяко съмнително събитие. Вече и аз се обърквам кое повече ми харесва - май Comodo IS Free е без конкуренция... Лека вечер.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 109,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Да ти благодаря за многото минусчета,които получавам,на теб и на другите,дето ми ги праскате като топъл хляб.Щом настояваш,ще получиш отговор от тях,само че не знам колко ще е бързо,защото да ти чатна

• The_final_countdown
    The_final_countdown

Очевидно не знаеш всичко,млади момко. Ще им пиша.Да не вземеш да останеш разочарован после. Other methods Installed antivirus software running on an individual computer is only one method of guar

• И аз проиграх няколко варианта - при мен така и не разпозна лизенза. Иначе размислих - Нод 32 с PC Tools Firewall Plus Free е слабо - добавих и ThreatFire 4.6. Нека е налице и безплатният им IDS -

Публикувани изображения

...- май Comodo IS Free е без конкуренция... Лека вечер...

Добре дошъл в отбора,време е да започнем да я изследваме не да спорим кой лъже,кой си въобразява и т.н.Защо да не докажем истината за възможностите на тази безплатна програма никога не съм бил с нагласата да заблуждавам когото и да било.

Трудно ми е да си спомня за фалшива тревога при американските програми. При тях е зададен тих незабележим режим на работа - все едно не присъстват ! Това ги отличава от Ikarus,A-squared,Avast,Avira,Kaspersky и т. н. Вторите са като "главни герои" при всяко съмнително събитие. Вече и аз се обърквам кое повече ми харесва - май Comodo IS Free е без конкуренция... Лека вечер.

http://linkscanner.explabs.com/linkscanner..._menu_02_01.gif

Я си отвори очите като пишеш глупости. Дал съм ти линк към онлайн скенер именно за експлойти angry.gif

This page contains at least one exploit...

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

LinkScanner Lite

Още един качествен инструмент, чиято функция е да провери дали определен сайт е безопасен или не. Стартирайте LinkScanner Lite и въведете URL, а програмката проверява сайта за наличието на опасни скриптове и друго потенциално вредно съдържание. Тя ви предупреждава и за фишинг сайтове; интегрира се в резултатите от търсенето подобно на McAfee Site Advisor, добавяйки цветни иконки, за да можете лесно да отличите местата в Мрежата, от които е по-добре да стоите настрана. За разлика от Advisor обаче тя не проверява за рекламен или шпионски софтуер.

Ако ползвам Symantec или McAfee не е нужно да се замислям или занимавам с подобни неща. Поздрави

LinkScanner Lite

Още един качествен инструмент, чиято функция е да провери дали определен сайт е безопасен или не. Стартирайте LinkScanner Lite и въведете URL, а програмката проверява сайта за наличието на опасни скриптове и друго потенциално вредно съдържание. Тя ви предупреждава и за фишинг сайтове; интегрира се в резултатите от търсенето подобно на McAfee Site Advisor, добавяйки цветни иконки, за да можете лесно да отличите местата в Мрежата, от които е по-добре да стоите настрана. За разлика от Advisor обаче тя не проверява за рекламен или шпионски софтуер.

Ако ползвам Symantec или McAfee не е нужно да се замислям или занимавам с подобни неща. Поздрави

Видяхме на какво дередже е McAfee Site Advisor конкретно по въпроса.Не разбрах обаче точно какво се опитваше досега да кажеш,както и как извъртя въпроса към изследването на програмите и техните възможности.

Линка на твоят подопечен...наистина е заразен умишлено добавен в подписа и прочие...Оше ли има за обясняване :)

Я ми кажи това в ru-board ще стане ли? Да не споменавам и други места ...

• Автор
Видяхме на какво дередже е McAfee Site Advisor конкретно по въпроса.Не разбрах обаче точно какво се опитваше досега да кажеш,както и как извъртя въпроса към изследването на програмите и техните възможности.

Линка на твоят подопечен...наистина е заразен умишлено добавен в подписа и прочие...Оше ли има за обясняване :)

Я ми кажи това в ru-board ще стане ли? Да не споменавам и други места ...

Nikssi, не съм инфектирал и трите си компютъра, защото трите защитни продукта не били реагирали. Експертите им могат ли да бъдат сравнявани с авторите на LinkScanner Lite ? Знаеш ли вторите откъде са ? Как някой да ми е подопечен като не се познаваме ? Единственото общо между нас е може-би ползването на Symantec ...Наистина нещата са за тази тема - едните програми работят незабележимо и ненатрапчиво - а други се представят като "централни главни герои". Това е мнението ми - нормално е различните хора да не са с еднакви мнения.Защо мислиш, че не се случват всякакви неща и в други сродни форуми !? Модераторите и да желаят са в невъзможност да са все като пъдари пазещи от всичко възможно.... Поздрави

На домашния компютър съм инсталирал DefenseWall HIPS за изследвания и сравнения със Comodo Firewall Free.Ще я тествам без нито една помощна програма за защита както правя и със Comodo Firewall Free.Предполагам че това което твърди създателя и Ilya Rabinovich ще се окаже истина.

http://74.125.43.101/translate_c?hl=bg&amp...yf86Rw3l72Wy8QA

Класация 10те най добри продукта за януари 2009 в цифри и графика на Вирус Бюлетин.

Внимание! Не теглете файла на олигофрена DDT (клонинг на Мpower), има експлоит: virustotal 7/39.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор
http://virscan.org/report/ee3fca2d57c9ff8c...234fb907f3.html Колко ли хора обаче биха го преценили като фалшива тревога !? В случая няма никакво значение, че Comodo не го лови. Как са останалите ?
http://virscan.org/report/ee3fca2d57c9ff8c...234fb907f3.html Колко ли хора обаче биха го преценили като фалшива тревога !? В случая няма никакво значение, че Comodo не го лови. Как са останалите ?

Хм, вече изтриха коментара на DDT, в който имаше експлоит. TNN, сигурен ли си, че стената на Comodo не те предупреди, когато теглеше файла? Дали е фалшива тревога или не - същата работа като снощи с малоумните изявления на Mpower - пуска картинки с експлоити в профила си, а днес - пак експлоит, НАРОЧНО със заблуждаващ коментар:

vdemog.jpg

Пак ли поддържаш подобни действия???

• Автор

Безразлично означава, че съм неутрален - защо трябва да ги поддържам или да не ги поддържам ? Като се навирам къде ли не след някакви хипотетични следи изненадите не трябва да ме изненадват...Даже ми е по-интересно - надявам се да спрете да ме критикувате. Все пак - не ги творя аз тези щуротии... Поздрави P.S. Стената не ме предупреди - но не съм отварял файла.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

..."Моите" три американски програми не сигнализират тревожно при псевдоаларми - мисля - нищо не е уточнено и доказано... Явно ако изобщо е имало заплаха - тя не е валидна за всички! Греша ли ?...

TNN, моите уважения към трите ти американски програми, но ако Avira и Kaspersky реагират по еднакъв начин в дадена ситуация, как според теб трябва да я нарека - псевдоаларма ли? И аз харесвам открай време Symantec, но определено далеч повече доверие имам на руснака и немеца, а на теб оставям сам да си отговориш защо мисля така. Нищо лично, но аз се връщам от там, накъдето ти си тръгнал, та не ме обвинявай в паникьорство, знам какво правя и пиша.

• Автор
TNN, моите уважения към трите ти американски програми, но ако Avira и Kaspersky реагират по еднакъв начин в дадена ситуация, как според теб трябва да я нарека - псевдоаларма ли? И аз харесвам открай време Symantec, но определено далеч повече доверие имам на руснака и немеца, а на теб оставям сам да си отговориш защо мисля така. Нищо лично, но аз се връщам от там, накъдето ти си тръгнал, та не ме обвинявай в паникьорство, знам какво правя и пиша.

Нямаш представа къде съм бил за да гадаеш откъде съм се върнал. Отговорих в същия стил. Поздрави

Имам известна представа, но това е без значение в случая, ти пак прочете пост избирателно. Далеч по-важното е да не бъдат подвеждани околните, та затова нека да обмисляме какво точно и защо го пишем. Поздрави.

12.2.2009 г. 22:56:07 Запрещено: Trojan-Clicker.HTML.Agent.a Firefox

http://85.17.52.45/pay/enter.php?id=2

5267Screenshot-349.jpg

Както и предполагах свободен безнаказан достъп при отваряне на този линк със Comodo Firewall Free ,но никой не ми отговори какво означава този текст.Това ли представлява всъщност Trojan-Clicker.HTML.Agent.a Ако ползвах антивирусна която не го лови какво щеше да се случи ? :speak:

tanganika, това е положението при IE/FF/Opra без значение с каква защита си. Не си въобразявай, че CF е взел някакви мерки и че си безсмъртен.

tanganika, това е положението при IE/FF/Opra без значение с каква защита си. Не си въобразявай, че CF е взел някакви мерки и че си безсмъртен.

Дай тогава някой качествен вирус който да излъже стената и да не го види при стартирането му.За инжектиране от нета и дума не може да става.

• Автор
Имам известна представа, но това е без значение в случая, ти пак прочете пост избирателно. Далеч по-важното е да не бъдат подвеждани околните, та затова нека да обмисляме какво точно и защо го пишем. Поздрави.

Как би коментирал мнението ми, че комбинацията Avira Premium 8 + Online Armor 3.0 Free е по-добро решение спрямо KIS 2009, Avira PSS,ESET SS ? При Online Armor 3.0 функционира уникално HIPS - работи отлично с настройки по подразбиране. Иначе няма причина съзнателно да подвеждам околните за каквото и да било. Поздрави

Как би коментирал мнението ми, че комбинацията Avira Premium 8 + Online Armor 3.0 Free е по-добро решение спрямо KIS 2009, Avira PSS,ESET SS ? При Online Armor 3.0 функционира уникално HIPS - работи отлично с настройки по подразбиране. Иначе няма причина съзнателно да подвеждам околните за каквото и да било. Поздрави

Ето така:

Безсъдържателните мнения е желателно да бъдат придружавани с обосновка.

• Автор
Ето така:

Безсъдържателните мнения е желателно да бъдат придружавани с обосновка.

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php Обосновката е тук - но това е обсъждано в друга тема. Интересува ме личното мнение на конкретен съфорумец. Нормално е да имаме известни различия в мненията.

http://www.matousec.com/projects/firewall-...nge/results.php Обосновката е тук - но това е обсъждано в друга тема. Интересува ме личното мнение на конкретен съфорумец. Нормално е да имаме известни различия в мненията.

Можеш да го попиташ на ЛС.

А що се отнася до обосновката,това което си дал не виждам връзка с горния ти пост.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

TNN

""" Преимущество DefenseWall для "чайника" в том, что он не задает вопросов. У него есть база доверенных и недоверенных прог (их видно, а список можно корректировать по своему усмотрению) и он сам знает, что делать. Большинство (если не все) подобных прог задалбывают вопросами, что им делать с массой запускаемых процессов. О многих таких процессах не слышали даже продвинутые юзеры, а тут надо определить - легальный это процесс или зловред. У меня такая ситуация на другом компе с файером Комодо, в который встроен HIPS. """

DefenseWall някъде печелил ли е независими тестове за сродни програми !? Може ли програма "для чайника" да конкурира най-добрите програми с HIPS ? Според мен е невъзможна подобна конкуренция с най-добрите антивирусни програми. Поздрави P.S. http://www.nigma.ru/index.php?s=http%3A%2F...=1&lang=all

Тази програма поставя всички антивирусни в малкия си джоб със своите 3.20 МВ и възможности за справяне със всякакъв вид вируси.Този който е писал този коментар не е запознат с програмата(вечния проблем)

Отговори на Иля Rabinovich към потребителите:

> Ако аз не го добавите към доверен?

отговор-Няма нужда да се "добави в доверени". С десен клик на мишката върху даден файл-> "DefenseWall бедрата" -> "Run като доверени".

> тя няма да се инсталира?

отговор-Ако не сте сигурни за софтуер, който го изтеглите, можете да го инсталирате, както untrusted (I инсталирате този начин някои софтуерни изтегля чрез P2P).

> Как мога да бъда сигурен, че не е вирус?

отговор-тази работа е за анти-вирус лаборатории.

Цитата е копиран от тук

http://74.125.43.113/translate_c?hl=bg&amp...SfTvAwsmFwNkpKg

Точно за това съм я инсталирал на домашния компютър за съпоставяне със Комодо.

• Автор

Съгласен съм с техните изводи - няколко самостоятелни защитни стени са по-добри от стените в интегрираните пакети.Обяснението е просто - разработват вирусите спрямо конкретен продукт и различната защитна стена се превръща в "изненада". Поздрави

Как би коментирал мнението ми...

Коментирам го на ЛС, че и без това темата заприлича на говорилня.

Съгласен съм с техните изводи - няколко самостоятелни защитни стени са по-добри от стените в интегрираните пакети.Обяснението е просто - разработват вирусите спрямо конкретен продукт и различната защитна стена се превръща в "изненада". Поздрави

Има и друго обяснение за да продават продуктите си използват един от най-големите първични стимули у човека „Страха”,но от Комодо нямат изгода от този страх и създават безплатен продукт класи над платените,а рано или късно всеки проглежда.Продукта на Иля Rabinovich „DefenseWall” си струва парите,защото наистина предпазва и от най-новите вируси в нета не са празни и частични обещания.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.